Strona 4 z 14 < 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 >
Opcje tematu
#678182 - 05/10/2006 16:51 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Zaczęło się obiecująco dla tych, którzy szykują się na "celownie" w OT, ale jak mówi stare polskie przysłowie "pierwsze śliwki robaczywki"-zalecam ostrożność. Na pierwszy rzut oka dzisiejsza kolejka wydaje się być w miarę przejrzysta. Zwycięstwa NY Rangers i San Jose to teoretycznie typy do gry z niewielkim ryzykiem. Detroit także powinno poradzić sobie z Orkami, ale nie będzie to chyba spacer po plaży, więc może lepiej odpuścić. Ottawa pomimo niby "łatwego" zwycięstwa wczoraj, mnie jakoś nie przekonuje i w ramach ostrożności "podmucham na zimne", bo wielokrotnie żelaźni faworyci "wypinali się" na nas typujących.
Wymyśliłem sobie Patent na dzisiaj taki:
San Jose win
NYRangers win
Phonix-NY Islanders Under 6.5

Pit nie oburzaj się, że Lemad zwrócił Ci uwagę. Twoje posty są bardzo wartościowe i wiele wnoszą do tematu - tak trzymaj. Oczywiście bez pikantnych słówek, bo wielu młodych graczy czyta nasze posty i niech sobie takie wyszukane słownictwo zostawią na przerwy w szkołach - my możemy być bardziej delikatni, a przy tym także dosadni.
Podejmując pomysł stworzenia "dekalogu" typerów NHL dokładam kolejne "przykazanie":
po pierwsze - nie przegrać(Lemex)
po drugie - największe błędy popełniamy w chwili chwały(jacky sparrow)
po trzecie - hazard to sztuka,sztuka wyboru(lemex)
po czwarte - NHL uczy pokory(lemex)

Do góry
Bonus: Unibet
#678183 - 05/10/2006 17:31 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
KIDD Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/03/2005
Ma ktoś może informacje o transferach każdej drużyny, aby byli podani zawodnicy którzy odeszli i którzy wzmocnili dany zespół ?

Do góry
#678184 - 05/10/2006 18:09 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Salihamidzic Offline
enthusiast

Meldunek: 30/11/2004
witam,
moja gra na początku sezonu będzie się opierała na serii meczy danej drużyny na wyjeździe bądź w domu. Tak jak Trewor ja mam również podobne zdanie, że w jednej serii meczy w domu na pewno dana drużyna wygra lub przegra.

Na dzień dzisiejszy swoją serie gry w domu zaczyna Minnesota (5 meczy), a na wyjeździe Vancouver (4 mecze) i Islandersi (4 mecze, a potem seria meczy w domu - 7). Póki co gram na porażki tych trzech drużyn.

Mam zamiar grać na zwycięstwa najlepszych drużyn i porażki najgorszych, ale z tym trzeba jednak trochę poczekać, aż sytuacja stanie się bardziej klarowna

Pzdr.

Do góry
#678185 - 05/10/2006 18:12 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
SenDPL Offline
old hand

Meldunek: 07/03/2005
KIDD: http://www.nhl.com/features/preview/ - transfery, przedsezonowe werdykty dotyczące każdej z ekip.

Typy na dzisiaj:

Detroit Red Wings - Vancouver Canucks - under 6.5 inc ot - 1.71 Pinnacle 1/10

Coś nie czuję żeby Detroit się rozstrzelało już w pierwszym spotkaniu. Ostatnie 4 mecze między tymi dwiema drużynami rozegrane w Joe Louis Arena underowych. Do tego powrót Haska do składu Skrzydeł, brak Shanahana i Yzermana powinny dzisiaj zaowocować niskim wynikiem.

