Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#8138 - 13/09/2001 04:29 Re: Chwila ciszy
dilbert Offline
enthusiast

Meldunek: 22/01/2001
Jaka bezdusznosc jaka bezdusznosc? Spokojnie. Bez nerwow. To juz swojego zdania wyglosic nie mozna?

Wyrażenie niezadowolenia z odwołania meczów to jest pewna niestosowność ale każdy ma swoje zdanie.Mnie na przykład denerwują urzędnicy z Kwachem na czele którzy zapewniają że Polska jest bezpieczna bo oni coś tam zarządzili,jakby nie wiedzieli kto kogo i po co.

Do góry
Bonus: Unibet
#8139 - 13/09/2001 04:34 Re: Chwila ciszy
Mario Offline
addict

Meldunek: 09/06/2001

Do góry
#8140 - 13/09/2001 04:38 Re: Chwila ciszy
lok Offline
veteran

Meldunek: 07/02/2001
Panowie niby chwila ciszy a geby(bez urazy) Wam sie nie zamykaja...

Do góry
#8141 - 13/09/2001 05:06 Re: Chwila ciszy
Salival Offline
addict

Meldunek: 11/01/2001
Skończcie te brednie o LM itp. Wogóle to proszę adminów o zamknięcie tematu, a Was o zastanowienie się do czego nasz świat zmierza. Na jednym z amerykańskich forum jeden gość napisał że w momencie kiedy to wszystko podali na CNN, spojrzał na swoje 14-miesięczne dziecko i zapytał je: "Na jakim świecie kazałem Ci żyć?".

A co do tego co będzie dalej, mam nadzieję że ten gościu tym razem się pomylił:

"In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the
great leader will succumb"
"The third big war will begin when the big city is burning" Nostradamus 1654

Salival

i zamknijcie już ten temat.

Do góry
#8142 - 13/09/2001 05:29 Re: Chwila ciszy
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
Tez tak uwazam ze moznaby zamknac ten temat ale jesli jeszcze tego nie zrobiono to musze znów dodac troszeczke.
Jak mozna porówbywac pobicia , rozboje i inne przestepstwa z masakra tylu ludzi ???Pytam sie jak mozna??????
Mozecie mnie nie dazyc sympatia po tym co napisze ale ****a jego mac Endriu powiedz mi jakie sa problemy , a nawet napisałes setki problemów w miejscu gdzie ty zyjesz od smierci tylu ludzi w jednym kraju , w jednym miejscu , z jednego powodu.Prosze powiedz mi co sie takiego dzieje w Swinoujsciu co miałoby wieksze znaczenie od smierci kilku , kilkudziesieciu badz kilkuset tysiecy niewinnych ludzi.
Ja juz po tym ochłonąłem ale byłem tez na stronie htttp://www.ny.com/wtclist.html i widziałem jak pojebanym narodem w jakims tam stopniu a Polacy.Ta strona jest po to by ludzie , którzy przezyli wpisywali sie tam .
Jak mozna tłumaczyc wpisy typu Bolek i Lolek , Wojciech Jaruzelski , Królewna Sniezka ??????????? Przeciez ktos taki piszac cos takiego nie ma chyba mózgu.
Przepraszam jesli kogos obraziłem ale nie moge tego zostawic ot tak sobie.

Do góry
#8143 - 13/09/2001 10:36 Re: Chwila ciszy
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
Mozecie mnie nie dazyc sympatia po tym co napisze ale ****a jego mac Endriu powiedz mi jakie sa problemy , a nawet napisałes setki problemów w miejscu gdzie ty zyjesz od smierci tylu ludzi w jednym kraju , w jednym miejscu , z jednego powodu.Prosze powiedz mi co sie takiego dzieje w Swinoujsciu co miałoby wieksze znaczenie od smierci kilku , kilkudziesieciu badz kilkuset tysiecy niewinnych ludzi.

Dla mnie to proste Savio, problemy ktore mnie bezposrednio dotyczą są mi bliskie. Trudno mówić o wiekszej czy mniejsze tragedi...ale zastanów się, czy to ma znaczenie czy ginie 20 tys. nieznanych mi osób na których los nie mam kompletnie wpływu czy śmierć kogoś z otoczenia które na codzień widzisz ?
Zapanowała dziwna sytuacja w której nagle wszystcy litują się nad ameryką, a palcem nie kiwną we "własnym domu". Podobnie jest savio z innymi rzeczami... co mnie do cholery obchodzi oddalony świat, ruch księżyca czy plamy na słońcu choćby nie wiem jak fantastycznie opisane. Gdzies daleko zdarzyła się tragedia, ok, nie popadajmy w ukrywany smutek. Przecież tak na dobra sprwe ja nawet nie wiem gdzie jest ta ameryka... widziałem w tv, uczyli mnie w szkole... mam tylko o niej pewne wyobrazenie... nie moge przejmowac sie losami swoich wyobrazen. A po za tym uwazam ze swiat idze w swoim kierunku, ani dobrym ani zlym, i nie ma znaczenia nasz osąd.

