Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#97677 - 15/05/2002 02:08 Partia
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam

oryginalnie wysłał Wernychora

"Miałem pociągnąć dłuższy post, ale w połowie stwierdziłem, że nie warto. Ale teraz zobaczyłem nowy pomysł- PARTIA TO JEST MYŚL!!!

Piszę to poważnie (zaznaczam to, bo nieczęsto mi się to zdarza ), ale to jest wg mnie dużo lepszy pomysł, na początek, niż gazeta. Pozdrawiam! "

Popieram bez żartów.
Nareszcie hasło "Wygrajmy Polskę" miałoby rację bytu.

Rejestracja to małe piwo iwo:

Trzeba się zastanowić nad niezłą nazwą z "magicznym skrótem", zebrać ekipę a pomysły na kiełbasę wyborczą już mi się same cisną na klawiaturę.

brawo Wernychora.

pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#97678 - 15/05/2002 02:41 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

Meldunek: 07/03/2002
Widzę, że ktoś tu mysli, a nie tylko sie napala.
Wypowiedzcie się w temacie, a są naprawde szanse że cos sie będzie działo. W najgorszym wypadku będzie sporo zabawy - to sure bet!

P.S. hpc ten nr gg jest aktualny?

Do góry
#97679 - 15/05/2002 02:49 Re: Partia
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
zapisuję się pod warunkiem że będziemy mieli jako cel statutowy objęcie wladzy po następnych wyborach

Do góry
#97680 - 15/05/2002 03:05 Re: Partia
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
Hehhe juz to widze jak ksieża grzmią , że glosowanie na tą partie to grzech bo hazard to grzech .To mi się podoba .

Zapisze się jezeli będe miał legitymacej numer 4 i miejsce w zarządzie krajowym al:

Do góry
#97681 - 15/05/2002 03:23 Re: Partia
TytusTheRed Offline
addict

Meldunek: 12/08/2001
A co ze zbrojnym ramieniem partii?
Moze ktos chce jakies bojowki wspoltworzyc?
Samabrona ma swoja "młodzieżówke" to i ta partia moze miec jakichs młodych-szybkich .

Do góry
#97682 - 15/05/2002 04:07 Re: Partia
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Tak z ciekawości to ile osób potrzeba by założyć partię? Kiedyś się o tym uczyłem ale zapomniałem...

Do góry
#97683 - 15/05/2002 04:15 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Tak z ciekawości to ile osób potrzeba by założyć partię? Kiedyś się o tym uczyłem ale zapomniałem...[/qb][/QUOTE]To jest najważniejsze pytanie. Też nie pamiętam, ale chyba koło 15

Do góry
#97684 - 15/05/2002 04:19 Re: Partia
TytusTheRed Offline
addict

Co najmniej 1000 obywateli ktorzy ukonczyli 18 lat. Tez sie tego uczylem ale niestety wiedza jest czasami ulotna. Wszelakie info na ten temat mozna znalezc tu .

Do góry
#97685 - 15/05/2002 04:24 Re: Partia
TytusTheRed Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Tak z ciekawości to ile osób potrzeba by założyć partię? Kiedyś się o tym uczyłem ale zapomniałem...[/qb][/QUOTE]To jest najważniejsze pytanie. Też nie pamiętam, ale chyba koło 15 [/qb][/QUOTE]15 to na kanapowa partie , a My mamy przeciez przejac wladze w nastepnych wyborach. Juz mam projekt zrobienia z Warszawy Monte Carlo naszej czesci Europy al: . Potem bedzie czas na Poznan, Krakow, Gdansk.....

Pozdrawiam

Do góry
#97686 - 15/05/2002 04:24 Re: Partia
wesul Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 26/10/2001
Proponuje nazwe Chrzescijanska Unia Jednosci.
Z bukmacherstwem moze ma niewiele wspolnego, ale skrot jest fajny.

Do góry
#97687 - 15/05/2002 04:30 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Tytus the Red:
[qb]Co najmniej 1000 obywateli ktorzy ukonczyli 18 lat. Tez sie tego uczylem ale niestety wiedza jest czasami ulotna. Wszelakie info na ten temat mozna znalezc tu .[/qb][/QUOTE]1000 obywateli musi ją poprzeć, ale założyć może 15, głowy nie dam ale tak mi się wydaje (15 to tylko min. -będzie więcej )

Do góry
#97688 - 15/05/2002 04:40 Re: Partia
hpc Offline

witam Wernychora
mój gg to 1252606
chciałem to zmienić na profilu, ale nie bardzo wiem czy można.

Pozdrawiam

Do góry
#97689 - 15/05/2002 05:42 Re: Partia
hpc Offline

witam
minimum 15 osób, myślę że zbierze się łatwo.
1000 podpisów (nie powinno być problemu).
A jakie możliwosci.
Zacząć trzeba od statutu.

Przykładowy statut:
http://www.upr.org.pl/upr/statupr.shtml

Pozdrawiam

Do góry
#97690 - 15/05/2002 14:34 Re: Partia
terminator Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2001
Bardzo chętnie przystąpię do partii. Nazwa "Wygraj Polsko" albo "Graj Polsko" może być.Ale tu pomysłów przydałoby się więcej. I kiedy I zjazd naszej partii - czyli forumowiczów mecz.pl? Moze być ciekawie. iwo:

Do góry
#97691 - 15/05/2002 16:15 Re: Partia
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
Ja też się zgłaszam do parti, a za nazwę proponuję "Polscy Przyjaciele Przegrywania Pieniędzy" czyli 4P. A z taką ładną nazwą można by było fajne hasła kombinować np. "przegraj z nami a nie pożałujesz" , albo "przekaż nam swoją kase a my ją przjebiemy" .
To co napisałem o hasłach to oczywiście żarty, ale odnośnie nazwy parti oraz zaznaczenia chęci uczestnictwa w tymże przedsięwzięciu to jak najbardziej poważnie mówiłem.

SLAV

Do góry
#97692 - 15/05/2002 16:36 Re: Partia
Conrad Offline

Ja też się przyłączam, może wymyślimy nazwę dla partii i nasze motto. Celem według mnie powinno być skłonienie rządy do zaprzestania niszczenia przemysłu bukmacherskiego w naszym kraju. Anglicy dopiero po długich latach przekonali się, że podatek od stawki powoduje tylko wypływ pieniędzy (i firm bukmacherskich) z kraju. Ciężko jest dla naszych rodzimych buków konkurować jeśli nakłada się na graczy tak potężny podatek. To się musi zmienić, tym bardziej, że wpływy z tego są naprawdę zmikome.

Do góry
#97693 - 15/05/2002 16:52 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

Trzeba się zastanowić, czy ma się to ograniczać do bukmacherstwa, czy tylko od tego wyjść i uczynić z zakładów sportowych główną i pierwszą dziedzinę działalności. Jeżeli ograniczać się do bukmacherstwa, to partia polityczna będzie śmieszna i wystarczy ruch społeczno-polityczny, lub coś w tym stylu. Jeżeli ma to być partia (co sugerowałbym), to bukmacherstwo powinno być tylko jedną z dziedzin pozostających w naszym zainteresowaniu, ale nie powinnismy się ograniczać i patrzyć szerzej i przyszłościowo.
Unikałbym w nazwie: bukmacherstwa, czy wygrywania (a tym bardziej przegrywania ), a poszedłbym w kierunku kontrolowania ryzyka. Nazwa mogłaby być w stylu: Partia Ludzi Ujarzmiających Ryzyko, lub Brygada RR (Ryzykownego Ratunku) , gdzie śmiało moglibyśmy propagowac nasze liberalne poglądy.
Z pozdrowieniem partyjnym, Wernychora.

Do góry
#97694 - 15/05/2002 17:13 Re: Partia
hpc Offline

witam

Tak Wernychora, swięta prawda.
Jak najmniej bukmacherstwa w statucie.
Tylko zdrowy rozsądek, który jak myślę, wyróżnia uczestników forum mecz od statystycznej średniej.
Miedzy innymi dlatego przywołałem statut UPR.

Czas wziąć sprawy w swoje ręce (jak to sie mówi) i przegonić tych obrzympalców co na żywca kradną gdzie sie da. Żeby jeszcze z głową i na własna miarkę. Nie. Wszystko po całosci i do spodu.

Myślę, że przed decyzją o przystapieniu do pospolitego ruszenia trzeba odrzucić wszystkie dotychczasowe polityczne przekonania. To my mamy stworzyć nowa jakość, nowe cele i nowe nadzieje.
O kurcze.
Na razie wystarczy.
A wybory Samorządowe na jesieni. Chyba jak dla nas za wczesnie.

