Quote:
experto.....ja umiem liczyc wiec jak bede znal wyniki to bez trudu to zrobie.
chodzilo mi o bardziej o sama strone teoretyczna np taka ze jak gram 2 mecze to mam duzo wieksze szanse niz bym gral 5
ale chyba niepotrzebnie zakladalem ten temat bo na tym forum to juz wielu przerasta normalna polemika.....
pozdrawiam starograczy...
=> : W I T A M...
->sports napisał.
Quote:
przewaga systemów nad......
czy ktos zajmowal sie od strony matematycznej przewaga danego systemu nad innym???
np ze 3z8 jest bardziej oplacalne od 5z8 ???
cd.ja nie pytałem czy singiel jest lepszy od czegokolwiek innego......wiec idz pooglądaj telewizje ..
------------------------------------------------------------
= : S Y S T E M Y : =>
dla Typów Własnych ! --------------------------------------------------
S Y S T E M Y to temat "ogromny" dla wielu z nas jest jednak mało znany i nie doceniany.
Typer i rozpiser ma jeden cel, musi być wspomagany wzajemnie.
Nikt nie jest
Super typerem, zawsze popełnia błędy. I tu potrzebny system-rozpis wybranych typów własnych.
Powtarzam -->
Wybranych Typów Własnych ! Po kilkunastu latach gry wiem, że nawet najlepsza znajomość sportu nie gwarantuje nam wygranej, potrzeba dużo więcej. Nawet najlepszy TYPER zalicza błędy w typowaniu !
S Y S T E M- zbiór elementów wyróżnionych ze względu na zachodzące między nimi powiązania.
Permutacja oznacza przemiennośc, w matematyce dowolny ciąg utworzony z wszystkich elementów danego zbioru.
Systemy o tzw.permutacji pełnej w których ilość zakładów stanowi maksimum w stosunku do ilości typowań.
-----
=>
Systemy Skrócone pod względem ilości zakładów do minimum koniecznego do uzyskania jednej wygranej z jednym błędem,
względnie jednej wygranej z dwoma błędami lub innych wygranych opłacalnych. I to jest To !
--------------------------------------
=>
Podstawowe obliczenia Systemów ->
Bukmacherskich-Firmowych jest to rozpis systemu pełnego.
=====================================

->2 z 3 = 3 kombinacje parek
------------
->3 z 4 =4 komb -> trójek
->2 z 4 =6 komb -> parek
------------
->4 z 5 =5 komb --> czwórek
->3 z 5 =10 komb -> trójek
->2 z 5 =10 komb -> parek
-----------
->5 z 6 =6 komb --> piątek
->4 z 6 =15 komb -> czwórek
->3 z 6 =20 komb -> trójek
->2 z 6 =15 komb.-> parek
-----------
->6 z 7 =7 komb --> szóstek
->5 z 7 =21 komb -> piątek
->4 z 7 =35 komb -> czwórek
->3 z 7 =35 komb -> trójek
->2 z 7 =21 komb -> parek
-----------
->7 z 8 =8 komb --> siódemek
->6 z 8 =28 komb -> szóstek
->5 z 8 =56 komb -> piątek
->4 z 8 =70 komb -> czwórek
->3 z 8 =56 komb -> trójek
->2 z 8 =28 komb.-> parek
-----------
->8 z 9 =9 komb ---> ósemek
->7 z 9 =36 komb -> siódemek
->6 z 9 =84 komb -> szóstek
->5 z 9 =126 komb -> piątek
->4 z 9 =126 komb -> czwórek
->3 z 9 =84 komb -> trójek
->2 z 9 =36 komb -> parek
===================================

=>
Systemy Pełne a SYSTEMY Skrócone to dwie różne sprawy ! Korzystając z systemów Firmowych czyli z Systemów pełnych zawsze mamy mniejsze szanse uciułać jakiś grosz !
Wkład jest ogromny mimo wszystko bo musimy posłać wszystkie kombinacje-zakłady dla wybranych Naszych typów.
Grając Systemami Skróconymi płacimy mniej bo mamy mniej kombinacji a szanse podobne.
Zaznaczam --> System Skrócony dla Typów Własnych.
Jeżeli jesteś
Singlowcem sam wiesz jaką masz skuteczność w Typowaniu.
Załóżmy, że grasz na 9 spotkań a Twoja skuteczność to 75% czyli liczysz, że trafisz 6-7 spotkań z tych 9-ciu.
->Rozpis pełny-firmowy np. 3 z 9 to 84 kombinacje !
Spodziewana wygrana za 3 spotkania przy kursie około 2.5 na spotkanie to około 15 jednostek. ( czy warto grać w rozpisie firmowym ? )
Jeżeli zagrasz w Systemie Skróconym to masz 12 kombinacji po 3 spotkania czyli mniej płacisz ->12 jednostek a możesz wygrać 15 jednostek.
itd.
Wszystko zależy od Twoich wybranych Typów Własnych
->
Trzeba mierzyć siły na zamiary i odwrotnie !pozdrawiam ->
strateg1