#846021 - 09/01/2007 09:27
Re: Co Was denerwuje [6]
[Re: th0mas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
ja sobie wczoraj powiedzialem ze do wtorku za tydzien nie zagram w pokera i nie postawie zadnego zakladu
uczyc sie, uczyc trzeba
a w bibliotece czy na uczelni ja sie bardziej nie moge skupic niz w domu, ciagle ktos chodzi, szepcze, stukot krzesel
|
Do góry
|
|
|
|
#846064 - 09/01/2007 10:08
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Nirtz, oczywiście pradwą jest to co mówisz. Trzeba robić w życiu to co się lubi i odnosi się to również do studiowania. Mi moje studia się podobają (prawo) ale ich specyfika polega na przyswojeniu dużej ilości mteriału (ustawy, podręczniki, kmentarze itp.) Mimo mojego wielkiego uwielbienia do tego kierunku (  ) nic mi do głowy samo nie przyjdzie i choćbym nie wiem jak był zdolny, to Prawa Handlowego czy Postępowania Cywilnego w jeden dzień się nie nauczę. O ile do tej pory byłem bardzo systematyczny, to w ym roku nie poznaję siebie. Nic mi się nie che ale jakoś się zmuszam i od kilku dni ograniczam kontakty z bukmacherką, pokerem i komputerem ogólnie żeby później nie pluć sobie w brodę  pozdr. Ja się Karnego w 3 dni nauczyłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#846067 - 09/01/2007 10:11
[Re: odgdog]
|
veteran
Meldunek: 05/04/2005
|
Nirtz, oczywiście pradwą jest to co mówisz. Trzeba robić w życiu to co się lubi i odnosi się to również do studiowania. Mi moje studia się podobają (prawo) ale ich specyfika polega na przyswojeniu dużej ilości mteriału (ustawy, podręczniki, kmentarze itp.) Mimo mojego wielkiego uwielbienia do tego kierunku (  ) nic mi do głowy samo nie przyjdzie i choćbym nie wiem jak był zdolny, to Prawa Handlowego czy Postępowania Cywilnego w jeden dzień się nie nauczę. O ile do tej pory byłem bardzo systematyczny, to w ym roku nie poznaję siebie. Nic mi się nie che ale jakoś się zmuszam i od kilku dni ograniczam kontakty z bukmacherką, pokerem i komputerem ogólnie żeby później nie pluć sobie w brodę  pozdr. Ja się Karnego w 3 dni nauczyłem  To ładnie. Mnie to czeka dopiero w przyszłym roku, zobaczymy jak bedzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#846071 - 09/01/2007 10:14
[Re: pszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Nirtz, oczywiście pradwą jest to co mówisz. Trzeba robić w życiu to co się lubi i odnosi się to również do studiowania. Mi moje studia się podobają (prawo) ale ich specyfika polega na przyswojeniu dużej ilości mteriału (ustawy, podręczniki, kmentarze itp.) Mimo mojego wielkiego uwielbienia do tego kierunku (  ) nic mi do głowy samo nie przyjdzie i choćbym nie wiem jak był zdolny, to Prawa Handlowego czy Postępowania Cywilnego w jeden dzień się nie nauczę. O ile do tej pory byłem bardzo systematyczny, to w ym roku nie poznaję siebie. Nic mi się nie che ale jakoś się zmuszam i od kilku dni ograniczam kontakty z bukmacherką, pokerem i komputerem ogólnie żeby później nie pluć sobie w brodę  pozdr. Ja się Karnego w 3 dni nauczyłem  To ładnie. Mnie to czeka dopiero w przyszłym roku, zobaczymy jak bedzie  Jak będziesz zdawał u Szwarca (a pewnie będziesz), to może mój czas pomnożyć razy 10, albo i lepiej. Ja to jeszcze zdawałem w Szczecinie u Ś.P. Janiszewskiego. Spoko koleś na ustnych. Zasadą był egzamin pisemny, ale poszedłem, naścemniałem, wyczekałem się 7 godzin i zdawałem ustnie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|