Pozdrawiam

Do góry
#97695 - 15/05/2002 17:43 Re: Partia
Beri Offline
addict

Meldunek: 22/05/2001
w programie tej partii powinno sie znalesc:
-likwidacja monopolu lotto :5gw:
-likwidacja podatkow od zakladow wzajemnych :5gw:
i co najwazniejsze
-legalizacja marichuany :5gw:

sukces murowany panowie !!! al:
coroczny wzrost PKB 7%
iwo:

Do góry
#97696 - 15/05/2002 17:52 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Beri:
[qb]w programie tej partii powinno sie znalesc:
-likwidacja monopolu lotto :5gw:
-likwidacja podatkow od zakladow wzajemnych :5gw:
i co najwazniejsze
-legalizacja marichuany :5gw:

sukces murowany panowie !!! al:
coroczny wzrost PKB 7%
iwo: [/qb][/QUOTE]Widzę, że na pewno zbierze sie sporo osób na forum o podobnych poglądach. Od tego można zacząć, brawo! al:

Do góry
#97697 - 15/05/2002 21:52 Re: Partia
nikita Offline
enthusiast

Meldunek: 03/08/2001
w momencie gdy podpis elektroniczny będzie możliwy i powszechny można będzie coś takiego zrobić jak partia (min 1000 osób pow.18lat) lub stoważyszenie (min 15 osób pow 16lat) nie wychodząc z domu a teraz trzeba rozsyłać listy na podpisy

ja ze swojej strony mogę wydrukować jakieś materiały propagandowe.

a ciekawe jak by w sądzie zareagowali gdyby ktoś chciał zarejestrować stowarzyszenie którego celem statutowym byłoby wygrywanie u buków a środkiem realizacji przekupywanie zawodników.......

Do góry
#97698 - 15/05/2002 22:19 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

Zawierać zakłady może tylko osoba fizyczna (już dawno miałbym firmę ), a z ciekawostek, to niedawno słyszałem że gdzieś na świecie założono właśnie partię polityczną składającą się wyłącznie z internautów i ponoć było ich bardzo dużo.

Do góry
#97699 - 15/05/2002 22:53 Re: Partia
nikita Offline
enthusiast

Meldunek: 03/08/2001
hasło partii:
internet i komp w każdym domu!!!!!!!!

obowiązkowe lekcje pisania na klawiaturze o 1 klasy podstawówki !!!!!

Do góry
#97700 - 15/05/2002 22:58 Re: Partia
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
HPC, gdy propaganda bedzie gotowa skontaktuj sie ze mna (prywatna wiadomosc) podam Ci swoj adres i znajde kilka(nascie/set) osob chetnych do podpisu!

Plan dzialania:
1. :zobacz: - typowanie
2. iwo: - swietowanie
3. al: - HPC/Wernychora na prezydenta!

Do góry
#97701 - 15/05/2002 23:08 Re: Partia
hpc Offline

witam
Wernychora
To nie jest tak do końca.
W ewidencji mam zapisane miedzy innymi pomoc w zawieraniu zakładów bukmacherskich itd.
Jest to prawdopodobnie jedyny wpis tego rodzaju w Polsce, a zrobiłem to mając na uwadze wydawanie broszury sportowej.
Można.
W przypadku partii można wydawać przeróżne wydawnictwa które nie są działalnością gospodarczą i nie sa opodatkowane. Bajka.

A jeśli chodzi o sprzedawanie meczów (ha, ha) to poszedłbym dalej i jako partia rzadzaca wydawałbym dyspozycje o wynikach meczów w naszej lidze
pozdrawiam

Do góry
#97702 - 15/05/2002 23:35 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

Pomoc to może być, ale nie samo granie (każda duża firma zmiażdżyłaby buków w miesiąc), czyli możesz doradzać, itp.., ale tylko osobom fizycznym. A gazetę można rozdawać, jako biuletyn partyjny, no z tym że wśród co najniej "sympatyków", którzy nas wspomogą . A jak partia będzie zarejestrowana, to mam świetny pomysł, skąd będziemy czerpać środki na działalność statutową iwo: al:

Do góry
#97703 - 15/05/2002 23:42 Re: Partia
Conrad Offline

Ja wychodzę z założenia, że mała partia nie może daleko zajść w zbyt szybkim czasie, tak więc powinniśmy mieć inne cele i założenia. Ja bym postawił właśnie na bukmacherstwo i tym się kierował. I cel mieć jeden: zmianę polityki rządu co do hazardu.

Po pierwsze tak jak Anglicy powinniśmy znieść podatki od zakładów bo to tylko niszczy tę branżę. Zastąpić je np. opłatami za koncesję. Po drugie dlaczego nie otworzyć nasz kraj na drugi najszybciej rozwijający się przemysł w internecie i nie pozwolić internetowym bukmacherow na zakładanie swoich siedzib tutaj.

Polityki zagranicznej kraju nie zmienimy. Ale o bukmacherstwo możemy jeszcze powalczyć.

Do góry
#97704 - 15/05/2002 23:52 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Ja wychodzę z założenia, że mała partia nie może daleko zajść w zbyt szybkim czasie, tak więc powinniśmy mieć inne cele i założenia. Ja bym postawił właśnie na bukmacherstwo i tym się kierował. I cel mieć jeden: zmianę polityki rządu co do hazardu.

Po pierwsze tak jak Anglicy powinniśmy znieść podatki od zakładów bo to tylko niszczy tę branżę. Zastąpić je np. opłatami za koncesję. Po drugie dlaczego nie otworzyć nasz kraj na drugi najszybciej rozwijający się przemysł w internecie i nie pozwolić internetowym bukmacherow na zakładanie swoich siedzib tutaj.

Polityki zagranicznej kraju nie zmienimy. Ale o bukmacherstwo możemy jeszcze powalczyć.[/qb][/QUOTE]Ty to rozumiesz, ja to rozumiem, ale powiedz to Giertychowi z LRP . Od tego należy zacząć (jak 100 członków zbierze po 1000 podpisów, to możemy zgłosić inicjatywę ustawodawczą). A jakoś daleko też na razie się nie wybieram , ale partia daje naprawdę duże możliwości (brak podatków, itd..) i nie zapominajny o emerytach!!!

Do góry
#97705 - 16/05/2002 00:02 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

A na początku może to byc "ruch", "klub", lub coś takiego, bo jak zakładać partię, to jest mnóstwo żeczy do ustalenia, napisania, itd...(nie wiem jak z kosztami) (a do c***owej partii nie chcę należeć)

Do góry
#97706 - 16/05/2002 00:20 Re: Partia
hpc Offline

witam
Tu Wernychora sie z Toba po raz pierwszy nie zgadzam.
Nie wiem czy to Ty pisałeś poprzedni post, bo cos tu nie gra.
Do ch.... czy jakiejs tam partii to nikt nie chce należeć.
Chyba, że jakies pedały.
Stowarzyszenie, Unia mniej mnie interesuje.
Kurde LIGA juz zajęta.
Czyzby już kupili Cie na starcie ??????
Co jest grane.

Do góry
#97707 - 16/05/2002 02:38 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

Grany jest finał LM , wynik spoko .
Też wolę partię z prawdziwego zdarzenia, ale to musi być cos naprawdę wyjątkowego i na poziomie.
Myślę, że powoli po jakichś debatach damy radę.
Nie mięknę!!!!!!!!
Pozdrawiam!

Do góry
#97708 - 16/05/2002 02:44 Re: Partia
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Ja proponuję zacząć od małej blokady na przykład przeciwko zablokowanym meczom w STS

Do góry
#97709 - 29/05/2002 21:28 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

Czuwaj!
Partia mogła by się nazywać PLPL Partia Ludzi Pozytywnie Leniwych.
"Istnieją tylko cztery typy oficerów. Typ pierwszy - są leniwi i głupi. Zostawmy ich w spokoju, nie są szkodliwi... Typ drugi - pracowici i inteligentni. To wspaniali oficerowie sztabowi, dbający o to, by każdy szczegół był wzięty pod uwagę. Typ trzeci - pracowici i głupi. Ludzie tacy stanowią zagrożenie i trzeba ich od razu zwalniać. Przysparzają wszystkim niepotrzebnej pracy. Są wreszcie oficerowie inteligentni i leniwi. Ci są odpowiedni na najwyższe stanowiska."
generał von Manstein
o niemieckim korpusie oficerskim

I myslę, że tych inteligentnych i leniwych powinna skupiać nasza partia. Nawet jeżeli jesteśmy pracowici (mam poważne wątpliwosci, że ktoś taki się tu zapuści ), możemy nauczyć sie, jak być leniwymi. I nawet jeśli niewysoko oceniamy naszą inteligencję (lub jeśli uważaja tak inni), w jakichś sprawach jestesmy inteligentni.
Trzeba przede wszystkim pobudzać, kształtować i wykorzystywać "leniwą inteligencję", czyli wdrażać zasadę 80/20 (ekonomiści, a wiem, że jest ich tu sporo, na pewno wiedzą o co chodzi). Kluczem do tego, by więcej zarabiać i mniej pracować, jest wybieranie odpowiednich rzeczy do zrobienia i robienie tylko tego, co przynosi najwięcej korzyści. Bukmacherstwo jest tego wspaniałym przykładem.
Więc zakładamy tą partię, czy dalej mam samotnie kroczyć drogą na szczyt? (w przeciwnym przypadku dalej będziemy oglądać w telewizji gęby różnych chamów , zamiast miłych osóbek - wystarczy spojrzeć na profil DMK )

Pozdrawiam!

