Dzis moja uwage szczególnie przyciagaja 3 spotkania ze Szwecji:
Landskrona - Vasby 1
Obie druzyny walcza w tym sezonie o inne cele gospodarze o awans do Allsvenskan natomiast goście o utrzymanie.Zwycięstwa w domu z Assyriska 4-1 i wyjazd UWAGA 7-0 z Jonkoping potwierdzaja że Landskrona złapała własciwy rytm i w odpowiednim momencie przed koncem sezonu ( do konca 7 kolejek )W druzynie świetna atmosfera wszyscy wierza w upragniony awans do 1 ligi a okazja jest ku temu wysmienita.Terminarz spotkań maja korzystny 4 mecze w domu 3 wyjazdy a i przeciwnicy z dolnej półki.Awizowana jedenastka przez trenera Patricka Johanssona na mecz z Vasby
Stojan Lukic - Anders Friberg, Pontus Segerström, Andrew Kelly, Johan Norell - Matthias Eklund, Jörgen Pettersson, Morten Avnskjold, Antti Okkonen – Bobo Bola och Johan Andersson.
Warto nadmienić że Matthias Eklund w ostatnich 2 meczach strzelił 4 gole który widac złapał forme strzelecką w koncówce sezonu.Kibice BOIS jak i ja wierze dzis w zwyciestwo które przyblizy ich do awansu do 1 ligi.
Atvidabergs FF - Brommapojkarna.
Gospodarze pogodzeni juz że w tym sezonie nic nie osiagna w lidze maja bezpieczny byt,oni bardziej mysla juz o czwartkowym meczu w UEFFA z Grasshoppersem Zurich niz o dzisiejszym z Bromma.Goście natomiast maja zdecydowanie wyższe cele awans do Allsvenskan.Napewno po 24 kolejkach beda wiceliderami tabeli a miejsce to gwarantuje awans jednak do konca nie moga byc pewni gdyz za nimi czyhaja Orebro Norki i mój faworyt Landskrona.Osobiście mysle ze mozna zagrac tutaj czysta 2 dla mniej odwaznych x2.
Djurgarden IF - GAIS Gothenburg.
Ubiegłoroczny tryumfator ligi zespół gospodarzy w tym sezonie coś nie najlepiej 7-6-3.Myśle ze po ostatnim zwyciestwie z Hammarby na awayu 3-0 w koncu złapią wiatr w żagle i beda maszerować w góre tabeli jak na obronce tytułu przystało a rywal dzis mało wymagajacy.Jak dla mnie pewne zwyciestwo Djurgarden.
Landskrona 1 10/10
Bromma 2 6/10 x2 9/10
Djurgarden 1 10/10