#806998 - 23/12/2006 16:36
Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja
[Re: Stich]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
Ja proponuję kilka zmian w regulaminie, który jak wiemy był do obejścia i niektórzy gracze to robili niestety. punkt 1: proponuję by dopisać, iż kursy bierzemy ze stron internetowych danych buków, a nie z "tablicy w profie" co niektórzy robili zmieniając tym samym kurs 1,44 na 1,45. punkt 8: proponuję dopisać, że w razie podania meczu z innego buka niż wymienione, typ jest uznany za nietrafiony. Jak wiemy były osoby, które brały kursy z innego buka niż wymienione i były bezkarne. I jeszcze jedno: Co z osobami, które kserują typ po 3 godzinach i nie sprawdzają aktualnego kursu skserowanego typu (trochę śmieszne ale był taki przypadek w ostatniej edycji). Proponuję uznać taki typ za nietrafiony.
Pewnie jeszcze coś mi się przypomni, ale na razie tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#809957 - 25/12/2006 11:26
[Re: Fro_Lech]
|
stranger
Meldunek: 30/11/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#810086 - 25/12/2006 14:25
[Re: Fro_Lech]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2003
|
Długo się zbierałem, żeby napisać moje propozycje do następnej edycji, ale zawsze mi coś wypadało albo łapało mnie zwykłe lenistwo  Na początku zaznaczę tylko, że pomimo regulaminu jaki by został większością ustalony wezmę udział w konkursie, bo uważam, że jak ktoś jest dobry to poradzi sobie na każdym polu bitwy  A wracając do regulaminu może w pewnym sprawach ostro się ze mną nie zgodzicie albo napiszecie, że ten konkurs ma swoją historię, jest wyjątkowy itp. ale podoba mi się bardzo regulamin konkursu hokejowego i do niego w kilku miejscach bym upodobnił nasz. Co do dogów to najbardziej obiektywną propozycją wydaje mi się oczywiście +2 za trafienie, żeby kurs >2,3 nie był zrównywany z 1,45, ale 0 za pudło, bo nie wiem czemu miałoby służyć odejmowanie punktów za nietrafiony wysoki kurs.. Prędzej bym się zgodził na odejmowanie komuś kto nie trafił pewniaka po 1,4  No i moim zdaniem dogi powinny być w tygodniu dwa, bo szczerze np. ja grywam głównie value z większymi kursami, a myślę, że i takich osób jest tutaj więcej (niektórzy nawet jako podstawy podawali kursy łapiące się spokojnie do dogów..). Kolejną w moim mniemaniu ważną sprawą (i tutaj też pozdrowienia dla vonseba za konkurs hokejowy ;))jest rozgraniczenie typów z naziemnych i netowych.. Brałem udział co prawda w jednej edycji jak do tej pory, ale chyba z 70% kursów na podstawy to były typy z naziemnych, bo jak wiadomo kursy na faworytów są tam dość wyraźnie wyższe i można sobie wyczaić jakąś podstawę, o której w necie nie moglibyśmy pomarzyć.. Myślę, iż konkurs ten służy także do "podłapywania" typów najlepszych i zarabiania na nich, a jak ktoś podaje typy z naziemnych po kursie 1,45 to w rzeczywistości chcąc to zagrać mamy kurs ok. 1,3 w necie albo tyle samo po podatku na ziemi.. Za to wiadomo jak dogi to wszystkie z netu  Dlatego proponuję albo podawać kursy tylko z netu, tylko z naziemnych lub po prostu odliczać podatek od typów z buków ulicznych.. oczywiście kwestia zaokrąglenia kursu do dogadania. No i trzeba się umówić co robić w sytuacjach, gdy ktoś poda typ za późno, zły kurs czy buka. Żeby w trakcie konkursu nie było spięć. Forma konkursu podoba mi się taka jak teraz, punkty, wszyscy w jednej grupie itp. jest moim zdaniem bardzo w porządku. No i trzeba przyznać, że organizatorzy też stają na wysokości zadania i poświęcają konkursowi dużo swojego czasu. Póki co tyle moich uwag, oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia  Pozdrawiam serdecznie