Do góry
#97710 - 30/05/2002 03:51 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

Wernychora:
To może jak u Ciebie "Inwestorzy wysokiego ryzyka".
Kiedyś należałem do partii młodych UW, ale to nie ta "strona", potem coś z SLD, ale teraz przed maturką koniec... Poczekam po egzaminach może wruce :-)
Ale wracając do netu, wcale nie jest to takie trudne założyć partię, pewnie pamiętacie "Polską partię przyjaciuł piwa"?
Trzeba zacząć działać, w dzisiejszych realiach kraju trafiając w gusta najbiedniejszych (jak "Samoobrona") można naprawdę wiele i szybko osiągnąć. Myślę, że w Ciągu 1 roku przy pewnych oczywiście dofinansowaniach partia była by już znana... Trochę promocji w TV i przy następnych wyborach, dobrych poglądach i przy tym nawiązując do netu można zdobyć kilka mandatów w sejmie, bądź senacie... Wernychora na Ministra
Wracjając do poglądów i netu. Ludzią bojącym się o jutro (większości Polaków) nie przeszkadza, że jesteśmy z netu, ważne, że chcemy dobrze! A to, iż nasze kożenie były by z sieci i mówili byśmy o tym spowodowało by oddawanie na nas głosów od niemal wszystkich młodych internautów, a tak owych wciąż przybywa (zazwychaj głosują jak rodzice, a tak to na swoich :-)) POZDRAWIAM
Jaś

Do góry
#97711 - 30/05/2002 04:12 Re: Partia
slav007o Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jas:
Wernychora:
Kiedyś należałem do partii młodych UW, ale to nie ta "strona", potem coś z SLD, ale teraz przed maturką koniec... Poczekam po egzaminach może wruce :-)
Ale wracając do netu, wcale nie jest to takie trudne założyć partię, pewnie pamiętacie "Polską partię przyjaciuł(them them, mój przyjacielu Jasiu) piwa"?
Trzeba zacząć działać, w dzisiejszych realiach kraju trafiając w gusta najbiedniejszych (jak "Samoobrona") można naprawdę wiele i szybko osiągnąć. Myślę, że w Ciągu 1 roku przy pewnych oczywiście dofinansowaniach partia była by już znana... Trochę promocji w TV i przy następnych wyborach, dobrych poglądach i przy tym nawiązując do netu można zdobyć kilka mandatów w sejmie, bądź senacie... Wernychora na Ministra
Wracjając do poglądów i netu. Ludzią(om) bojącym się o jutro (większości Polaków) nie przeszkadza, że jesteśmy z netu, ważne, że chcemy dobrze! A to, iż nasze kożenie(oh za takie korzenie to ja bym się wstydził) były by z sieci i mówili byśmy o tym spowodowało by oddawanie na nas głosów od niemal wszystkich młodych internautów, a tak owych wciąż przybywa (zazwychaj głosują jak rodzice, a tak to na swoich :-)) POZDRAWIAM
Jaś[/QUOTE]Jaś mam nadzieję że źle nie odbierzesz mojego posta, bo nie jest to złośliwość z mojej strony (każdy popełnia błędy), ale z tego co wiem to chyba ty, w tym roku zdawałeś maturkę, a w tekście powyżej troszkę błędów, jeżeli można się spytać to co otrzymałeś z pisemnego polskiego ?
Nie lubie poprawiać innych ani sam być poprawianym, bo albo mnie można by wtedy uznać za snoba, albo ja mógłbym tak ocenić osobę sprawdzającą, jednak czasami błędy są tak rażące że ja sam przestaję kumać co jak się piszę, dlatego właśnie poprawiłem te błędy Jasiu, w moim działaniu nie ma ani krzty złośliwości poprostu nasz ojczysty język nie powinien być tak kaleczony przez błędy, ale ktoś musi o to zadbać, abyśmy zwrócili na to uwagę

Pozdrawiam Jaś

SLAV

Do góry
#97712 - 30/05/2002 14:53 Re: Partia
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Slav nie poprawiłeś wszystkich błędów w tekście Jasia co za dobrze nie świadczy też o twojej ortografii (przez jedno czy dwa "i" ) i nie ma w tym co mówię krzty złośliwości . Ale sam chyba przyznasz że jak poprawiać to już wszystko.

pozdrawiam Slav

tysio111

Do góry
#97713 - 30/05/2002 15:21 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał slav007o:
[qb]Jaś mam nadzieję że źle nie odbierzesz mojego posta, bo nie jest to złośliwość z mojej strony (każdy popełnia błędy), ale z tego co wiem to chyba ty, w tym roku zdawałeś maturkę, a w tekście powyżej troszkę błędów, jeżeli można się spytać to co otrzymałeś z pisemnego polskiego ?
Nie lubie poprawiać innych ani sam być poprawianym, bo albo mnie można by wtedy uznać za snoba, albo ja mógłbym tak ocenić osobę sprawdzającą, jednak czasami błędy są tak rażące że ja sam przestaję kumać co jak się piszę, dlatego właśnie poprawiłem te błędy Jasiu, w moim działaniu nie ma ani krzty złośliwości poprostu nasz ojczysty język nie powinien być tak kaleczony przez błędy, ale ktoś musi o to zadbać, abyśmy zwrócili na to uwagę

Pozdrawiam Jaś

SLAV[/qb][/QUOTE]I zaś :-)))
Polski 3 i 5, matma 4 i 4.
Wiesz SLAV nie mam siły po raz "n" się "produkować", miałem nadzieję, że to forum już wie w czym rzecz. Zapytaj się Wernychora, albo idź do tematu "EXPEKT.COM" http://www.mecz.home.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=forum;f=2 tam wsztsyko jest. Napisz jak znajdziesz.
Pozdrawiam!
Jaś

Do góry
#97714 - 30/05/2002 15:27 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

Sory! Nie EXPEKT.COM tylko "FAQ"
masz dokładny link:http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=2;t=000010;p=2

Do góry
#97715 - 30/05/2002 15:28 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

Do góry
#97716 - 30/05/2002 19:48 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jas:
[qb]Wernychora:
Ale wracając do netu, wcale nie jest to takie trudne założyć partię, pewnie pamiętacie "Polską partię przyjaciuł piwa"?
Wracjając do poglądów i netu. Ludzią bojącym się o jutro (większości Polaków) nie przeszkadza, że jesteśmy z netu, ważne, że chcemy dobrze! A to, iż nasze kożenie były by z sieci i mówili byśmy o tym spowodowało by oddawanie na nas głosów od niemal wszystkich młodych internautów, a tak owych wciąż przybywa (zazwychaj głosują jak rodzice, a tak to na swoich :-)) POZDRAWIAM
Jaś[/qb][/QUOTE]Witam!
Inwestora wysokiego ryzyka zapożyczyłem od Scotta Adams'a, tylko u niego był to kapitalista wysokiego ryzyka, a definiował go tak:
"Tych spośród was, którzy nie orientują się w zakresie działalności kapitalisty wysokiego ryzyka, informuję, że zbiera on pieniądze od bogaczy i wkłada w małe firmy, które wkrótce potem bankrutują. Co jakiś czas jedna z tych małych firm zamiast upaść rozrasta się, kapitalista wysokiego ryzyka staje się bogaty i bez szczególnego powodu kupuje samochód z napędem na cztery koła. Pomijam tu parę szczegółów związanych z jedzeniem, piciem i naśmiewaniem się z kretynów za ich plecami, ale myślę, że znacie już sedno sprawy."
Tak więc, inwestorów wysokiego ryzyka nie może być zbyt wielu (i mógłby to być co najwyżej związek zawodowy), bo utraciliby swój urok.

Nie chciałbym również należeć do partii populistycznej, która stara się trafić w czyjeś gusta, lecz takiej, która skupia ludzi o podobnych poglądach (nie ilość, a jakość - myślałem o partii wręcz elitarnej).
Ministrem nie chciałbym być nigdy w życiu (ogólnie jak najdalej od rządu - no chyba że większościowego ).
"Mówiono mi, że są na świecie królowie i prorocy - powiedział brytyjski polityk socjalistyczny Tony Benn. - Królowie mają władzę, a prorocy - zasady."
Każdy król potrzebuje swego proroka , który mu (a coraz częściej też jej) pomaga w osiągnięciu jasności umysłu w czasach zamętu.
Prorocy - wbrew nazwie - nie przepowiadają przyszłości. Nikt tego nie potrafi i nikt nie powinien twierdzić, że potrafi. Prorocy natomiast potrafią wyrazić prawdę, tak jak ją widzą. Potrafią ukazać nagość króla, powiedzieć, że rzeczy nie mają się tak, jak ludzie uważają. Mogą ostrzec przed niebezpieczeństwami, które czekają nas w przyszłości, jeżeli nie zmienimy kursu. A przede wszystkim, potrafią zaproponować nowy sposób myślenia o rzeczach. To, czego prorocy nie mogą i nie powinni robić, to nakazywać innym, co robić. Byłoby to przejęcie władzy bez wzięcia na siebie odpowiedzialności - powiada się, że to przywilej prostytutki, a nie proroka. Byłaby to kradzież decyzji innych ludzi. Prorok może dać mapę, ale nie pwinien dyktować, jak statek ma żeglować. A ja, uzurpuję sobie prawo do bycia raczej prorokiem, niż królem (na króla jestem zbyt leniwy ,a królem to samemu sobie).
Jeśli jednak cokolwiek ma się stać, musi się to zacząć od nas samych, w naszym własnym miejscu i czasie. Czekanie na przywódcę, który poprowadziłby nas w przyszłość, to skazanie się na wieczne rozczarowanie.
Naprawdę sądzę, że założenie własnej partii to najlepszy pomysł dla wszystkich, którzy nie utożsamiaja się z żadną z istniejących partii. A jaka to będzie partia zależy tylko od nas. No chyba, że ktoś uważa, że szkoda czasu, lub po prostu nie chce mu się angażować w taką zabawę, ale duży (wielu) może więcej.
Nie wiem, co z tą ustawą, o przekazywaniu % swoich dochodów na jakąś partię polityczną, ale jakby ją uchwalili, to każdy będzie musiał to robić, a chyba większość społeczeństwa nie ma pomysłu, komu te pieniądze oddać (chyba, że powstanie partia Radia Maryja).
Myślę, że w zaciszu, na uboczu życia politycznego kraju, jest miejsce dla sympatycznej partii z wieloma samochodami służbowymi (mogą być 4WD ), imprezkami klubowymi i mądrym programem.
A z czasem, kto wie, co może się zdarzyć, a wzór na % składany też chyba wielu z Was już zna.

