#956522 - 13/02/2007 15:36
Re: Cala prawda o 11 wrzesnia...
[Re: dimes]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Macie dowody? czy to dowody w postaci wrozenia z wosku?  Wiem ze bajeczka o zlych amerykancach ladnie brzmi, ale po co sie kompromitowac. A kto mówi o złych/dobrych Amerykanach, Bin Ladenach, Bushach, Ufoludkach czy innych? Gówno mnie oni wszyscy obchodzą, ale nie lubię jak ktoś wciska mi ciemnotę. A jeśli chodzi o dowody, to są nimi po prostu m.in. zdjęcia budynku i filmy, które jednoznacznie pokazują, że Pentagon nie może wyglądać w ten sposób po uderzeniu w niego pasażerskiego kolosa. Jeżeli ktoś potrzebuje dowodu na to, że nie można patelnią zabić muchy na środku tortu nieznacznie tylko go "uszkadzając", to gratuluję skuteczności myślenia przyczynowo-skutkowego. Samolot tej wielkości ma np. określoną rozpiętość skrzydeł czy wysokość. A po odwzorowaniu takich długości na elewacji budynku okazuje się, że w budynek uderzyła conajwyżej awionetka do przewożenia obornika ... Naprawdę chcesz dyskutować z podstawowymi zasadami geometrii? O logice nie wspomnę ... Dodam, że nie jestem obywatelem USA, Izraela, Iranu, Iraku, zwolennikiem/przeciwnikiem USA i nie silę się na interpretację intencji rządzących tego świata. Chodzi mi tylko o zauważenie faktów opartych na podstawowych prawach matematyki i fizyki. Tylko tyle
|
Do góry
|
|
|
|
#956540 - 13/02/2007 15:44
[Re: kurson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#956554 - 13/02/2007 15:48
[Re: kurson]
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Ustawka jak nic była. A USA ma pretekst na bezprawne podbijanie niewinnych państw. Jeszcze tak dalej to USA przejmie taką kontrole nad światem, że się nie bedzie jak ruszyć...  Tu jakiś kolejny film o 911: http://video.google.pl/videoplay?docid=2697480328346224247&q=wtc
|
Do góry
|
|
|
|
#956572 - 13/02/2007 15:54
[Re: dimes]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
watek z pentagonem, jest najbardziej dziwaczny, ale lotwer, w koncu walnelo w wtc, wiez juz nie ma, przeciez zakladajac ze to spisek, nie zorganizuje tego 10 osob, to musza byc setki, i jeszcze wierzycie, ze nic by sie nie wydawlo?
Gdzie wy zyjecie, 3 kolesi wie o jakiejs sprawie, i tak sie wydaja, nie wazne czy to przekret gospodarczy czy polityka, nie da sie ot tak zamknac tyle ust.
|
Do góry
|
|
|
|
#956578 - 13/02/2007 15:55
[Re: Izajasza53]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/09/2003
|
Ustawka jak nic była. A USA ma pretekst na bezprawne podbijanie niewinnych państw.
Tak, ustawka  Czemu tłumaczycie sobie wszystko w tak prosty sposób.