Do góry
#8144 - 13/09/2001 13:26 Re: Chwila ciszy
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
są problemy bliżej nas... no nie ten argument mnie nie przekonał...
posłuchaj endriu gdyby nie to że ludzie interesują się tylko tym co widzą za oknem to byśmy uniknęli wielu światowych tragedii
nie chcę się zbytnio rozpisywać ale dla wzamian napiszę to:
„Przy dźwiękach skocznej muzyki

(...) wzlatywały pary

wysoko w pogodne niebo".

...
"czasem wiatr z domów płonących

Przynosił czarne latawce".

...
"Śmiały się tłumy wesołe

w czas pięknej warszawskiej niedzieli".
...
"Ja jednak wtedy myślałem

O samotności ginących.

O tym, że kiedy Giordano

wstępował na rusztowanie,

nie znalazł w ludzkim języku

ani jednego wyrazu,

aby nim ludzkość pożegnać,

tą ludzkość, która zostaje".

...
"I ci ginący samotni

Już zapomniani dla świata,

Język ich stał się nam obcy

Jak język dawnej planety.

Aż wszystko po wielu latach

Na nowym Campo di Fiori

Bunt wznieci słowo poety".

u ciebie endriu nie wzbudziło i jeszcze u paru innych
to był mam nadzieję mój ostatni wpis w tym temacie

Do góry
#8145 - 13/09/2001 14:53 Re: Chwila ciszy
macgaj Offline
addict

Meldunek: 07/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał savio:
[qb]Ja mam ****a pytanie raf i macgaj czy jak gina Irlandczycy Żydzi , Palestynczycy to za jednym razem ilu ich ginie?????
30 , 100 , 200 ??? Widziałes kiedys zamach na dane narody na tak potężną skalę????
Bo ja nie .
.[/qb][/QUOTE]

Naprawdę smutne jest to jak bardzo kieruje wami takie małe urządzenie zwane telewizorem. Jesteście w stanie uwierzyć we wszystko co tylko tam się pojawi, a jeżeli czegoś tam nie ma to dla was równierz nie istnieje - i to jest smutne.Na świecie jest tysiące zbrodni każdego dnia.Jakoś dla tych ludzi nie zakładacie osobnych tematów ,dla nich nie ma minuty ciszy,oni pozostaną zapomnieni a ich śmierć nikogo nie martwi.

Mam pytanie Savio:czy dla ciebie człowiekiem jest tylko Amerykanin.Czy dla was wszystkich śmierć Amerykanina jest straszniejsza od śmierci Palestyńczyka.Czy tysiące osób umierające codziennie z głodu w krajach trzeciego świata nic was nie obchodzą. Przemnóż sobie tę liczbe przez 360 dni w roku i powstanie trumna 100x większa niż ta wtorkowa z Ameryki.

Tragedia jest tragedią i naprawde uwierz mi serce mi się kraja ja widze ten samolot, tych tysiące zwłok w czarnych workach.To jest smutne i nic tego nie zmieni.
I nie obchodzi mnie LM czy jakikolwiek inny sport w tym momencie.Mam to w dupie.

Do góry
#8146 - 13/09/2001 15:03 Re: Chwila ciszy
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał macgaj:
[qb]

Naprawdę smutne jest to jak bardzo kieruje wami takie małe urządzenie zwane telewizorem. Jesteście w stanie uwierzyć we wszystko co tylko tam się pojawi, a jeżeli czegoś tam nie ma to dla was równierz nie istnieje - i to jest smutne.
.[/qb][/QUOTE]

Zgadzam sie, niestety stalismy sie spoleczenstwem informacyjnym i pewne wartosci powszechnie uznane za niepodwazalne ulegaja dewaluacji- dzieki telewizji i innym mass-mediom.
P.S.Nie wiem tylko czy forum mecz.pl>sports insider jest dobrym miejscem na takie typu tematy

Do góry
#8147 - 13/09/2001 15:47 Re: Chwila ciszy
Mario Offline
addict

Endriu jestes poprostu "zasciankowym czlowiekiem" mieszkajacym w swoim szarym domku i rozgladajacym sie tylko co sie wokol Ciebie dzieje(typowy egoista) nie jestes otwarty na cudze nieszczescie. Przeciez u mnie nie ma zaloby w domu tylko troche szacunku dla tamtych ludzi jak w Swinoujsciu jest zle to sie poprostu wyprowadz a nie pitol mi tu o kilku lumpach z twojego otoczenia.

Do góry
#8148 - 13/09/2001 15:53 Re: Chwila ciszy
Mario Offline
addict

Pozatym Endriu nie interesujesz sie swiatem ? Nie interesuja Cie plamy na ksiezycu czy na Marsie ? Bo mnie bardzo . Troszke wyoobrazni a bedzie lepiej.

