Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#8118 - 12/09/2001 04:51 Chwila ciszy
Salival Offline
addict

Meldunek: 11/01/2001
Myślę że każdy powinien choć przez chwilę pomyśleć o tych wszystkich ludziach którzy zginęli i o tym co się wydarzyło w Stanach. Nawet myślący tylko o kasie buki to robią. Olympic był dziś "zamknięty", Hill nie przyjmuje US sportów, odwołano wszystkie mecze MLB i pewnie jeszcze trochę to potrwa. Może nie dotyczy nas ta tragedia bezpośrednio, ale to nie znaczy że nie możemy im współczuć i się za nich modlić.

Salival

A "Hyde park" to nie był zbyt odpowiedni temat dla tego co się wydarzyło.

Do góry
Bonus: Unibet
#8119 - 12/09/2001 13:30 Re: Chwila ciszy
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
To jest tragedia nie tylko dla USA ale równiez dla Państw sojuszniczych USA. Nie wiadomo kto za tym stoi, ale wiadomo jedno przemoc rodzi przemoc. Putin z pewnością z uśmiechem patrzy na Te wydarzenia. Mam nadzieje ze teraz Amerykanie zrobia wszystko by zapewnic Europie wachlarz antyrakietowy. Pomyslcie co by sie stalo jakby taki czubek (bo innaczej nazwac nie mozna) który jest przygotowany na smierc wsadził do samolotu Głowicę nuklearną!?

Szakal

Do góry
#8120 - 12/09/2001 15:19 Re: Chwila ciszy
DMK Offline
old hand

Meldunek: 09/05/2001
ponoc UEFA odwolala mecz LM i pucharu UEFA z tego powodu

Do góry
#8121 - 12/09/2001 15:23 Re: Chwila ciszy
Anonymous
Unregistered

wczoraj po przyjściu do domu z pracy usiadłem przed telewizorem i czułem się jakbym oglądał film sensacyjny , tylko napis LIVE nie bardzo pasował do filmu. Trzeba mieć nieźle najebane w głowie żeby zaplanować i wykonać atak budynki gdzie pracują tysiące ludzi i założenia zakłada się że będzie bardzo dużo ofiar.

A tak myśląc jak gracz to ciekawa czy buki będą przyjmować zakłady :
Kto zaatakował USA ?
Osama bin Laden 1,05
Ktoś ze stanów (jakaś skrajna organizacja) 5,5
Inni 15

Do góry
#8122 - 12/09/2001 17:10 Re: Chwila ciszy
alki Offline
addict

Meldunek: 12/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał profesionalista2001:
[qb]wczoraj po przyjściu do domu z pracy usiadłem przed telewizorem i czułem się jakbym oglądał film sensacyjny , tylko napis LIVE nie bardzo pasował do filmu. Trzeba mieć nieźle najebane w głowie żeby zaplanować i wykonać atak budynki gdzie pracują tysiące ludzi i założenia zakłada się że będzie bardzo dużo ofiar.

A tak myśląc jak gracz to ciekawa czy buki będą przyjmować zakłady :
Kto zaatakował USA ?
Osama bin Laden 1,05
Ktoś ze stanów (jakaś skrajna organizacja) 5,5
Inni 15[/qb][/QUOTE]

patrzac z jednej strony na twoja wypowiedz widac ze przejales sie faktem ataku, jednak widac ze masz nie zabardzo poukladane w glowie wez sie za przeproszeniem pierd..... w glowe z tymi zakladami - poczucie humoru akurat w tym wypadku nie jest na miejscu, widac ze tragedia nie dotknela ciebie ani twoich bliskich z zaden sposob.

Do góry
#8123 - 12/09/2001 17:51 Re: Chwila ciszy
Anonymous
Unregistered

Sorry, jeśli ktoś poczuł sie dotknięty moim żartem, rzeczywiście nikogo z moich bliskich nie dotknęła ta tragedia w sposób bezpośredni , nikt nie czuje się też w jakiś sposób zagrożony, no chyba że ktoś zbombarduje McDonalda.
No ,ale co, mamy teraz wszyscy klęczeć, płakać i załamywać ręce, bo jak na razie mediom udało się wywołać ogólnoświatową psychozę strachu, (należy pamiętać że takimi wydarzeniami media żyją bo rosną wskaźniki oglądalności)

Do góry
#8124 - 12/09/2001 18:39 Re: Chwila ciszy
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Trochę więcej powagi

Do góry
#8125 - 12/09/2001 20:55 Re: Chwila ciszy
macgaj Offline
addict

Meldunek: 07/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]. Putin z pewnością z uśmiechem patrzy na Te wydarzenia.

