Strona 8 z 11 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#99289 - 04/03/2004 06:00 Re: partie polityczne
czesiek Offline
enthusiast

Meldunek: 07/02/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał haarer:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał andrzej901:
[qb]Ja myślę że tylko Platforma może coś dobrego dla naszego kraju zrobić. PiS jeśli idzie o program gospodarczy niczym nie różni sie od SLD wręcz jest nawet bardziej lewicowe.[/qb][/QUOTE]Widzę, że ten naród nigdy nie zmądrzeje:
Chyba po prostu nie znacie składu tej formacji. W Łodzi to w 90 % byli UW-ole
CZŁOWIEKU - UNIA WOLNOŚCI JUŻ RZĄDZIŁA!!!!
i co z tego wynikło?
pewnie za parę lat dasz głos na kolejną nadzieję, np. FORUM EUROPEJSKIE - nowa, swietlana formacja, co ztego ze z Millerem, Polem, Hausnerem...[/qb][/QUOTE]UW-ole czyli sami zydzi, ktorzy dbaja tylko o wlasny interes. Polska nie wstanie na nogi dopoki nie wezmie sie za wladze narod polski, tak mi dopomoz Bog.

Do góry
Bonus: Unibet
#99290 - 04/03/2004 12:11 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/11/2003
na gorze Hornblower dał juz
linka do strony, która pokazuje jak
PO "zwalcza" SLD

Ludzie- uczcie się historii, zanim będziecie chcieli wypowiadać się o historii kraju...
PO to głownie UW, czyli !!!!!! rewizjoniści z PZPR !!!!, często ( i to fakt, a nie zaden antysemityzm) żydowskiego pochodzenia, którym PZPR i komuna obrzydła, gdy po wojnie sześciodniowej w 1967 r. Sowieci postawili na Arabów p-ko Żydom. A w komunistycznych krajach rozpętali antysyjonistyczną nagonkę.
I bynajmniej ci ludzie czerwoni być nie przestali...
tyle, że zamiast komunizmu, do dziś są wierni euro-socjalizmowi a'la Mitterand, Santer, Schroeder.

PO-filom, polscy patrioci mówią :stop: :stop: :stop:

Do góry
#99291 - 04/03/2004 13:26 Re: partie polityczne
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/12/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb] Pewnie, że chciałbym coś "lepszego", ale to tak jak bym był w restauracji, w której muszę coś zamówić z ustalonego menu. Restauracja dość przeciętna... ale coś trzeba wybrać. I w tym wypadku są tylko dwa dania, które są w tym całym bajzlu godne uwagi... Wszystko inne to trucizna...[/qb][/QUOTE]Dokładnie się z tym zgadzam i myślę, że całe podsumowanie tego gorącego tematu można sprowadzić do powyższych słów.

Pozdrawiam

Do góry
#99292 - 04/03/2004 13:45 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

Zgadzam sie , ze to bedzie wybor mniejszego zła
ale PO wrzucam do jednego wora z SLD i Samoobroną
uke: wszystko - jedno czerwone gó..o

Do góry
#99293 - 04/03/2004 16:54 Re: partie polityczne
b6 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/09/2003
Daje jakis buk kursy na kolejnosc zajetego miejsca przez partie w najblizszych wyborach?

Do góry
#99294 - 04/03/2004 17:41 Re: partie polityczne
Hornblower Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/11/2003
JA DAJĘ TAKIE:
1. czy za parę lat bedziecie przeklinać PO i obudzicie się (jak zwykle) z ręką w nocniku?
TAK - 1,01 NIE - 19,5

PO - filom :stop: :stop: :stop:

Do góry
#99295 - 04/03/2004 18:37 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
A mi siębardzo Frasyniuk (zero populizmu, przyznał że nie pobierał pensji poselskiej) podobał w ostatnim Forum, zacząłem się zastanawiać nad UW teraz przy ich 4% poparciu nie ma tam karierowiczów i innych śmieci (teraz wszystko idzie do PO i Samoobrony).