Ja juz mam zamiar nie pisac ale jak widze te posty to niewytrzymuje.

Do góry
#8149 - 13/09/2001 17:04 Re: Chwila ciszy
juan_carlos Offline
veteran

jednak znowu muszę...
macgaj widzę że się uparłeś na palestyńczyków... bardzo współczuję wszystkim niewinnym palestyńczykom ale niewinni palestyńczycy giną niezbyt często
terroryści palestyńscy natomiast walą na oślep czego liczne przykady mogę ci podać jeśli nie pamiętasz
jat terrorysta palestyński (wróg izraela) naradzał się z innymi palestyńczykami to rakieta wleciała przez okno i kolesia zabiła... inni którzy byli w tym pomieszczeniu nie zostali draśnięci... precyzyjne prawda?
tak samo jak niewinnym amerykanom którzy zostali poszkodowani współczuję niewinnym poszkodowanym palestyńczykom... ale tylko niewinnym a nie terrorystom
ja do tego co pokazują i piszą media podchodzę krytycznie tylko teraz nie rozumiem... samoloty nie zostały porwane? wtc stoi dalej na miejscu? ci ludzie żyją? nie nie nie
i to jest dla mnie ważne a nie otoczka jaka temu towarzyszy w mediach

Do góry
#8150 - 13/09/2001 17:32 Re: Chwila ciszy
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
Faktycznie ani tu miejsce ani czas na głebokie rozwazania. Nie jest dobrze i wiem o tym. Aby nie byc traktowany jako "zasciankowy egoista" przyznam wam racje. Jestem za tym aby ci co wiedzą co robić działali wedle swgo sumienia. Ja chciałbym jedynie wiedzieć co zrobić aby sąsiad którego widze codzień rano nie grzebał więcej w śmietniku, aby moja matka nie bała się wychodzić na spacer wieczorem do parku, żeby w pracy ludzie byli ludzmi... i niech ktos pomoze tej Rumunce co stoi na przejsciu dla pieszych z brudnym i wygłodniałym dzieckiem. Nie wiem czy w waszych miastach jest inaczej ale większą tragedią jest obojętność ludzi ktorzy przechodzą koło tego jak by to stanowiło ich normalny obraz świata a jednoczesnie lamentują o tragediach które ich nie dotyczą. Łatwo jest mówić o problemach nam odległych ale bardzo trudno znaleźć ludzi którzy potrafią rozwiązywać loklane problemy. Posprzątajcie własne "zagrody", na własnym podwórku... z pewnością u was nie brakuje potrzebujących, wspomóżcie ich to nie będzie takiej biedy, nieszczęść, nieporozumień i znieczulicy. Tragedia w USA jest tylko efektem czegos znacznie gorszego...

Mario nie traktuj mnie tak szablonowo. Mi z pewnością wyobraźni nie brakuje a mimo to nie przypisuje ci żadnych epitetów. Może gdzie popełniłem błąd i zostałem źle zrozumiany. Istotne jest to ze zgadzam się z wami lecz są problemy dla mnie istotniejsze i wolalbym rozwiązywać je w odpowiedniej kolejnosci.

Do góry
#8151 - 13/09/2001 19:46 Re: Chwila ciszy
Anonymous
Unregistered

Kurde, ale ten STS jest...
Czemu nie odwołali meczów Pucharu UEFA. Przez to mam zamrożoną kasę i nie mogę sobie obstawić siatkówki.
Shame on a nigga!!!

Do góry
#8152 - 13/09/2001 21:20 Re: Chwila ciszy
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał masta killa:
[qb]Shame on a nigga!!! [/qb][/QUOTE]

Nie przesadzasz ?

Do góry
#8153 - 13/09/2001 23:13 Re: Chwila ciszy
R.Sowinski Offline
enthusiast

Meldunek: 18/06/2001
Zgadzam się z wypowiedziami Rafa i Endriu

Do góry
#8154 - 14/09/2001 19:29 Re: Chwila ciszy
Lexm Offline
old hand

Meldunek: 19/03/2001

Do góry
#8155 - 17/09/2001 21:29 Re: Chwila ciszy
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Do osoby która zalogowała się jako BinLaden - chcesz być zabawny czy co? Bo jakoś mnie nie rozbawiłeś. Nie wiem czemu taki nick ma służyć? Może jak jesteś taki odważny to odpowiedz.
Niestety bardzo dużo Polaków to idioci - sam widziałem listę osób zaginionych ( o której pisał Savio) I bardzo dużo tam polskich przekleństw. W takich momentach jest mi po prostu wstyd.

Do góry
#8156 - 17/09/2001 22:50 Re: Chwila ciszy
juan_carlos Offline
veteran

binladen zanim napiszesz coś "mądrego" wiedz człowieku że przez net też można zrobić krzywdę (a moralną to już napewno) więc nie bądż bezpieczny

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2