Strona 2 z 14 < 1 2 3 4 ... 13 14 >
Opcje tematu
#678142 - 04/10/2006 06:33 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Pan_D Offline
member

Meldunek: 03/10/2006
Z tą progresją to czasem bywa bardzo ale to bardzo nieciekawie. Pamiętam jak w poprzednim sezonie Florida czy tam Washingtom miało ponad 20 meczy bez OT więc jak ktoś zaczął od 5 meczu tej drużyny bez OT to musiał być Billem Geatsem żeby konsekwentnie stawiać przez następne 20meczy. Na 10drużyn której niemają OT przez 5meczy mniejwiecej 8 kończy serie w następnych 5 meczach tylko jest niestety 2 z tych drużyn bez OT męczą się znacznie dłużej. Ale ryzyko musi być.

Do góry
Bonus: Unibet
#678143 - 04/10/2006 06:38 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
jamx Offline
stranger

Meldunek: 31/08/2006
Witam,

Trewor napisał:

"Po wyborze zdarzenia, czas na dobór stawki. Na szczęście to już zależy od Was oraz od Waszych indywidualnych możliwości i nie muszę o tym pisać :-) Powiem tylko tyle, że trzeba tutaj przewidzieć: ilość etapów jakie czekają na nas zanim osiągniemy swój cel i kursy jakie buki będą wystawiać na nasze zdarzenie. Wiedząc to i znając stan swojego konta dobieramy początkową stawkę (kolejnymi można manipulować w zależności od kursu i zysku jaki chcemy osiągnąć) i GRAMY!"

Często nie wdaję się w dyskusje na forum, ale po tak ciekawych wypowiedziach na pewno zacznę.

Jeśli to nie tajemnica to mam kilka pytań.

Czy w przypadku progresji w NHL stosujesz ją do dużej ilości spotkań czy bezpiecznie zamykasz się w pewnej ilości spotkań i koncentracji tylko na wytypowanych spotkaniach?

Stawkę przy niepowodzeniach zmieniasz 100% przy każdym chybionym typie? W przypadku trafienia wracasz do stawki podstawowej?

Koledzy polecicie jakieś linki związane z NHL przydatne do analizy składów itd. Czy wykorzystujecie jedynie www.nhl.com ? Kontuzje?

Pozdrawiam

jamx

Do góry
#678144 - 04/10/2006 06:54 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Szmajchel Offline
enthusiast

Meldunek: 28/12/2005
Do "Pan_D"

W zeszłym sezonie rekord bez OT to pamiętna Minnesota - bodajże 24 mecze. Ja osobiście uważam że rozpoczynanie gry na OT już po 5 meczu jest lekkim szaleństwem, no chyba że ktoś posiada naprawdę duży budżet. Chociaż z drugiej strony są w danym sezonie ekipy typowo "dogrywkowe", tak jak rok temu Philadelphia, która miała ponad 20 OT, czyli 25% wszystkich meczy, a najdłuższa seria ledwie doszła do 10. Tylko to jakoś dalej mnie nie przekonuje. Ja zaczynam od 9, 10 meczu, i z reguły "ciągnę" daną drużynę na OT i dodatkowo 1 lub 2 w zależności od sytuacji - coś w tym stylu co pisał Lemex.
Pozdrawiam

Do góry
#678145 - 04/10/2006 06:55 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
tak wiec widze ze kazdy ma juz swoja strategie gry, a to juz podstawa. podoba mi sie lemex Twoj Patent na Patent i zycze sukcesow w tej grze. kazdy jednak dostosowuje do siebie gre i dlatego kazdy z nas bedzie mial cos swojego, jakis kamyczek ktory wrzuci do ogrodka.
u mnie raczej bedzie to troszke inaczej. nie bede z dnia wybieral az 3 czy 4 spotkan. skupiam sie raczej na 2 zdarzeniach. para wydaje mi sie byc najwieksza doskonaloscia. tak wiec beda to 2 zdarzenia zrobione na 2 single i jeden dubelek. po co bawic sie na wiecej. no chyba ze bedzie kiedys tak, ze zaprzecze slowom Lemexa i pokaze iz jestem pierwsza osoba urodozna na tym swiecie ktora zgadnie wszystko ...żart...taki sceniczny...:)

