Strona 5 z 11 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 >
Opcje tematu
#704413 - 30/11/2006 12:40 Re: Moneybookers [4]
robert423 Offline
veteran

Meldunek: 05/06/2006
Dziwne jest że nie weryfikują przed wpłynięciem środków?

Do góry
Bonus: Unibet
#704414 - 30/11/2006 12:43 Re: Moneybookers [4]
RaFaŁeQ Offline
enthusiast

Meldunek: 21/11/2006
Własnie nie zakladasz konot i dopiero jak wplynie jakas suma sprawdzalismy z kumplami i rpzelałem im po 1 pln automatycznie zostaly srodki i konto zablokowane i u jednego chca weryfikacji adresu ze wysla poczta jakis kod a drugi musi wplacic srodki przelewem:)

Do góry
#704415 - 01/12/2006 11:10 Re: Moneybookers [4]
sportowiec Offline
stranger

Meldunek: 01/12/2006
witam

zablokowali mi konto w moneybookers przed wczoraj. kazali napisac po co mi konto do czego sluzy i takie tam.wyslalem im kilka miesiecy temu skan dowodu, wszsytko bylo ok ale teraz chyba cos im sie niespodobalo, zadnych walkow nierobilem. mial ktos podobny przypadek?co teraz robic? napisalem do nich 3 mails z wyjasnieniem i zalaczniki skanow z transakcjami z mbanku, skan umowy z mbankiem itp, ale nic nieodpisuja. ma ktos jakis numer telefonu zeby do nich zadzwonic, pogadac po polsku, i wyjasnic sytuacje,bo anielksi nie jest u mnie zabardzo bystry, a zalezy mi zeby odblokowali konto jak najszybciej. jesli ktos ma jakies wskazowki co zrobic bede wdzieczny

Do góry
#704416 - 01/12/2006 14:53 Re: Moneybookers [4]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Ja mam problem z weryfikacją konta niby chce za pomocą przelewu ale jakoś tego kodu weryfikacyjnego nie dostałem a zależy mi na szybkiej wypłacie. Może coś źle robie bo nie wiem czemu tego kodu nigdzie w danych przelewu nie moge znaleźć. I tak pozatym ile trzeba czekać na odpowiedż od nich jak napisałem im o tym problemie. Ktoś może pomóc?

Do góry
#704417 - 01/12/2006 14:57 Re: Moneybookers [4]
RaFaŁeQ Offline
enthusiast

Quote:

Ja mam problem z weryfikacją konta niby chce za pomocą przelewu ale jakoś tego kodu weryfikacyjnego nie dostałem a zależy mi na szybkiej wypłacie. Może coś źle robie bo nie wiem czemu tego kodu nigdzie w danych przelewu nie moge znaleźć. I tak pozatym ile trzeba czekać na odpowiedż od nich jak napisałem im o tym problemie. Ktoś może pomóc?

Heh weryfikacja za pomoca przelewu to poprostu rpzelewasz jakas sume srodkow jak ja dopisza do konta juz jest zweryfikowane ( ja tak mialem) jak weryfikowałem poprez adres to wtedy przyslali mi do domu list z kodem

Do góry
#704418 - 01/12/2006 17:21 Re: Moneybookers [4]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
heh no tak faktycznie proste. Z początku zrozumiałem że jak wypłace jakąś kwote z konta w MB to różnicy to nie robi (wpłata czy wypłata) ale teraz z tego rozumiem że najpierw mam tam ze swojego konta coś wpłacić by je zweryfikowali. A za pomocą poczty to odpada bo jakoś nie mam ostatnio przekonania do tego czy ta poczta będzie normalnie działać.
Dzieki za pomoc

Do góry
#704419 - 01/12/2006 17:24 Re: Moneybookers [4]
RaFaŁeQ Offline
enthusiast

Quote:

heh no tak faktycznie proste. Z początku zrozumiałem że jak wypłace jakąś kwote z konta w MB to różnicy to nie robi (wpłata czy wypłata) ale teraz z tego rozumiem że najpierw mam tam ze swojego konta coś wpłacić by je zweryfikowali. A za pomocą poczty to odpada bo jakoś nie mam ostatnio przekonania do tego czy ta poczta będzie normalnie działać.
Dzieki za pomoc

przeslij z konta bankowego i szybko to załatwisz...

pozatym to ma byc przelew z konta a nie taki z wypelnieniem blankietu bo tam mozes zpodac rozne dane...