[/qb][/QUOTE]

Może 10-20 lat temu patrzyłby z uśmiechem. Troche się jednak pozmieniało od tamtego czasu. Nie zapominaj że 2 lata temu podobne zamachy terrorystyczne(ale o mniejszej skali) dotykały i Rosje i Chiny. Jeżeli chodzi o podejrzanych to według mnie to jakaś choro zdeterminowana(i bogata) organizacja terrorystyczna,na pewno nie palestyńczycy, a nie wykluczałbym prowokacji Izraela!...nie mnie to jednak osądzać.

Zresztą cały ten świat to jedna wielka bomba.
Nigdy nie wiecie czy następnego ranka się obudzicie.

Do góry
#8126 - 12/09/2001 23:26 Re: Chwila ciszy
raf Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/06/2001
Zgadzam sie z wami, ale wydaje mi sie ze nastapila zbyt wielka psychoza strachu i przerazenia. Media skrzetnie wykorzystuja sytuacje zwiekszajac sobie ogladalnosc (przyklad TVN24)..Rozumiem, ze mozna uczcic minuta ciszy pamiec zabitych, ale nie rozumiem odwolywania spotkan pilkarskich w europie! Przeciez wczoraj grali a dzis juz nie wolno..? Nie moge rowniez zrozumiec co sie dzieje w naszym kraju? Co my mamy do tego? Jestesmy malutkim panstewkiem w porownaniu z potega amerykanska a wydaje sie ze to nasz problem..Kurde czemu nie bylo takich sztabow kryzysowych i ogolnonarodowej zaloby jak ludzie tracili wszystko w czasie powodzi?!? Mecze sie odbywaly, caly kraj zyl normalnie, nie bylo przemowien, opuszczania flag..nie moge tego skumac. Przeciez to sprawa amerykanska, chcieli sie wtracac w sprawy calego swiata, to bylo do przewidzenia ze predzej czy pozniej komus sie to nie spodoba..Nie mam nic do amerykanow, sam z przerazeniem ogladalem wczorajsze relacje, ale dzis to juz lekka przesada. Stany poradza sobie bez pomocy, czy wspolczucia takich panstw jak My. A zreszta zobaczycie ze te budynki za rok beda znowu staly, albo i nawet wyzsze, bo amerykanom nie honor tracic cos swojego...Musza byc potega, wczoraj bylo widac jak na dloni jaka to sa potega.
Nie zrozumcie mnie zle, po prostu wkurzylem sie ze nie moglem dzis zagrac Champions League..

Do góry
#8127 - 12/09/2001 23:35 Re: Chwila ciszy
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
raf ja się wkurzyłem po przeczytaniu twojego postu
jeśli serio tak myślisz jak napisałeś to to jest tragedia... społeczeństwa polskiego a nie amerykańskiego bo są wśród nas tacy co się interesują tylko sobą :rolleyes:

Do góry
#8128 - 13/09/2001 00:07 Re: Chwila ciszy
raf Offline
Pooh-Bah

To byla przenosnia, ze interesuje mnie tylko to, ze nie moglem zagrac. Chodzi o natlok i przepych wiadomosci, a praktycznie zepchniecie wszystkiego innego na plan dalszy. Rozumiem wczoraj, ale dzis..mowmy o Stanach o ich tragedii, dobijaja mnie od razu porownania do nas, do naszych realiow a dzis wlasnie tego najwiecej w mediach. Pisalem- nie zrozumcie mnie zle, a jednak chyba tak mnie wlasnie zrozumieliscie. Nie wazne, w ogole nie wiem po co ten temat, zajmijmy sie tym od czego jest to forum.

Do góry
#8129 - 13/09/2001 00:11 Re: Chwila ciszy
Mario Offline
addict

Meldunek: 09/06/2001
20 tys zabitych (narazie) 300 policjantow i strażaków. Amerykanie odwołali wszystko co możliwe a ze strony Europy a przecież do niej należymy odwołanie głupiej kolejki LM to chyba nie dużo! Troche powagi przecież nie musimy oglądać tych uganiających się palantów za piłką w taki dzień!

I ty śmiesz Raf porównywać naszą powódż do tego co tam się stało chyba jestes niepoważny albo jeszcze nie dorosłeś do sytuacji !

Raf poukładaj sobie najpierw tekst w glowie a póżniej wpisuj go na Forum .......

Do góry
#8130 - 13/09/2001 00:18 Re: Chwila ciszy
raf Offline
Pooh-Bah

Kazdy ma swoje podejscie, coz..nie chcialem was wkur**, ja sobie ogladam chociaz siatkarzy jak nie ma pilki, no bo przeciez nie bede tysieczny raz ogladal jak samolot uderza w wiezowiec. Stalo sie, trudno ale trzeba zyc dalej. Jak gina tysiace palestynczykow, zydow, irlandczykow to nikt nie krzyczy..coz taki jest juz ten swiat. Globalizacji ciag dalszy, ale chyba nie jedno wielkie mocarstwo spojrzy inaczej na problem po tym co stalo sie wczoraj. Z mojej strony koniec tematu.