Atlanta Trashers - Tampa Bay Lightning - over 6.5 inc ot - 2.03 Pinnacle 1/10

Kurs według mnie zdecydowanie zawyżony. TB bez strat w ataku, Trashers trochę gorzej, jednak we własnej hali w meczu otwarcia powinni trochę ustrzelić. Do tego TB over w 9 na 15 ostatnich meczy z dwoma spotkaniami na push, Atlanta 8 na 11 z jednym pushem.

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs - Ottawa(-1.5) inc ot - 2.11 0.5/10

Wczoraj Gerber naprawdę mnie mile zaskoczył w bramce Senatorów, mając .971 obron, do tego 3 wygrane z rzędu Ottawy nad Liśćmi przekonują mnie do tego typu, choć przy bardzo małej stawce jako że kurs bardzo słaby.

Nashville Predators - Chicago Blackhawks - Chicago ML inc ot - 2.99 0.5/10

Zdecydowanie za wysoko na Chicago. Dobry preseason, co prawda przegrali 5 meczy z rzędu w Nashville, ale dzisiaj można spodziewać się urwania punktów.

Do góry
#678186 - 05/10/2006 18:23 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Szmajchel Offline
enthusiast

Meldunek: 28/12/2005
Witam Szanowne Grono..
Po pierwszej, o dziwo, dość przewidywalnej nocy pora na kolejne typy:

1. Zgodnie z moim pierwszym postem, zdecydowanie dla mnie typ dnia (takie z reguły nie wchodzą ) - WIN NY Rangers, jak nie dzisiaj to w najbliższych 3 meczach (phila, phila, pits)

2. Zaufam marce Czerwonych Skrzydeł i jednak zaryzykuję - WIN Detroit, myślę że taka drużyna nie ma prawa nie wygrać któregoś z 3-4 pierwszych meczy sezonu

3. Kontynuacja gry zaczętej wczoraj - WIN Colorado , po uważam całkiem przyzwoitym kursie (expekt) 2,9

Ponadto zgodnie z szalonym pomysłem, na wszystkie 3 mecze OT.
Pozdrawiam

Do góry
#678187 - 05/10/2006 19:29 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

Ma ktoś może informacje o transferach każdej drużyny, aby byli podani zawodnicy którzy odeszli i którzy wzmocnili dany zespół ?

Tu jest bardziej rozbudowane http://www.nhl.com.pl/tracker.php

Natomiast power rankings znajdziesz na kazdym poratlu amerykanskim

Do góry
#678188 - 05/10/2006 19:44 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
czarnyn Offline
newbie

Meldunek: 13/01/2006
Witam wszystkich
Troche się spóźniłem w tym sezonie ale natłok obowiązków zawodowo-rodzinnych sprawił swoje. Do rzeczy
Ja też w tym sezomie mam zamiar grac podobna strategie progresji jak niektóży co tu pisali, ale nauczony wtopami z poprezdniego sezomu postaram się byc ostrozniejszy (zero emocji tylko zimna krew i zdrowy rozsądek może nas uratować przed wyczyszczeniem konta przez buka).Na początku sesonu rzeczywiście spora niewiadoma i pierwsze kolejki chyba odpuszczę
No chyba żeby dzisiaj tak lajtowo
Edmonton Oilers - Calgary 1
Edmonton miało nienajgorsza końcówkę w poprzedmin sezonie o PO nie wspomne nie wiem jak tam transfery bo nic nieczytałem jeszcze, kurs zachęcający (Ex 2,3)

Pozdro
Czarny

Do góry
#678189 - 05/10/2006 19:53 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
randy_j Offline
stranger

Meldunek: 23/11/2005
Quote:

heh z covers:
"That only means one thing; winter is coming and along with it hockey, a fast, hard-hitting game where no player has a full set of teeth."
Oby wszyscy nie mieli za wielkich "ubytków";-)

Do góry
#678190 - 05/10/2006 20:09 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
VOLODYA Offline
enthusiast