Pozdrawiam!

P.S. A Jaś, jest jedyną osobą na forum, która śmialo może walić błędy ortograficzne, bez posądzenia o luki w wykształceniu (no, chyba że kogoś dopadł nagły, niespodziewany atak dysgrafi ).

Do góry
#97717 - 31/05/2002 00:52 Re: Partia
slav007o Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111:
[qb]Slav nie poprawiłeś wszystkich błędów w tekście Jasia co za dobrze nie świadczy też o twojej ortografii (przez jedno czy dwa "i" ) i nie ma w tym co mówię krzty złośliwości . Ale sam chyba przyznasz że jak poprawiać to już wszystko.

pozdrawiam Slav

tysio111 [/qb][/QUOTE]Tysio ty złośliwcu , a to co pokazałeś Jas to przeczytałem ogólnikowo i nie wiem czy do tego zmierzałeś, ale przyznaje rację Wernychorze iż masz prawo popełniać błędy, choć czasami są rażące, a jeżeli chodzi o angielski (bo widziałem że coś o tym wspominałeś w tamtym temacie) to jak będziesz miał coś do przetłumaczenia to wal do mnie, postaram się jak najsolidniej to wykonać.

Pozdrawiam wszystkich, w szczególności tysio111 tą małą cholere ktora mnie poprawia
iwo:

SLAV

Do góry
#97718 - 31/05/2002 01:57 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

Wernychora WOW jakie przemówienie!!! I piszesz, że jesteś leniwy
A dzięki za pozwolenie kaleczenia polskiego...

SLAV wielkie dzięki!!! Nie wiem jeszcze co będę miał na studiach, ale jak angielski to się odezwe
A co do kaleczenia, to masz rację, uważam się za powiedzmy patriotę i wkurza mnie cokolwiek co bezcześci Polskę, a Ja to (masz rację) poniekąt robię zmieniając nasz wspaniały język! Mam jednak nadzieję, iż z upływem czasu poprawię się, kiedyś było gorzej, więc może...

A do patriotyzmy to co powiecie na "wspaniały" pomysł pana Bońka tzn. napis na fladze "Coca Cola Company"!!! uke: A i widzieliście znaczki Ery zamiast orłów na sparingu?

POZDRAWIAM!!!
Jaś

Do góry
#97719 - 31/05/2002 03:00 Re: Partia
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Z tymi logosami na każdym kroku rzeczywiście przesadzają, w szczególności zważywszy na fakt iż nie pozwalają np. rodzimym bronkom lub odlewniom sponsorować sportu (ta oczywiście wypowiedź dotyczy działalności naszego wspaniałego rządu, tego co jest, co był i co będzie, bo nie wieżę żeby się w najbliższym czasie w tym kraju polepszyło )

SLAV

Do góry
#97720 - 31/05/2002 05:13 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

[qb]Z tymi logosami na każdym kroku rzeczywiście przesadzają, w szczególności zważywszy na fakt iż nie pozwalają np. rodzimym bronkom lub odlewniom sponsorować sportu (ta oczywiście wypowiedź dotyczy działalności naszego wspaniałego rządu, tego co jest, co był i co będzie, bo nie wieżę żeby się w najbliższym czasie w tym kraju polepszyło )

SLAV[/qb][/QUOTE]I tu właśnie powody, dla których powstać ma nasza partia

Do góry
#97721 - 31/05/2002 13:43 Re: Partia
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Z tymi logosami na każdym kroku rzeczywiście przesadzają, w szczególności zważywszy na fakt iż nie pozwalają np. rodzimym bronkom lub odlewniom sponsorować sportu (ta oczywiście wypowiedź dotyczy działalności naszego wspaniałego rządu, tego co jest, co był i co będzie, bo nie wieżę(żeby przpadkiem ktoś mnie nie przyłapał to się sam poprawiam , bo później powiecie że innych poprawiam, a sam nie umiem pisać ) żeby się w najbliższym czasie w tym kraju polepszyło )

SLAV[/QUOTE]

Do góry
#97722 - 31/05/2002 13:43 Re: Partia
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Zapomniałem przecież że to do wiary !!!!!! Ohhhh

SLAV

Do góry
#97723 - 03/06/2002 01:34 Re: Partia
toro Offline
old hand

Meldunek: 01/11/2001
partia to ciekawy pomysl jednak jest wiele znakow zapytania ale jestem za
mamy szanse stworzyc cos niezwyklego :5gw:

Do góry
#97724 - 25/06/2003 03:23 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

Meldunek: 30/09/2001
czy w tej sprawie nie da sie nic zrobic ...chetnie bym w czyms takim uczestniczył .... wbrew pozorom mozemy cos zdziałac

Do góry
#97725 - 25/06/2003 23:03 Re: Partia
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
Witam!
Ja odnośnie partii.
Jest to bardzo dobry pomysł i popieram go "na całej linii frontu". Ale kierunek działalności ewentualnej partii skierowałbym na rozwój gospodarczy Polski - oczywiście na pierwszym miejscu może być np. zniesienie podatku od gier itp. sprawy które gnębią krajowych typerów.
Proponuję program liberalizmu gospodarczego, oczywiście trochę ograniczonego realiami geo-politycznymi ( głębsze wyjaśnienie później ).
Dlaczego właśnie ten kierunek? Bo obserwuję sytuację gospodarczą już od ponad 13 lat i wszystkie dotychczasowe reformy gospodarcze, oparte na połączeniu socjalizmu i kapitalizmu, nie prowadzą do prawdziwego rozwoju gospodarki i przedsiębiorczości społeczeństwa polskiego.
I jeszcze jedno... na początek proponuję zawiązanie "gentelman agreement" w sprawach światopoglądowych - żadnych dywagacji na temat aborcji, narkotyków, homoseksualizmu itp. Najważniejsza na początek jest gospodarka - bo jak my się za to nie weźmiemy to przyszłość widzę jak po 3 litrach metanolu!!!

Proszę o komentarze - o ile jest jeszcze ktoś zainteresowany tym tematem.
Pozdrawiam!!!

Do góry
#97726 - 26/06/2003 19:17 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

stworzenie parti to duze wyzwanie, ja uwazam ze na dobry poczatek przydało by sie w internecie niekomercyjne miejsce w którym mozna by porozmawiac o polityce itd. ... ja takiego jeszcze nie znalazłem (albo mało szukałem )
potrzeba niewiele ... trochemiejsca na serwerze, admina i paru zainteresowanych osób.

szkoda ze ta kwestia nie interesuje juz pomysłodawcy

Do góry
#97727 - 26/06/2003 19:47 Re: Partia
hpc Offline

witam
kto wie czy nie interesuje
poruszam się w okolicach, ale nie jest to taka prosta sprawa.
chodzi o to, zeby nie była to PPPP (jesli pamietacie co to było
pozdrawiam

Do góry
#97728 - 26/06/2003 20:17 Re: Partia
Anonymous
Unregistered

...a gdzie nasz Werynchora ?

Do góry
#97729 - 26/06/2003 20:43 Re: Partia
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
Partia ? Obawiam , że skończy sie tak jak kilka dobrych pomysłów powstałych na tym forum , czyli niczym , obym się mylił .

Powinna się stworzyć grupa oragnizacyjna , by wzystko objąc i zorganizowac , ale problem w odległości , a nie wszystko da się załatwić przez net .

Nazwa jest ważnym elementem , je stowrzeniem powinien zając sie najlepiej socjolog (pewnie wsrod nas sa tacy) i niekoniecznie powinna dotyczyc srodowiska w którym sie obracamy , ale to nie jest temat na teraz , sa ważniejsze problemy.

