#819591 - 30/12/2006 11:47
Re: Załatwili Husajna-Księga Kondolencyjna
[Re: Kuba88]
|
enthusiast
Meldunek: 06/11/2005
|
Wytlumacz mi lupus bo tez chcial bym wiedziec jaka jest roznica miedzy sprawiedliwoscia a zemsta miedzy tymi co zgineli za husajna i miedzy tymi co zgineli za busza miedzy tym co spotkalo husajna a tym z czego nigdy nie bezie musial sie rozliczac busz
|
Do góry
|
|
|
|
#819613 - 30/12/2006 11:59
[Re: breugel]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Wytlumacz mi lupus bo tez chcial bym wiedziec jaka jest roznica miedzy sprawiedliwoscia a zemsta miedzy tymi co zgineli za husajna i miedzy tymi co zgineli za busza miedzy tym co spotkalo husajna a tym z czego nigdy nie bezie musial sie rozliczac busz De facto zginelo niewielu, wieksszosc ofiar to sami Irakijczycy, wysadzani wpowietrze przez rodakow. Pogratulwac. Sama operacja byla krotka i szybka. Oczywiscie sama stabilizacja juz nie przebiega tak jak powinna, to w skutek walk o wladze wsrod wplywowych irakijczykow, jak i "poslilkow" z zewnatrz. Nie jest tajemnica komu jest na reke chaos w regionie, to masz tak jak w przypadku palestyny. Wojsk jest za malo, Rumsfeld poelcial(szkoda, ze tak pozno  ) Sadam jako tyran kare powienien poniesc, widac ze dla Ciebie powienien gnic w wiezieniu kilkanascie lat, gdzie ma cieplo, jesc mu daja, ma wszyrtko czego zapragnie
|
Do góry
|
|
|
|
#819619 - 30/12/2006 12:04
[Re: breugel]
|
enthusiast
|
Historia lubi sie powtarzac w roznych czesciach naszego globu,przeciez nie tak dawno jak my goscilismy naszych wschodnich oswobowicieli,ciekawe kto gorszy hitler czy stalin,husajn czy....
|
Do góry
|
|
|
|
#819628 - 30/12/2006 12:13
[Re: yaaho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
podczas tego procesu brakowalo mi jednego....reklam Coca Coli i McDonaldsa w tle...
ja jestem przeciw karze smierci... ja jestem jak najbardziej za karą śmierci "oko za oko ząb za ząb"
|
Do góry
|
|
|
|
#819634 - 30/12/2006 12:18
[Re: Marcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
powinni go rozstrzelać tak jak Ceaucescu nie nie i jeszcze raz nie to za proste jeszcze za dobrze trafią(głowa serce ) powinni go torturować tak jak on kazał torturować innych:] ps nie jestem sadystą ale tak powinno być lepsze było już wieszanie bo człowiek jak go wieszają nie ginie do końca od uduszenia tylko jak spada to ciężar ciała coś robi z kręgami przy szyji i w iluś-dziesięcu procentach następuje paraliż:] i dead
|
Do góry
|
|
|
|
#819643 - 30/12/2006 12:22
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2006
|
cała ta sprawa z Saddamem to jedna wielka niepotrzebna szopka.
Jak go łapali, to po prostu Ci, którzy go pojmali powinni mu od razu dać kulę w łeb i do widzenia. I chrzanić humanitaryzm - to była wojna, a ten człowiek gdy wysyłał miliony żołnierzy na wojnę z Iranem, gdy atakował Kuwejt czy gdy truł gazem Kurdów miał w dupie humanitaryzm.
Zresztą paradoksalnie śmierć przez powieszenie i tak jest śmiercią dość humanitarną - wielu ludzi, którzy umierali z rozkazu Husajna w torturach i męczarniach nie miało tego luksusu.
A amerykanie zrobili szopkę z procesem, o którym każdy wiedział, że to lipa itd. Musieli oczywiście pokazać, jacy to oni są demokratyczni itp. Gdyby go zabili od razu, może było by mniej ofiar w Iraku.
Dożywocie? A po jaką cholerę mieli by go trzymać w więzieniu? Zbrodniarza, który nigdy by nie wyszedł, a swoim żywotem jeszcze bardziej by inspirował wszelkiej maści fanatyków irackich do zamachów.