|
Do góry
|
|
|
|
#956696 - 13/02/2007 16:24
[Re: static-x]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
pozostaje jeszcze jedno pytanie,jakim cudem zawalil sie budynek WTC 7? Jak to jak? To była Niewidzialna ręka rynku 
|
Do góry
|
|
|
|
#956709 - 13/02/2007 16:28
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
watek z pentagonem, jest najbardziej dziwaczny, ale ... Typowa demagogia - oczywiste dowody zbyć niby potwierdzeniem, ale po sakramentalnym "ale" najlepiej naśmiewać się i szydzić udając, że tych dowodów nie ma. Z linku forum GW proponuję obejrzeć kilka zdjęć - same fotomontaże i naginanie rzeczywistości ...  : http://www.defenselink.mil/photos/Sep2001/010914-F-8006R-003.jpg"Ciekawy jest przekrój budynku, 100 ton samolotu w tym 30000 litrów paliwa- a tu monitor nieuszkodzony na najwyższym piętrze, stołek z książką na drugim piętrze za to brak śladu po samolocie. http://www.defenselink.mil/photos/Sep2001/010914-F-8006R-001.jpgGdzie jest jakikolwiek kawałek samolotu? Inne przedmioty zachowały się całkiem, całkiem ... http://www.asile.org/citoyens/numero13/pentagone/erreurs_en.htmGdzie jest Boeing !? I takie resume na stronce: http://www.worldnewsstand.net/history/911pentagon/1.htm " Cały czas podkreślam, że nie zabieram głosu na temat WTC, ale "Pentagon" to jedno wielkie, oficjalne kłamstwo! Po co? Wy wiecie lepiej 
|
Do góry
|
|
|
|
#956719 - 13/02/2007 16:30
[Re: moonlight]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Zwykli amerykanie na każdym kroku chełpią się swoją "wolnością", ale wydaje mi się że są bardziej zniewoleni niż inne narody. A teraz u nas: w czym my jestesmy madrzejsi? W niczym bo glupota polska tez jest wielka. I do tego zacofana. Tak sie ostatnio zastanawialem czy jest jaakas polska firma, ktora moze byc znana w Europie ( nie mowie juz o innych kontynetach) ... i nic nie wymyslilem. Duzy narod a nic nie potrafi. I wcale teraz jakos sie nie ciesze, ze Amerykanic nie potrafi powiedziec gdzie jest Uk a ja potrafie.... Nie mogłem się powstrzymać ... Nie wiem w jakim Ty kraju żyjesz , ale chyba nie w Polsce. Jest niestety takie przekonanie wśród Polaków, że jesteśmy gorsi, że ameryka to raj, kraina mlekiem i miodem płynąca.... Popatrz sobie na osiągnięcia wybitnych Polaków w różnych dziedzinach : literatura, muzyka, nauka, sport a także wybitne postacie historyczne, itd.. Gdzie ci amerykanie ? ...Acha .. w MC'Donaldzie ... Nie chciałbym żyć w bogatym kraju, gdzie obywatele sa manipulowani, gdzie jednostka się nie liczy - tylko rentowność jakiegoś koncernu zbrojeniowego. Jeżeli uważasz że głupota polska jest wielka i zacofana to zmień sobie obywatelstwo, bo przez takich Polaków - mamy to co mamy. Bez urazy. No i co z tego, ze mamy pisarzy? W kazdym kraju mieli jakiegos Sienkiewicza itp. Postacie historyczne tez sa w kazdym kraju. My mielismy Jagielle a oni Lincolna. Porownywac nie bedziemy. Nawet Mongolia miala wielkich wodzow i jakos teraz o tym nikt nie mowi. Moze to i powod do dumy ale wiecznie przeszloscias zyc nie bedziemy. W sporcie bylismy dobrze ale teraz jest kiepsko (no ostatnie sukcesy druzyn zespolowych). O muzyce nie ma cos rozmawiac bo to rozne rynki i oczekiwania - tu akaurat kasa sie liczy. Obywatele manipulowani ..... a my to nie jestesmy - caly czas pieprzenie politykow jak to swietnie itp. 20 lat temu to juz wolna na maxa u nas byla. My malo co mamy swojego bo wszystko musimy przejac od innych: w radiu leci to co z USA przyszlo, do kina