Meldunek: 03/03/2006
Atlanta - Tampa Bay 1 2.20
W spotkaniu tym zdecydowałem się zaufać gospodarzom. W bramce powinien wystąpić Kari Lehtonen - doskonały bramkarz, który nie raz ratował swój zespół. Atlanta na swoim lodowisku w tym sezonie powinna grać solidnie, w meczach przedsezonowych wygrali wszystkie 3 spotkania rozegrane przed własną publicznością. W bramce gości zobaczymy prawdopodobnie Marca Denis - nie ufam temu Panu - z całym szacunkiem do niego oczywiście, wcześniej występował w Columbus i nie spisywał się rewelacyjnie. Początek sezonu więc zawsze ciężko wytypować ale zdycydowałem się zagrać na gospodarzy bo postawa gości mnie nie przekonuje.

Detroit - Vancouver under 6 1.95
Między słupkami obydwu zespołów staną doskonali bramkarze. W bramce Detroit Red Wings niezwykle doświadczony Dominik Hasek, a po przeciwnej stronie także znakomity goaltender Roberto Luongo. Nie będę się tutaj rozpisywał bo uważam, że tak doświadczeni bramkarze nie powinni dać wbić sobie dużo bramek - stąd mój typ, poniżej 6 goli (zwrot w przypadku gdy padnie dokładnie 6 bramek).

NY Rangers - Washington 1 1.75
W ataku Rangersów znakomity duet napastników - dwaj bardzo doświadczeni gracze Jaromir Jagr i pozyskany z Detroit Brendan Shanahan. Jak zapewne większość osób interesujących się NHL pamięta - Washingto należeli do jednej z najsłabszych ekip grając poza domem. Mimo tego, że niektóre z meczy przedsezonowych mogą napawać optymizmem nie wydaję mi się żeby w tym sezonie sytuacji zmieniła się diametralnie. Ciężko oczywiście narazie cokolwiek oceniać, ale wg mnie gospodarze są dzisiaj zdecydowanymi faworytami i o ile tylko zagrają na 100% możliwości powinni dzisiaj ograć ekipę Caps.

Nashville - Chicago X 4.65
Ekipa gości niespodziewanie należała do czołowych drużyn w tegorocznych Pre-season series. Ekipa Blackhawks wygrała aż 7 z 8 rozegranych spotkań i prezentowała naprawdę klasowy hokej. Taka postawa zwiastuje dużo lepszy sezon niż poprzedni, który w wykonaniu Jastrzębi był wręcz fatalny. W bramce powinien wystąpić Khabibulin - niezwykle doświadczony bramkarz, który - jeśli jest w dobrej formy - należy do ligowej czołówki. Miejmy nadzieję, że dzisiaj będzie w formie i nie pozwoli sobie dużo "wbić". Mimo wszystko faworytem tego spotkania są gracze Nashville - przed własną publicznością grają naprawde solidny hokej i żadko przegrywają. Spodziewam się wyrównanego spotkania ze sporymi szansami na remis. Kursik kuszący.

Edmonton - Calgary X 4.20
Kanadyjskie derby. Potyczki tych drużyn zawsze budziły sporo emocji i zazwyczaj były bardzo wyrównane. Edmonto znacznie poprawiło swoją grę w końcówce ostatniego sezonu i doszło aż do finału - tam przegrali po 7 meczach z Hurricanes. W meczach przedsezonowych hokeiści Edmonton prezentowali się bardzo solidnie. W brame Flames zobaczymy znakomitego Fina Mike Kiprusoffa, po stronie Nafciarzy stanie Dwayne Roloson - z obydwu stron bardzo mocna obsada bramki, chodził mi po głowie typ na under - ale wstrzymam się ze względu na to, że pojedynki pomiędzy tymi drużynami były zawsze nie obliczalne i ciężko było wyczuć ile bramek zobaczymy. Myślę, że można zaryzykować w tym spotkaniu remis, obydwa zespoły na początku sezonu powinny grać ostrożnie.

