Strona 10 z 14 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 >
Opcje tematu
#678302 - 10/10/2006 12:17 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
pit Offline
journeyman

Meldunek: 04/10/2006
Hmm wczorajsza noc nieszczególnie udana. Szczególnie niefajnie bronil Auld;).No cóż oby dzisiaj było lepiej...
Dziś 3 mecze i tak jakos wyjdzie, ze wszystkie je postawie.
- NyRangers, win, 2gie podejscie, NyIslanders, win, 2gie podejscie - bo trzeba, czyli kontynuacja.
- Minnesota, win - Minnesota w niezłej formie, a w Vancouver licze na trend znizkujacy. Ponadto kolejne 2 mecze z teoretycznie slabszymi rywalami. Co prawda nie wiem skad mi sie wymyslil ten trend znizkujacy, ale jak juz sie wymyslil to szkoda bylo by go nie wykorzystac:)

Do góry
Bonus: Unibet
#678303 - 10/10/2006 12:53 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

Meldunek: 19/09/2006
Wracając do wcześniejszych założeń, dzisaj typy na Under/Over.
NYRangers-Philadelphia Over 5.5
Phila rozpoczęła od falstartu, bo porażki z Pittsburghiem 0:4 i po OT z Rangersami 4:5 są napewno poniżej ich możliwości. Mecze ekip z Dywizji są zawsze trudne do typowania, więc tymbardziej skłaniam się do podjęcia ryzyka na ilość goli. Rangersi w ciągu 120 minut strzelili 9 bramek i daje mi to nadzieję, że przynajmniej jeszcze przez jakiś czas utrzymają wysoką dyspozycję, mając w najbliższej przyszłości mecze z Pittsburghiem, Buffalo, New Jersey i Nashville.

Minnesota-Vancouver Under 5.5
Być może Minnesota dzisiaj pozna smak pierwszej w tym sezonie porażki, ale kto spojrzy w statsy, zauważy, że wygrane gości czy to w Vancouver czy w Minnesocie nie należą do rzadkości, podobnie jak i OT. Orki w tym sezonie zanotowały w 3 meczach Undery i to mnie niepokoi, bo każda seria musi mieć swój koniec. O ile Minnesota z Colorado grała "normalnie", czyli uważnie w obronie i nie nastawiała się na szaleńczą wymiane ciosów, to wynik 6:5 z Nashville robi zamęt w głowie. Zakładam jednak, że "gościu" w bramce Orek to nie ktoś, kto zbyt często wyciągać ma w tym sezonie krążek z własnej bramki, to chyba wysoki wynik jest mniej prawdopodobny niż Under.

Los Angeles-NYIslanders Under 5.5
LA po spotkaniu z Islandersami ma dwumecz z Dallas i 1 mecz z Detroit-wszystko w domu. Progresowicze porażki LA chyba doczekają się takiego rozwiązania już w ciągu najbliższego tygodnia. Średnia strzelonych goli przez LA z 2 meczy wynosi 3.5, straconych 2.5 Dwa mecze to jednak zbyt mało, aby szukać potwierdzenia własnych myśli. Islandersi strzelili narazie 3 bramki tracąc 8 i tu widzę swoją szansę w Underze.

Do góry
#678304 - 10/10/2006 13:30 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
_Prospar_ Offline
stranger

Meldunek: 10/04/2006
Dziś kolejny dzień i kolejne mecze. Tym razem nie dużo ale można coś wybrać. Ja skupiłem się na meczu Królów z Wyspiarzami.
Islanders w pierwszych meczach uległ na away kojotom i rekinom odpowiednio 3-6 i 0-2. Dziś czeka ich kolejny trudny rywal na wyjeździe.
LA przegrali z kaczorami 3-4 i rozprawili się na własnej tafli z hokeistami St.Louis 4-1.
Ostatnie dwa spotkania rozgrywane między tymi zespołami w LA zakończyły się zwycięstwem NYI 2-3 i 2-3. Bardzo dobrze w sezon wszedł hokeista NYI Kozlov strzelec dwóch bramek przeciw Phoenix.
Myśle, że nadzszedł czas na win Wyspiarzy. Dobrze im się gra z LA i w dodatku bardzo kuszący kurs na nich. Za drobinki można dać.

