Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#6918 - 19/08/2001 23:45 PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
Witam cale forum .Dlugo niezabieralem tu "glosu",ale teraz zamierzam zaczac to robic.Mam juz w tej chwili pare slow na temat tenisa.Po pierwsze zamierzam doprowadzic do sytuacji w ktorej wszyscy zaczna wygrywac wylacznie grajac tenis.Oczywiscie tylko jeden mecz na kupon od swieta dwa.Bedac w "podrozy" rozmawialem z wieloma ciekawymi ludzimi grajacymi progresja,lub grajacymi instynktownie jeden mecz na kupon.Do czego zmierzam poprostu chce tu "pracowac" z ludzmi ktorzy graja progresja tylko tenis.W poniedzialek otworze odpowiedni temat na ktory zapraszam "ludzi" grajacych tylko single.Jesli nie bedzie chetnych to bede sam prowadzil ten temat,podajac tam swoje rzeczywiste typy tak jak kiedys to bylo.Goscie wprowadzajacy zamet sa tam niemile widziani i tyle.
Oprocz tego mam pare slow do wszystkich.Chodzi mi o zaklady.Rozmawialem niedawno z czlowiekiem ktory gra single prawie przez 10 lat.Z calej mojej rozmowy z nim zapamietalem jedno zdanie ktore powinien kazdy poznac i powtarzac je setki razy dziennie(mowa do tych co zle sobie radza w tym "biznesie") a oto to zdanie ktore mi bylo oczywiscie znane ale jest dowodem na to iz kazdy kto chce zaczac wygrywac grajac single musi je stosowac: "kontrolujac ryzyko kontrolujesz fakty,kontrolujac fakty kontrolujesz ryzyko"
Pozniej czlowiek ten zadal mi zagadke ktora osobiscie rozwiazalem w przeciagu heeh mrogniecia okiem(bo sam to zagadke znalem i sam do niej doszedlem juz tez jakis kawalek czasu temu) teraz zadam ta zagadke kazdemu z was.Jesli chcecie mozecie podac odpowiedz,jesli bedzie poprawna to powiem kazdemu z osobna czy tok twojego rozumowania jest z przyszloscia,a to sie nazywa czy grajac single masz szanse wygrywac
a oto ta zagadka:
jest turniej np siatkowki,jest 10 drozyn ktore jak wiadomo zagraja kazda z kazda.Pytanie co masz zrobic aby na 99%(tak te 99% jest gwarantowane w 100% )aby wygrac?
Jesli ktos zna juz odpowiedz to zaczynaj juz od jutra grac bo pieniadze nie lubia czekac.
Mysle ze napewno ktos z was zna juz odpowiedz i to jest klucz do wygrywania szmalu o jakim marzycie.To oczywiscie fajnie brzmi ale sa jeszcze inne czynniki takie jak stres i "nieprzewidziane sytuacje",ktorych nikt przewidziec niemoze.Ale o tym powiem kiedy indziej.
Ok starczy tego gadania wiec od poniedzialku zapraszam tych ktorzy graja tylko single,czy to na intuicje czy progresja i tylko tenis(z czasem dojda inne ale jak czas ten nadejdzie to dam wam znac)
Po co to pisze moja pasja jest "kontrola hazardu" i ta dziedzina mam zamiar sie tu na forum zajac
Pamietajcie

"KONTROLUJAC FAKTY KONTROLUJESZ RYZYKO I ODWROTNIE"

pozdrawiam.

Do góry
Bonus: Unibet
#6919 - 20/08/2001 00:19 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Rafter wysłałem Ci wiadomość na priv. Nie chce podpowiadać innym hehehe .

Do góry
#6920 - 20/08/2001 00:38 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Anonymous
Unregistered

Daj jakieś wskazówki

Do góry
#6921 - 20/08/2001 03:19 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Hubi Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
a co z tą gazetą?????

Do góry
#6922 - 21/08/2001 20:04 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Rafter choć ostatnia moja wypowiedż o Tobie byla bardzo krytyczna to szczerze powiem iż brakowalo mi Ciebie na forum ale do rzeczy.
Piszesz o kontroli ryzyka i o progresji wiemy że jesteś goracym zwolennikiem progresji.Kiedyś pisałeś że zanim zaczynasz grać to już masz przygotowany plan co zrobisz w przypadku niepomyslnego przebiegu zdarzeń.Teraz piszesz że zamierzasz doprowadzić do sytuacji w której wszyscy zaczną wygrywać.Niestety jak do tej pory nie napisaleś nic konkretnego nadal nikt z nas nie wie jak wygrywać progresją.Czy kiedyś doczekamy się że zaczniesz pisać RZECZOWO?
Jeśli faktycznie skutecznie wygrywasz progresja to musi istnieć sposób ktory ma silne podstawy matematyczne jak ustalać stawki , niestety o tym ani słowa nigdy nie wspomnialeś.
Dlaczego czyzby byla to aż taka tajemnica?