oczywiscie potem dojdzie progresja, po upatrzeniu fajnych druzynek i taka bedzie gra. ciesze sie, ze pojawilo sie tu sporo ludzi.nowych, starych wyjadaczy...mam jednoczesnie prosbe do forumowiczow takich jak np. Lemad, zeby nie pisali o reszcie doborowe towarzystwo i ze nie są godni tutaj pisac. to za przeproszeniem g...prawda.a to niby czemu? forum potrzebuje jak najwiecej glosow, opinii, bo inaczej zamieni sie w monolog z suchymi typami a nie zywy temat. zobaczcie co sie dzieje - mozemy sprawic, iz bedzie to najbardziej odwiedzany temat na forum. ale potrzebujemy ludzi...
ja ciesze sie, iż z mojego "grodu" Starachowice jest nas dwóch ja i Pan_D - i wlasnie bardzo dobrze o to chodzi:)

pozdrawiam i zaczynamy:)

Do góry
#678146 - 04/10/2006 07:31 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Pan_D Offline
member

Szmajchel ja również zaczynam progresje na OT koło 10 meczyku. Jak jest już cieżko to do OT dodaje jakis kursik 1.20 żeby kasa którą będę musiał zaniwestować była mniejsza ale największy ból jest wtedy, gdy OT wejdzie a podpórka nie a raz mi się tak zdażyło. Generalnie tak jak napisałeś są ekipy remisujące cxzęsciej niż inne i tu mi się wydaje że to drużyny lepsze które zawsze walczą o WIN a nie pokroju Floridy czy St.Louis na Detroit, Colorado czy Ottawe zawsze stawia się chętniej. (przynajmniej ja )

Do góry
#678147 - 04/10/2006 08:31 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
witam
Zgodnie z tym co zapowiadałem w temacie pre-sesion chciałbym dorzucić kilka przemyśleń dotyczących "programu" gry na najblizsze dni. Jeśli chodzi o strategie gry to nie będe powtarzał się: gram progresje na OT oraz gram na przełamanie długich serii bez win, lose, undera czy overa. Do tego wykorzystuję swój arkusz w którym skrzętnie notuję wyniki wszystkich drużyn, totals a arkusz wylicza średnie i dominanty. Jest to narzedzie wielce przydatne, pomocne w typowaniu, jednak staram się nie przeceniać "statystycznego" podejścia bo wiadomo - szybko można się nabawić niestrawności. Zdrowy rozsądek i odrobina wyczucia jest tu nieodzowna. Jeśli chodzi o kolejki z dużą ilościa meczy to lubie grać dubelki za średnie stawki oraz patenty i trixie - tu Lemex wyjaśnił o co chodzi.
A teraz klilka faktów statystycznych nasuwających się po analizie arkusza pre-sesion:
Drużyny z seriami bez OT (dłuższymi niż 6)
NY Rangers - 7
Boston Bruins -7
Ottawa Senators -9
Columbus BJ - 7
San Jose Sharks - 8
Jeśli chodzi o inne rzeczy, które wychodzą z arkusza to napewno warto grać od razu na under w meczach z udziałem Calgary. Chłopaki prezentują mocno defensywny hokej i jeśli sie przykładają to przeważnie nie zostaje przekroczona linia 5,5. Pre sesion pokazały, że ilekroć idą na wymiane ciosów i zapominaja o defensywie to przegrywają, tak więc raczej będą grali "swoje" i w meczach z ich udziałem spodziewam sie underowych rozstrzygnięć
Wysoką fomę remisową zaprezentowały drużyny: TB Lighting - 4OT w 6 meczach, Pittsburgh(3/7), Detroit(4/9) oraz Anaheim (3/8). Inną ciekawą rzeczą jest postawa Ottawy, która przed własnym tłumem radzi sobie kiepsko a na wyjazdach, gdy spada presja własnej hali leje każdego jak popadnie dlatego też na początku sezonu poszukam ich wyjazdowego zwycięstwa( oraz powtórzenia takiego rozwiazania 2 razy pod rząd - kursy powinny być satysfakcjonujące). Dorzućmy do tego doskonałą postawę na własnej tafli drużyny z Nashville, która u siebie wygrywa z kazdym oraz rewelacje pre-sesion czyli Chicago w przypadku którego moznaby się pokusić o szukanie ich wina z wyżej rozstawionym przeciwnikiem. W skrócie to tyle. Dodać mogę jeszcze, że na pewno grożne będą: Oliwiarki, Rekiny i Bufflo. Całą resztę zobaczymy.
A na dziś:
Toronto Mape Leavs - Ottawa Senators - typ:2
(uzasadnienie powyżej)
pozdro all