|
Do góry
|
|
|
|
#810725 - 26/12/2006 10:01
[Re: thunder]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Hmm co do kursow 1.45 od ulicznikow to kiedys ta kwestia byla poruszana i wyszlo na to, iz komu sie uda wychwycic tego szczescie. Jesli juz chcemy zmniejszyc liczbe spotkan u naziemnych to mozna ograniczenie wprowadzic(np 3 spotkania tygodniowo). Jesli chodzi o forme konkursu to nadal podtrzymuje zdanie,iz cos trzeba zmienic by pod koniec konkursu osoby bedace pod koniec takze mogly o cos powalczyc.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#812658 - 27/12/2006 08:44
[Re: kuba81]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
od dłuzszego czasu przyglądam się tej dyskusji... a o to moje przemyslenia (bez urazy)  jesli chodzi o pojawienie się grup to jestem "za" jak się nie sprawdzą to "out", tyle że regulamin musi byc dopracowany na "cacy" przed rozpoczęciem, by nie było niejasności... ale jak to zrobic gdy ilośc bioracych udział jest nieznana??????? jesli zostaniemy przy starych zasadach to bede się upierał za utrzymaniem dodatkowych klasyfikacji typu 10-0 oraz UD i to własnie tam zwiększyłbym pule nagród to sprawi że nawet ci co zajmuja dolne miejsca mają o co grać do "końca"  koniecznie powinnismy wrócić do punktacji UD +2 i -1 (granie nieobowiazkowe) kazdy z nas głęboko się zastanowi nad tym czy chce go podać licząc na dodatkowe punkty, czy też odpuścic sobie, to bardziej urozmaica gre oraz podejmowane strategie graczy, jedni beda szli na 10-0 inni na UD, pozostali na generalke, a moze komus uda się połaczyć to wszystko i to bedzie prawdziwy "mistrz"  co do 2 UD w tygodniu bez konsekwencji minusowych, to uwazam za absurd i wypaczenie gry
|
Do góry
|
|
|
|
#812684 - 27/12/2006 09:50
[Re: dominix]
|
Pooh-Bah
|
co do 2 UD w tygodniu bez konsekwencji minusowych, to uwazam za absurd i wypaczenie gry
mógłbyś rozwinąć, bo nie za bardzo łapię...
|
Do góry
|
|
|
|
#812701 - 27/12/2006 10:24
[Re: thunder]
|
Pooh-Bah
|
tu nie ma co rozwijać dodatkowo +4 w tygodniu to lekka przesada, jaka szanse maja na wygranie konkursu ci co w UD się nie specjalizuja, a bez konsekwencji minusowych to już nie wspomne bo zacznie się tzw "strzelanie" na zasadzie "może wejdzie może nie"
a mozesz mi wyjasnić co wniesie 2 UD?
|
Do góry
|
|
|
|
#812725 - 27/12/2006 10:52
|
Pooh-Bah
|
napisałeś, że to przesada, bo jakie szanse mają wtedy Ci co się w dogach nie specjalizują? a ja chciałem zapytać Ciebie jakie szanse wygrania mają teraz Ci co się w dogach specjalizują?? ja piszę to oczywiście ze swojej strony, bo w moim przypadku typy z tenisa to w 90% valuebety z kursami >2,00, ot, taka inna szkoła gry (trzeba sobie jakoś radzić i nadrabiać kursami jak nie ma się takiej wiedzy jak chociażby kuba81 czy Fro). Niestety, jak powszechnie wiadomo, skuteczność takich typów jest mniejsza, a to się liczy w tym konkursie, dlatego powinny być punktowane wyżej i dlatego proszę o dwa dogi.. Niestety wśród kursów 1,45 tak wielu przeszacowań nie ma..