Do góry
#99296 - 04/03/2004 18:53 Re: partie polityczne
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
witam
jedyną partią w Polsce,która się nie u****ła przez te wszystkie lata tfu transformacji jest UPR.Ma ona od lat, jedyny rozsądny, prawdziwie kapitalistyczny program gospodarczy w odróżnieniu od wszystkich tych pożal się Boże demagogicznych partyjek tzw.prawicowych takich jak PO,PIS czy LPR .
Powiem więcej głosowanie na UPR powinno być naszym naturalnym wyborem w tym gronie :zobacz: .
Każdy jest tutaj przecież indywidualistą nie wystawiającym łapki po jałmużnę od tego socjalistycznego bękarta okrągłego stołu,
ceniącym przy tym możliwość wolnego wyboru co jest kwintensencją wolności.

POZDRAWIAM
ELDORADO

Do góry
#99297 - 04/03/2004 19:28 Re: partie polityczne
Hornblower Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/11/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jerome:
[qb]A mi siębardzo Frasyniuk (zero populizmu, przyznał że nie pobierał pensji poselskiej) podobał w ostatnim Forum, zacząłem się zastanawiać nad UW teraz przy ich 4% poparciu nie ma tam karierowiczów i innych śmieci (teraz wszystko idzie do PO i Samoobrony).[/qb][/QUOTE]luknij pare pięter wyżej do textu haarera, gościu
ręce opadają
precz z demokracją - gdzie jełopy mają prawo głosu !!!!

Do góry
#99298 - 04/03/2004 19:36 Re: partie polityczne
eroll Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Po:
1).Kurde posłowie powinni zarabiać w granicach rozsądku (500-1500zł),albo wogóle.
2).Powinno ich byc o połowię mniej.
3).Nie ma dobrej parti politycznej w sejmie a te poza sejmem jak ktoś już dobrze napisał zostaną sprawdzone dopiero jak się dorwą do koryta i wtedy stwierdzimy czy sa lepsze.

Obliczenia:

zarobek posła 8000(pensja)+dieta+komisje+wyjazdy do brukseli a które im się płaci = średni0 11000zł

11000*465(ilość posłów)*12(miesiące)
=61380000 czyli ponad 61 milionów nowych złotych wydajemy na tych darmozjadów!!!!!!
No comment!!!!!!!!

Do góry
#99299 - 04/03/2004 19:37 Re: partie polityczne
eroll Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Tyle wydajemy na nich w ciągu roku tak dla ścisłości...

Do góry
#99300 - 04/03/2004 21:14 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Hornblower:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał jerome:
[qb]A mi siębardzo Frasyniuk (zero populizmu, przyznał że nie pobierał pensji poselskiej) podobał w ostatnim Forum, zacząłem się zastanawiać nad UW teraz przy ich 4% poparciu nie ma tam karierowiczów i innych śmieci (teraz wszystko idzie do PO i Samoobrony).[/qb][/QUOTE]luknij pare pięter wyżej do textu haarera, gościu
ręce opadają
precz z demokracją - gdzie jełopy mają prawo głosu !!!![/qb][/QUOTE]Zgadza się do PO przeszła gorsza część UW, karierowicze, Frasyniuk to mądry facet i temu nie można zaprzeczyć, nawet ponoć strzaskał jakiegoś z LPR:). A jeśli ci się nie podoba demokracja to zapraszam na Białoruś, tam też uważają że jełopy nie mają prawa głosu. A co do UW to nie wiem, znam teraz tylko paru polityków, ale raczej nie zagłosuje. A co do partii zasiadających w sejmnie to zbłaźnili się nie głosując za planem Hausnera, bo czy rzesze ekonomistów nie ma racji popierając ten plan?!
Głosować w POlsce nie ma na kogo. A ludziom biednym sięnie dziwcie że idą za Lepperem ktOry, bo spróbujcie żyć za 500-1000 zeta na 4 osobowa rodzine w miesiacu.

