#699088 - 24/11/2006 21:35
Re: PROGRESJA NA OT
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Raiders przecież to standart w progresji że dobrze idzia , pięknie zarabiasz do czasu czarnej serii...- jak idzie to zyski imponujące ale zawsze powtarzam zawsze schemat jest taki sam , czarna seria i oddasz wiecej niz zarobiłes.
Lupus a jaki masz plan gry jeśli mozna wiedzieć , plan stawkowania jaki?
|
Do góry
|
|
|
|
#699089 - 24/11/2006 21:50
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Wiesz, nie chce ujawniac jaki mam budzet  Nauczony MLB wiem, ze musze byc cierpliwy i konswketny. Progresje zaczynam od 13 meczu bez OT, wczesniej nie rusze. Najchetniej to bym ja skonczyl po kilku etapach, nie wczesniej bo wtedy zysk mizerny, bo zaczynam od malych stawek. Zwiekszam ja tak aby ewentualny zysk byl coraz wiekszy, wiec nie bede gral na 7 etapie, tak by miec 15 zl do przodu  Kursy sa od 4 w gore. Sa i nizsze, ale ja w tym roku jeszcze nie gralem takich.
|
Do góry
|
|
|
|
#699090 - 24/11/2006 22:01
|
old hand
|
Panowie ale wy wchodzac na ktoryms tam poziomie zakładacie ze im wiecej było juz meczy bez OT tym coraz bardziej staje sie prawdopodobne ze taki mecz wyskoczy.
Tylko gdybyscie zbadali duża ilość meczy ile w nich jest OT liczac od pierwszego poziomu a pozniej zbadali ile jest OT na takiej samej próbce meczy od powiedzmy 13 poziomu to okaże sie ze wyniki beda podobne jesli nie gorsze [bo ktos kto ma tendencje do nieremisowania remisuje odrobinke rzadziej] - więc na czym opieracie swoje przekonanie ze zarobicie? - przeciez nie ma to zadnego znaczenia czy zaczynasz od 1 , 9 , czy 14 poziomu - ryzyko czarnej serii jest takie samo.
|
Do góry
|
|
|
|
#699091 - 24/11/2006 23:07
|
enthusiast
Meldunek: 25/11/2005
|
Apropos podwajania stawki: Wg mnie coś takiego przy stawianiu na remis w hokeju to samobójstwo. Kursy są zazwyczaj ok 4 wiec podwajanie nie ma sensu. Wystarczy chociażby zagrać sobie progresje na stały zysk i po kłopocie. Mam gdzies na dysku nawet arkusz w exel do tworzenia takiej progresji. Podajemy kurs i zakładaną wygraną a on liczy stawke po każdym poziomie. a co do samej progresji to: 1) po pierwsze primo: nie zaczynać progresji na dryżyne która nie ma przynajmniej kilkunastu meczy bez X ( ja ustaliłem sobie dolną granice na 15) 2) po drugie primo: trzeba być przygotowanym na ok 15 poziomów ( kursy są duze wiec da sie to zrobić) jak ktoś zakłada że skończy przed 10 poziomem to jest na najlepszej drodze do bankructwa, bo za którymś razem na pewno źle trafi :] 3) po trzecie primo: nie wybierać drużyn które mają zamiar śrubować rekordy w meczach bez remisu Good Luck Everybody !! 
|
Do góry
|
|
|
|
#699092 - 24/11/2006 23:15
|
old hand
|
Niestety jest to temat prowadzony przez przyszłych bankrutów ktorzy sami jeszcze o tym nie wiedza , nikt nie posiada sensownego planu stawkowania , wszyscy żyją nadzieją a skończą tak samo...No ale nic dziwnego przecież ponad 90% ludzi moczy na bukmacherce tylko że progresisci nabardziej spektakularnie , bo przez jakis czas wszystko idzie pięknie do czasu....