Phoenix - NY Islanders X 4.35
Kolejne spotkanie, w którym upatruje się remisu. Przyznam szczerze, że obydwa zespoły są dla mnie niewiadomą, miejmy nadzieję, że coś więcej będziemy mogli powiedzieć o nich za parę tygodni. Nie miej jednak opieram się na postawie zespołów w poprzednim sezonie i w meczach przedsezonowych. Phoenix często zdarzają się wpadki w meczach u siebie, a Wyspiarze w poprzednim sezonie zadziwiali przecież skutecznością na wyjazdach (szczególnie w pierwsze części sezonu). Dzisiaj spodziewam się wyrównanego pojedynku, myślę że warto pokusić się o zagranie remisu.

San Jose - St. Louis 1 1.70
Gracze St. Louis Blues po raz pierwszy od bodajże 25 sezonów nie zakwalifikowali się do Play Off. Władze drużyny potrząsnęły zespołem i liczą na dużo lepszą postawę w bierzącym sezonie. W bramce Blues zobaczymy Many'ego Legace, który wreszcie ma zaprowadzić porządek pomiędzy słupkami Nutek. Myślę, że wszystko przyjdzie z czasem. Do drużyny wrócił Dough Weight i wspólnie z Keithem Tkachukiem będą prowadzili atak STL. Oczekiwania są duże, fani Nutek liczą, że ich zespół będzie wygrywał... ja myślę jednak, że wszystko przyjdzie z czasem i miniem jeszcze trochę czasu zanim ekipa St. Louis zacznie solidnie punktować. Dzisiaj Rekiny, przed własną publicznością z takimi zawodnikami jak Thornton i Cheechoo powinni dać solidne lanie ekipie Nutek. Jak będzie w rzeczywistości przekonamy się już niedługo niemniej jednak mój typ to zwycięstwo gospodarzy.

Do góry
#678191 - 05/10/2006 20:19 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
po piate lemex:

WYBIERAC TO ZNACZY REZYGNOWAC...

Do góry
#678192 - 05/10/2006 22:22 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Nie ma to jak nocna zmiana...

Na dziś krótko i bez "większych" uzasadnień...

Atlanta - Tampa 1 2.10 B&W
Kilka dni temu pisałem, że uważam iż Atlanta będzie w tym sezonie w szarym "ogonie" ligi. Ponieważ w tamtym mile mnie zaskoczyli dam im szansę i teraz, chociaż wg mnie włodarze tego klubu poszli w złym kierunku. Nie wiem czy zagra dziś Kowalczuk, ale preseason pokazał,że Drozdy u siebie są mocne. Tampa jakaś "bezbarwna" więc za mały grosz na Atlantę-ma szanse zdobyć moje "zaufanie"...

Pittsburgh - Philly over 6,5 1.91 B&W
Nie przeceniałbym w tym sezonie Lotników, zresztą to zawsze była "chimeryczna" drużyna. Wbrew pozorom, dziś może mieć wcale nie łatwo z Pingwinami, więc tylko typ na gole, bo możemy ich dziś ujrzeć dosyć dużo.

Minnesota (-1,5) - Colorado 1 2.70 B&W
To takie moje "widzi mi się"...

Nashville (-1,5) - Chicago 1 2.20 B&W
To z czystej sympatii do wieśniaków...

SJS (-1,5) - St. Louis 1 2.10 B&W
Chyba niespodzianki nie będzie.. ?

Pozdr

Do góry
#678193 - 06/10/2006 03:44 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
No to mamy kolejną nockę prawie z głowy.