Do góry
#99301 - 04/03/2004 21:18 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

krytykom wysokich zarobkow poselskich uzmysławiam:
za 1000-1500 zł
to na posła pojdzie tylko ktos bogaty-czego akrat wcale nie potępiam
ale wwtedy zacznie się krzyk, że bogaci rwą się do władzy a biedni nie mają zadnych praw
tak zle -i tak niedobrze
a moze zniesc parlament
i wprowadzic dyktaturę a'la Pinochet !!!???
Od razu krytykom zalecam, by sobie poczytali o tych rządach, anie opierali się na wyssanych z palca biadoleniach komuchów czy Michnikowskiej "Gazety Wyborczej"

jak mawia papież (notabene wcale nie mój idol, bo zbyt liberalny) PRAWDA WAS WYZWOLI

Do góry
#99302 - 04/03/2004 21:24 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

Jerome, czy ty masz choc troche wykształcenia
i potrafisz odroznic prawicową, wolnorynkową dyktaturę od totalitarnej, komuszej?
Własnie jak słucham takich jak ty, to coraz bardziej się przekonuję do tej idei - rozwalacie ten kraj Z GŁUPOTY !!!
bladego pojęcia nie ma przeciętny obywatwel-wyborca o polityce, historii, ekonomii i daje się wodzic za nos przez całe zycie przez Millerow, Lepperów, Frasyniuków, Rokitow
i jeszcze tych, ktorzy krzyczą :Polityka jest brudna!!!
To oni są brudni i trza ich wymieść - bo to nasz kraj i nasze życie !!!
A gadać i narzekać to se możecie jeszcze i 50 lat.
Im to pasuje

Do góry
#99303 - 04/03/2004 21:26 Re: partie polityczne
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
A plan czerowonskórego Hausnera to niby w kogo uderza ? W biedniejszych. Zabrać tym co nie mają, a przy łaskach zostawić takich pojebów jakich widzimy w sejmie. Hausner wie co robi, ten plan dotyczy jego , a nie kraju, dlatego nie dziwcie się że SLD jest skończony i ide o zakład z każdym, że Samoobrona będzie mieć o wiele większe poparcie.
Dodam, że w dupie mam wszystkie partie prócz UPR, ale jakbym musiał wybierac między SLD, a Samoobroną to glosowałbym na tych drugich.

Do góry
#99304 - 04/03/2004 23:09 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Tak panie haarer, Augusto Pinochet pana idolem, brawo, poczytaj troche historii. Jak ktoś jest za ograniczeniami wolności obywatelskiej to niech się sam zacznie ograniczać, jeśli chodzi o gospodarkę to też popieram liberalną, ale jak słysze takich jak ty, to mi się niedobrze robi, ty się znasz najlepiej na wszystkich na ekonomii historii i polityce ty wiesz najlepiej wszystko i kłamią ci co uważają że Pinochet łamał prawa człowieka (póki co w POlsce jeszcze nikt nikogo nie zabija), skoro Pinochet był taki dobry to dlaczego go własne społeczeństwo odrzuciło? Nie mówię, że nie odnosił sukcesów gospodarczych, bo odnosił ale oprócz tego liczy się coś jeszcze. Uwielbiam takich gości, dostanie taki internet i się wymądrza bo nikt nie dojdzie który to.

Do góry
#99305 - 04/03/2004 23:18 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

no to prosze, kogo i ilu zabił Pinochet?
ja wiem o 1500 kubanskich dywersantow i komuchow, ktorzy napadali i rabowali obywateli
a z wolnoscia to juz pisałem-masz ją od 15 lat - i coraz gorzej, ale wolno wybierac....
liberał? taki jak Frasyniuk, moralny to może-ale nie gospodarczy
a wiedzy, kolego pewnie mam więcej- to nie wstyd
a jak mam -to sie nią dzielę z innymi
a ty co bys chciał - samych idiotów - chyba tak, bo takie niestety mamy społeczenstwo
idioci mają głos i wybierają cwaniaków, ktorzy są od nich cwansi

Do góry
#99306 - 04/03/2004 23:32 Re: partie polityczne
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
haarer:
----------
CZŁOWIEKU - UNIA WOLNOŚCI JUŻ RZĄDZIŁA!!!!
- no nie za bardzo wiem kiedy bo koalicję z AWS-em nie można pod to podpiąć. :rolleyes:

nawet debil jak Lepper powie czasem cos sensownego
- musiało mnie wtedy nie być przy telewizorze. Zresztą, nie mam Discovery Channel w pakiecie...

ale PO wrzucam do jednego wora z SLD i Samoobroną
- PO do jednego worka z Samoobroną? Pielęgniarko! Szybko tu proszę!!!