Do góry
#6923 - 21/08/2001 23:20 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
RAFTER Offline
old hand

Jahu pytasz czy moj sposob gry jest tajemnica.Coz powiem ze tajemnica nie jest ,ale pewnych elementow ktore stosuje ujawnic poprostu nie moge.Natomias pytasz
o stawki.W tym przypadku stawki sa takie na jakie pozwala kurs.Czyli nie ma tu zadnej filozofii.Poprostu(kiedys o tym wspominalem)
jesli mam plan w ktorym chce wygrywac dziennie 100-czy wiecej zl to stawki ustala mi kurs.Widzisz w progresji wazne jest to aby trafic jak najszybiej "najlepszy kurs".Druga sprawa jest pula szmalu jaki posiadasz ,jesli chcesz wygrywac w tenisa powiedzmy 100zl dziennie to przy najgorszym ukladzie musisz posiadac 45000zl.Niktorzy ludzie dziwia sie i mowia"hej stary czemu nie polozysz tej kasy na konto" Ja im odpowiadam "pokaz mi bank z takim % ktory daje przy wkladzie 45000zl 100zl dziennie" co robia pukaja sie w czolo i odchodza.Prawda jest taka ze nie ma takiego banku i nigdy nie bedzie.Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze dla wiekszosci ludzi taka kasa to zbyt duze ryzyko jak oni to mowia.A ja zawsze mowie pieniadze sa po to aby robily pieniadze.Co z tego ze sa to duze sumy ale wiem ze ich nie przegram.Jedna z najwazniejszych zeczy w progresji jest wlasnie kontrola tego co sie robi.A jak kontrolowac ryzyko wlasnie tego ci jahu nie powiem,bo do tego musisz dojsc sam .Czemu nie - poprostu niechce bo nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi.To tak jak z gielda trzeba wiedziec kiedy kupic a kiedy sprzedac.A jesli chodzi o tenis to trzeba wiedziec Kiedy grac i na kogo postawic.
I cala filozofia widzisz kiedys wspominalem ze duzo ludzi mnie pyta w moim miescie o to jak gram.Ci ktorzy mnie widza jak obstawiam ,czesto zadaja pytanie"jak ty to robisz".Mowie robie to tak jak wy tylko wszystko innaczej planujac.
HE wiem ze moze to smiesznie brzmi ale to jest wszystko bardzo proste.Poprostu "wiedziec jak i wiedziec co ,niewiedziec co ,trzeba wiedziec co potem".

Do góry
#6924 - 24/08/2001 01:57 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
macgaj Offline
addict

Meldunek: 07/04/2001
Moja odpowiedź na twoją zagadkę brzmi: nie ma takiego sposobu!!! 99% nic ani nikt nie jest ci w stanie zagwarantować.Nie wiem skąd ci się wzieło akurat to 99%.Nie znalazłem żadnego sensownego,matematycznego wytłumaczenia.

Zamień te 99% na 90% to podam ci rozwiązanie.
Dysponując dużą kwotą i kontem za granicą(wyeliminowanie podatku) zarobienie 100zł na turnieju playoff(a nie każdy z każdym!!!) jest dziecinnie łatwe.Choćby nie wiem co się działo po taki turnieju masz na koncie zawsze(90%)100zł więcej.A wynika to tylko i wyłącznie z czystej matmy.Nawet nie musisz wiedzieć kto gra.

Ciekawi mnie jak wykombinowałeś te 99%.

Do góry
#6925 - 24/08/2001 19:57 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
RAFTER Offline
old hand

macgaj coz ci moge powiedziec.Jesli chodzi o twoja odpowiedz coz ma ona cienka podstawe. Niestety twoj tok rozumowania zboczyl na inne poziomy.Moge ci gwarantowac te 99% ale jesli sam odpowiedzi nieznasz to je ci jej nie podam.Te 99% o ktorych wspominalem jest gwarantowane przy odpowiedniej analizie.Nie jest to tak jak ty powiedziales grasz i sam niewiesz nawet na co stawiasz.Tym sposobem mozna wygrac ale nie na dluzsza mete.Jesli zas chodzi o moj sposob jest on bardzo zlozony i ciezki do wytlumaczenia.Ale nie w moim interesie jest aby ci to wyjasniac.

