Strona 9 z 11 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#99309 - 04/03/2004 23:40 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/11/2003
Pinocheta wykopało własne społeczeństwo, więc taki świetny nie był.

ale argument-społeczenstwo !!!zabiło!!! nawet Jezusa
nie dogadamy sie, bo ty jestes zapatrzony w demokracje
wiekszosc ma racje!!!!
bzdeta...

a jak raż acie fakty, albo czyjas większa wiedza, to co ja mogę jeszcze powiedziec...

najwyzej westchnę i pomodlę sie za ciebie

Do góry
Bonus: Unibet
#99310 - 04/03/2004 23:48 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

demokratycznie wybrano ADOLFA HITLERA !!!!!
większosc miała rację zabijając Żydow, Polakow...itd

Do góry
#99311 - 04/03/2004 23:49 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

do jutra
i panowie...
zdobądzcie najpierw trochę wiedzy przed dyskusją
na szczęscie net jest anonimowy

Do góry
#99312 - 05/03/2004 01:16 Re: partie polityczne
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jerome:
[qb]
swoją mąrdość pokazałeś nazywając mnie głupcem [/qb][/QUOTE]jerome, nie przejmuj się ten Światły Człowiek nazwał mnie jełopem bo miałem inne poglądy na temat wiary od niego.

Ma tendecje to przekręcania faktów i wypowiedzi.

Dzieli też ludzi na lepszych i gorszych, zależy czy ktoś podziela jego poglądy, czy nie - Adolf Hitler też tak robił, tlko kierował sie innymi kryteriami.

Próbowałem dyskutować z nim ale to nie ma najmniejszego sensu, można narazić się tylko na wyzwiska.

Do góry
#99313 - 05/03/2004 02:37 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Ciekawy jestem tylko czy jest taki mądry na necie czy w rzeczywistości też, nie wielu ludzi zaczyna dyskusje od obrażania innych, no ale net jest na tyle liberalny (o zgrozo! trzeba by zabronić! przecież na necie mogą jacyś lewicowi watażkowie albo pozbawieni jakiejkolwiek cnoty ateiści swoje bzdurne poglądy rozpowszechniać!) że każdy może sięw nim wyżyć do woli i dać upust swoim emocjom. Bo gdzieś trzeba co nie

Do góry
#99314 - 05/03/2004 02:44 Re: partie polityczne
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
[QUOTE]Oryginalnie wysłał haarer:
[qb]do jutra
i panowie...
zdobądzcie najpierw trochę wiedzy przed dyskusją
na szczęscie net jest anonimowy[/qb][/QUOTE]Haarer, na forum dość łatwo jest zmienić nick. Wchodzisz do swojego profilu i po sprawie.

Gdyby natomiast Polska chciała zmienić swoją nazwę na Mozambique... to w tym momencie potrzeba trochę zaawansowanej technologii. Wystarczy Cię sklonować kilkaset razy i obsadzić Tobą sejm i senat...

Do góry
#99315 - 05/03/2004 12:49 Re: partie polityczne
Hornblower Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/11/2003
nie będe sie powtarzał- poczytajcie moje wypowiedzi z dzisiejszego ranka w 'Kościół-pytania za...."
Ale czuję, że haarer z jednym to ma na pewno rację
- wtórny analfabetyzm atakuje...

Do góry
#99316 - 05/03/2004 13:02 Re: partie polityczne
Hornblower Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/11/2003
parę rzeczy mnie rozzbawiło-ale najbardziej jerome

Plan Hausnera jest OK, bo go stworzyli ekonimisci
stary, znow logika sie kłania
przyjmijmy dla uproszczenia, ze śa tylko dwa poglady: liberalny i socjalistyczny
1. jesli liberalny jest mądry, to socjalistyczny jest zły-albo na odwrót . A oba stworzyli ekonomisci! Albo więc jedni albo drudzy to idioci...
2. oba są złe. Wtedy wszyscy ekonomisci to idioci

tyle to nawet ja potrafię wykombinowac, choc dopiero studiuję, no ale logikę to juz na 1-szym roku miałem.