Do góry
#678148 - 04/10/2006 08:39 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
Ach i jeszcze złota myśl którą cytowałem(nie tylko zresztą ja ) w zeszłym roku, pozwólcie więc, że się powtórzę:

"Największe błędy popełniamy w chwili chwały (triumfu)"

Do góry
#678149 - 04/10/2006 09:18 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

Meldunek: 19/09/2006
Układ par jest jak dla mnie wystarczająco trudny,aby nie podejmować ryzyka w poszukiwaniu "winera". Z obawy aby nie popełnić falstartu i nie zrazić się zaraz na początku zaryzykuje przez kilkanaście dni grę na ilość strzelonych w sumie bramek.Typy opieram na meczach przedsezonowych.

Toronto-Ottawa over 5.5
Liście w 8 meczach uzyskały średnią 2,625 gola na mecz po stronie strzelonych i średnio 3 tracili.Ottawa nastrzelała i natraciła sporo bramek i ich wynik oscyluje na poziomie 3,7 i 3,5. W 3 spotkaniach między nimi we wrześniu padło 4,5 i 7 goli.

Carolina-Buffalo under 5.5
Carolina jeśli pójdzie na wymianę ciosów z Buffalo, to może być bramek sporo(tak jak w meczach z Nashville),ale bardzo skuteczna gra w liniach obronnych Buffalo daje nadzieję,że nie będzie łatwo strzelić im gola.

Dallas-Colorado under 5.5
Gwiazy dwa razy przegrały z Lawinami 1:4 i 3:5, co wcale nie oznacza,że i tym razem będzie tak samo. Colorado grało solidnie w liniach defensywnych, bo 16 straconych goli,przy czym nie więcej niz 3 w meczu, to dobry prognostyk przed dzisiejszym spotkaniem. Dallas zapewne w meczach sezonu już nie będzie takie łaskawe jeśli chodzi o wpuszczone gole.

Do góry
#678150 - 04/10/2006 09:28 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

Exspekt wystawił linie 6.5, tak więc Undery lepiej zagrać w necie, a Overa w Profie. Powodzenia Panowie.

Do góry
#678151 - 04/10/2006 10:43 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam z mojej bazy obserwacyjnej przy AGH

Po pierwsze Ka$a: w Pinnacle (euro) i expekt (pln)

Po drugie proponuje zeby codziennie rano pierwszy user ktory odwiedzi temat napisal posta z meczami jakie nas w danym dniu czekaja i proponuje zeby to bylo pisane nie po amerykansku ale po europejsku czyli kolejno: gospodarze-goscie

Niech wyglada to tak:

4.10.06
Carolina-Buffalo
Toronto-Ottawa
Colorado-Dallas

No a na nastepny dzien wystarczy tylko uzyc funkcji cytuj i wpisac wyniki, propozycja moja wynika stad zebysmy mieli wszystko w temacie i ewentualne wczesniejsze wyniki mozna bylo sprawdzic przeiwjajac stronke. Mam nadzieje ze taki pomysl przyjmie sie pozytywnie

Jesli chodzi o moje przemyslenia co do gry na dzisiejsze mecze to wybralem tak:

1 poziom progresji na Lost Caroliny. Ich terminarz wyglada nastepujaco:

Oct 4, 2006 HOME Sabres
Oct 6, 2006 HOME Devils
Oct 7, 2006 AWAY Capitals
Oct 11, 2006 AWAY Panthers
Oct 13, 2006 AWAY Thrashers

Oct 14, 2006 AWAY Penguins
Oct 16, 2006 AWAY Lightning
Oct 20, 2006 AWAY Sabres
Oct 21, 2006 AWAY Islanders

Najpierw dwa szybkie mecze u siebie potem wyjazdy(az 4 do druzyn z Southeast division) . Wydaje mi sie ze slaba forma "huraganów" nie byla przypadkiem w meczach presezonu, jesli by dalej pojsc tym tropem obroncy tytulu wcale nie musza byc tak silni jakby na to wskazywaly kursy juz przed ich dzisieszym meczem z "bizonami" gdzie stawiani sa w roli faworyta.Dzis Sabres za dwa dni Devils zobaczymy co pokaza

