#97504 - 11/01/2006 11:13
Re: PIWO
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Moim zdaniem w tym morzu chmielowych sikaczy, która niestety zalała nas kraj ,zdecydowanie pozytywnie wyróżnia się to piwo : Pomorski Browar Amber ,powrócił do produkcji tego piwa po 100 letniej przerwie . Smak tego cudeńka to nuta nostalgi za światem ,który już odszedł połączona ze śmiałym wyzwaniem wobec przyszłości. Mam nadzieję ,że taki smak kożlka Browar Amber utrzyma jeszcze długo
|
Do góry
|
|
|
|
#97505 - 11/01/2006 11:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
Quote:
Wkradl sie blad oczywiscie piwko nazywa sie Franziskaner. A skoro tak mowisz Eldorado, to jak bede we Wrocku to na pewno tam wpadne, bo wyglada to zachecająco
to jest ten typ piwa które się pije powoli bo ba hejnał rozsadza żołądek bo tyle piany wytwarza??:p jeśli tak to jest to piwo dla koneserów a nie dla takich alkoholików jak ja:D ale zeby nie byłe ze tamtego tesh nie piłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#97510 - 11/01/2006 13:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/03/2005
|
Łeeee...  jakieś malinowo-gingersowo-coolerowe wynalazki- to jest po prostu niestrawne ! Nie wiem jak można to pić, ale skoro ludzie to kupują. Gingersa kiedyś kupiłem, bo ktoś zachwalał, wypiłem dwa łyki i wyrzuciłem. Jeśli sok to tylko w małej ilości do grzanego i tylko w zimie. A ulubione marki to: 1. Tyskie ponad wszystkie ex aequo z Warką Strong 3. Żywiec 4. Tyskie Książęce 5. Leżajsk - to z polskich. Z zagranicznych lubię czeskie, słowackie, ale to wiadomo, że słabizna. Z holenderskich nie lubię za bardzo Heinekena, bo ma dla mnie taki za mało goryczkowy-neutralny smak. Grolsch już dużo lepszy. Oprócz tego duńskie Faxe bardzo dobre, zwłaszcza jak kiedyś było na promocji parę lat temu to się spijało tego mnóstwo a kosztowało taniej niż polskie trunki te co wymieniłem  Z angielskich Guiness mi jakoś nie podszedł jak go piłem, z ciemnych generalnie tylko Newcastle Brown mi podeszło 
|
Do góry
|
|
|
|
#97514 - 11/01/2006 17:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/08/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#97515 - 11/01/2006 18:07
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
Wyciągne temat a co .... Polskie: 1. Specjal (Elbląg) 2. Żubr ( Dojlidy ) 3. Warka (czerwona) 4. Tatra 5. Okocim Zagłoba Niepolskie 1. Heineken 2. Steffl 3. Pilsner Urquell 4. Faxe 5. Budweiser
Cytat z 2002 roku 
Generalnie z polskich piw pierwsza piątka się nie zmieniła, może tylko nasz elbląski Specjal stracił troszkę u mnie na popularności na rzecz Żubra i Tatry. Zagranica: Carlsberg jednak .. Heineken jakby się opuścił, Steffgla już dawno nie widziałem, Pilsner Urquell i Faxe od czasu do czasu ...
Mocne i ciemne piwa u mnie nie mają szans Nie trawię i już ... lekkie, jasne piwo o zawartości alkoholu najlepiej do max. 5,5% 
Na święta dostałem specjalną przesyłkę z anglii z kilkoma ichnimi wynalazkami .... i raczej nie oplubię piwa rodem z wysp.
Newcastle Brown Ale - ciemne, bez smaku, generalnie do dupy Bombardier - fajna butelka ... i chyba tyle, bo poza tym przeleciało przeze mnie bez większego entuzjazmu ... Hobgoblin - patrz wyżej Bluebird - najlepsze chyba z tych wszystkich,jasne i wreszcie przypominało w smaku nasze pwio  Były jeszcze dwie lub trzy butelki, ale ani nie pamiętam nazwy, ani smaku, więc nie ma co wspominać. British beer, not for me 
Szkoda mi EB - całkiem znośne piwo, kiedyś bardzo dobre i sławne ... obecnie wycofane z produkcji.  Jeszcze jakiś czas temu warzono Specjal Full Light - lekkie piwo chyba 4,8% ... mniamnuśne Super smak, można było pić i pić 
pzdr opoje 
|
Do góry
|
|
|
|
#97517 - 11/01/2006 21:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Quote:
Jeszcze jakiś czas temu warzono Specjal Full Light - lekkie piwo chyba 4,8% ... mniamnuśne Super smak, można było pić i pić 
pzdr opoje
Full Light dalej ważą,tylko bez nazwy Specjal.Ten sprzed paru lat był o niebo lepszy, oczywiście w starych poczciwych butelczynach .
Widzę, że kolega tylko w tematach "alkoholowaych" się udziela 
Wracając do sedna sprawy - ma ktoś doświadczenia z Kaperkiem ? Piwo - rakieta Wali w łeb niespodziewanie i w najmniej oczekiwanym momencie 
|
Do góry
|
|
|
|
#97520 - 12/01/2006 10:05
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Spiż we Wrocławiu jest super, ale to jest też jedyny problem tego miasta. Bo jak już tam pójdziesz i zasmakujesz tego wspaniałego piwa to we wszystkich innych knajpach będziesz musiał coś innego pić. Żywiec czy inne McDonaldsy piwne już Ci nie wejdą i pierwsze co pomyślisz to "jak ja mogłem kiedyś coś takiego pić?"  Ja jak jestem we Wrocku to 3 razy dziennie tam jestem.  W Warszawie są teraz dwa nowootwarte minibrowary i piwo też jest wyśmienite: http://www.browarmia.plhttp://www.bierhalle.plA teraz jeśli chodzi o piwa to... Najczęściej piję Tuskie/Lecha oraz Okocim. Najczęściej unikam Żywca (jeszcze nigdy nie było takie złe) Z zagranicznych to praktycznie tylko piwa przeniczne kupuje. EB były kiedyś zdecydowanie najlepszym piwem w kraju, ale po przejęciu przez McDonalds... przepraszam, Żywiec, poziom mógł pójść tylko w dół. Szkoda. Dlatego nigdy ni kupuję produktów grupy Żywiec. [T]-error, Hobgoblin było jednym z moich ulubionych piw w Anglii. Bardzo fajne piwko, można było czuć taki lekki smak czekolady oraz paru innych rzeczy. Fajna sprawa.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|