Los Angeles Kings - NY Islanders 2 @3.20 /expekt/ 3/10

Do góry
#678305 - 10/10/2006 16:20 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
W mojej głowie "urodziło" się dziś coś takiego:

NYR - Philly 1 2.05 B&W

Minnesota - Vancouver 2 2.80 B&W ( 2 jedn.)

LAK - NYI 2 2.90 B&W

Wczoraj nie za ciekawie: 1W- 4L (-2.20 j.)

Stan: 10W-16L (+ 6,27 j.)

Pozdr

Do góry
#678306 - 10/10/2006 16:24 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
witam Sułtanów hokeja

Jak na razie Calgary 3 undery z rzedu. Bardzo mnie to cieszy. pozostały mi jeszcze dwa strzały na takie rozwiazanie i zopbaczymy jak wyjdzie, ale w plecy to juz raczej nie będzie. z przedsezonwych zapowiedzi udało się jeszcze na 2 etapie złapać Boston i na pierwszym Chicago. Co do dzisiejszych meczy to interesuje mnie właściwie tylko jeden: Wyspiarze grają dzis w LA. Drużyna z NY raczej kiepsko rozpoczęła sezon iu na pewno dziś zechcą sie ostro postawić gospodarzom, którzy na razie grają w kratkę. spodziewam się więc zaciętego spotkania i być może nawet zwycięstwa przyjezdnych, ale raczej po OT niż regulaminowym czasie. Statystycznie rzecz biorąc remis możliwy bo NY Islanders 7 meczy bez OT, natomiast LA - 3. Obie drużyny nie zremisowały jeszcze w regular sezon. No chyba, że Wyspiarze znowu chcą zasłużyć na swą "chwalebną" ksywkę "ciot sezonu" - choć na to może jeszcze ciut za wcześnie. Reasumując:
Los Angeles Kings - New York Islanders - typ OT
pozdrawaim

Do góry
#678307 - 10/10/2006 17:33 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Moje stare rozdygotane serce jest w poważnej rozterce, bo rozum dyktuje coś innego niż dusza hazardzisty. Otóż rozum podpowiada rozwiązania raczej logiczne, czyli win NYRangers, Los Angeles i Minnesoty. "Rogata dusza" natomiast szepcze, aby zagrać mniej typowo, czyli rewanż w wydaniu Philadelphii i jej zwycięstwo, oraz OT w Minnesocie, a Los Angeles Under 6. O nocnej kolejce poprzednicy napisali już wiele, więc nie ma sensu powielać tych samych treści, czy sposobów analiz. Wszystkie są dobre. Pozostaje wybór, o czym zresztą mówi jedno z przykazań.

NYRangers-Philadelphia Under 6
Przekonała mnie statystyka spotkań na lodzie NYR od 2001 roku. Na 12 rozegranych meczy podczas sezonu regularnego 4 zakończyły się Under 6.0, 6 meczy dokładnie 6 strzelonymi bramkami i tylko 2 Over 6.0

Minnesota-Vancouver 1
O tym ile krwi napsuła mi Minnesota w zeszłym sezonie, to tylko ja i moje archiwum może wiedzieć. Ile razy była sraczka i trzęsawka w oczekiwaniu na OT, to też zapewne wielu z graczy pamięta. To ostatni z serii 4 wyjazdów Orek. W 4 poprzednich sezonach pierwsze mecze między tymi rywalami nie skończyły sie zwycięstwem Minnesoty, bo tylko raz w 03/04 był remis. Czy tak musi być zawsze?

Los Angeles-NYIslanders Under 6
Z całej trzydziestki zespołów tylko Islandersi i Nashville nie zdobyły punktu. Nowojorczycy stoją przd trudnym zadaniem, bo nie dość, że dzisiaj LA, to zaraz jutro Kaczki, które atakują "opozycję", że, aż strach patrzeć. W sezonach 01/02 i 03/04 wygrali Islandersi 2:3, a , że czasami historia lubi się powtarzać - ominę szerokim łukiem typ na zwycięzcę.

Do góry
#678308 - 10/10/2006 18:06 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
gobel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/10/2005
Kolejna noc za nami i mozna powiedziec "I hate mondays",Rekiny pokazaly zeby,Toronto wygralo ale co z tego jak po dogrywce.Dzis znow dosyc trudne pary do wytypowania.
Ja wybralem under w Minnesocie,Zwyciestwa druzyn z Now York zobaczymy jak to bedzie oby lepiej niz wczoraj.

