[QUOTE]Oryginalnie wysłał forty:
[qb]Dziś piłem Tyskie Dębowe-polecam![/qb][/QUOTE]Witam
Doskonały wybór.Tyskie Dębowe jest w moim odczuciu jednym z najlepszych polskich piw z rodzaju piw jasnych mocnych.Ma doskonale zharmonizowany smak wspaniale współgrający z większą zawartością alkoholu.Moim zdaniem na polskim rynku piwa mocne są reprezentowane jeszcze przez czarny Okocim reszta jest dużą pomyłką.
Bardzo smakują mi również piwa tzw. górnej fermentacji.Tu dość przyzwoitym reprezentantem rodzimego browarnictwa jest PALM

.Nie odstaje od produkcji zachodnioeuropejskiej.Oczywiście tu niedościgłym wzorem jest MURPHY'S (tylko ta cena w naszych marketach 6x0,33 ok 30 zł)
Z porterów cenię sobie ŻYWCA.
Podstawą diety są oczwiście piwa z rodzaju pils i premium jasne .Tu chlebem powszednim TYSKIE i LECH.Często piwa czeskie z racji bliskości granicy.Cenię STAROPRAMENA.
Z piwem pszenicznym miałem do czynienia dopiero w tym roku podczas pobytu u zachodnich sąsiadów.Nie pamiętam nazwy ale wrażenia były bardzo pozytywne.Poprostu kolejna pyszna odmiana najstarszego napoju świata.
No i obowiązkowo w czasie pobytu w jakim kolwiek miejscu próbuję piw regionalnych.Kujawiak ,Specjal z Elbląga,Namysłów kiedyś piwo ARTUS z Gdańska (ciekawe czy jeszcze je produkują) .Te marki w jakiś sposób kojarzą się z różnymi wakacjami.
Pozdrowko