Do góry
#6926 - 24/08/2001 19:59 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
RAFTER Offline
old hand

macgaj coz ci moge powiedziec.Jesli chodzi o twoja odpowiedz coz ma ona cienka podstawe. Niestety twoj tok rozumowania zboczyl na inne poziomy.Moge ci gwarantowac te 99% ale jesli sam odpowiedzi nieznasz to je ci jej nie podam.Te 99% o ktorych wspominalem jest gwarantowane przy odpowiedniej analizie.Nie jest to tak jak ty powiedziales grasz i sam niewiesz nawet na co stawiasz.Tym sposobem mozna wygrac ale nie na dluzsza mete.Jesli zas chodzi o moj sposob jest on bardzo zlozo

Do góry
#6927 - 24/08/2001 20:02 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
RAFTER Offline
old hand

macgaj coz ci moge powiedziec.Jesli chodzi o twoja odpowiedz coz ma ona cienka podstawe. Niestety twoj tok rozumowania zboczyl na inne poziomy.Moge ci gwarantowac te 99% ale jesli sam odpowiedzi nieznasz to je ci jej nie podam.Te 99% o ktorych wspominalem jest gwarantowane przy odpowiedniej analizie.Nie jest to tak jak ty powiedziales grasz i sam niewiesz nawet na co stawiasz.Tym sposobem mozna wygrac ale nie na dluzsza mete.Jesli zas chodzi o moj sposob jest on bardzo zlozony i ciezki do wytlumaczenia.Ale nie w moim interesie jest aby ci to wyjasniac.

Do góry
#6928 - 24/08/2001 21:39 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
DJ Bronek Offline
addict

Meldunek: 27/04/2001
Ja też mam sposób na 99,9% wygrywanie
ALe nie podam i już

Do góry
#6929 - 24/08/2001 22:13 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Anonymous
Unregistered

A ja na 99,9999999999999999 %
wiem , że takiego sposobu niema : )

Do góry
#6930 - 24/08/2001 22:15 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
maly Offline
enthusiast

Meldunek: 08/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał DJ Bronek:
[qb]Ja też mam sposób na 99,9% wygrywanie
ALe nie podam i już [/qb][/QUOTE]

hehe!To tak jak ja !Ja mam nawet na 99,99%
RAFTER mozesz mi ewentualnie podac ten twoj to sprawdze czy sa takie same?Skoro juz tak bardzo nie chcesz sie ujawniac i nie chcesz dac innym zarobic to moze chociaz na maila?
Czemuzto nie chcesz pomoc w wygrywaniu potrzebujacym?Jak mam sie przekonac czy mam odpowiednia psychike do twojego sposobu gry i czy sie nadaje do tego sposobu rozumowania skoro nie moge nawet sprobowac!Glowie sie juz z tydzien nad ta odpowiedzia i nic nie moge wymyslic!Prosze zdrac rabek tajemnicy chociaz mnie!Chce byc pierwszym wybrancem!
Ja tez chce cos zarobic nie badz taki!

Do góry
#6931 - 24/08/2001 22:28 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Może i jest taki sposób - Ja gram progresją na zespoły które w ligach europejskich miały średnio w sezonie ponad 38% remisów. A jest takich zespołów troszke. Na razie tylko testuje ten sposób "na sucho" w TT i nie doszedłem dalej niż za 3 poziom. Jeżeli są chętni wskaże ligii i zespoły które mają ten odsetek na X. A ten sposób gwarantuje właśnie 99.99% zysku.

Pozdrawiam
Szakal

Do góry
#6932 - 24/08/2001 22:35 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
witam
wg mnie nadużywacie słowa "gwarantuje" poza tym co to za magia liczb? na 100% gwarantuję że na 90% wygram
to są zakłady tu gwarancji nie ma oprócz sure bets
można mówić co najwyżej o zwiększaniu prawdopodobieństwa wygranej a nie o gwarancji

Do góry
#6933 - 24/08/2001 22:56 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
macgaj Offline
addict

Meldunek: 07/04/2001
Po pierwsze:
Ja naprawdę widze.Urodziłem się z oczami i tak mi jakoś zostało.Ale dzięki za troske

