#97483 - 09/01/2006 17:34
Re: PIWO
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
a ja już 3 dzień bez alkoholu na rekor lece
Omen, obóz dla jeńców wojennych sobie urządzasz czy co? 3 dni? Przecież to do sado-macho się zalicza już po 48 godz... 
Walnij kilka 
|
Do góry
|
|
|
|
#97486 - 09/01/2006 18:06
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Quote:
Quote:
a ja już 3 dzień bez alkoholu na rekor lece
Omen, obóz dla jeńców wojennych sobie urządzasz czy co? 3 dni? Przecież to do sado-macho się zalicza już po 48 godz... 
Walnij kilka
no sam nie wiem chciałbym polecieć na rekord (Tydzień) ale Artus otwarty,żubr i żabka też,że o Tesco nie wspomnę... 
|
Do góry
|
|
|
|
#97490 - 09/01/2006 21:23
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
a jaka sieć to rozprowadza? z chęcią to "cudeńko" skosztuję
W Carrefourze widziałem.
Co do EB - to chyba produkcja tego piwa została zaprzestana ...
|
Do góry
|
|
|
|
#97492 - 10/01/2006 09:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Obolon rzeczywiście bardzo dobry, zarówno pszeniczne jak i białe, mam nawet szklankę z tego browaru. Wogóle lubie piwa pszeniczne i białe, szkoda że w Polsce sa stosunkowo drogie i mało dostepne. Z tych ktore ja pilem to moge polecic: - Faustus /pszeniczne/ rozlewany jest w polskim browarze Jurand, nie wiem jak z produkcja, mozna znalezc w Carrefourze, cena 3,5-4 zł. - Franzisker/białe/ i Paulaner, niemieckie, importowane, w prawie kazdym hipermarkecie są, naprawde bardzo dobre, cena 5-6 zł.
|
Do góry
|
|
|
|
#97496 - 10/01/2006 11:19
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Quote:
to przyjedz do Wrocka do Spiża , a stwierdzisz potem ,że Franzisker i Paulaner to szajs ,jakieś czas temu zamówiłem sobie z kolesiem stól piwny, oj posiedziało sie trochę przy tym :10 l piwa jasnego z beczki, micha smalcu firmowego, bochen chleba, ogórki kiszone i wszystko to za 100 zeta .
Nigdy nie byłem we Wroclawi,ale im częsciej czytam ten dział,tym większa mam ochotę kiedyś się tam wybrac 
|
Do góry
|
|
|
|
#97498 - 10/01/2006 11:52
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/08/2005
|
A ja polecam piwo z Ceske Budejovic, mianowicie BUDWEISER BUDVAR . Super piwko tyle że w ostatnim czasie w Tesco z 2,59 skoczyło na 2,89 (da się przeboleć). Znak jakości UE:  Piwko wygląda tak: 
|
Do góry
|
|
|
|
#97499 - 10/01/2006 13:42
|
old hand
Meldunek: 16/09/2005
|
Quote:
Powinno być w Alkoholach Świata, w Carrefourze także. Jeżeli ktoś lubi ciemne, to polecam Obołoń Oksamytowe (Aksamitne) .
Co się tyczy polskiego piwa, to rzeczywiście trochę się popsuło. Raz się psuje, po czasie znów smakuje, a może mój smak wariuje. I nawet nie czuję , jak rymuję.
EB - historia... dobrego piwa, pozostał sentyment do browaru z niedalekiego Braniewa. W związku z tym co się dzieje z ogólnopolskimi browarami, na nowo czas odkryć smak sikaczy, ale swoich regionalnych - Speciali, BeKów i Jurandów .
Pozdrawiam wielbicieli złocistego trunku , abyśmy mieli możność wychwalania producentów, a nie ich krytykowania. Południowi sąsiedzi - na żal - pozostają niedośćignionym wzorcem.
|
Do góry
|
|
|
|
#97500 - 10/01/2006 19:10
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Quote:
Ja kupiłem w Carrfourze,cena coś koło 4 złotych jesli sie nie mylę.
Co EB, na samym początku to było bardzo dobre pyfko,ale później stało się sztandarowym przykładem macdonaldyzacji naszego życia,niestety 
|
Do góry
|
|
|
|
#97502 - 10/01/2006 21:05
|
enthusiast
Meldunek: 12/02/2005
|
Quote:
EB - historia... dobrego piwa, pozostał sentyment do browaru z niedalekiego Braniewa. W związku z tym co się dzieje z ogólnopolskimi browarami, na nowo czas odkryć smak sikaczy, ale swoich regionalnych - Speciali, BeKów i Jurandów .
Widzę kolega z tego samego miasta Tia czasy EB były naprawdę piękne, w letnie upały trudno było spotkać kogoś pod sklepem z innym piwem niż właśnie EB czy to w Braniewie czy w Bartenstein;). Ba, nawet Rosjanie zaczeli produkowac papierosy EB ktorych opakowanie bylo o niemal identycznej szacie graficznej co naklejka z butelki EB. Niestety EB już nie wróci tak samo jak wypasiona śmietana w szklanych butelkach za to cały okręg jest zalwany wszelakimi wyrobami od naszych druziej poczawszy od alkoholowych konczac na ropopochodnych. Zeby nie bylo off-topica to ostatnie dobre piwo nie liczac EB jakie zdarzylo mi sie wypic to belgijskie Stella Artois. Nie wiem jak smakuje teraz i nie mam pojecia o jego dostepnosci w PL
|
Do góry
|
|
|
|
|
|