1 poziom progresji na Lost Dallas

Ja widze to tak:

Oct 4, 2006 AWAY Avalanche
Oct 7, 2006 HOME Devils
Oct 12, 2006 AWAY Kings
Oct 14, 2006 AWAY Kings
Oct 15, 2006 AWAY Ducks
Oct 17, 2006 AWAY Sharks

Z 6 swoich najblizszych meczy az 5 rozegraja na wyjazdach z czego ostatnie 4 z druzynami ze swojej dywizji gdzie kazdy pojedynek bedzie bardzo zazarty. Grajac przeciw "gwiazdą" mam pewnosc ze kursy na ich porazki beda wysokie co bardzo mi pasuje, wiec pojde za ich sladem

Pozdrawiam i życze Powodzenia w pierwszym dniu nowej kampanii NHL

Nivet

4.10.06 AGH

Do góry
#678152 - 04/10/2006 10:47 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Edit:

Colorado - Dallas 1 @ 2.20

Carolina - Buffalo 2 @ 2.70

Pozdrawiam

Do góry
#678153 - 04/10/2006 12:14 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

Podoba mi się pomysł z umieszczaniem "złotych myśli". Zgłaszajmy propozycje i stwórzmy coś na wzór dekalogu, który będzie pomocny w grze:
po pierwsze - nie przegrać(Lemex)
po drugie - największe błędy popełniamy w chwili chwały(jacky sparrow)
po trzecie - hazard to sztuka,sztuka wyboru(lemex)
Czekam na dalsze propozycje, jeśli uważacie,że warto pomysł kontynuować.

Do góry
#678154 - 04/10/2006 12:18 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
gobel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/10/2005
Ja jako ze zadna z moich druzyn na ktore rozpoczynam progresje tzn Win:NYR,SJS oraz Lost:Phoenix dzisiejsza noc bede mial spokojna Chcialem za[ytac czy w tym roku bedzie tez typerek NHL orientuje sie ktos?

Pozdrawiam i powodzenia.

Do góry
#678155 - 04/10/2006 13:15 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Pan_D Offline
member

No własnie będzie ranking NHL na forum? A z dziś mimo wielkich chęci niepodejme się wytypowania żadnego ze spotkań, jak dla mnie wszystkie dziś mecze NO-BET Niebardzo nawet jest zacząć jakąś progresje. Poprostu za wcześnie na to.

Do góry
#678156 - 04/10/2006 13:28 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
zaper Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/04/2005
Taka propozycja:
Macie zamiar analizowac mecze w tym jednym temacie ?
Moze lepiej cos zrobic na wzór NBA czy MLB, ze codziennie nowy temat ?

Pozdrawiam.

Do góry
#678157 - 04/10/2006 15:43 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Quote:

1. Czy w przypadku progresji w NHL stosujesz ją do dużej ilości spotkań czy bezpiecznie zamykasz się w pewnej ilości spotkań i koncentracji tylko na wytypowanych spotkaniach?

2. Stawkę przy niepowodzeniach zmieniasz 100% przy każdym chybionym typie? W przypadku trafienia wracasz do stawki podstawowej?

1. Tak jak pisałem wszystko zależy od tego ile się ma funduszy i za jakie stawki się gra. Grając progresją musisz brać pod uwagę, że będzie ona trwała np. do 7 poziomu. Liczysz sobie w przybliżeniu ile kasy do tego momentu zainwestujesz, odejmujesz to od kapitału początkowego i wychodzi Ci ile pieniędzy Ci zostaje. Jeżeli ta kwota wystarczy na następny próg, to sobie możesz na niego pozwolić itd.

2. Wszystko zależy od tego ile chcesz wyjśc do przodu. Zaczynasz grać np. od 10j i mecz nie wchodzi. W następnym meczu kurs na Twoje zdarzenie wynosi 2. Jeżeli chcesz być do przodu 10j, to musisz teraz zagrać za 20j [20j*2=40j; 40j - 30j (zainwestowane) = 10j - czysty zysk]. Jeżeli chcesz być więcej do przodu zwiększasz stawkę o ponad 100%, jeżeli chcesz być mniej, to zmniejszasz...
Co do powrotu do stawki początkowej to tak. W prawie 100% progów wracam do stawki początkowej, ale stawka ta czasami się różni. Jeżeli przewiduje się, że próg szybko się zakończy można sobie pozwolić na większą stawkę początkową, ale trzeba pamiętać, że im większa stawka początkowa tym większe nakłady w kolejnych etapach (poziomach).