Gdyby tak jeszcze pozabijali tych z Korei Północnej, różnej maści krwawych dykatorów-rzeźników z Afryki itp. to świat mógłby być odrobinę lepszy. Ale tamci na swoje szczęście nie siedzą na ropie. podpisuje się pod twoją wypowiedzią obiema rękami...!!! Jak dla mnie , dla takich ludzi jak husajn nie ma miejsca na ziemi. Jedni sie ze mną zgodzą , drudzy nie ale kazdy ma prawo do swojego zdania. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#819645 - 30/12/2006 12:23
[Re: buszmen]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2006
|
Husajnowi też nie wolno było bawić się w Boga. Dostał czapę bo na to zaslużył i bardzo dobrze. a Bushowi i reszczie jego kolegom wolno się bawić ?
|
Do góry
|
|
|
|
#819654 - 30/12/2006 12:28
|
enthusiast
|
Kazdy z nich zabijal dla dobra i interesow swojego kraju
|
Do góry
|
|
|
|
#819658 - 30/12/2006 12:30
|
Pooh-Bah
|
toż weź nie porównuj Busha do Husajna, bo to nawet śmieszne nie jest... Nie lubię Busha(mimo, że popieram republikanów), ale no analogii tu nie ma. Śmieszne to jest to że w 21 wieku stosuje się karę śmierci jeszcze to przez takie państwo jak USA... Widze że tutaj większość popiera Busha, ale tylko do czasu, obyście nie pisali gwiazdek i innych wynalazków po kolejnym zamachu terrorystycznym...
|
Do góry
|
|
|
|
#819661 - 30/12/2006 12:31
[Re: Mar]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
toż weź nie porównuj Busha do Husajna, bo to nawet śmieszne nie jest... Nie lubię Busha(mimo, że popieram republikanów), ale no analogii tu nie ma. Śmieszne to jest to że w 21 wieku stosuje się karę śmierci jeszcze to przez takie państwo jak USA... Widze że tutaj większość popiera Busha, ale tylko do czasu, obyście nie pisali gwiazdek i innych wynalazków po kolejnym zamachu terrorystycznym... mimo, ze za Buszmenem nie przepadam z racji jego pogladaow politycznych, ale tu mam takie same z danie jak on. I dziwi mnie to, ze na swiecie sa takie osoby jak Ty.
|
Do góry
|
|
|
|
#819662 - 30/12/2006 12:32
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2006
|
Zdecydowane NIE dla kary śmierci.
Człowiek NIE ma prawa odebrać życia innemu człowiekowi, bez względu na to jak wielkich zbrodni się dopuścił.
Ludzie, którzy wydali i wykonali wyrok zrównali się tym samym z Husajnem - tak jak on są mordercami. niestety ale zlo jest bylo i zapewne bedzie, jezli nie podejmie sie odpowienich a nawet drastycznych krokow bedzie coraz gorzej...a co do zabijania, to niestety ludzie czynia to od dawien dawna  Moim zdaniem nalezy kare śmierci przywrocic , moze te "degeneraty" zastanowia się dwa razy zanim zabija niewinnego czlowieka... husajn husajnem ale tacy ludzie jak np. gwalciciele czy zabojcy malych dzieci powinni isc odrazu pod noz... troche mi przykro gdy pisze takie rzeczy ale ja osobiscie nie widze szans poprawy sytuacji bez podjecia drastycznych krokow...
|
Do góry
|
|
|
|
#819663 - 30/12/2006 12:33
[Re: lupus]
|
enthusiast
|
Sek w tym ze Istota Wyzsza pozwala im zyc a my jestesmy tutaj zeby kochac a nie zabijac
|
Do góry
|
|
|
|
#819664 - 30/12/2006 12:33
|
Pooh-Bah
|
I dziwi mnie to, ze na swiecie sa takie osoby jak Ty.
No cóż, zdarza się.
|
Do góry
|
|
|
|
#819666 - 30/12/2006 12:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/04/2003
|
Zdecydowane NIE dla kary śmierci.
Człowiek NIE ma prawa odebrać życia innemu człowiekowi, bez względu na to jak wielkich zbrodni się dopuścił.
Ludzie, którzy wydali i wykonali wyrok zrównali się tym samym z Husajnem - tak jak on są mordercami. Tomo pomuysl czy mordercy, wielokrotni gwalciciele, pedofile maja sobie siedziec w pierdluza nasze pieniadze, gdzie nic im nie grozi, gdzie maja co jesc i gdzie spac, a nie wszyscy Polacy maja takie luksusy jak oni a i nie sądzicie,że ludzie skazani na dożywocie są już de facto wyjęci spod prawa,bo co się dzieje jak taki gość zabije współwięźnia,lub strażnika itp,przecież nie mogą go ukarać,czyli jest wyjęty spod prawa ? Kara śmierci jak najbardziej powinna być!!!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|