|
Do góry
|
|
|
|
#699093 - 25/11/2006 09:37
|
enthusiast
Meldunek: 19/11/2004
|
To, że ktoś w bukmacherce bankrutuje to nic dziwnego. Jestem przekonany, że Ty @jahu też nie jednokrotnie się spłukałeś. Konto można sobie wyczyścić grając nawet płaską stawką spotkania po kursie 1.20. Co do systemów - to sprawa indywidualna dla każdego gracza. Jedni rozpoczynaja progresje widząc, ze jakaś drużyna nie zremisowała od 10 spotkań. Inni wolą grac zespoły często remisujące. Można grać podwajając stawke, licząc na stały zysk albo ciągiem Fibonacciego. Ja mieszam wszystkie sposoby stawkowania. Zależy jak widzę szanse na remis. Gram progresją już kilka lat i nie narzekam. No może troche  Przed czarna serią uchronić nas może rozbicie progresji na inne. Trzeba tylko wiedzieć, kidy sie wycofać? W 90 proc. jestem przekonany, że San Jose zremisuje w 5-ciu najbliższych kolejkach. Tylko, że kwoty jakie bym musiałbym w nich inwestować są za duże. A moim hamulcowym jest żona. Żebyś to lepiej zrozumiał - opisze Ci swój sposób gry. Gram każdą drużynęz NHL, którza nie zremisowała 15 spotkań. Wiem, że w poprzednich latach rekordzista potrafił nie remisować przez 25-27 spotkań. Czyli zakładam progresje na 15, góra 17 poziomów. Zaczynam od 2 zł. Kilka razy podwajam stawke, a później przełączam się ciag Fibonacciego. Kiedy kasa się kończyła grałem już tylko na zwrot kasy. I nie płakałbym teraz gdybym nie złamał zasad i nie zaczął tej progresji od 10 spotkań bez OT. Ale pomyślałem sobie, że zanim druzyna wskoczy w przedział rekordowy ma na swoim koncie 2-3 remisy. A tu trafił się SJ Sharks i zrobił niespodziankę. Tylko dla tego zaliczyłem bankruta. Będę o tym pamiętał przy następnej progresji. Jeśli chodzi o wyniki finansowe to napisze Ci, że na koncie miałem 550 zł. (wpłaciłem mniej, bo miałem bonus). Trochę progresji zagrałem i było nieźle. A gdyby w ostatniej kolejce San Jose zremisowało to miałbym dziś 800 zł. Czyli całkiem przyzwoicie. Przyznam, że grałem nie tylko progresje. Wcale nie zamierzam się zrażać ta porażką. Będę grał dalej progresje tylko bedę ostrożniejszy. PS. Istnieje serwis i forum poświęcony fanatykom progresji. I tam toczą się poważniejsze dyskusje na tematy różnych sposobów i systemów.Podawane są serie i inne argumenty kiedy i dlaczego daną drużyne powinno się grać. A najppewniejszym sposobem na granie progresją na tym forum to przeglądac ten temat i rozpoczynać progresje gdy ktoś w tym temacie napisze, że zbankrutował 
|
Do góry
|
|
|
|
#699094 - 25/11/2006 13:26
|
old hand
|
Marcovia jako zabawa to progresja jest dobre w koncu za kazda zabawe trzeba placić , no nic - każdy z was zbankrutuje predzej czy póżniej.Możesz podać link do tamtego forum?
|
Do góry
|
|
|
|
#699095 - 25/11/2006 15:34
|
stranger
Meldunek: 16/01/2006
|
Quote:
W 90 proc. jestem przekonany, że San Jose zremisuje w 5-ciu najbliższych kolejkach. Tylko, że kwoty jakie bym musiałbym w nich inwestować są za duże. A moim hamulcowym jest żona.
Ja zacząłem grać SJ od 11 spotkania bo się przypaliłem (grałem na raz już 4 drużyny). Zaczynam od 5 zł i przy 5 stawce mam zysk około 50 zł. Kolejne stawki dobieram tak by mieć stały zysk. Mam nadzieje że w ciągu 3 meczy SJ zaliczy remis ( u mnie to już 13 poziom ), najgorsze jest to że w moim przypadku żona nie jest hamulcem tylko kołem zamachowym (gra za takie stawki jak ja) . Przez 3 ostatnie sezony nawet niezła kase z tego mieliśmy. Pamietam w sezonie 2002/2003 w marcu Los Angeles miało serie 23 meczy bez OT i zremisowali z Caroliną 0:0 
Powodzenia dla wszystkich progresowiczów  Mam nadzieje że jutro jak wstane to zobacze ładny remisik 
|
Do góry
|
|
|
|
#699096 - 25/11/2006 15:52
|
stranger
Meldunek: 05/09/2005
|
Kursy na remis SJ spadają. W Expekt obecnie jest kurs 3,90, a rano było 4,15. W innych bukach kursy są również niskie np. Betgun 3,75; STS 3,70; w Unibet kurs 4,20. Na ostatnie 9 spotkań między tymi zespołami, aż w 4 przypadkach mecz zakończył się OT
|
Do góry
|
|
|
|
#699097 - 25/11/2006 20:01
|
newbie
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja dzisiaj rozpocząłem na OT SJS 1 POZIOM za 20zł przwiduję max 6-8 (dla tych co mają ich już np na 8 albo i wyżej to domyślam się, iż brzmi to jak wyrok) ale chciałbym aby zkończyło się tak na 4 poziomie.