...i daje się wodzic za nos przez całe zycie przez Millerow, Lepperów, Frasyniuków, Rokitow
- porównujesz Leppera do Rokity? Kiedyś nie byłem jego (Rokity) zwolennikiem, ale dziś czuję do niego duży respekt.
----------

OK, dalej i normalniej...

Donic, kiedyś miałem o nich inne zdanie, ale dziś uważam UPR za banda pomyleńców. Przeciw NATO (pieniądze z Moskwy czy co?), przeciko wejściu do UE (dopiero byśmy zobaczyli inwestycje w kraju oraz rozwój naszego państwa...), po prostu jedna wielka pomyłka. Dziś nie masz wyboru czy być w Unii czy nie. Masz wybór: być w unii z Europą zachodnią... albo być w unii z Białorusią, Ukrainą... Rosją. Jak na razie wszystkie działania UPR były wymierzone przeciw Polsce, a co najgorsze nie chodzi to pewnie o "obce" interesty tylko o głupotę.

Nie zgodzę się też zupełnie z Twoim stwierdzeniem: "jakbym musiał wybierac między SLD, a Samoobroną to glosowałbym na tych drugich.. Też nie znoszę "Sojusz Lewych Dochodów", ale nie porównujmy ich do motłochu z Samodestrukcji... dopiero byś położył ten kraj na łopatki...

----------

Pod koniec dnia nie chodzi mi o to, że istnieje jakaś super partia, na która trzeba za wszelką cenę głosować. Taka nie istnieje. Ale trzeba wykazać rozum i oddać głos na to co jest najrozsądniejsze w tym całym bajzlu. No i tu by ratować nasze państwo możemy tylko głosować na PO oraz PiS i mieć nadzieję, że razem zdobędą 50% elektoratu i nie będą musieli innych dołączać do koalicji...

Do góry
#99307 - 04/03/2004 23:35 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał haarer:
[qb]no to prosze, kogo i ilu zabił Pinochet?
ja wiem o 1500 kubanskich dywersantow i komuchow, ktorzy napadali i rabowali obywateli
a z wolnoscia to juz pisałem-masz ją od 15 lat - i coraz gorzej, ale wolno wybierac....
liberał? taki jak Frasyniuk, moralny to może-ale nie gospodarczy
a wiedzy, kolego pewnie mam więcej- to nie wstyd
a jak mam -to sie nią dzielę z innymi
a ty co bys chciał - samych idiotów - chyba tak, bo takie niestety mamy społeczenstwo
idioci mają głos i wybierają cwaniaków, ktorzy są od nich cwansi[/qb][/QUOTE]swoją mąrdość pokazałeś nazywając mnie głupcem, liberalizm ok ale gospodarczy i obyczajowy. Czemu ktoś ma Ci zakazywać palenia papierosów, picia alkoholu, chodzenia na dziwki, palenia marichuany, czytania playboya (żeby nie było, nie chodzę na dziwki ani ie palę ) Pinocheta wykopało własne społeczeństwo, więc taki świetny nie był. I nie mówie że Frasyniuk to liberał gospodarczy (napewno większy niż ci w sejmie), ale gość mi się spodobał we wtorkowym Forum. A wyzywać kogoś na necie to naprawdę szczyt odwagi.

Do góry
#99308 - 04/03/2004 23:37 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[Pod koniec dnia nie chodzi mi o to, że istnieje jakaś super partia, na która trzeba za wszelką cenę głosować. Taka nie istnieje. Ale trzeba wykazać rozum i oddać głos na to co jest najrozsądniejsze w tym całym bajzlu. No i tu by ratować nasze państwo możemy tylko głosować na PO oraz PiS i mieć nadzieję, że razem zdobędą 50% elektoratu i nie będą musieli innych dołączać do koalicji...[/QB][/QUOTE]Tylko kłóci mi siętu socjalizm PiSu i liberalizm(prawdopodobnie populistyczny) PO.

Do góry
Strona 8 z 11 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 >

Moderator:  Biszop, rafal08