#828659 - 03/01/2007 14:41
Konto w PKO S.A kontra konto w mBanku
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Mam pytania dotyczące przede wszystkim tych z Was, którzy mają konto w mBanku:
1. czy za prowadzenie rachunku dla osoby fizycznej pobierana jest tam jakakolwiek miesieczna oplata, a jesli tak, to jaka ?
2. czy obecnie mBank pobiera jakąś jednorazową oplatę za przelew internetowy,a jeśli tak, to ile ona wynosi ?
3. w jakich bankomatach można wyplacać pieniądze bez żadnej prowizji ?
4. gdzie można pieniądze bez prowizji wpłacać.
Zastanawiam się nad zmianą konta z PKO S.A. na konto w mBanku. W PKO S.A. płacę miesięcznie 4 zł za konto + 50 gr za przelew, czyli w skali roku ponad 100 zł. Plusami PKO są duża liczba bankomatów (jeszcze wieksza tu, w Krakowie od czsu połaczenia się z BPH), oraz to, ze mam niedaleko do dużego oddziału i dostępnego przy nim bankomatu. Z drugiej strony 100 zł piechotą nie chodzi tym bardziej, jeśli płaci się je po prostu za nic.
mam nadzieję, ze ktoś coś doradzi :).
|
Do góry
|
|
|
|
#828682 - 03/01/2007 14:52
Re: Konto w PKO S.A kontra konto w mBanku
[Re: KeeP]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
i jeszcze co do punktu 4 pełna lista wpłatomatów dodatkowo niezłe jest to że można bezpośrednio kupować jednostki funduszy inwestycyjnych i akcje (bez pośrednictwa żadnego dodatkowego biura maklerskiego) pozdrawiam i /mimo kilku minusów/ polecam mBank
|
Do góry
|
|
|
|
#829613 - 03/01/2007 18:44
[Re: Jonathan Sarkos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
No wlasnie ja tez bylem zadowolony do czasu.... przez 20 dni nie mialem karty platniczej bo ich przesylka zaginela. W Swieta doszla ale druga (sobie zazyczylem). A co najlepsze to za wydanie tej pierwszej mi pobrali kase i takze za uzytkowanie chociaz ja tej karty nie mialem :/ Ale jakos tam jeszcze jestem bo te bankomaty mnie trzymaja i to, ze ich karta moge placic w necie. A co do mBanku to temat na czasie: http://hacking.pl/6351
|
Do góry
|
|
|
|
#830107 - 03/01/2007 20:11
[Re: rivex]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
i dlatego mam oba:) inteligo i mbank..inteligo do wpłacania kasy i do transakcji w necie..mbank do przelewów.. jak mam gotówkę wpłacam w PKO na inteligo..potem przelew do mbanku i stamtąd przelewy..i tak się opłaca  natomiast konto firmowe w mbanku...przelewy do ZUS i US a darmo a w inteligo zdzierali po 3 zeta...
|
Do góry
|
|
|
|
#830997 - 04/01/2007 00:42
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
mi przy wyplacie pieniazkow - 1800 pln, z Bwin na inteligo, srodki te zamrozili na 3 tygodnie przy zapytaniu dlaczego, Pani mnie poinformowala, ze jest taki system, ktory jezeli wplacasz gdzies 500 to swobodnie z tego zrodla mozesz wyplacic 500, w chwili kiedy wartosc wyplaty jest wieksza - zanczaco?, od wplaty to srodki mroza na dluzszy okres czasu
|
Do góry
|
|
|
|
#831393 - 04/01/2007 08:04
[Re: nOcnY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/05/2002
|
mi przy wyplacie pieniazkow - 1800 pln, z Bwin na inteligo, srodki te zamrozili na 3 tygodnie przy zapytaniu dlaczego, Pani mnie poinformowala, ze jest taki system, ktory jezeli wplacasz gdzies 500 to swobodnie z tego zrodla mozesz wyplacic 500, w chwili kiedy wartosc wyplaty jest wieksza - zanczaco?, od wplaty to srodki mroza na dluzszy okres czasu OCZYWISCIE DOTYCZY TO TYLKO WPLAT KARTA A NASTEPNIE WYPLATY JAKO "ZWROT NA KARTE" Poza tym bez problemu mozna ta kase odblokowac tego samego dnia, wiec nie przesadzajcie
|
Do góry
|
|
|
|
#831457 - 04/01/2007 09:33
[Re: maverick]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
mi przy wyplacie pieniazkow - 1800 pln, z Bwin na inteligo, srodki te zamrozili na 3 tygodnie przy zapytaniu dlaczego, Pani mnie poinformowala, ze jest taki system, ktory jezeli wplacasz gdzies 500 to swobodnie z tego zrodla mozesz wyplacic 500, w chwili kiedy wartosc wyplaty jest wieksza - zanczaco?, od wplaty to srodki mroza na dluzszy okres czasu OCZYWISCIE DOTYCZY TO TYLKO WPLAT KARTA A NASTEPNIE WYPLATY JAKO "ZWROT NA KARTE" Poza tym bez problemu mozna ta kase odblokowac tego samego dnia, wiec nie przesadzajcie zgadza sie - chodzilo o karte czy da sie odblokowac to nie wiem - czekalem 3 tygodnie
|
Do góry
|
|
|
|
#831476 - 04/01/2007 09:46
[Re: maverick]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
mi przy wyplacie pieniazkow - 1800 pln, z Bwin na inteligo, srodki te zamrozili na 3 tygodnie przy zapytaniu dlaczego, Pani mnie poinformowala, ze jest taki system, ktory jezeli wplacasz gdzies 500 to swobodnie z tego zrodla mozesz wyplacic 500, w chwili kiedy wartosc wyplaty jest wieksza - zanczaco?, od wplaty to srodki mroza na dluzszy okres czasu OCZYWISCIE DOTYCZY TO TYLKO WPLAT KARTA A NASTEPNIE WYPLATY JAKO "ZWROT NA KARTE" Poza tym bez problemu mozna ta kase odblokowac tego samego dnia, wiec nie przesadzajcie no ja ostatnmio chcialem odblokowac, to pani w Inteligo powiedziala, ze musze najpierw im wyslac pisemne potwierdzenie od nadawcy tych pieniedzy... wiec nie wiem czy tak od razu i bez problemu, chyba ze jakas inna opcja jest ?
|
Do góry
|
|
|
|
#831510 - 04/01/2007 10:21
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
do @lupus: Sa dwa banki: PKO BP (Bank Polski) SA - tam Kaziu pracuje  i Bank Pekao SA Tak wiec nazwa PKO SA wskazuje na PKO BP a nie Pekao ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|