A UPR-owcy potwierdzą, ze obok UE i Białorusi istnieją jeszcze 3 rozwiązania
- coraz bardziej liberalna rynkowo Rosja (bardzo się oddala od Białorusi
- samodzielnosc, na wzór chocby baaaardzo biednej 30 lat temu a teraz baaardzo bogatej Norwegii(ktora dwukrotnie odrzuciła UE)
- NAFTA

Nazywając rzecz po imieniu, panowie euro-federasci, nie mowicie całej prawdy - czyli KŁAMIECIE.

Do góry
#99317 - 05/03/2004 14:16 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

Witam w piękny marcowy dzien
hmmm
Zacznę od przeprosin za ew. wyzwiska, może i nie poniosło.
Natomiast poziom dyskusji jest autentycznie niski. Chętnie z kims pogadam, tak jak to zaproponował kol. Hornblower.
Ale nie spodziewajcie się, że będę pważnie traktować kogoś, kto sypie ogólnikami (wiadomo,ze; zanosi się; mowi sie itd.). Ja na wszystko przytocze cytaty, potwierdzenia - niekoniecznie od razu, omnibusem nie jestem.
Zastanowcie się przede wszystkim, czego naprawde chcecie: poprzerzucac się nielogicznymi wywodami lub kłamstwami czy dojśc do prawdy?
A jak kogoś drażni prawda albo logika - to zero dyskusji. Taki ktoś sam wystawia sobie świadectwo.
Owszem mam dwa fakultety -ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Wywód Hornblowera o ekonomistach jest tu dobrym przykładem. To już znacznie bardziej przydatne są wiadomości z logiki czy filozofii.
Moze i nieco mojej buty tu się ujawniło-ale wolę to niż dumę z własnej głupoty. Przecież ileś lat temu ja też nie miałem pojęcia o niczym. Zamiast drwienia z mądrzejszych od siebie, poświęciłem czas na przejęcie tej wiedzy.
Mówcie, co chcecie ale jak was czytam - to naprawdę nie widzę sensu demokracji. Do was nic nie dociera. I dziwię się takiemu Korwinowi-Mikke (z którym zgadzam się gospodarczo, politycznie juz mniej), ze w ogóle bawi się w wybory. Panie Januszu, przeciętny obywatel, nie rozumie, co pan do niego mówi !!!!
A przecież ceni pan Pinocheta - weż się pan albo za urabianie wojska, albo tworzenie własnej milicji patyjnej. D...kratycznie, jak pan mowi, to zawsze ludzi omamią Millery i Leppery. I ta sama karuzela co 4 lata! A kraj jest juz na skraju przepasci. Ale teraz UE nas ocali :

Do góry
#99318 - 05/03/2004 14:25 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał jerome:
[qb]
swoją mąrdość pokazałeś nazywając mnie głupcem [/qb][/QUOTE]jerome, nie przejmuj się ten Światły Człowiek nazwał mnie jełopem bo miałem inne poglądy na temat wiary od niego.

Ma tendecje to przekręcania faktów i wypowiedzi.

Dzieli też ludzi na lepszych i gorszych, zależy czy ktoś podziela jego poglądy, czy nie - Adolf Hitler też tak robił, tlko kierował sie innymi kryteriami.

Próbowałem dyskutować z nim ale to nie ma najmniejszego sensu, można narazić się tylko na wyzwiska.[/qb][/QUOTE]xeo, ty przeciez w ogole nie dyskutujesz, nie odpowiadasz na moje pytania...
A Adolf Hitler to tez ateista i narodowy socjalista
Jak bys rozumiał wczesniejsze teksty, to bys wiedział, ze nazizm, jak i komunizm własnie dlatego, że odrzuciły Boga jako gwaranta praw i postawił w jego m-ce Fuehrera doprowadziły do ludobójstwa.
Adolf mordował oponentow. Ja jedynie twierdze, ze moi są w błedzie. Ale - wolno im -sam Bóg dał prawo wyboru. Jak chcesz to możesz być i satanistą ale nie podziwaj się, że Bóg cię za to pochwali.
Mozesz oczywiscie znow uznac to za wyzwisko -dla mnie to tylko stwierdzenie faktu:
sprawiasz wrazenie wtórnego analfabety
Nauczyciel, jak ci powie, ze nie kumasz tematu-to tez jest złosliwy i butny?

