#3593434 - 03/01/2010 19:40
Re: Zegarek
[Re: john]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3594137 - 04/01/2010 01:04
[Re: john]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
John, niektóre sklepy mogą sprzedawać, warto sprawdzić też singapurski ebay.com.sg , ale tylko z opcją dostawy przez kuriera (poczta tam dobrze działa - dostaję tam masę paczek z filmami z amazon.co.uk pocztą nierejestrowaną, bez podpisu, bardziej martwię się o naszą). Najlepiej jeśli żona zamówi i zrobi to jako prezent dla Ciebie, wtedy jeśli oni tak to zaznaczą na przesyłce to do jakiejś tam kwoty będzie ona zwolniona z VATu w Polsce. Sprawdź tez amazon.co.uk bo na ich platformie możesz też kupować zegarki także marki Skagen. On niedawna sprzedają także z wysyłką do Polski (wcześniej dostarczali tu tylko książki czy dvd) tak więc bez ceł i VATu możesz go sobie zamówić.
|
Do góry
|
|
|
|
#3801948 - 13/04/2010 01:02
[Re: michal_tbg]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
a skad ten pomysl na Bisseta?
Nie wiem czy wiesz, ale te zegarki z napisem "swiss made" nie maja nic wspolnego ze Szwajcaria, one nawet nie lezaly kolo prawdziwego szwajcarskiego zegarka (sa robione w Chinach). Nie mowie ze jest zly, po prostu nie jest "swiss made". Kazdy kto sie troche zna na zegarkach to wie i chwalenie sie w towarzystwie ze ma sie szwajcara moze nie byc dobrym pomyslem. Jesli ci to nie przeszkadza i chcesz ten zegarek bo ci sie po prostu podoba i nie kupujesz ze wzgledu na swiss made to zegarek jest dobry.
|
Do góry
|
|
|
|
#3801967 - 13/04/2010 01:27
[Re: ajdam]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
A podaj w takim razie jakieś Szwajcarskie zegarki, ale naprawdę szwajcarskie. Oczywiście w granicach cenowych dla normalnego śmiertelnika, a i po czym poznać że zegarek jest naprawdę szwajcarski?
|
Do góry
|
|
|
|
#3802152 - 13/04/2010 04:05
[Re: ajdam]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2006
|
a skad ten pomysl na Bisseta?
Nie wiem czy wiesz, ale te zegarki z napisem "swiss made" nie maja nic wspolnego ze Szwajcaria, one nawet nie lezaly kolo prawdziwego szwajcarskiego zegarka (sa robione w Chinach). Nie mowie ze jest zly, po prostu nie jest "swiss made". Kazdy kto sie troche zna na zegarkach to wie i chwalenie sie w towarzystwie ze ma sie szwajcara moze nie byc dobrym pomyslem. Jesli ci to nie przeszkadza i chcesz ten zegarek bo ci sie po prostu podoba i nie kupujesz ze wzgledu na swiss made to zegarek jest dobry. a wiesz może gdzie byly robione piłki Adidasa na ostatnie mistrzostwa świata? w Afryce... to tak samo jak mowisz z tymi zegarkami...
|
Do góry
|
|
|
|
#3802164 - 13/04/2010 04:12
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Słusznie ajdam napisał o Bissecie, może i wygląd niezły, ale chyba tylko za wygląd się płaci, bo ze Szwajcarią to on ma tyle wspólnego co ja z Republiką Kongo... Co do Szwajcarów w jeszcze jako takich cenach dorzuciłbym Tissota i Certinę. A tak swoją drogą ciekawi mnie jaka dla Was jest cena, którą możecie zapłacić za naprawdę porządny zegarek. Nie chodzi mi o konkretne liczby, bo dla jednego 2k to mało, a dla drugiego niewiele. Chodzi bardziej o stosunek ceny zegarka do miesięcznych zarobków. Miesięczna pensja, dwumiesięczna, a może półroczna  ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|