Do góry
#8131 - 13/09/2001 01:18 Re: Chwila ciszy
macgaj Offline
addict

Meldunek: 07/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał raf:
[qb]. Jak gina tysiace palestynczykow,---, irlandczykow to nikt nie krzyczy..coz taki jest juz ten swiat. .[/qb][/QUOTE]

i tu sie musze zgodzić.

Do góry
#8132 - 13/09/2001 03:11 Re: Chwila ciszy
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
Ja mam ****a pytanie raf i macgaj czy jak gina Irlandczycy Żydzi , Palestynczycy to za jednym razem ilu ich ginie?????
30 , 100 , 200 ??? Widziałes kiedys zamach na dane narody na tak potężną skalę????
Bo ja nie .W dupie mam całą lige mistrzów i jej obstawianie danego dnia kiedy tam ginie kilkadziesiat tysiecy ludzi.
Raf napisałes ze ty tego nie mozesz skumac....
czy aby za mała głowa jak na to wszystko???
A jak ci w sobote ogłoszą dzien żałoby to co płacz ze nie bedzie mozna isc na disco czy na browara albo na mecz????
****a mozesz sie na mnie obrazic ale wiele straciłes tym dziecinnym i idiotycznym tekstem.

Do góry
#8133 - 13/09/2001 03:17 Re: Chwila ciszy
dilbert Offline
enthusiast

Meldunek: 22/01/2001
Nie ma co się rzucać na niefortunnych żartownisiów,po prostu podczas ekstremalnych sytuacji niektórzy nie wiedzą co mają robić.
Bo o całkowitą bezduszność nie śmiałbym nikogo osądzać z tego forum

Do góry
#8134 - 13/09/2001 03:32 Re: Chwila ciszy
Ralf. Offline
enthusiast

Meldunek: 31/07/2001
A ja proponuje zamknąć ten temat i nie czynic z niego miejsca do kłótni. Trzeba
zrozumieć powagę wydarzenia i nie prawić swoich kazań które są zbędne na tym forum.
Wystarczyło przeczytać to co napisał Salival a nie popisywać się swoimi głupimi ....tekstami...............................................................

Do góry
#8135 - 13/09/2001 03:38 Re: Chwila ciszy
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że zgineło wiele niewinnych ludzi i mam obawę że zginą kolejni . Nieważne czy ktoś jest Amerykaninem czy Palestyńczykiem- to właśnie zwykli ludzie "płacą" największą cenę.
Nie wiem czy słyszeliście relację w TVN Polaka który był podczas tej całej tragedii w WTC - brzmiało to tragicznie.
Świat niestety idzie w tą złą stronę.
Ja też uważam że temat powinien zostać zamknięty.

Do góry
#8136 - 13/09/2001 03:44 Re: Chwila ciszy
raf Offline
Pooh-Bah

Jaka bezdusznosc jaka bezdusznosc? Spokojnie. Bez nerwow. To juz swojego zdania wyglosic nie mozna? Czy ja napisalem ze ta tragedia mna nie wstrzasnela? Savio nie przesadzaj. Mysle, ze ta sprawa poruszyla mnie nie mniej niz was, tylko ze nie reaguje na to tak nerwowo. Moze dlatego, ze minelo juz troche czasu i wydaje mi sie, ze trzeba zyc dalej bo to co sie stalo juz sie nie odstanie...nie najezdzajcie wiec na mnie bo po co..

Do góry
#8137 - 13/09/2001 04:08 Re: Chwila ciszy
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
Skoro jest forum i jest taki temat to i ja sie wypowiem.

Podtrzymam w pewien sposób wypowiedz Raf. Tragedia tragedią, ale mecze są odwołane również z powodu bezpieczeństwa i ewentualnych strat a nie tylko wyrażeniem solidarności z ofiarami.

Czy posiedzimy w pracy przez minute w ciszy czy nie obstawimy meczy to nie ma dla mnie wiekszego znaczenia... tragedią jest dopiero zakłamanie tych którzy te współczucie jedynie udają. Przemysl jeden z drugim co sie stało, co mozesz na to poradzic, jak wyrazic swoje ubolewanie... ale nie oceniej czlowieka ktory wyrazil swoj punkt widzenia. Nie bedę ukrywał ze nie wplynie to znacząco na moje zycie, tu gdzie jestem, zyje i czuję są setki problemów z pewnością wiekszych niż zamachy terorystyczne w odleglej ameryce. Wszystko na co mnie stac to przyjąć ten fakt do wiadomości. W moim mieście dziennie dochodzi do kilkunastu pobić, kradzieży, rozbojów i napadów. Krzywdę doznają bliscy mi ludzie, twarze które znam, z którymi rozmawiam tutaj czuje że mogę pomóc. Ameryka jest silniejsza niż całe moje miasto i kraj... znacznie lepiej dadzą sobie radę bez nas.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >