Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#877258 - 19/01/2007 16:37 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: ARCYFAZA]
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
Nie wiem czy ktos z Was oglada pojedynek Dinga z Lee, ale to co oboje wyprawiaja to wola o pomste do nieba! Ding juz raz spudlowal czarna na frame'a, ale to moge wytlumaczyc nerwami, natomiast 6 frame to juz jest jakas zabawa amatorow. Porownujac ten mecz z wczorajszym popisem Maguire'a wnioski nasuwaja sie same

Do góry
Bonus: Unibet
#877425 - 19/01/2007 17:35 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: Lokus]
ARCYFAZA Offline
enthusiast

Meldunek: 15/08/2005
@Wasp

Faktycznie, nie zauważyłem że Maguire gra nowym kijem

@Lokus

Myślę że 6. frame`a tym bardziej właśnie nerwami można wytłumaczyć. Remis, dający każdemu [a zwłaszcza Lee] nadzieję, oraz wysokie prowadzenie 4-2, a więc stawka duża.

Mógłbyś napisać o jakie wnioski masz na myśli? Czy chodzi Tobie o postawę Maguire`a, czy o coś innego?

Ja przy meczu Lee - Ding się nie nudziłem. Mecz był strasznie rwany, a przez to zacięty [w 3. partii najwyższe break`i to 23 i 35, raczej lol]. Dodatkowo mocno zagrany [ponad 5/5 w mojej skali] dubel [z Murphy`m] raczej trzymał mnie w napięciu.

I do chodząc do tematu, w dzisiejszym wieczornym meczu nie widzę faworyta. Co jak co, ale obaj panowie mocno spuścili z tonu i są raczej dalecy od swojej 100% formy. Ostatnie turnieje w wykonaniu Hendry`ego były niezłe, ale dorobiłem do tego teorię. Otóż to za sprawą małych kieszeni. To jaki ich wykrój zaproponowali organizatorzy w poprzednich turniejach było wg mnie nie do przyjęcia. Rozumiem: media, forsa, popularność; ale z drugiej strony: tradycja, konserwatyzm, a także patrzenie długofalowe. W tych warunkach ewidentnie inaczej zachowywali się zawodnicy którzy mieli problem z małymi niedokładnościami. Inaczej też jest na Masters. Odrzucając Higginsa, mamy całą masę zawodników, którzy zdecydowanie lepiej czują się w 'starym' formacie. Nie mam ochoty już rozpisywać się dokładnie na ten temat, ale uważam że rozmiar kieszeni faworyzuje Murphy`ego.

Mam oczywiście masę zastrzeżeń co do jego gry. Po pierwszej rundzie stwierdziłem nawet, że będę szukał dogów przeciwko niemu. Sytuacja przypomina mi tą z Maguire`m. Rwana gra, niskie break`i, ale jednak zwycięstwa, a zwłaszcza zwycięstwa z faworytami w 1/4, na co i dzisiaj liczę.

Murphy trenował ostatnio sporo i mam nadzieję że zacznie teraz zbierać profity. Na zwycięstwo w turnieju może to jeszcze za mało, ale na wygraną z Hendry`m i owszem. Mnie po prostu jego gra w meczu ze Stevensem nie przekonała, chociaż ogrórki, nie wygrywają pięciu partii z rzędu [ale i nie tracą].

Co do typu przekonuje mnie również moje przeczucie, które w tym turnieju wyjątkowo mnie nie zawodzi. Rok temu Masters był jedynym turniejem jaki zanotowałem na minusie, w tym chyba będzie jedynym w którym wejdą wszystkie typy.

Podsumowując, przeczucie+valuebet+kieszenie+treningi=Murphywin, wzór prosty, czy prawidłowy, okaże się dziś wieczorem.

Do góry
#879702 - 20/01/2007 12:50 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: ARCYFAZA]
wasp Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/07/2005
Witam.

Maguire+2,5 1,75 Bwin
Hendry+1,72 1,72 Bwin

Juz w tym sporcie mnie nic nie zadziwi , nawet jesli obaj gracze spotkaja sie w ...finale!Pozdrawiam.

ps.

Przepraszam ze bez opisu ale spiesze sie , musze wyjsc.Dodam tylko ze kursy na oba hc minimalnie spadly.

Do góry
#879868 - 20/01/2007 13:35 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: wasp]
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
@Arcyfaza

Chodzilo mi o mocna glowa Maguire'a. Rozumiem, ze Lee i Ding mogli sie denerwowac, ale skoro tak pograli przy 2-2 to co by zrobili przy 5-5? Maguire co prawda nie mial jakiegos wysokiego remisu ani nic w tym rodzaju, jednak 0-1 po tak ladnym breaku Robertsona moglo go troche podlamac. Nie mialem pojecia o zmianach w wielkosci kieszeni, w ogole ciezko byloby mnie nazwac ekspertem od snookera, ale sadze ze Maguire ma wieksze szanse na pokonania ROSa niz by wskazywal na to kurs. Na dobra sprawe wielki mistrz mogl/powinien (niepotrzebne skreslic) odpasc w poprzedniej rundzie. W 1 meczu postawilbym jednak na Dinga chociaz nie widzialem zadnego meczu Hendry'ego to wydaje mi sie ze Junhui bedzie wstanie odnalezc dosc koncentracji by wygrac ten mecz, ale jeszcze nie wiem czy sie zdecyduje go zagrac, bo oczekiwalem kursow w okolicy 1,6-1,7. W gb tylko 1,55 wiec chyba odpuszcze

Do góry
#880361 - 20/01/2007 16:04 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: Lokus]
ARCYFAZA Offline
enthusiast

@Lokus

I fajnie że potrafisz uzasadnić to co napisałeś. Twój wpis na pewno nam wszystkim pomoże, dzięki. Ja Maguire z Ronnie`m nie gram, nie czuję tego spotkania, a Szkota widziałem tylko w pierwszym spotkaniu. Gdybym musiał coś wybrać z zakładów wynikowych, to tak jak Wasp, zagrałbym +2.5.

A wcześniej, konsekwentnie, przeciwko Hendry`emu. Jak dla mnie wczoraj w meczu wygrał minimalnie, przy słabym poziomie obydwu graczy. Mecz już w trakcie, więc oszczędzę sobie pisania, ale -1.5 na Dinga poszło [3/5].

Do góry
#880695 - 20/01/2007 17:27 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: ARCYFAZA]
ARCYFAZA Offline
enthusiast

6-2 i po zabawie, w końcu ktoś Go powstrzymał \:p

Nie wiem czemu, ale po głowie chodzi mi ROS. 1.42 w betfair kusi, więc niech mnie ktoś powstrzyma. Linia na handi przeciwko O`Sullivan`owi za wysoka, lub też i kurs za niski.

A tak przy okazji to polecam Betfair. Kiedyś tam ciężko można było znaleźć dobre kursy, a dzisiaj wygląda to bardzo dobrze.

Chciałby jeszcze dodać że ROS wygrał wszystkie półfinały Mastersa w których startował. Mi się akurat wydaje, że będzie chciał wygrać, z prostej i prozaicznej przyczyny: dawno nic nie wygrał.

No nie, nie postawię na niego jednak nawet 10$. I będę kibicował Szkotowi.

Do góry
#881830 - 21/01/2007 00:30 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: ARCYFAZA]
ARCYFAZA Offline
enthusiast

Witam, jest już dość późno w nocy, zaraz zaczyna się AO, a za 14 h wielki finał turnieju Masters.

Drugi dzisiejszy półfinał był spotkaniem stojącym na przeciętnym poziomie, choć emecji trochę było. Ci którzy widzieli, wiedzą o co chodzi. Ja początkowo plułem sobię w brodę że nie zagrałem Ronniego, później stwierdziłem że dobrze stało się iż oszczedziłem sobie nerwów. A wczoraj ich trochę było. Przy stanie 4-4 i kilkudziesięcu punktach Szkota, kurs na jego oponenta wynosił 1.72.

Generalnie Maguire to dla mnie kozak. Gra mu nie szła, ale potrafił męczyć O`Sullivana. Przy stanie 3-3 skuteczność Anglika wynosiła 89%, Szkota 78% [albo i obaj mieli o 10% mniej, nie jestem już pewien]. Dodatkowo pierwszy z nich miał dwa razy więcej wbitych punktów... A jednak Maguire był tak blisko prowadzenia 5-4, cóż szkoda. Na betfair wisiało wtedy >2 na zwycięstwo Dinga w turnieju i już się szykowałem... A kto wie, czy Szkot nie zrobiłby po raz kolejny niespodzianki, tak się jednak nie stało.

Co nas czeka w finale? Moim zdaniem obydwaj zawodnicy będą równie dobrze zmotywowani, choć Chińczyk sprawia lepsze wrażenie i to on jest moim faworytem. Ronnie ma ten minus, że czasami coś mu się wyłącza i trochę to trwa aż się z powrotem włączy. Ding gra równiej, ale ma gorsze początki spotkań. A tym razem spotkanie do 10. frame`ów, więc będzie się działo. Linia na to spotkanie to około 17.5 partii.

Spodziewałem się kursów na poziomie 1.6-2.2 i tylko StanJames wystawił podobne. Reszta bookmacherów na poziomie 1.8-1.9, doceniając grę Dinga, jednac nie mogąc wykroczyć poza granicę kursów ustalonych przed rozpoczęciem turniejów. W betfair nieźle: 1.95-2.04. To spory value na ROS`a, tym bardziej, że ja spodziewałbym się sporego [do ok. 2.4-2.6] wzrostu kursów na Dinga po kilku pierwszych partiach.

Sam wstrzymałbym się z grą na Dinga, gdybym nie znalazł jednego typu: Ding +2@2.10 Stan James [3/5]. Nie wiem czy to nie jest jakiś błąd, może ja coś źle zrozumialem, ale +1.5 partii na Chińczyka jest z takim samym kursem jak straight win. Jeśli ktoś mógłby to ocenić na stronie SJ, to proszę o sygnał, wtedy ew. skryguję typ.

Jeśli ktoś ma konta w w/w firmach, to już pojawia się mini surebet [w zależności od marży], z dodatkowym mega bonusem przy wygranej Ronniego 9-8.

Pamiętacie może pierwszy turniej w tym sezonie:

Mecz finałowy przyniósł sporo niespodzianek, gdyż mimo rewelacyjnej formy Ding’a w całym turnieju, faworytem był O’Sullivan, który już od baaardzo dawna nie grał tak genialnie jak we wcześniejszych etapach Northern Ireland Trophy!!! Dlatego nikt nie dziwił się, gdy pierwsze frejmy wygrywał Anglik...jednak niespodziewanie po trzecim frejme, to Chińczyk przejął kontrolę na stołem! I mimo, że trzydziestolatek niejednokrotnie próbował powrócić do gry, to młody Junhui niewzruszenie nie dopuszczał go do stołu. Ostatecznie mecz zakończył się wynikiem 9-6 dla Chińczyka!

cytat ze strony snooker.nci.pl

Różnica między tymi spotkaniami jest taka, że to wtedy O`Sullivan wygrał nagrodę za najwyższego break`a [140].

Moim zdaniem wszystko w rękach Dinga, jest w stanie pokonać swojego idola i zapewne to zrobi. Nie zawsze faworyci [mam na myśli Chińczyka] wygrywają, ale +1.5 partii daje mały zapas bezpieczeństwa, a kurs jest bardzo przyzwoity.

Zachęcam do wykorzystania tego sura, oraz spróbowania zagrania Dinga po pierwszej, drugiej, lub trzeciej partii.

Mecz na pewno będzie ciekawy, a emocje będą towarzyszyły nam do końca Ja gram Dinga, bo w niego wierzę, a jego wygrana pozwoli mi, mam nadzieję, odejść w glorii zwycięzcy.

Pozdrawiam i życzę udanego finału.

Do góry
#882950 - 21/01/2007 12:58 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: ARCYFAZA]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Również zdecydowałem się dziś zagrać Dinga. W expekcie jest po 2.00 i mi to odpowiada. Tak jak piszesz Arcyfaza, co również zauważyli wczoraj komentatorzy, Ronniemu czasem coś 'się wyłącza' i nietrudno zauważyć że to już nie pierwszy turniej gdzie im bliżej finału to Ronnie gra coraz większą kaszanę, i jest coraz bardziej znudzony grą. Wczoraj Maguire grał naprawdę fatalnie, a i tak był w sumie całkiem blisko zwycięstwa. Na pewno format do 10 wygranych frame'ów bardziej faworyzuje Dinga który gra równiej i nie towarzyszy mu ta cała emocjonalna otoczka gry jak ma to miejsce u O'Sullivana.

Do góry
#883035 - 21/01/2007 13:15 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: Skiper]
wasp Offline
Pooh-Bah

Witam.