Ktoś pisał o progach na remisy. Ja za często nie wybieram remisów do progresji, ale jeśli to robię to nie już po 5 spotkaniach tak jak ktoś chyba tu pisał. Granie tego rozwiązania biorę pod lupę przy 13.-15. spotkaniu bez OT. Z tego co pamiętam to drużyny w zeszłym sezonie dość często dochodziły właśnie do tego etapu. Wyjątkiem była oczywiście wspomniana wcześniej Phila, a rekordzistą Minnesota (coś ponad 20 meczy bez OT). Ogólnie remis to lubię sobie czasami zagrać rekreacyjnie, gdy mam jakieś przeczucie czy coś.

Teoretycznie powinno się odczekać na początku kilka/kilkanaście meczy każdej z drużyn, żeby zobaczyć co i jak. I mimo, że człowiek nie taki, żeby czegoś nie zagrał, ja się chyba podporządkuje tej zasadzie. Odczekam swoje, bo sezon i tak jest na tyle długi, że co mam wygrać to wygram, a co przegrać...

Do góry
#678158 - 04/10/2006 16:53 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
vebnaster Offline
old hand

Meldunek: 02/05/2005
A co panowie sadzicie na gre bez remisow ? kursy sa nizsze przykladowo:

2.20 / BUF Sabres - CAR Hurricanes / 1.70

ale mamy problem z glowy dotyczacy remisu i szanse porownywalne do gry w MLB ;] takie spotkania znalazlem w gamebookers/Unibet/betfair

Pierwszy raz zaczynam gre w NHL wiec pytam starych weteranow tego sportu czy taki styl gry z nizszymi kursami ale z brakiem remisow tez jest dobry ?

Do góry
#678159 - 04/10/2006 17:07 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Nivet pokazał jak ma wyglądać plan gry. Ja od dawna mam rozpis wszystkich drużyn, gdzie i kiedy grają, jaką maja przerwę miedzy meczami. Daje to czytelny obraz co czeka daną ekipę w najbliższym czasie. Pozwala nam to "nakreślić" swoją wizję na oczekiwane wydarzenia. Nie można wykluczyć czegoś takiego,że przebieg faktyczny będzie odmienny od oczekiwanego,ale przynajmniej jeśli ktoś świadomie wejdzie na win St.Louis np, a ekipa ta po 1-2 meczach z teoretycznie słabszymi rywalami przegra, a czeka ją ciąg wyjazdów do powiedzmy Vancouuver, Calgary,Colorado czy Edmonton, to nie powinien się zdziwić, że upragnionego WIN nadal nie ma. Tak więc Panowie TERMINARZ gier jest niezbędny do planowania.
Tymczasem bez specjalnego wysilania mózgu:
Carolina-Buffalo 2
Toronto-Ottawa 2
Colorado-Dallas 1

Do góry
#678160 - 04/10/2006 17:38 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Szmajchel Offline
enthusiast

Meldunek: 28/12/2005
No to zaczynamy, zgodnie z tym co pisałem wczoraj:
1. Colorado - Dallas TYP:1
2. Toronto - Ottawa TYP: 2
Mam nadzieję że jeden wejdzie, drugi ciągnę dalej, czyli zdarzenia losowe (wybaczcie słownictwo, ale jestem matematykiem) , na które gram to: WIN Colorado i WIN Ottawa.
A tak na marginesie wpadł mi do głowy szalony plan grania progresją na remisy wszystkich meczy, w których obstawiam 1 bądź 2 - wiem, niby nie do ładu i składu, wiem, gdzie tu logika, ale gdzie była logika gdy stawiałem w zeszły weekend Kalpę z Jokeritem w lidze fińskiej po kursie 6,25 i weszło jak w masło i nawet mnie to specjalnie nie zdziwiło
Pozdrawiam i życzę udanego początku

Do góry
#678161 - 04/10/2006 19:11 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Pomyślałem "głębiej" nad Ottawą i wyszło mi:

Toronto- Ottawa (-1,5) 2 2.80 B&W
oraz
Carolina-Buffalo 2 2.25 (OT+SH) B&W

Pozdr

Do góry
Strona 2 z 14 < 1 2 3 4 ... 13 14 >

Moderator:  rafal08