W sumie to nic mnie nie zaskakakuje oprócz Philly... Strzały 39-19, 12 kar nałożonych na Pingwiny i Philly ma wielkie 0! To są właśnie Lotnicy...
Atlanta nie dała rady Błyskawicom i to w sumie nie dziwi, na moje "zaufanie" będą musieli niestety w tym sezonie zapracować. W ogóle dzisiejsi moi "faworyci" dali ciała na całej linii. Minnesota dopiero po OT, a Nashville nie daje rady Chicago, przed którym trzeba będzie chyba uchylić czoła w tym sezonie. Jastrzębie coraz bardziej mi się zaczynają podobać. Rekiny jeszcze się męczą ale zanosi się na 5-0 dla buków dzisiaj...Takie dni też bywają i wczorajszy zysk pójdzie się "paść" .
Trzeba też koniecznie odnotować udany rewanż Toronto w Ottawie.

Pozdr

Do góry
#678194 - 06/10/2006 04:16 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Dekalog powoli się tworzy:
po piąte - wybierać...znaczy rezygnować(timeek)

Do góry
#678195 - 06/10/2006 04:48 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
SenDPL Offline
old hand

Wyniki:

Atlanta - Tampa Bay 2-3 SO
Detroit - Vancouver 4-1 FT
Edmonton - Calgary 3-1 FT
Minnesota - Colorado 3-2 OT
Nashville - Chicago 6-8 FT
NY Rangers - Washington 5-2 FT
Ottawa - Toronto 0-6 FT
Phoenix - NY Islanders 6-3 FT
Pittsburgh - Philadelphia 4-0 FT
San Jose - St.Louis 3-3 13.46 3rd

Mecze dzisiejsze:
Anaheim - Los Angeles
Buffalo - Montreal
Carolina - New Jersey
Columbus - Vancouver
Florida - Boston

Oj, chyba parę perełek się znajdzie...

Do góry
#678196 - 06/10/2006 04:59 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
SenDPL Offline
old hand

Quote:

Detroit - Vancouver 1-3 FT

Ehhh ten brak edycji...

Do góry
#678197 - 06/10/2006 06:18 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
dwazwierzatka Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2005
jednak niespodzianka w San Jose:(. Brakło 6 sekund do szczęścia.

Do góry
#678198 - 06/10/2006 07:23 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Pan_D Offline
member

Meldunek: 03/10/2006
Eh no dokłądnie 6 sekund zabrakło do zakończenie progresji na WIN SJS na 1poziomie.
Na pierwszym poziomie zgodnie z przewidywaniami koniec NYRangers szkoda troche Nashville ale tak też przypuszczałem 3 mecze niemogły wejść. Ogólnie wszedł jeden ale niema się co załamywać.
Z całej nocki dla mnie ( jak i pewnie dla wszystkich ) szok to 6-0 Toronto, duża dla mnie niespodzianka to ilość goli w Phoenix i jednak te Rekiny. Niewiem czy Nutki są takie dobre czy Rekiny tak przereklamowane. W strzałach równiutko 35-35. Po 60' zacząłem kibicować St.Louis

Do góry
#678199 - 06/10/2006 07:27 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
sory za spam, ale mam kolejne pytanie. w Sportingbet typowałem kilka meczów NHL jako typ Betting with Tie, czyli jak dobrze rozumiem zwycięstwo łącznie z dogrywką.

typowałem San Jose, Minnesote i Atlante (w przypadku tych ostatnich wszystko jest jasne, ponieważ przegrali w doliczonym czasie gry)

Nie potrafie natomiast zrozumieć dlaczego nie uznali mi zwycięstw San Jose i Minnesoty skoro typ wyraźnie mówi Betting with Tie czyli zwycięstwo łącznie z dogrywką ?!

HELP ME ; /

Do góry
#678200 - 06/10/2006 07:31 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Bo to nie sa z OT, tylko to sa zaklady z mozliwoscia obstawienia remisu
Sam tam gram, i narazie nie ma jeszcze mozliwosci grania w systemie amerykanskim czyli bz remisu.

Do góry
#678201 - 06/10/2006 07:32 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
rangiz9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2006
Tie to po angieslku znaczy remis

Do góry
Strona 4 z 14 < 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 >

Moderator:  rafal08