Do góry
#704420 - 01/12/2006 18:37 Re: Moneybookers [4]
przemol Offline
enthusiast

Meldunek: 21/08/2001
Mam pytanie, moze niekoniecznie zwiazane z zakladami bukmacherskimi, ale polaczone z Moneybookers. Obecnie siedze w UK, konkretnie w Walii. Czy jest mozliwe wplaceie im kasy w funtach i wyplacenie na konto walutowe w mBanku ? jak to sie ma z adresami. z jednej strony mieszkam tymczasowo w Cardiff, a konto mbanku mam na polski adres.No i jak jest z weryfikacja konta:musze zweryfikowac obydwa, troche bez sensu. Robil ktos moze podobna operacje? Jak ktos moglby sie podzielic pozytecznymi informacjami na ten temat to bede wdzieczny.

A tak konkretnie to chodzi mi o to, zeby po prostu uniknac dosc wysokich oplat za przelewy zagraniczne (z UK do Polski). Moze znacie jakies inne, sprawdzone metody.

Pozdrawiam

Do góry
#704421 - 02/12/2006 12:53 Re: Moneybookers [4]
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
W koncu i ja sie doczekalem blokady MB:
Możliwość dokonywania płatności z Państwa konta została zablokowana, dlatego zlecona transakcja nie może być wykonana. W celu odblokowania konta należy przesłać POTWIERDZONĄ kopię paszportu lub dowodu osobistego pod następujący adres:

C3 Cairngorm House
Meridian Gate
203 Marsh Wall
London E14 9YT
Wielka Brytania

Poprzez kopię POTWIERDZONĄ rozumie się odpis uwierzytelniony oryginału wystawiony w kraju zamieszkania przez:

# notariusza, lub
# radcę prawnego, lub
# bank lub instytucję finansową, których działalność regulowana jest przez polskie prawo bankowe, lub
# lokalne organy rządowe (np. policja)

Czy ktos moglby napisac jak to najlatwiej / najszybciej zalatwic i ile moze to potrwac?

Wojtek

Do góry
#704422 - 02/12/2006 13:14 Re: Moneybookers [4]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
U notariusza za potwierdzenie takie zapłacisz 7.33 PLN z VAT za stronę. No i szybko skanik wysyłasz do MB. Tam albo odblokują Ci konto bankowe, albo poproszą o wypłatę środków na konto i blokada permanentna. zależy do czego się przyczepili ..

Do góry
#704423 - 02/12/2006 13:26 Re: Moneybookers [4]
nowy WK Offline
Pooh-Bah

A ile stron trzeba potwierdzac? Wystarczy jedna strona z paszportu czy lepiej wiecej?

Nie wiem dlaczego mi zablokowali - wczoraj wszystko dzialalo, niedawno wyslalem skan dokumentow i zwiekszyli mi limit. Mam co prawda jedna podejrzana transakcje - jeden z bukmacherow wyplacil mi omylkowo pieniadze ale zaraz anulowali i zabrali ta kwote z konta. Ja z ta transakcja nie mialem nic wspolnego tylko w historii ja widze.
Mam to konto kilka lat i nie bylo problemow. Mam nadzieje, ze po przeslaniu kopi odblokuja i dalej bedzie OK.

Wojtek

Do góry
#704424 - 02/12/2006 15:06 Re: Moneybookers [4]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Jeżeli chodzi o paszport to chyba tylko ostatnią stronę, bo tam są wszystkie dane.

Do góry
#704425 - 05/12/2006 12:49 Re: Moneybookers [4]
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Wyslalem maila z wyjasnieniem, ze podejrzana transakcja to nie byl moj blad tylko firmy ktora wplacila kase na moje konto i dzisiaj odblokowali mi konto zanim jeszcze zdazylem pojsc do notariusza. Przeprosili i mimo tego, ze sprawa nie byla przyjemna nie mam pretensji do MB bo sam tez nie jestem bez winy (przelalem czesc kasy z omylkowej transakcji bo bylem pewien, ze to wplyw ktorego sie spodziewalem od kilku dni).

W kazdym razie radze uwazac na MB i sprawdzac dokladnie skad wlynely pieniadze zanim sie je zacznie dalej przelewac.

Wojtek

Do góry
#704426 - 06/12/2006 15:39 Re: Moneybookers [4]
michal392 Offline
addict

Meldunek: 31/05/2006
Założyłem sobie właśnie konto w moneybookers i przeczytałem wszystkie posty. Wnioskuję, że jak nie ma problemów z weryfikacją to są problemy z blokadami kont moneybookers:/ Ucziwi użytkownicy też napotkają takie trudności?
Tak czy inaczej skusiłem się na konto w moneybookers bo i tak sprawia ono mniej kłopotów niż weryfikacja karty kredytowej w BODOG:/(już nigdy więcej nie wpłacam kartą:)

Do góry
#704427 - 09/12/2006 11:10 Re: Moneybookers [4]
Moro-P Offline
journeyman

Czyli tak czytając ostatnie kilkanaście postów wywnioskowałem sobie że:

Zakładam konto w MB i wpłacam sobie pieniądze. Po wpłynięciu na ich konto blokują mi oni moje MB-konto i weryfikują. I do momentu aż nie skończą środki są zamrożone i tym samym nie będę mógł nic z nimi zrobić - wpłacić na zakłady?? Czyli trochę długa ta rejestracja będzie??

