#704415 - 01/12/2006 11:10
Re: Moneybookers [4]
|
stranger
Meldunek: 01/12/2006
|
witam
zablokowali mi konto w moneybookers przed wczoraj. kazali napisac po co mi konto do czego sluzy i takie tam.wyslalem im kilka miesiecy temu skan dowodu, wszsytko bylo ok ale teraz chyba cos im sie niespodobalo, zadnych walkow nierobilem. mial ktos podobny przypadek?co teraz robic? napisalem do nich 3 mails z wyjasnieniem i zalaczniki skanow z transakcjami z mbanku, skan umowy z mbankiem itp, ale nic nieodpisuja. ma ktos jakis numer telefonu zeby do nich zadzwonic, pogadac po polsku, i wyjasnic sytuacje,bo anielksi nie jest u mnie zabardzo bystry, a zalezy mi zeby odblokowali konto jak najszybciej. jesli ktos ma jakies wskazowki co zrobic bede wdzieczny
|
Do góry
|
|
|
|
#704417 - 01/12/2006 14:57
|
enthusiast
Meldunek: 21/11/2006
|
Quote:
Ja mam problem z weryfikacją konta niby chce za pomocą przelewu ale jakoś tego kodu weryfikacyjnego nie dostałem a zależy mi na szybkiej wypłacie. Może coś źle robie bo nie wiem czemu tego kodu nigdzie w danych przelewu nie moge znaleźć. I tak pozatym ile trzeba czekać na odpowiedż od nich jak napisałem im o tym problemie. Ktoś może pomóc?
Heh weryfikacja za pomoca przelewu to poprostu rpzelewasz jakas sume srodkow jak ja dopisza do konta juz jest zweryfikowane ( ja tak mialem) jak weryfikowałem poprez adres to wtedy przyslali mi do domu list z kodem 
|
Do góry
|
|
|
|
#704419 - 01/12/2006 17:24
|
enthusiast
Meldunek: 21/11/2006
|
Quote:
heh no tak faktycznie proste. Z początku zrozumiałem że jak wypłace jakąś kwote z konta w MB to różnicy to nie robi (wpłata czy wypłata) ale teraz z tego rozumiem że najpierw mam tam ze swojego konta coś wpłacić by je zweryfikowali. A za pomocą poczty to odpada bo jakoś nie mam ostatnio przekonania do tego czy ta poczta będzie normalnie działać. Dzieki za pomoc
przeslij z konta bankowego i szybko to załatwisz...
pozatym to ma byc przelew z konta a nie taki z wypelnieniem blankietu bo tam mozes zpodac rozne dane...
|
Do góry
|
|
|
|
#704420 - 01/12/2006 18:37
|
enthusiast
Meldunek: 21/08/2001
|
Mam pytanie, moze niekoniecznie zwiazane z zakladami bukmacherskimi, ale polaczone z Moneybookers. Obecnie siedze w UK, konkretnie w Walii. Czy jest mozliwe wplaceie im kasy w funtach i wyplacenie na konto walutowe w mBanku ? jak to sie ma z adresami. z jednej strony mieszkam tymczasowo w Cardiff, a konto mbanku mam na polski adres.No i jak jest z weryfikacja konta:musze zweryfikowac obydwa, troche bez sensu. Robil ktos moze podobna operacje? Jak ktos moglby sie podzielic pozytecznymi informacjami na ten temat to bede wdzieczny.
A tak konkretnie to chodzi mi o to, zeby po prostu uniknac dosc wysokich oplat za przelewy zagraniczne (z UK do Polski). Moze znacie jakies inne, sprawdzone metody.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#704421 - 02/12/2006 12:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2004
|
W koncu i ja sie doczekalem blokady MB: Możliwość dokonywania płatności z Państwa konta została zablokowana, dlatego zlecona transakcja nie może być wykonana. W celu odblokowania konta należy przesłać POTWIERDZONĄ kopię paszportu lub dowodu osobistego pod następujący adres:
C3 Cairngorm House Meridian Gate 203 Marsh Wall London E14 9YT Wielka Brytania
Poprzez kopię POTWIERDZONĄ rozumie się odpis uwierzytelniony oryginału wystawiony w kraju zamieszkania przez:
# notariusza, lub # radcę prawnego, lub # bank lub instytucję finansową, których działalność regulowana jest przez polskie prawo bankowe, lub # lokalne organy rządowe (np. policja)
Czy ktos moglby napisac jak to najlatwiej / najszybciej zalatwic i ile moze to potrwac?
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#704423 - 02/12/2006 13:26
|
Pooh-Bah
|
A ile stron trzeba potwierdzac? Wystarczy jedna strona z paszportu czy lepiej wiecej?
Nie wiem dlaczego mi zablokowali - wczoraj wszystko dzialalo, niedawno wyslalem skan dokumentow i zwiekszyli mi limit. Mam co prawda jedna podejrzana transakcje - jeden z bukmacherow wyplacil mi omylkowo pieniadze ale zaraz anulowali i zabrali ta kwote z konta. Ja z ta transakcja nie mialem nic wspolnego tylko w historii ja widze. Mam to konto kilka lat i nie bylo problemow. Mam nadzieje, ze po przeslaniu kopi odblokuja i dalej bedzie OK.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#704425 - 05/12/2006 12:49
|
Pooh-Bah
|
Wyslalem maila z wyjasnieniem, ze podejrzana transakcja to nie byl moj blad tylko firmy ktora wplacila kase na moje konto i dzisiaj odblokowali mi konto zanim jeszcze zdazylem pojsc do notariusza. Przeprosili i mimo tego, ze sprawa nie byla przyjemna nie mam pretensji do MB bo sam tez nie jestem bez winy (przelalem czesc kasy z omylkowej transakcji bo bylem pewien, ze to wplyw ktorego sie spodziewalem od kilku dni).
W kazdym razie radze uwazac na MB i sprawdzac dokladnie skad wlynely pieniadze zanim sie je zacznie dalej przelewac.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#704430 - 09/12/2006 14:26
|
old hand
Meldunek: 15/09/2006
|
Quote:
sprawa wygląda tak, jeśli nie przelewasz kasy pomiędzy innymi użytkownikami moneybookers,a jedynie pomiędzy bukmacherami, to konta na 100% nie zablokują po weryfikacji. Jeśli przelewasz kasę od siebie do innego użytkownika, to jest ryzyko zablokowania, ale to również zależy jak wygląda łańcuszek wymian.
No tak, ale sami pisza na stronie, ze przez MB mozna za wszystko placic znajomym, pozyczac od znajomych. Tak wiec jesli pozyczasz znajomemu na gre u buka to nie powinni sie czepiac. Bo oddanie kasy nie musi nastapic przez MB. I tych znajomych mozesz miec wielu. Ja rozumiem, ze moga sprawdzic czy dana osoba naprawde istnieje. I powinno sie to ograniczac do weryfikacji adresu (ewentualnie adresu zamieszkania listem). A nie jakies wysylanie kopii dowodu z potwierdzeniem notariusza. Skoro nie ma zgloszenia kradziezy dowodu to posluguje sie nim wlasciciel albo ktos komu pozwolil. A jesli pozwolil on komus pograc na jego konto to juz nie ich sprawa moim zdaniem. Ma do tego prawo. Wydaje mi sie, ze to, ze masz duzo wymian to tez nie ich sprawa, bo w ramach limitu mozna przesylac kase wszedzie. Po to chyba jest ten limit... Poza tym chyba nie powinno sie wchodzic z tego samego IP na konto przyjaciela w MB bo to moze sie im nie podobac.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|