Rangers-Flyers 1
Kings-Islanders 2
Wild-Canucks under 5,5

Do góry
#678309 - 10/10/2006 18:36 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
SenDPL Offline
old hand

Meldunek: 07/03/2005
No nic, trzeba coś naskrobać, choć będzie krótko i na temat:

Los Angeles Kings - New York Islanders - under 6 inc ot @ 1.98 5/10 Pinnacle - bet tygodnia

Dość szybko w tym tygodniu najwyższa stawka. Historia jest tutaj głównym punktem programu - w ostatnich 7 meczach tylko raz osiągneli linię 6 bramek, reszta poniżej. Wyspiarze do tej pory 3 gole w dwóch spotkaniach, Królowie trochę lepiej, bo 7 trafień, ale dzisiaj jakoś nie widzę, żeby mieli dorobek ten znacząco poprawić. Upatruję wyniku 2-1 dla Islandersów, jednakże lepszym wydaje się typ na czysty under.

Do góry
#678310 - 10/10/2006 19:48 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
parker23 Offline
member

Meldunek: 01/08/2006
Kolejna noc za nami i kolejna przed nami...miejmy nadzieje ze bardziej udana niz poprzednia przynajmniej w moim wypadku...
wiec na dzis moje propozycje to
NY Rangers-PHI Flyers +1.5 2 @ 1.416 1/10
moim typ uzasadanim tym ze NYR wygrali 2 dotychczasowe spotkania i musi zdarzyc sie jedno slabsze a PHI 2 przegrala i wypadało by pokazac dobra gre i conajmniej zremisowac a wnajgorszym wypadku przegrac 1 golem... w historii spotkan obydwu druzyn panuje jakas dziwna zasada ze gospodarze rzadko wygrywaja a jak juz tak sie dzieje to mała ilościa goli..
2006-04-05 New York Rangers 3-2 Philadelphia Flyers
2006-03-23 New York Rangers 3-6 Philadelphia Flyers
2006-01-31 New York Rangers 2-3 Philadelphia Flyers
2006-01-06 New York Rangers 3-4 Philadelphia Flyers
2004-02-13 New York Rangers 1-2 Philadelphia Flyers
2004-01-23 New York Rangers 2-4 Philadelphia Flyers
2003-11-08 New York Rangers 1-2 Philadelphia Flyers
2003-03-08 New York Rangers 5-1 Philadelphia Flyers
2003-01-20 New York Rangers 2-4 Philadelphia Flyers
2002-03-28 New York Rangers 2-4 Philadelphia Flyers
to ostatnie 10 spotkan miedzy tymi druzynami i wydaje mi sie ze podobny scenariusz powinien powtorzyc sie i tym razem
drugim typem na dziejsza noc bedzie typ ze spotkania
Los Angeles Kings - New York Islanders wydaje mi sie ze hokeisci NYI powinni po serii 2 porazek wreszcie "pokazac cos" i ten typ jest bardziej na przelamanie to jednak zdecyduje sie go zagrac
LA Kings-NY Islanders (OT+SO) 2 @ 2.50 0,5/10

Do góry
#678311 - 10/10/2006 20:41 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Gr3g Offline
addict

Meldunek: 08/11/2005
Dzisiaj to az glupio podawac typy bo wypalilem na czuja... Zobaczymy jak bedzie.. Progry dzis brak
Rangers over 6.5
Canucks to win
Islanders to win

Do góry
#678312 - 11/10/2006 06:13 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
parker23 Offline
member

Wyniki 10.10:
NY Rangers-Philadelphia 2-4 FT
Minnesota-Vancouver 2-1 SO
Los Angeles-NY Islanders 4-2 FT

Mecze 11.10:
Atlanta-Boston
Detroit-Phoenix
Philadelphia-Montreal
Florida-Carolina
Anaheim-NY Islanders

Do góry
#678313 - 11/10/2006 06:40 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
parker23 Offline
member

Dotychczasowe statystyki:

5/11

+0.276 j.

Do góry
#678314 - 11/10/2006 07:53 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

parker23 - podawanie własnych statystyk niczego nie wnosi do tematu. Mnożesz tylko swoje wpisy i dodajesz podstrony, zrezygnuj z tego i ogranicz się do typowania - powodzenia.