Po drugie:
Moim sposobem można wygrywać na dłuższą mete i to przy znikomym ryzyku.Od razu dodam że sam nim nie gram bo nie mam na koncie 20000zł(lub więcej).Ale gdybym miał...
...załóżmy że jest turniej tenisa ziemnego w którym startuje 32 zawodników(prawdopodobieństwo wygrania zwiększa się wraz z liczbą zawodników).P...stwo wytypowania zwycięzcy to tylko 0,03125. Zdarzenie przeciwne to 1-0,03125= 0,96875 i właśnie tyle wynoszą twoje szanse w takim turnieju na wygraną.O wiele łatwiej przecież wytypować teoretycznego przegranego niż przyszłego (nawet) finaliste. Wybierasz więc sobie zawodnika(proponuje nie brać nikogo z pierwszej 10 rankingu ATP,a nawet 20) i typujesz konsekwentnie przeciw niemu odpowiednio zwiększając stwake.Przegrywasz tylko w momencie gdy:
1)zawodnik wygra cały turniej(raczej się nie zdarza,gdy wybierzesz np:Burgsmullera.No bo czy taki szwabik może wygrać US Open?)
2)zabraknie ci kasy(bardziej prawdopodobne, gdy twój zawodnik przejdzie 2 rundy na obstawienie kolejnej potrzeba ci już 3062,5zł aby odrobić pozostałą strate i zyskać 100zł.Założyłem sobie średni kurs na jego porażke 1,4 - czyli nie dużo).

To taki przyspieszony,znany już wszystkim system X tyle że ze zmienną stawką.Na system X nigdy nie starcza mi cierpliwości. Podziwiam ludzi grających progresją na remisy.Czekać na remis jakiejś drużyny dwa miesiące lub dłużej...nie to nie dla mnie.
Turnieje tenisowe trwają zazwyczaj tydzień(góra dwa) a nasz ulubieniec powinien przegrać za 2 lub 3 dni.

Pozdrowienia.

Do góry
#6934 - 24/08/2001 23:22 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Cake Offline
member

Meldunek: 13/08/2001
Szakal jesli bylbys tak laskaw wskaz mi te zespoly z najwieksza liczba remisow a bede ci wdzieczny )))

Do góry
#6935 - 25/08/2001 01:49 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cake:
[qb]Szakal jesli bylbys tak laskaw wskaz mi te zespoly z najwieksza liczba remisow a bede ci wdzieczny )))[/qb][/QUOTE]

W weekend u mnie prace wre, wiec w poniedzialek zamieszcze nowy temat ktory poswiece wlasnie progresji. Beda zespoly, staty i moje wizje prorocze.

Do góry
#6936 - 25/08/2001 02:00 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
sexmis Offline
addict

Meldunek: 18/08/2001
Witam szanowne grono, szanownych graczy. Ostatnio się rozpisywałem nad swoimi porażkami w tenisie (typowaniu), i znacznymi stratami finansowymi. W tej chwili właśnie po wygranym meczu Venus z Henin wygrałem prawie 2.800 zł. Typowałem
Johansson Dupius 1
Enqvist Butter 1
Clement Prinosil 1
Venus Henin 1
Dwa kupony wysłałem każdy po 500 zł. Dokładna wygrana to 2.772zł.
Trzeci kupon na który mam szanse to
Enqvist Butter 1
Clement Meligeni 1
Johansson Dupius 1
Bayern Liverpool 2(awansem)
Jest godz. 21.47 i Liverpool prowadzi 2-0
Chyba wygra. Jeśli tak to będe miał dodatkowe 1.125 zł ze stawki 300 zł.
Dodatkowo wygrałem 95 zł z 10 zł stawiając na awanse w Uefa (Dyn. Buk, Stavanger, Cska Kijów, Hjk Helsinki, Z. Kisz, D. Daugav, Birkirk, Ruzomb, Enqvist, Johansson, Clement, Venus) jak widać swoje kupony oparłem na tenisie jako pewniaki. Ma to swoje plusy i minusy . . . ale się udało.
Tak na koniec to zaznacze jeszcze iż mam aktualne dwa kupony po stawce 50 zł gdzie mogę zgarnąć w sumie 4. 148 zł stawiałem na
Starr/Ully-Hrb/Hump 1
Venus Henin 1
Enqvist Butter 1
Johansson Dupius 1
Po/Tuz -L.Hub/Montalvo 1 (powinno wejść)
polonia Odra 1
Ruch Ch. Śląsk 10
Kszo Widzew 10
Radomsko Amica 02
Aston V. Manchester 02
Paris SG Rennes 1 (tego się obawiam najbardziej)
Verona Roma 02
WHU Leeds 02
Valencia Real 02
Jakby to weszło to było by super Pa pa pozdrawiam

Do góry
#6937 - 25/08/2001 02:23 Re: PIENIADZE ="tenis"+"kontrola ryzyka" Witam wszystkich
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Wow sexmis super. Prosiłbym o takie typy ale dzień przed możliwością obstawienia, ja też taką kasę wygrać. Ja dziś wygrałem...... ale czy to ważne?

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >