#97403 - 29/12/2002 03:46
Re: PIWO
|
old hand
Meldunek: 13/11/2002
|
Dla mnie ranking piw wygląda następująco: 1.Warka Strong 2.Żywiec 3.Dojlidy Żubr 4.Lech Nienawidzę piw z Biedronki, a szczególnie piwa pod tytułem Rycerz(1,29zł.) tego nawet nie można nazwać piwem tych, którzy dali radę wypić chociaż szklaneczkę tego specyfiku szczerzę podziwiam. Pozdrowienia  iwo: życzę udanej konsumpcji 
|
Do góry
|
|
|
|
#97404 - 29/12/2002 04:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#97405 - 29/12/2002 04:29
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal: [qb]no i na trzecim miejscu moze umieszcze qrde nie wiem jak sie nazywa ale jest to takie czeskie pifko ze jak je wlejesz do szklany to sie swieca takie jakby swiatelka w nim (nie jescze nie pilem) Tak swiatelka  Jakby takie odblaski, nie wiem co to jest ale pifko jest dobre.[/qb][/QUOTE]Szakal, a malowania nie miales przed konsumpcja tego piwa? Wracajac do tematu to z polskich piwek przede wszystkim Tyskie. Jestem fanem piw typu Ale, przede wszystkim Caffrey's i Newcastle Brown. To drugie zwlaszcza podczas ogladania meczu To jedyne dla mnie piwa nadajace sie do picia w Anglii. Od lagerow trzymam sie z daleka. A z egzotycznych z calego serca polecam wyrob rodem z Zambii o nazwie "Rhino" czyli nosorozec. Zalety to niska cena (ok.10 Kwacha  ) w stosunku do wysokiej jakosci, oraz budzacy wspomnienia ksztalt butelki (starsi pamietaja niskie butelki). Wada - najblizsza placowka majaca ten produkt w asortymencie jest kurewsko daleko. Ale gdybyscie mieli okazje, to nie wahajcie sie ani chwili. Pozdrawiam  iwo: McKracken PS: "Rhino" sprzedawane jest w butelkach zwrotnych.
|
Do góry
|
|
|
|
#97406 - 29/12/2002 05:19
|
journeyman
Meldunek: 27/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał gruda: [qb]kto nie pije (piwa) ten nie je, przeinaczajac znane powiedzenie. slyszal/pil ktos pifo PILS EXPORT, w takiej kanciastej flaszce, z zoltawa etykieta? ktoregos dnia w wakacje bylem w HICie, tradycyjnie zahaczylem o dzial piwowarski i patrze: stoi PILS w promocji za 1.20 pln(w tym 0,40pln to butelka czyli browar za niecalego zeta).polecam...[/qb][/QUOTE]Też się natknąłem na to piwko tyle że w Leclercu i muszę przyznać że bardzo dobre (cena i smak). Osobiście na codzień wolę sikacze bo raczej ide na ilość (jak cena pozwoli) a nie na jakość i moim ulubionym jest PILSENER - biała puszka a napis na bordowym tle. Jest lekkie, wchodzi bez oporów i jest tanie. Godny jest też ZŁOTY KUR.
Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#97407 - 29/12/2002 05:30
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
W takim razie z "piwek" których raczej nie polecam. 1. Gulczas - masakra na skale światową 2.DiT - Dobre i Tanie - zgodzę się jedynie do tego drugiego 3. Hammer - ponoć piwo mocne skutkujące nagłym skurczem żołądka. 4.No i bez obrazy dla lublinian, ale Perła Chmielowa - wybaczcie, ale tego nie powinni nazywać piwem. Natomiast z "piw cienkich zwanych sikaczami" - zdarza mi się popijać Wigry - Browar Północny Suwałki  Można tego sporo wypić bo słabe i tanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#97409 - 29/12/2002 05:43
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jason: [QBmoim ulubionym jest PILSENER - biała puszka a napis na bordowym tle. Jest lekkie, wchodzi bez oporów i jest tanie. QB][/QUOTE]z PILSENEREM, w starych, bez smuklej szyjki butelkach, mialem przyjemnosc w Swieta i faktycznie wchodzil elegancko-wyczulem jakis specyficzny posmak, jakby miodowy nie pogardze rowniez 'biedronkowymi' KENIGEREM i FASBERGIEM chociaz za bardzo blacha wali, ale jak mawia Ferdek: 'grunt zeby sponiewieralo', czy jakos tam podobnie. pozdrowienia dla wszystkich piwoszy  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#97410 - 22/01/2003 00:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
No coz, dla mnie najleszym piwem na swiecie jest zdecydowanie Corona Extra!  iwo: Polecam wszystkim ten wspanialy nektar, najlepiej sie go pije z kawalkiem limonki wkrojonej do butelki The best!!! A z polskich to oczywiscie Żywiec i kiedys jeszcze byl taki fajny Piast obdarowywany nagrodami, ale cholera wie co sie z nim stalo, poprostu zniknal z polek w sklepach  za to pojawil sie jakis nowy - syf, a ten obdarowany nagrodami jest chyba teraz robiony tylko na eksport. Moze ktos wie co sie z nim stalo? Pozdrawiam wszystkich smakoszy browara!
|
Do góry
|
|
|
|
#97411 - 22/01/2003 00:06
|
addict
Meldunek: 17/05/2002
|
Dla mnie najlepsze to czeskie piwo SMADNY MNICH. Na drugim miejscu stawiam naszego "Leszka" oraz Carlsberg.  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#97412 - 22/01/2003 04:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
panowie, a próbowaliście piwa z tequilą 'desperados'? 'wchodzi' idealnie i oryginalnie dobrze smakuje, ale nieco słabiej 'schodzi' bo jest dosyć drogie.
|
Do góry
|
|
|
|
#97413 - 22/01/2003 12:28
|
veteran
Meldunek: 10/12/2002
|
Jak dla mnie najlepszy jest Heineken i Calsberg. Z polskich Lech i Zywiec. Heineken kojarzy mi sie z pobytem we Wloszech (wtedy pierwszy raz go zakosztowalem), 36 stopni w cieniu, wchodzisz do przydroznego sklepiku i bierzesz Heinekenka z lodowki (ktory jest o kilkaset lirow drozszy od tego z nielodowki, chyba doliczaja kosztychlodzenia;)).
|
Do góry
|
|
|
|
#97414 - 25/01/2003 00:07
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2002
|
Cze Jak dla mnie na pierwszym miejscu jest Warka Strong. Tego piwa w Kanadzie prawie nie ma, tak wiec za kazdym razem jak jakis znajomy jedzie do Polski to dla mnie kilka butelek przywozi. Nie wiem czy piliscie desperado? Jest to piwo z tequila, mnie bardzo podchodzi, ale jego cena jest wysoka, wiec pije je tylko odswietnie. A tak wogole to jestem kolekcjonerem "kapsli" od butelek. Mam juz spory zbior okolo 350 (kazdy oczywiscie inny  ) Jednak teraz ciezko mi jest zdobyc kapsle z polskich oraz europejskich piwek. I mam do Was prosbe. CZy nie moglibyscie przy okazji spozywania "napoju bogow" pomyslec o mnie i odlozyc kapsel gdzies do polki. Latem bede w Polsce to moglibyscie mi je przeslac (oczywiscie pokrywam wszystkie koszta) albo sie umowic na jakis browar Pozdrawiam skala  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#97415 - 25/01/2003 00:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
skala, widzę że nam obu przypadło do gustu 'desperados', wobec czego proponuję po jednym  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#97416 - 25/01/2003 00:57
|
enthusiast
Meldunek: 02/04/2001
|
Osobiście to gasze pragnienie chlodnym lub nawet zimnym Żywcem, koniecznie z butelki czasami sam przelewam do szklanki.
Dobry jest Pilsner Urquell a w knajpach gdzie nie ma powyższych popijam Lecha lub Tyskie.
B.dobry jest Guiness ale w moim mieście prakrycznie nie do kupienia.
|
Do góry
|
|
|
|
#97419 - 29/01/2003 02:01
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał GerardYo: [qb]Jak dla mnie najlepszy jest Heineken i Calsberg.[/qb][/QUOTE]U mnie jest podobnie. Carlsberg jest warzony w Polsce i jako "patriotyczny piwosz" uważam, że nie ma różnicy czy ktoś kupuje Carlsberga czy Okocimia bo to i tak ta sama firma. P.S. Heinekena (i Żywca) akurat bojkotuję za wycofanie Krakusa z rynku. 
|
Do góry
|
|
|
|
#97421 - 29/01/2003 17:46
|
old hand
Meldunek: 09/09/2002
|
Z polskich piw najbardziej lubią Lecha (zielony of course)  iwo: Z zagranicznych nie piłem za dużo piw ale lubię Belfast,Budweisera noi Heinekena  iwo: A tak na marginesie to u mnie w Białym w sklepie LeaderPrice jest piwo marki piwo ,po prostu się nazywa "Piwo" i kosztuje .... 0.99 zł (ale chyba 0,33 l).Zna ktoś tańsze piwo  ???
|
Do góry
|
|
|
|
#97422 - 29/01/2003 21:15
|
old hand
Meldunek: 14/02/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Erico: [qb]A tak na marginesie to u mnie w Białym w sklepie LeaderPrice jest piwo marki piwo ,po prostu się nazywa "Piwo" i kosztuje .... 0.99 zł (ale chyba 0,33 l).Zna ktoś tańsze piwo  ???[/qb][/QUOTE]Erico - raj to Czechy  Za 10 koron (1,2 zl)kupujesz calkiem przyzwoite piwo...ale Wy macie do Pepiczkow daleko Ja na szczescie wybieram sie w przyszlym tygodniu Pozdro Kejsper
|
Do góry
|
|
|
|
|
|