Do góry
#678315 - 11/10/2006 09:55 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
Szmajchel Offline
enthusiast

Meldunek: 28/12/2005
Witam,
po zrobieniu sobie dnia przerwy w typowaniu (i dobrze bo grałbym raczej na Vancouver i NY Islanders) dzisiaj zdecydowanie jeden mecz.
Carolina jest o krok od pobicia niechlubnego rekordu NHL - zostania pierwszą drużyną, która po zdobyciu Pucharu Stanleya rozpoczyna kolejny sezon od 4 porażek z rzędu. Jest to możliwe, szczególnie że Floryda u siebie na pewno groźna, ale ja wierzę w przebudzenie Staala i spółki i wreszcie pierwsze zwycięstwo, tak więc:
Florida - Carolina TYP: 2 Kurs(exp) 2,45
Typ poparty zakładem na OT.
Co do pozostałych meczy - bardzo korcą Islandersi, ale chyba się wstrzymam, coś mi w tym meczu pachnie OT.
Pozdrawiam

Do góry
#678316 - 11/10/2006 11:06 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

Dzisiejsza kolejka może stać pod znakiem Overów. Co prawda buki nie wystawiły jeszcze linii, ale skuszę się na Overki w Atlancie, Detroit i Philadelphii. Prof ustawił linie na poziomie 5.5 więc jak narazie jest to linia do zaakceptowania.

Philadelphia w dwóch ostatnich meczach strzeliła po 4 gole NYR i chyba powoli zaczyna "wchodzić" w sezon. Montreal z kolei skoro potrafił 4 razy trafić Buffalo i 2razy(+1 w OT) Toronto, to mam nadzieję, że rywal któremu w poprzednich sezonach robił "psikusy" też strzeli 1-2 gole. Wychodzi mi z tego wynik bliski 5-6 goli w meczu.

Detroit natomiast po 2 kolejnych Underach: 1:3 i 2:0 z rywalem takim jak Phoenix może nawet przegrać, bo nie takie numery już "kręcili" w przeszłości. Kojoty w meczu z Islandersami strzeliły 6 goli, by w 2 kolejnych meczach strzelić tylko 2 gole. Taka niemoc strzelecka zarówno u jednych jak i drugich może zostać naraz przerwana i efektem będzie Over-oby. To jest jednak hokej i mimo wszystko przez dłuższy okres "piłkarskie wyniki" nie mogą być normą.

Atlantę stać na strzelenie kilku bramek i tyle samo, albo i więcej może stracić. Boston jest w trakcie sesji wyjazdowej i sądzę, że któryś z meczy:Atlanta, St.Louis czy NYIslanders mogą wygrać, a żeby wygrać, to trzeba strzelać gole i stąd mój Over.

Do góry
#678317 - 11/10/2006 11:28 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam

Cos ostatnie dwie nocki nie chca konczyc zyskiem rubryk w moich notatkach ale co sie odwlecze to nie uciecze

Dzis kolejne mecze i kolejne typy a wlasciwie wszystko to kolejne kroki w moich polowaniach

3 poziom progresji na won NYI@ 4.50
2 poziom progresji na won CAR @ 2.45

Co jak co ale piekne kursy na Isle's a oni w koncu wygraja zobaczycie

Do góry
#678318 - 11/10/2006 12:07 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
lemad Offline
journeyman

Nivet, życzę Ci aby Isles wygrali jak najszybciej, bo nie wiem, czy będziesz równie radosny jak kursy spadną na ich win do poziomu np 1,8 . Taki już urok progresji - trzeba inwestować i czekać. O tym,że NYIslanders "kiedyś" wygra to nie musisz nikogo przekonywać - wszyscy o tym wiemy. Powodzenia.

Do góry
#678319 - 11/10/2006 13:23 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
_Prospar_ Offline
stranger

Meldunek: 10/04/2006
Wczorajsza noc nie była może zbyt owocno ale liczmy na to że dziś będzie lepiej. Ciekawe czy dziś nadejdzie upragnione zwycięstwo dla Caroliny i NYI.

Philadelphia-Montreal
Po wczorajszym zwycięstwie w dobrym stylu nad Rangersami Lotnicy wkońcu wracają na swoje tory. Bardzo dobry mecz rozegrał Forsberg strzelając bramkę i notując dwie asysty. Dzisiejszy ich rywal zaczął w swoim stylu czyli...średnio. Ulegli Buffalo 4-5 i odnieśli cenne zwycięstwo w Toronto 3-2. Jednak myśle, że pobudka Philadelphii nie była chwilowa i dziś na własnej chali przy spragnionych zwycięstw kibicach również skończą mecz strzelając więcej goli niż rywal.