Ktoś zaproponował zniesienie podatku od gier losowych i zakładów wzajemnych uważam , że pod kątem społecznego odbioru jest to fatalny pomysł jako składnik programu wyborczego, ważniejsze jest uregulowanie sytuacji pomiędzy graczami ,a Urzędami Skarbowymi dotyczącymi gry poza granicami kraju oraz zmiane ustawy o grach losowych dopuszczającą naszym lokalnym bukom oferowanie usług poprzez net .

To tyle pozdrawiam

Do góry
#97730 - 05/07/2003 18:58 Re: Partia
miglanc Offline
addict

Witam!!!!
Wyciągam ten temat, bo może jest ktoś zainteresowany i ma jakis pomysł, przemyślenia, rozważania, krytyczne uwagi itp.
Cały czas uważam, że warto się tym zająć.
pozdrowienia!

Do góry
#97731 - 05/07/2003 19:37 Re: Partia
Wernychora Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Einstein:
[qb]...a gdzie nasz Werynchora ?[/qb][/QUOTE]W kasynie!

Tak naprawde to u buka. Siedze w Londynie i sporo czasu spedzam u bukmacherow, bo maja tu takie sprytne maszynki do gry w ruletke. Soft ten sam, co niektore kasyna internetowe i nie trzeba czekac na pieniadze, tylko od razu odbiera sie gotowke. Powinni takie zabawki instalowac u polskich bukmacherow, ale na to chyba nie pozwala ustawa i to moze zmienic chyba tylko nasza partia .
Widze, ze podniosl sie temat partii, ale po wczesniesniejszych doswiadczeniach tez mi sie nie wydaje, ze to wypali. Ale coz..., nic nas to nie kasztuje, wiec mozemy sobie podyskutowac w tym miejscu forum o naszych pogladach i pomyslach. Jak bedzie troche osob chetnych, to moze po kilku miesiacach dyskuji dojdziemy do wniosku, ze ma to jakis sens i zalozymy nasza kanapowa partie. Bede tu zagladal.
Z patyjnym pozdrowieniem iwo:

Do góry
#97732 - 05/07/2003 20:16 Re: Partia
miglanc Offline
addict

[QUOTE] [/QUOTE]Ale coz..., nic nas to nie kasztuje, wiec mozemy sobie podyskutowac w tym miejscu forum o naszych pogladach i pomyslach. [/QUOTE] [QUOTE] [/QUOTE]właśnie od wymiany poglądów biorą początek nowe nurty myslenia, rzeczowe dyskusje, zmiany w rządzie, przewroty, rewolucje ....

Do góry
#97733 - 07/07/2003 00:20 Re: Partia
verkerk Offline
addict

Meldunek: 09/06/2003
Witam Panowie!!!
Bardzo interesujący temat. Jeżeli jeszcze byliby chętni do tego przedsięwzięcia to myślę, że nie ma problemu z założeniem partii.
A jeśli chodzi o program, to zgadzam się że jak najmniej (albo najlepiej w ogóle) o bukmacherce. Teraz na czasie są podatki i bezrobocie. Można choćby zaprotestować przeciwko podatkowi giełdowemu czy od depozytów bankowych, uregulować kwestię płacenia ZUS-u przez pracujących emerytów i rencistów itp. Możliwości jest wiele. Jakby ktoś był zainteresowany tematem to zapraszam do dyskusji. al:

Do góry
#97734 - 07/07/2003 01:46 Re: Partia
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Bardzo ciekawy temat. Trzeba zacząć działać ponieważ wybory już niedługo. A jeśli chodzi o program to trzebaby skierwać go do ludzi młodych. Czyli np. informatyzacja kraju [likwidacja monopolu TPSA], zmniejszenie bezrobocia, mniejsze podadtki [giełda,bukmacherka]. Jeśli znalazłoby się grono zainteresowanych ludzi trzeba zebrać więcej info odnośnie rejestracji [gdzie się to odbywa ]. Napisać statut. Potem wybory i "zasadzać" stanowiska własnymi zanajomymi z partii.

Partia to tamat bardzo realny tylko trzeba oprócz dobrych chęci - działania. Dlatego ogłaszam malutki konkursik na nazwę - jak już będzie wszystko pójdzie dużo łatwiej i szybciej. Co do zebrania głosów to i 10000 nie było by problemem.

iwo: iwo:

Do góry
#97735 - 07/07/2003 01:51 Re: Partia
miglanc Offline
addict

Witam!
Rzeczywiście sprawy gospodarki w ewentualnej partii lub stowarzyszeniu powinny obok spraw związanych z bukmacherstwem zajmować czołową pozycję.

Nic tak nie wkurza zwykłego obywatela jak obciążenia fiskalne nakładane na każdego w sposób praktycznie niekontrolowany.
Ilość podatków pośrednich w Polsce jest tak duża, że chyba nawet w samym MF nie wiedza dokładnie ile.

Dlatego proponuje w programie zamieścić punkt, iż nasza partia dążyć będzie do zniesienia dużej ilości podatków pośrednich, takich np. jak podatek od gier, depozytów bankowych, akcyzy.

Pozytywnym przykładem może być świeża sprawa dotycząca obniżenia akcyzy na wyroby spirytusowe. Po tej obniżce wzrosły wpływy do budżetu, producenci alkoholu musieli zwiększyć produkcję (a przez to zatrudnić pewnie nowych pracowników), spadł przemyt alkoholu z zagranicy, wzrosło (przynajmniej lekko) zaufanie obywateli do państwa.
Tak samo może być w innych dziedzinach gospodarki.
Do tego jednak trzeba wprowadzić podatek liniowy. I nie zgadzam się z tymi co twierdzą, że jest to prezent dla najbogatszych. To właśnie ta grupa społeczna tworzy najwięcej nowych miejsc pracy, a nie np. gmina poprzez prace interwencyjne, które są doraźną pomocą dla bezrobotnych, ale nie zapewniają im trwałej i przewidywalnej przyszłości.

Inna sprawa to składki Zus płacone przez prowadzących działalność gospodarczą. Obecnie to jest rozbój w biały dzień. Tak wysokie składki zniechęcają do zakładania małych firm - szczególnie w małych miejscowościach gdzie przychody z takiej działalności są dużo mniejsze niż np. w dużych aglomeracjach.
Rozumiem jednak to, że z moich składek wypłacane są emerytury i renty dla obecnych emerytów i rencistów. Ale to spowoduje, iż moja emerytura będzie niewielka ( z I i II filaru ).
Moja propozycja jest taka, żeby zwiększyć procent składek przekazywanych do OFE, które jak do tej pory radzą sobie całkiem dobrze. Niedobór natomiast należy załatać pieniędzmi, które pozostaną po zweryfikowaniu i zredukowaniu rent obciążających obecnie budżet w ogromnym rozmiarze ( czytałem gdzieś, że ludzi pobierających rentę w różnej postaci jest w Polsce ok. 10 mln. – przecież to pachnie na odległość katastrofą ).

Zapraszam do dyskusji.

Do góry
#97736 - 07/07/2003 02:08 Re: Partia
verkerk Offline
addict

Zgadzam się z JiroJiro, że aby odnieść sukces należy skierować program głównie do ludzi młodych i bezrobotnych. Wg mnie jest jeden bardzo prosty sposób znaczącego zmniejszenia bezrobocia. Mianowicie należy emerytom i rencistom, którzy podejmują pracę NAKAZAĆ płacenie ZUS-u (inna sprawa że wysokość składki powinna być dużo, dużo niższa). Polska jest chyba jedynym krajem, gdzie najbardziej poszukiwanymi pracownikami są inwalidzi i starzy. Wcale nie dziwię się pracodawcom, że zatrudniają właśnie takich. Tak się po prostu im lepiej opłaci. Jeżeli ta grupa podlegałaby ZUS-owi tak jak wszyscy, to wyrównałyby się szanse na rynku pracy. Co za tym idzie spadłoby bezrobocie. Kolejną korzyścią z tego jest ograniczenie korupcji w służbie zdrowia i ZUS (nie będzie już tzw. "lewych rencistów").

Ale jak już wcześniej wspomniałem takich paradoksów w Polsce jest multum. Dlatego też myślę, że z programem tego typu byłyby duże szanse na stworzenie partii.
Pozdrawiam iwo: al:

Do góry
#97737 - 07/07/2003 05:47 Re: Partia
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/11/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc:
[qb]witam
kto wie czy nie interesuje
poruszam się w okolicach, ale nie jest to taka prosta sprawa.
chodzi o to, zeby nie była to PPPP (jesli pamietacie co to było
pozdrawiam[/qb][/QUOTE]PPPP padla a jej prezes ma sie nadzwyczaj dobrze. Byl tam jakis szwindel, "Siara" cos sobie przywlaszczyl, ale ile i od kogo to juz nie pamietam...
Ehhh za duzo tego bylo.

Do góry
#97738 - 07/07/2003 06:26 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał verkerk:
[qb] Polska jest chyba jedynym krajem, gdzie najbardziej poszukiwanymi pracownikami są inwalidzi i starzy.[/qb][/QUOTE]No to jesteś panie kolego w wielkim błędzie, bo ON (osoby niepełnosprawne)tak naprawde mają bardzo poważne problemy ze znalezieniem pracy. A powód jest głównie taki, że nie ma dostosowanych stanowisk pracy dla potrzeb ON.