Do góry
#704428 - 09/12/2006 13:45 Re: Moneybookers [4]
maroox Offline
enthusiast

Meldunek: 14/03/2006

Ja nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Weryfikacja przez wpłatę z konta,wpłacam,wypłacam non stop i nigdy nic nie chcieli,nie blokowali,nic nie trzeba wysyłać. Piszę,bo czytając ostatnich parę postów wiele osób może się zniechęcić,a tak na prawdę to jest bezproblemowo.

Do góry
#704429 - 09/12/2006 13:51 Re: Moneybookers [4]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
sprawa wygląda tak, jeśli nie przelewasz kasy pomiędzy innymi użytkownikami moneybookers,a jedynie pomiędzy bukmacherami, to konta na 100% nie zablokują po weryfikacji. Jeśli przelewasz kasę od siebie do innego użytkownika, to jest ryzyko zablokowania, ale to również zależy jak wygląda łańcuszek wymian.

Do góry
#704430 - 09/12/2006 14:26 Re: Moneybookers [4]
CarlosMarc Offline
old hand

Meldunek: 15/09/2006
Quote:

sprawa wygląda tak, jeśli nie przelewasz kasy pomiędzy innymi użytkownikami moneybookers,a jedynie pomiędzy bukmacherami, to konta na 100% nie zablokują po weryfikacji. Jeśli przelewasz kasę od siebie do innego użytkownika, to jest ryzyko zablokowania, ale to również zależy jak wygląda łańcuszek wymian.

No tak, ale sami pisza na stronie, ze przez MB mozna za wszystko placic znajomym, pozyczac od znajomych. Tak wiec jesli pozyczasz znajomemu na gre u buka to nie powinni sie czepiac. Bo oddanie kasy nie musi nastapic przez MB. I tych znajomych mozesz miec wielu. Ja rozumiem, ze moga sprawdzic czy dana osoba naprawde istnieje. I powinno sie to ograniczac do weryfikacji adresu (ewentualnie adresu zamieszkania listem). A nie jakies wysylanie kopii dowodu z potwierdzeniem notariusza. Skoro nie ma zgloszenia kradziezy dowodu to posluguje sie nim wlasciciel albo ktos komu pozwolil. A jesli pozwolil on komus pograc na jego konto to juz nie ich sprawa moim zdaniem. Ma do tego prawo. Wydaje mi sie, ze to, ze masz duzo wymian to tez nie ich sprawa, bo w ramach limitu mozna przesylac kase wszedzie. Po to chyba jest ten limit...
Poza tym chyba nie powinno sie wchodzic z tego samego IP na konto przyjaciela w MB bo to moze sie im nie podobac.

Do góry
#704431 - 09/12/2006 15:21 Re: Moneybookers [4]
Moro-P Offline
journeyman

Czyli jak wpłacę pieniądze na MB i potem ugram coś i wypłacę na konto swoje to dokona się automatyczna weryfikacja skoro pieniądze doszły i będę mógł już wysyłać od innych użytkowników MB potem?? Czy jeżeli ja mam zweryfikowane i wyśle do kogoś kto nie ma to obie strony transakcji są blokowane??

Do góry
#704432 - 09/12/2006 15:46 Re: Moneybookers [4]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Pełna weryfikacja polega na : przesłaniu kopii dowodu z pieczątką notarialną. Nie chodzi o pieczątkę, ale notariusz dołącza zawsze pismo , a tam odpowiednie numery itd.. i na tej podstawie MB sprawdza czy to rzeczywiście prawdziwa kopia itd. Poza tym wymagany takze przelew z konta, na potwierdzenia właściciela konta oraz list na weryfikacje adresu. Nawet jak początkowo nie zostaniesz zweryfikowany, to po wymienie środków z innym uzytkownikiem ( nawet zweryfikowanym ) lub otrzymaniu np. od buka większej kwoty , mogą w każdej chwili bloknąć konto. Tak więc nie ma już zakładania na jakieś fikcyjne dane czy inne machlojki. I bardzo słusznie.

Do góry
Strona 5 z 11 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 >

Moderator:  rafal08