|
Do góry
|
|
|
|
#699098 - 27/11/2006 23:59
|
stranger
Meldunek: 27/11/2006
|
Witam,
chciałem wam przedstawić sposób jak ja gram progresje na NHL. Dla niektórych może się ona wydawać dziwna i nielogiczna. Sam tak na początku myślałem. Zrobiłem parę testów, później zacząłem grać i za każdym razem byłem na plus.
Gram progresje na wszystkie 30 drużyn z NHL. Wychodzi nam z tego tzw. Progresja dwustronna.
Zakładam sobie zysk np 3 jednostki.
Jeżeli jest kurs 1,5 to ja gram za 6j- tak aby miec czysty zysk 3j.
Oprócz tego, zmniejszam ryzyko przegranej poprzez granie na underdoga handicap +1,5.
Jeżli teraz faworyt wygra 1 bramką, to mamy wygrane 2 strony= 6j zysku.
Czesto juz tak mialem, ze druzyna przegrala 4 mecze z rzedu, ale przegrywala tylko 1 bramka, a wiec dla mnie wygrywala.
Założyłem zysk 3j na każdą drużynę, mająć ok 200 jednostek kapitału. Myślę, że w miarę jasno to wytłumaczyłem. W razie pytań piszcie na forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#699101 - 29/11/2006 13:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Wchodzisz np na www.covers.com Bierzesz NHL --> Teams --> San Jose --> Past Results i liczysz SJS obecnie nie miało dogrywki od 24 meczy
|
Do góry
|
|
|
|
#699102 - 29/11/2006 14:56
|
enthusiast
|
Eh... Wchodzisz sobie na http://www.h2hstats.com/icehockey/lgoverview.phpNHL po lewej ma masz team streaks wybierasz serie jaka Cie interesuje i sortujesz sobie kolumnę rosnąco, malejąco jak Ci się podoba. I nie musisz nic liczyć :] Ewentualnie polecam stronkę http://www.sfstats.net/hockey/wybierasz ligę i też po lewej są streaks( nie ma remisów ale są za to serie under/over) a jak chcesz bardzo liczyć to podstawą jest strona http://www.betexplorer.com ( moim zdaniem jedna z najlepszych w sieci  PS. Dobre zaplecze informacyjno-statystyczne to podstawa 
|
Do góry
|
|
|
|
#699104 - 29/11/2006 20:49
|
enthusiast
|
Ciesze sie ze mogłem pomóc A co do meczy SJS to dziś Bet-at-home wystawił kurs na remis ... uwaga... 3,10 słownie:(trzy przecinek dziesięć) co w porównaniu z 3,5 w Bwin jest niezłym wyczynem, kursy prawie jak w piłce  śmiech na sali  "oszukali nas, banda złodzieji polskich decydentów" 
|
Do góry
|
|
|
|
#699105 - 29/11/2006 20:50
|
stranger
Meldunek: 27/11/2006
|
Jeżeli chodzi o testy, to miałem na myśli, że grałem na sucho- nie za pieniądze. Testowałem progresje dwustronna na MLB i innych dyscyplinach. W momencie gdy ruszyl sezon NHL zaczałem grać w NHL progresja.
Jeżeli chodzi o przykład: Columbus at Vancouver Columbus 1,55 (+1,5) Vancouver 1,5
Vancouver wygrało 1:0 i siadły obydwa mecze.
|
Do góry
|
|
|
|
#699106 - 29/11/2006 21:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Dzisiaj sprawdziłem w kilku bukach jakie są kursy na X w meczu SJS, i tak najniższy kurs wyniósł jak ktoś wspomniał powyżej 3,10 w Bet-at-home, a najwyższy jaki znalazłem to 4,00 w Unibecie. U reszty kursy wachały się w przedziale 3,75 - 3,85. Ot taka ciekawostka 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|