Do góry
#97739 - 07/07/2003 15:34 Re: Partia
verkerk Offline
addict

Szanuję Twoje zdanie donic, ale go nie podzielam. Ja nie powiedziałem, że osoby niepełnosprawne i emeryci nie mają żadnych problemów z podjęciem pracy. Oczywiście, że nie jest im łatwo. Ale takie osoby są na zdecydowanie uprzywilejowanej pozycji jeśli chodzi o działalność gospodarczą. Ja gdbybym rozpoczynał teraz działalność to już na starcie byłbym przynajmniej 650 zł do tyłu w porównaniu z ON. Osobiście nie widzę żadnego powodu dlaczego niby tak ma być. Myślę że zgodzisz się ze mną.

Do góry
#97740 - 07/07/2003 17:35 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

[qb] Ale takie osoby są na zdecydowanie uprzywilejowanej pozycji jeśli chodzi o działalność gospodarczą. [/qb][/QUOTE]Według mnie to ,że ON sa uprzywilejowane jesli chodzi o działalność gospodarczą jak i inne ważne ulgi, to jest po prostu wielkie nic w porównaniu z niesprawiedliwymi i wręcz bezczelnymi ulgami polityków. Wiadomo jakie życie wiedzie większość ON i emerytów, jakie maja pobory...Ale zauważ, że niemały odsetek ON "dorobiło się" kalectwa z czyjejś winy, bywa że w państwowych zakładach pracy, albo jakis poyebany amator wyścigów na autostradzie przekreslił im wielka karierę zawodową, a teraz maja pare zł renty...
Ogólnie jestem za równym traktowaniem ludzi, ale ON nigdy nie będę wytykał i zazdrościł 30% ulg na przejazdy czy innych, ale tez minimalnych. Natomiast zawsze bedę wytykał politykom, najbogatszej grupie społecznej. No bo na jakiej podstawie oni mogą jeździć, latać, leczyć się w klinikach i gadać za darmo ?

Do góry
#97741 - 07/07/2003 20:32 Re: Partia
luker_ Offline
enthusiast

Meldunek: 12/07/2002
Witam odnośnie osób niepełnosprawnych to niedawno nawiązała ze mną kontakt jedna osoba, która poprosiła mnie o pomoc w zoragizowaniu akcji charetatywnej..po tym jak kiedys na forum ogłaszałem się i prosiłem o pomoc dla rodzeństwa pewnego przy zbiórce na wózek, tą osobą jest Leszek lat 27 z Torunia były handlowiec , zbiera obecnie na operacje w Novosybirsku..operacje kręgosłupa, może całkowicie wyzdrowięc bo rusza nogami potrzebuje 14000 euro...był handlowcem w poważnej korporacji i co z tego???po wyapdku ludzie, znajomi wszyscy się od neigo odwrócili...coz tych ulg itp...im ejst naprawdę cieżko..neidług stworze temat ..zapraszajać do wsółpracy ludzi , dla których nie liczy się tylko kasa w życiu ale wyższe wartosci:min potrzebuje osoby o bardzo dobrej znajomosći angielskiego, sam znam w stopniu dobrym ale to za mało, osobe do html do stworzenia strony, ja stworze grafike i znajomości w rpzeróżnych serwisach forach itp..
Pozdrawiam Serdecznie

Do góry
#97742 - 08/07/2003 02:10 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał luker_:
[qb]Leszek lat 27 z Torunia były handlowiec , zbiera obecnie na operacje w Novosybirsku..operacje kręgosłupa, może całkowicie wyzdrowięc bo rusza nogami potrzebuje 14000 euro...był handlowcem w poważnej korporacji i co z tego???[/qb][/QUOTE]No własnie, gdzie tu sprawiedliwość. Taki pajac np. L. Miler po wypadku miałbny zapewnione leczenie w najlepszych klinikach nie tylko polskiech, ale i szwedzkich czy amerykańskich. A czym ten typ rózni się od kogoś innego, kto nie jest politykiem? Ręce opadją qrwa mać. A biedny człowiek musi zbierać kasę na operacje, kliniki i lekarstwa. "TO WŁAŚNIE NASZA POLSKA, NOWA RZECZPOSPOLITA..."

Do góry
#97743 - 08/07/2003 02:28 Re: Partia
juan_carlos Offline
veteran

bardzo współczuję wszystkim osobom niepełnosprawnym i uważam że państwo powinno otaczać je opieką ale...
zdajcie sobie sprawę że jedną z przyczyn niedostatecznej pomocy osobom NAPRAWDĘ niepełnosprawnym jest to że ponad połowa tych którzy dostają renty inwalidzkie to są zwykłe nieroby które za łapówki dla skorumpowanych lekarzy kupili sobie odpowiednie papiery i teraz balują na między innymi mój koszt
a państwowy fundusz rehabilitacji osób niepełnosprawnych to instytucja czysto złodziejska

Do góry
#97744 - 08/07/2003 02:31 Re: Partia
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
A kto mówi że świat jest sprawiedliwy?. Zawsze byli lepsi i gorsi. Tak było jest i zapewne będzie.

Do góry
#97745 - 08/07/2003 02:38 Re: Partia
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał juan_carlos:
[qb]bardzo współczuję wszystkim osobom niepełnosprawnym i uważam że państwo powinno otaczać je opieką ale...
zdajcie sobie sprawę że jedną z przyczyn niedostatecznej pomocy osobom NAPRAWDĘ niepełnosprawnym jest to że ponad połowa tych którzy dostają renty inwalidzkie to są zwykłe nieroby które za łapówki dla skorumpowanych lekarzy kupili sobie odpowiednie papiery i teraz balują na między innymi mój koszt
a państwowy fundusz rehabilitacji osób niepełnosprawnych to instytucja czysto złodziejska[/qb][/QUOTE]Niestety taka jest prawda. I nie chodzi tylko o renty dla niepełnosprawnych. Cały system rent jest po prostu w naszym kraju chory. Na 100 000 mieszkańców mamy dwa razy wiecej rencistów niż Niemcy. jesteśmy dwa razy bardziej ułomni, chorzy?

Do góry
#97746 - 08/07/2003 02:57 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

[qb] ponad połowa tych którzy dostają renty inwalidzkie to są zwykłe nieroby które za łapówki dla skorumpowanych lekarzy kupili sobie odpowiednie papiery i teraz balują na między innymi mój koszt
a państwowy fundusz rehabilitacji osób niepełnosprawnych to instytucja czysto złodziejska[/qb][/QUOTE]Napewno grubo przesadziłeś, że ponad połowa. Według mnie góra 15% jak nie mniej. Poza tym bawić się tak naprawde nie mają za co, no bo ileż tej renty mają.
Co do PFRON to pełna zgoda.

Do góry
#97747 - 08/07/2003 03:14 Re: Partia
juan_carlos Offline
veteran

nie przesadziłem ani trochę
w polityce kilka numerów wstecz był artykuł na ten temat... na szczęście po mału zaistniała sytuacja jest prostowana i złodzieje będą musieli oddać kasę
odnośnie "balowania" to ja sobie nie życzę żeby z moich pieniędzy utrzymywać nierobów nawet jakby to miało być 10 gr
teraz czytam że spółka pkp przewozy regionalne generuje 35 mln zł straty dziennie :eek: i ta instytucja ma zamiar strajkować przeciwko restrukturyzacji
to jest po prostu śmieszne trzeba rozgonić towarzystwo jak najszybciej i niech mi nikt nie gada o skutkach spolecznych i o tych biednych rodzinach zwalnianych pracowników bo biedni to jesteśmy my wszyscy że musimy z naszych podatków tą fikcję utrzymywać
dokładnie to samo dotyczy górnictwa
jak widzę tych kolesi jak narzekają na swoją ciężką dolę to mam łzy w oczach tyle że ci panowie już mieli swój czas nieuzasadnionych przywilejów za gierka i dostali od życia zacznie więcej niż im się należało
recepta: rozgonić nierobów

Do góry
#97748 - 08/07/2003 03:25 Re: Partia
juan_carlos Offline
veteran

następny kwiatek
poseł jagiełło który ratował tyłki swoim przestępczym kolesiom z sld nie został przesłuchany bo źle się poczuł :eek: biedaczek w kółko źle się czuje nawet w szpitalu był gdzie koleś ordynator mu wystawił ładny papierek... jeszcze może rentę inwalidzką mu przyzna
powinni go zamknąć w szpitalu ale psychiatrycznym bo policja podsłuchała jak poseł jagiełło dzwoni z komóry (swojej własnej) do kolesi przestępców i ich uprzedza o akcji centralnego biura śledczego a ten mówi że nie ma dowodów... po prostu nienormalny... w kaftan go i nie wypuszczać pod żadnym pozorem a wszyscy włącznie z posłem będą zadowoleni al:

Do góry
#97749 - 08/07/2003 03:47 Re: Partia
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/11/2001
Zastanawiajace jest to ze jak czytam wiadomosci z Polski to codziennie jest jakas afera made in SLD. Dzien bez afery to dzien stracony.
Ciekawe jakie bedzie zachowanie elektoratu w przyszlych wyborach

Do góry
#97750 - 08/07/2003 03:50 Re: Partia
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/12/2002
Ale już nie ma na kogo głosować w tym kraju

Do góry
#97751 - 08/07/2003 03:50 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

[qb]nie przesadziłem ani trochę
[/qb][/QUOTE]Myślę ze nie trochę, ale dużo przesadzili pismaki.
Naprawde w to nie wierzę, żeby 50 osób na 100 było w stanie załatwić sobie takie papiery.

Do góry
#97752 - 08/07/2003 12:29 Re: Partia
miglanc Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar:
[qb]Ale już nie ma na kogo głosować w tym kraju [/qb][/QUOTE]To trzeba założyć własna partię i będziemy głosować na siebie.

Do góry
#97753 - 08/07/2003 16:46 Re: Partia
verkerk Offline
addict

Panowie juan_carlos ma całkowitą rację!!! Obserwując własne podwórko widzę, że przynajmniej 50% rencistów to symulanci i nieroby. Niktórzy są tak bezczelni, że jeżdżą sobie nawet do roboty za granicę. Podzielam także opinię co do pkp i górnictwa. TO SIĘ WRESZCIE ****A MUSI SKOŃCZYĆ.
I jeszcze jedno. Mówicie, że nie ma teraz na kogo głosować. Teraz właśnie w Polsce tworzy się taka sytuacja (żeby nie powiedzieć okazja) jak przed przed laty z Polską Partią Przyjaciół Piwa. iwo:
Jeśli poważnie myślicie o założeniu partii i zaistnieniu na arenie politycznej to nie ma chyba lepszego momentu.

Do góry
#97754 - 08/07/2003 17:25 Re: Partia
JiroJiro Offline
1

[qb]
Jeśli poważnie myślicie o założeniu partii i zaistnieniu na arenie politycznej to nie ma chyba lepszego momentu.[/qb][/QUOTE] iwo: Dlatego na początek trzeba znal. nazwę i napisać statut. Potem wszystko pójdzie łatwiej. Ja nie mam jakiegoś poważnego i przemyślanego pomysłu na nazwę a wy ?? Mogłbym zająć się rejestracją i podpisami.

I proszę bez jaj typu -- C*** -- Chrzescijanska Unia Jednosci

Pzdr iwo:

Do góry
#97755 - 08/07/2003 17:43 Re: Partia
verkerk Offline
addict

Z tego co się orientuję to na tym forum jest wielu ludzi wykształconych i studentów. Z potencjałem intelektualnym nie byłoby więc żadnych problemów.

A co do nazwy to musi być to coś takiego czego jeszcze nie było. Moja propozycja - Polska Partia Konserwatywna - iwo:

Dawajcie swoje propozycje!!!!!!

Do góry
#97756 - 08/07/2003 17:59 Re: Partia
JiroJiro Offline
1

To znaczy że ja też mam potencjał - jestem studentem . Co do nazwy bardzo dobra [ale niestety mi kojarzy się za bardzo z PPS :rolleyes: ]

iwo:

Do góry
#97757 - 08/07/2003 21:46 Re: Partia
miglanc Offline
addict

Witam!
Zgadzam się, że teraz jest dobry moment na założenie nowej partii - nowoczesnej formacji, wykorzystującej np. internet w komunikacji pomiędzy członkami partii i potencjalnymi wyborcami.

Obecnie kiedy mamy szczególne nasilenie afer polityczno-gospodarczych spora część społeczeństwa jest zdezorientowana. Szczególnie widać to w grupie ludzi młodych - nie chodzą na wybory bo jak mówią "nie ma na kogo głosować".
Może właśnie taka partia jak nasza byłaby alternatywą dla młodych i trochę starszych, którzy nie mają w sobie wytworzonego zachowania "psa ogrodnika". A znaczna większość ma dostęp do internetu i miałaby możliwość popierania i głosowania na ludzi w podobnym wieku i podobnie myślących jak oni.

Proponuję, żeby zainteresowani podzielili się lub działali w trzech kierunkach:

1) tworzenie (chociaż podstaw) statutu, w którym zostaną określone cele partii;

2) stworzenie i wypromowanie (najlepiej w internecie) nazwy partii;

3) zebranie 1000 podpisów wymaganych do rejestracji oraz nabór chętnych, którzy chcialiby zasilić szeregi naszej organizacji;

Jezeli przeprowadzimy to sprawnie, to wieść się szybko rozniesie...
I dlaczego nie spróbować?

Proszę o opinie.

jimprofit

Do góry
#97758 - 09/07/2003 04:01 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

witam

ufff a juz nie wierzyłem ze cos drgnie w tym temacie, a tu masz ... nawet fajna dyskusja sie wywiazała. mam tylko nadzieje ze starczy nam zapału aby utworzyc naszą partie.

gdzies po drodze widziałem spór na temat: ilu jest w polsce rencistów. otóz jak muwia oficialne zródła jest ich w polsce 2 RAZY WIĘCEJ niz w krajach OECD, wniosek z tego taki ze co drugi rencista to symulant. mało tego, renta NALEŻY SIĘ tak samo biednej wielodzietnej rodzinie jak i małóżenstwu o wysokich zarobkach. aby juz całkowice was dobic powiem z własnego doswiadczenia ze nikt nie kontroluje co sie z tymi pieniedzmi dzieje, wiec mozna je wydawać na tanie wino i nikt nam nic nie zrobi. takim sposobem mój znajomy puscił przez 5 lat ok. 60 TYS ZŁ na "nauke". z naszych podatków. co wy na to ???

takich bagien w polsce jest mnóstwo, przyjdzie nam o nim pisać, ale teraz mamy wazniejsze sprawy.

jest kilka kwesti które trzeba by rozwarzyc:
czy przypadkiem taka organizacja juz nie istnieje
po co to robimy
czy mamy szanse powodzenia
jak mamy wygladać
---------

pierwszym krokiem powinno byc stworzenie własnej strony, po uporzadkowaniu jej mozna by napisac pare przewrotowych artów i załozyc forum.
jesli wam to odpowiada to proponuje zastanowic sie gdzie kto i kiedy.

ktos wspominał o potrzebujacych pomocy, otóz moglibysmy załozyc fundacje, a o pieniadze strac sie w sądach (nawiazki od wypadków-ponoc o nie łatwo), i u prywatnych sponsorów. mogła by ona rozpropagowac nazwe naszej parti - choc nie wiem czy to fair.

pozdrawiam ... Konrad

Do góry
#97759 - 09/07/2003 04:06 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

aaa i moia propozycja nazwy to ePartia - moze troche oklepane ale jak na warunki interenetowe wydaje mi sie sensowna, mozna by tak na razie na nia mówic - doputy nie wymyslimy czegos lepszego.

sorki za błedy i literówki ale jestem na wakacjach iwo: , a w głowie burzy mi sie od pomysłów na działanie eParti

Do góry
#97760 - 09/07/2003 17:42 Re: Partia
JiroJiro Offline
1

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jimprofit:
[qb]
1) tworzenie (chociaż podstaw) statutu, w którym zostaną określone cele partii;
[/qb][/QUOTE]Właśnie zacząłem tworzyć statut. Ale najlepiej aby nad tym pracowały dwie osoby wspólnie. Pozwoli to uniknąć błędów.

iwo:

Do góry
#97761 - 09/07/2003 21:42 Re: Partia
miglanc Offline
addict

Witam!
Ja także zacząłem opracowywać podstawy takiego statutu i myślę, że w ciągu 2 tygodni powinno coś powstać. Potem skonsultujemy statuty na forum i wybierzemy najlepsze postanowienia, tak abyśmy mogli wystartować z czymś do przyszłego elektoratu ( to brzmi dumnie ).

Jezeli jest jeszcze ktoś zainteresowany stworzeniem czegoś podobnego lub określeniem programu partii to zapraszam do dyskusji.

"... damy radę z lojalnym składem..."-WWO

Proszę o komentarze

jimprofit

Do góry
#97762 - 10/07/2003 15:04 Re: Partia
verkerk Offline
addict

Koledzy, cieszę się że podjęliście się tworzenia podwalin ePartii. Ja ze swej strony chętnie, oczywiście w miarę możliwości pomogę. Wiem coś niecoś o ekonomii, więc jeżeli potrzebowalibyście pomocy przy tworzeniu programu czy statutu to nie ma sprawy. Jeśli chodzi o zebranie podpisów czy nawet zwerbowanie członków to nie będzie z tym najmniejszego problemu.

Pozdrawiam iwo: iwo: iwo: iwo: iwo:

Do góry
#97763 - 15/07/2003 03:29 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

temat troszke przycichł ale mam nadzieje ze niedługo wrzucicie tu projekt statutu.

ja chciałbym aby pierwszo planowe miejsce w nim zajeła sprawa pełnej jawnosci działania parti oraz kontrola naszych przedstawicieli przez członków.
to powinen byc fundament na którym można by zbudować partie z prawdziwego zdazenia jakiej w polsce nie ma i długo nie bedzie.