dominix bez urazy, ale chodziło mi tylko o to Twoje dość ostre stwierdzenie, że to wypaczy wyniki i że jest to absurdem.. moim zdaniem nie można tak osądzać patrząc tylko z jednej strony.. ja zdaję sobię sprawę z tego, iż pomysł ten zapewne nie przejdzie, a ja nie będę mieć do nikogo pretensji, ale to w końcu jest temat do dyskusji i piszę po prostu co ja na ten temat myślę
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#812729 - 27/12/2006 11:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
JA mam w wielu kwestiach zdanie podobne do dominixa, a 2 kwestie moge skopiowac: a)tu nie ma co rozwijać dodatkowo +4 w tygodniu to lekka przesada, jaka szanse maja na wygranie konkursu ci co w UD się nie specjalizuja, a bez konsekwencji minusowych to już nie wspomne bo zacznie się tzw "strzelanie" na zasadzie "może wejdzie może nie" b)koniecznie powinnismy wrócić do punktacji UD +2 i -1 (granie nieobowiazkowe) kazdy z nas głęboko się zastanowi nad tym czy chce go podać licząc na dodatkowe punkty, czy też odpuścic sobie, to bardziej urozmaica gre oraz podejmowane strategie graczy, jedni beda szli na 10-0 inni na UD, pozostali na generalke 100% za takimi rozwiazaniami - skopiowalem bo nie chce sie powtarzac.
|
Do góry
|
|
|
|
#812798 - 27/12/2006 12:13
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Krystalizuje sie juz opcja +2 -1 za doga i mysle, iz bedzie ona najsprawiedliwsza.Goget gratulacje za zalatwienie kolejnego sponsora.Teraz trzeba jeszcze pomyslec nad opcja z grupami czy bez? Jeszcze jedna prosba do Thoma lub Fro...Zmiencie jesli mozecie temat z zapisami na "ZAPISY DO XVI EDYCJI" A NIE"KONKURS TENISOWY.......-ZAPISY" poniewaz na glownej stronie forum jest tylko poczatek widoczny i wiele osob nie wchodzi w ten temat(przynajmniej tak mi sie wydaje:))))
Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#812818 - 27/12/2006 12:30
[Re: kuba81]
|
Pooh-Bah
|
thunder ja nikogo nie chciałem urazić, mozliwe że to stwierdzenie było za mocne... jakis czas temu brałem udział w konkursie hokejowym i jedyne co mi się w nim nie podobało to własnie 2 UD, ten kto nie zna zasad panujacych w tej dyscyplinie ograniczał swoje wygrane do min., juz w połowie turnieju słabo typujacy UD mogli sobie odpuscic...
a teraz odpowiem na pytanie: "a ja chciałem zapytać Ciebie jakie szanse wygrania mają teraz Ci co się w dogach specjalizują?? ja piszę to oczywiście ze swojej strony, bo w moim przypadku typy z tenisa to w 90% valuebety z kursami >2,00"
wystarczy że spytasz Gogeta, albo zajrzysz do edycji XII konkursu
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#814590 - 27/12/2006 22:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
ja tez jestem za jednym nieobowiazkowym UD i +2 , -1 w regulaminie mozna by ujac, ze zakaz podawania kursow z innych niz wymienione buki (chopdiz mi o ta fortune) jak tak przeczytalem wypowiedz thundera to tez sie zastanawiam tak nad tmi kursami z naziemnych.... przeciez to wiekszosc typow idzie od nich, bo kursy tak zawyzone... ja bym podniosl kurs u naziamnych do powiedzmy 1,5 : 1,55 a reszta tak jak byla 1,45 wszelkie zmiany odnosnie grup itd, widze ze nie przejda, jakos za malo wypowiedzi (szczegolnie pozytywnych) za takimi opcjami Tak wogole to bylbym nawet sklonny zmienic forumle i grac na zasadzie bilansu nie trafiony/nietrafiony a podliczac jednostki, ale to juz chyba zbyt radykalna zmiana  pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#816825 - 29/12/2006 02:34
[Re: gacektyper]
|
old hand
Meldunek: 29/12/2006