Philadelphia - Montreal 1 @1.95 /expekt/ 3/10

Anaheim - NY Islanders
Jednak po małej stawce zdecyduję się postawić na Wyspiarzy. Trzy przegrane mecze to już za dużo. Kibice tracą już cierpliwość i oczekują zwycięst swoich pupili. Hokeiści NYI a w szczególności Yashin zapowiadają dziś upragnione zwyięstwo. Mobilizacją będzie zapewne 100% i z wielką wolą zwycięstwa gracze z Nowego Yorku przystąpią do tego pojedynku. Kaczory 3 mecze 3 Win. Wystarczy dla nich Goalkipper NYI Di Pietro rozegrał w swojej karierze 2 spotkacnia z Anaheim i oba udało mu się wygrać. Ostatnie mecze między tymi ekipami również przemawiają za "dwóją". Na ostatnie 5 mecze tylko raz wygrały kaczory(2-1) raz padł remis(2-2) i 3 razy wygrali Nowojorczycy (5-3 4-1 3-1). Dziś powinno być podobnie.

Anahiem - NY Islanders 2 @4.50 /expekt/ 1/10

Do góry
#678320 - 11/10/2006 13:42 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
SJS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/06/2006
FLO Panthers v CAR Hurricanes 2 OT+SH @1.85 (Gamebookers)

Drużyna Carolina Hurricanes od początku sezonu nie zachwyca formą. Obecni obrońcy tytułu po trzech meczach są wciąż bez zwycięstwa. W trzech grach zdołali zdobyć jeden punkt doprowadzając do dogrywki, w swoim pierwszym meczu sezonu z Buffalo Sabres. Potem było już tylko gorzej, kompromitacja i porażka przed własną publicznością z New Jersey Devils 0:4, przegrany mecz wyjazdowy z Washington Capitals 5:2. W skuteczności zdobywania bramek, również statystyka jest tragiczna, cztery bramki zdobyte w trzech spotkaniach. Panthers przystąpili do sezonu po gruntownej przebudowie. W zamian za pozyskanie Todda Bertuzziego musieli oddać swoją ostoję w bramce Roberto Luongo do Vancouver Canucks. Zespół z Florydy przed nowym sezonem wzmocnił przede wszystkim pierwszą linię ataku, co zostało udokumentowane już w pierwszym ich meczu sezonu z Boston Bruins. Minusem w drużynie Panthers jest formacja defensywna. Pierwsza czwórka obrońców prezentuje się dobrze ale, do gry w obronie potrzeba przynajmniej sześciu lub ośmiu zawodników a pozostała czwórka obrońców będzie musiała wznieść się na wyżyny swoich umiejętności, aby móc dorównywać sowim kolegom z podstawowej czwórki. Do tej pory Panthers rozegrali trzy spotkania zdobywając trzy punkty. Zaliczyli jedno zwycięstwo, dwie porażki w tym jedną po SH. W zespole Hurricanes podczas okienka transferowego, oprócz odejścia Gerbera do Ottawy Senators, nad to nic ciekawego się nie działo. Zawodnicy podpisywali nowe kontrakty lub je przedłużyli. Ogólnie skład drużyny nie uległ dużym zmianom. Trudno jest sobie wyobrazić aby obrońcy tytułu w pierwszym czterech meczach nowego sezonu nie potrafili odnieść chociaż jednego zwycięstwa. Panthers nie są drużyną o nadzwyczajnych umiejętnościach, można uznać ich jako drużynę z dolnej półki NHL. Nad szedła pora aby zawodnicy Carolina Hurricanes przypomnieli sobie jak się strzela bramki i wygrywa mecze.

Stawka: 2/10

Do góry
#678321 - 11/10/2006 17:05 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
piekny?roman Offline
journeyman

Meldunek: 29/12/2005
Witam, po długiej przerwie.
Czas zacząć zabawę z NHL.

Na dziś widzę jeden mecz do grania.
1. Florida - Carolina
Poprzednicy już powiedzieli wszystko na temat gego meczu, więc nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że gram go w progresji.
Typ: 2 z dołożonym OT na zwrot.

Do góry
Strona 10 z 14 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 >

Moderator:  rafal08