Do góry
#97764 - 16/07/2003 17:04 Re: Partia
szczeka Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
Witam!
Od pewnego czasu obserwowałem dyskusję na temat rencistów w Polsce i uważam, że możliwe jest załatwienie renty bez żadnych problemów. Znam ludzi, którzy tak robili.
A propos rencistów: nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale ludzie, którzy mieszkają na wsi (byli rolnicy) prawie w 100% mają renty. Oczywiście załatwiają je po osiągnięciu określonego wieku (powiedzmy 50 lat). A schorzenia są najróżniejsze: nogi, ręce, kręgosłup, itd. (najpopularniejszy kręgosłup). Pomyślmy trzeźwo, rolnicy płacą na KRUS kilkadziesiąd złotych miesięcznie, nie płacą żadnych podatków od dochodów ("normalny" obywatel Polski daje minimum 35% swoich dochodów na różne składki), a potem każdy doi państwo ile może (w zależności jaką grupę inwalidzką sobie załatwi). W programie partii powinny znaleźć się postulaty opodatkowania rolników i zobligowania ich do płacenia pełnych składek do ZUS (KRUS to sztuczny twór, który daje miejsca pracy dla tzw. kolesi).
Trzeba przyzwyczajać naszych "kochanych" rolników do takich sytuacji, bo jak wejdziemy do Unii, to będzie już za późno Skończy się swawola i "... będzie płacz i zgrzytanie zebów ..."

Pozdrawiam i czekam na statut.

Do góry
#97765 - 16/07/2003 22:07 Re: Partia
miglanc Offline
addict

Witam!

Cały czas tworzę statut, a raczej jego podwaliny i chetnie usłyszałbym jakieś aktualne propozycje, które mają sie tam znaleźć.

Z góry dzięki.

Do góry
#97766 - 17/07/2003 00:35 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

witam Jim

postaram Ci sie jakoś pomóc, ale jeszcze nigdy nie czytałem statutu partii politycznej.
pora nadrobic zaległosci

pozdrawiam ... Konrad

Do góry
#97767 - 21/07/2003 01:40 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

uwazam ze pisanie statutu przez 1, 2 czy 10 osób troszke mija sie z celem. nie jest to zbyt skomplikowany dokument, taki bełkot prawny troszke, wiec powinni go pisać wszyscy zainteresowani powstaniem ePartii ... oczywiscie ktos powinien moderować ale taki styl pisania dokumentu odpowiadałby mi. a wam???

Do góry
#97768 - 21/07/2003 02:28 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

Partia partią, ale ja nadal nie wiem jaki wy macie mieć cel ?
Bez urazy dla nikogo, ale mam rozumieć, że partia ta ma powstać z myślą o Polsce, czyli o przegonienie z Sejmu wszystkich złodziei i zrobienie poprządku w kilku sprawach w tym zniesienie podatku od gier losowych i wiele innych ważniejszych ustaw? Mam rozumieć , że nie chcecie zarabiać tyle co każdy z posłów i będziecie dumnie
rozwieszać hasła " Nic dla siebie - tylko Polska"?
Chciałem zauważyć, że większość partii, które siedzą teraz w Sejmnie z wypiętymi dupami na społeczeństwo powstawała właśnie w ten sposób, bo mieli dość złodziei i chcieli ich przegonić... Tymczasem zasiedli w Sejmie, wyborcze transparenty stały się niedoszłą historią i sami dobrali się do koryta . Zamiast robic coś pożytecznego czytają bezczelnie gazety przed kamerami...
Ja nie mówię, że wy też tak będziecie robić ja te pajace, ale kto wam uwierzy w obietnice, jak społeczeństwo ma już wszystkiego dość.
Mimo wszystko powodzenia i bez urazy. Wolno mi przecież wyrazić swoje zdanie.

Do góry
#97769 - 21/07/2003 03:25 Re: Partia
Ezquerro Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/11/2002
donic w 100% popieram, niema sensu tworzyć kolejnej parti której przedstawiciele liczą na łatwy zysk.

Do góry
#97770 - 21/07/2003 03:33 Re: Partia
verkerk Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ezquerro:
[qb]donic w 100% popieram, niema sensu tworzyć kolejnej parti której przedstawiciele liczą na łatwy zysk.[/qb][/QUOTE]Rozumując w ten sposób nie poprzesz nigdy żadnej partii. Bo skąd niby będziesz wiedział na co liczą jej przedstawiciele.

Do góry
#97771 - 21/07/2003 18:00 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

[qb]Rozumując w ten sposób nie poprzesz nigdy żadnej partii. Bo skąd niby będziesz wiedział na co liczą jej przedstawiciele.[/qb][/QUOTE]Nie tak trudno sie domyśleć na co liczą...

Do góry
#97772 - 21/07/2003 19:19 Re: Partia
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Celem każdej partii politycznej jest przejęcie władzy i realizacja swojego programu, swojego spojrzenia na pewne sprawy. Przynajmniej tak moim zdaniem powinno być.

Co do planów powstania partii to moim zdaniem nic z tego nie będzie. Jak na razie zainteresowanie wyraża kilka osób i tyle. Nie ma żadnych szczegółów określających charakter partii, ideii jakie mają przyświecać, informacji programowych.

Do góry
#97773 - 22/07/2003 03:24 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

ok. więc po koleji.

masz racje ze partią intereuje sie kilka osób... są dwa powody:
pierwszy to taki ze to takie forum które z polityka ma mało wspólnego a drugi ze w wiekszość ludzi jest za mało chceci i wiary w to ze cokolwiek uda sie zrobić wspólnie ... taka nasza narodowa przywara... samospełniająca sie przepowiednia. ludzie czakaja az ktoś to za nich zrobi ... leniwi sa i głupi ... cali polacy
żeby to zmienić trzeba wyjść do ludzi ... założyc własna strone i troche poreklamować na różnych stronach, forach itd. ALE trzeba z czymś wyjść ... STATUT ... chociaż podwaliny.

co do ideii to najważniejsza powinna byc uczciwość, jawność kontrolowana przez wszytskich członków. jeszcze jednym atutem ma byc (wg. mnie) pełny udział uzytkownika-członka parti na to sie w niej dzieje. od naszego przedstawiciela w terenie do "uzytkowanika" ma byc tylko jedno klikniecie.

wiadomo ze duży może wiele.... wykorzystajmy to ... taka incjatywa jak nasza moze przyciagnąc ludzi którzy już zadnym politykom nie wieżą, a są ich miliony

tylko trzeba troszke poswiecić swoiego wolnego czasu zamiast tkwic przed TV. przeciez nie trzeba chodzic na zadne zebrania wiece jak to jest w zwykłych partiach :zobacz: itd. wystarczy zasiaść przed kompem.

pozdro ... niezmordowany idealista

Do góry
#97774 - 22/07/2003 21:31 Re: Partia
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

A jaki charakter mam mieć partia. Prawicowa, lewicowa, liberalna??? Optowałbym za liberalną oczywiście jeżeli idzie o spojrzenie na gospodarkę.

Do góry
#97775 - 23/07/2003 00:57 Re: Partia
donic Offline
Carpal Tunnel

Tak jak juz ktoś tu napisał, równiez ja podejrzewam, że nic z tego nie będzie. Rozumiem, że spora część ludzi marzy o władzy i łatwych pieniadzach, ale nie wszystkim się to uda. Szanse aby zaistnieć i coś zdziałać macie niewielkie według mnie.

Uczciwych partii powstawało już dziesiatki, a jakie mamy to każdy widzi. Ludzie w kolejne obietnice o uczciwości nie uwierzą, bo mają do tego prawo. Tak jak ja mam prawo ( nie obowiązek) nie uczestniczyć w żadnych wyborach.

Mimo wszystko powodzenia.

Do góry
#97776 - 23/07/2003 17:24 Re: Partia
Kodi Offline
enthusiast

witam

uwazam ze nasza partia powinna dążyć do jak najwiekszej wolności dla obywateli ale tak aby nie zatarła sie istotna rola państwa jako regulatora spraw które wolny rynek nie potrafi rozwiązać. w przeciwienstwie do np. UPR która opowiada sie czasami za naprawde bzdurnymi rozwiazaniami, jak np: zakaz kontroli ksiegowości spółek przez US.
ale czy musimy sie od razu nazywać liberałowie... może raczej partia zdrowego rozsądku

uczciwość dotyczy nie partii ale jej przedstawicieli, zaryzykował bym stwierdzenie ze 99% procent z nas kradło by tak jak nasi kochani ministrowie i inni politycy gdyby tylko dostali sie na stołek.... czemu? bo to nie ludzie są nie uczciwi tylko SYSTEM JEST ZŁY !!!
jesli wydawane sa publiczne pieniadze (czyli własciwie niczyje) bez publicznej kontroli (AGENCJE,FUNDACJE RZADOWE) to jest to MAGNES NA KORUPCJE

pryjorytetem partii powinno byc wprowadzenie takich rozwiazan jak np. w szwecji ... gdzie mozna przesledzic los kazdej publicznej złotówki od pobrania do wydania.
ciekaw jestem czy wiecie w którym roku wprowadzono tam takie rozwiazanie, mozna sie pomylić o 100 lat

przykład z ostatnich dni: jak zostają wydane pieniadze na budowe dróg

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08