Ja natomiast liczylem ze buki beda faworyzowac Dinga, bowiem zagralem na Ronniego.Szanse oceniam 50/50, ale bedzie to dop. 3-ci final Chinczyka.Raz wygral na swoich smieciach i trudno mi oceniac czy to pomagalo, czy wrecz przeszkadzalo Dingowi jesli to drugie to szacunek, ale tego nie wiem.Drugi final z Davisem, mozna powiedziec ze przed spotkaniem juz wygral.Tak naprawde bedzie to najwazniejszy sprawdzian Dinga i czy bedzie w stanie wytrzymac tak duza presje?Co do Ronniego , gral owszem 2 ostatnie spotkania troszke slabiej , ale final rzadzi sie swoimi prawami i mysle ze jak zwykle w trudnych momentah to On wykaze sie wiekszym spokojem w dodatku to farciarz.Kiedys pisalem ze turniej wygra Ronnie lub Ding i chociaz tu trafilem hehe (zart) i ze krol jest jeden , obys Ronnie dzisiaj nie musial abdykowac.Jak mowie ciezki mecz do typowania i zagralem za mniejsza stawke + tenisik (AO).Licze ze final bedzie wspaniala uczta, czego Wam i sobie zycze i niech wygra lepszy ! Ale ....vamosss Ronnie hehe.Pozdrawiam serdecznie i zycze trafnych typow i wspanialych emocji.

Do góry
#884108 - 21/01/2007 18:16 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: wasp]
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Co sądzicie teraz o typie na Ronniego?

Do góry
#884274 - 21/01/2007 18:45 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: haven]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui @3.65 (Betfair) 1.5/10

Pojedynek do 10 wygranych fraemów, po 1-szej sesji 5:3 prowadzi Ronnie, przed spotkaniem szanse zawodników szacowane z grubsza 50/50.
2 fraemy różnicy to w snookerze bardzo niewiele, tym bardziej jeśli do zakończenia pojedynku jest jeszcze tak daleko.
W BF @3.65 bez problemu do wzięcia, według mnie jest to bardzo atrakcyjny kurs i warto spróbować zagrać lekko na Chińczyka.
Bwin @2.70.

Do góry
#900803 - 27/01/2007 17:31 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: tomo]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Panowie nie śpijcie, bo was okradną...

Malta Cup - kursy Gamebookers

28 sty 07 16:00 CET
1.72 Dott G. v Bingham S. 2.00
1.18 Higginson A. v Zammit S. 4.33
1.18 Roe D. v Grech J. 4.33

28 sty 07 20:00 CET
1.75 Drago T. v Spick L. 1.95
1.67 Hamilton A. v Ford T. 2.10
1.40 Lee S. v Judge M. 2.75

29 sty 07 16:00 CET

1.25 Doherty K. v Bond N. 3.55

29 sty 07 20:00 CET

1.44 Junhui D. v Maguire S. 2.62
1.50 Williams M. v O' Brien F. 2.40

30 sty 07 16:00 CET
1.25 Hendry S. v Milkins R. 3.55
1.50 Murphy S. v Walden R. 2.40
1.20 Robertson N. v Campbell M. 4.00

30 sty 07 20:00 CET
1.50 Carter A. v Lawler R. 2.40
1.30 Higgins J. v Fu M. 3.20

31 sty 07 16:00 CET
1.67 Stevens M. v Day R. 2.10

31 sty 07 20:00 CET
1.72 Hawkins B. v King M. 2.00

Do góry
#901254 - 27/01/2007 19:30 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: tangerine]
wasp Offline
Pooh-Bah

Witam.

OFICJALNA STRONA TURNIEJU -http://www.worldsnooker.com/tournament_home-58.htm

WYNIKI I DRABINKA Z ELIMINACJI DO TURNIEJU -http://www.worldsnooker.com/tournament_latest_drawsheet-72.htm

DRAWSHEET -http://www.worldsnooker.com/tournament_latest_drawsheet-58.htm

Wiekszosc bukmacherow netowych wystawila juz kursy, z naziemnych tylko oferta jest w Tipsport i Betako.

ps. probowalem skopiowac pomocne linki, jednak nie znam sie na tyle, wiec za ewent. bledy przepraszam.

Do góry
#901257 - 27/01/2007 19:31 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: tangerine]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Nie śpimy, ale przydałby się cholerka nowy temat, bo to już jest o zakończonym Masters.

A Malta Cup od poniedziałku na Eurosporcie :-) .

Do góry
#901314 - 27/01/2007 19:43 Re: Snooker - Saga Insurance Masters [Re: VanTheMan]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Celem utrzymania pożądku na forum zamykam niniejszy temat i zapraszam do dyskusji w nowym ...pod warunkiem, że ktoś go stworzy \:p

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Green Arrow, rafal08