pewnie chodzisz na amerykanskie filmy (bo to glownie leci), masz na pewno sporo rzeczy ktore byly wytworzone przez amerykanskie koncern. Zagraniczne firmy sa w olbrzmiej liczbie u nas tylko, ze my juz u nich nie istniejemy. Banki prawie wszyswtkie przejmowane przez inne zagraniczne firmy. Bo my mamy malo i malo mozemy. Za to rowoj nauki to juz ogromna roznica: dlaczego polscy naukowcy uciekaja? Bo nasz rzad nie interesuje sie rozwojem tylko pierdolami. Woli dac kase na jakies glupoty a nie na wazne dla przyszlosci sprawy. Wybitni ekonomisci, fizycy itp pracuja w USA i najczesciej z tamtad pochodza. Jakos u nas nikt zbytnio nie wyplynal na swiat - nielioczne jednostki sa cenione na swiecie. A kto teraz nie ejst teraz nastawiony na zysk? Powiedz mi. To myslisz, ze w USA tylko chca miec zysk a u nas to jedynie by kase pracownikowm rozdawali? Ja tu nie widze roznicy miedzy krajami. Nie wiem skad te stwierdzenie, ze w USA to tylko zysk sie liczy. Przeciez takie cos jest charakterystyczne dla kzdej normalnej gopodarki. Masa zagranicznych firm w Polsce i tez musisz robic mase godzin. Zapieprzasz w Biedronce kupe czasu za 800zl. I musisz bo czesto nie ma innego wyjscia. W USA masz 4,5% bezrobocia i jak ci sie nie powodfa to zmieniasz prace. We wtorek pracujesz tu, stroda tam. W Polsce to juz nie takie proste. Oczywiscie w USA nie wsyztsko jest takie fajne: placisz za lekarza - jak jestes biedny to kiepsko ale jeszcze cos ratuja ubezpieczenia. Natomiast w Polsce nie placimy (bezposrednio) ale za to sluzba jest taka jak kazdy widzi. Nie mozesz sie dostac do l;ekarza mimo, ze z twoich zarobkow masda kasy poszla na to. W USa jest o wiele latwiej bo nawet glupi dokument wyrobic to nie ejst wielki problem tak jak w Polsce. Jakos Amerykanie nie szturmuja UK w poszukiwaniu pracy. Tylko u nas miliony ludzi tuła sie po swiecie aby zarobic na lepsze zycie. Do tego te podatki: u nas tylko o podwyzszaniu mowa. Benzyna 2xrazy drozsza niz w USA ale chcieli by jeeszcze wyzej, w USA jakos na to sie nie decyduja. Bo tam nie doi sie obywatela, w Polsce za to obywatel jest po to by tylko kase dac i nic wiecej. dobra, moze juz troche za duzo o sytuacji ekonomicznej ale to jednak jest w miare wazne bo i tak wieszkosci ludzi to wisi czy mieszkaja w kraju noblisty Reymonta ale woleliby miec jasna sytuacje ekonoemiczna bo literatura im dzieci nie wykarmi .... I jeszzce napisze: nie uwazam USA za jakis wzor i raj ale widze, ze tam jakos nie maja powodow do narzekania .... I w ogole chcialbym wiedziec: na czym polega ta manipulacja?
|
Do góry
|
|
|
|
#956805 - 13/02/2007 16:48
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
A widzieliście autentyczne zdjęcie tego kosmity, co go Ruscy zjedli?
Sory ale te dyskusje są śmieszne, uważacie że całe społeczeństwo zmanipulowano, za pomocą TV itd. itp. a sami nie uważacie się za zmanipulowanych pseudonaukowym "prawdziwym" wyjaśnieniem 11 września.
Ja mam tylko pytanie, gdzie wyparował ten samolot/Boenig, który nie uderzył w Pentagon? Co sie stało z pasażerami? Dlaczego nikt nie traktuje tego filmu poważnie?
Podstawowa rzecz, gdyby ten film był prawdziwy, tzn cokolwiek możnaby z niego udowodnić, to zostałoby to już dawno wykorzystane, przez specsłużby chociażby Rosji. Przecież Putin na pewno wie że taki film istnieje i jest autentyczny, tylko kryje swojego przyjaciela Busha i USA, i zarabaia zaopatrując amerykańskie wojsko i firmy.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|