Do góry
#99319 - 05/03/2004 17:19 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Hornblower:
[QB]parę rzeczy mnie rozzbawiło-ale najbardziej jerome

Plan Hausnera jest OK, bo go stworzyli ekonimisci
stary, znow logika sie kłania
przyjmijmy dla uproszczenia, ze śa tylko dwa poglady: liberalny i socjalistyczny
1. jesli liberalny jest mądry, to socjalistyczny jest zły-albo na odwrót . A oba stworzyli ekonomisci! Albo więc jedni albo drudzy to idioci...
2. oba są złe. Wtedy wszyscy ekonomisci to idioci
QB][/QUOTE]No proszę, taki mądry, a z czytaniem ma problemy, napisałem że plan hausnera popiera bardzo duża część ekonomistów (np. Centrum Adama Smitha), bo lepsze są małe oszczędności niż brak, a że plan ekonomiści stworzyli to też prawda, bo któż inny. Uwielbiam jak ktoś mi wkłada w usta słowa których nie powiedziałem.

Do góry
#99320 - 05/03/2004 17:26 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

a moze ktos mnie zgnoi za Pinocheta?

Do góry
#99321 - 05/03/2004 17:53 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał haarer:
[qb]a moze ktos mnie zgnoi za Pinocheta?[/qb][/QUOTE]Jesteś przeciw demokracji, ale założe się że nie chciałbyś aby ktoś Ci czegoś z góry zakazywał (np uprawiania hazardu) Czy nie buntowałbyś się wtedy? Gospodarka mogła by rosnąćile chciała, ale jeżeli ktoś znacznie ogranicza ci twoją wolność obywatelską to to się nie liczy. Mordowanie politycznych przeciwników jest wg Ciebie ok, czy w Polsce komuniści wymordowali miliony? Czy każdy komuch zasługuje na śmierć, żaden katolik nie powinien pochwalać zabijania, ani kary śmierci, a ty nim jesteś. Czytając twoje opinie, wnioskuję że chciałbyś być w rządzie nowego Pinochata albo Franco, chciałbyś rządzić ale nie chciałbyś być rządzonym, a katolicyzm głosi równość ludzi. Gdzie tu logika?

Do góry
#99322 - 05/03/2004 18:09 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

a kiedy Pinochet zakazał hazardu?
powiem wiecej przez cała dyktature mozna bylo w kioskach kupic lit. marksistowską
A zamach maiał miejsce bo
-czerwomi doprowadzili kraj do ruiny
-zaczeli mordowac przeciwnikow
-w kraju pojawilo sie kilka tysiecy agentow kubanskich i sowieckich

A Koscioł -moj drogi-zezwala na zabojstwo w samoobronie. Najlepszy przyklad-kapelani wojskowi.

Do góry
#99323 - 05/03/2004 18:14 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

a czerwoni w Polsce faktycznie wymordowali "tylko" kiladzisiat, moze sto kilkadzisiat tysiecy, ale za to głownie elite: oficerow, naukowcow.
Dlatego do dzis mozna to społeczenstwo ogłupiac.
Jednak w innych krajach te liczby były znacznie wieksze - to niby Pinochet miał liczyc na fart, ze komuchy zabija "tylko" np. 20 tys?
A jakby byo jak w podobnym okresie w Kampuczy-1/3 narodu do piachu?
Nawet komuchy nie daja mu wiecej niz pare tysiecy...

Do góry
#99324 - 05/03/2004 18:47 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Nie dogadamy się, dla ciebie demokracja jest zła (bo powinna rządzić tylko mała grupka wybrańców hareer i hornblower, a jerome i xeo powinni słuchać bo są głups) dla mnie nie jest i nadal nie rozumiem jak możesz tak uważać skoro jesteś katolikiem, albo wierzysz, albo nie, nie.

Do góry
#99325 - 05/03/2004 18:51 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

co ma katolicyzm do demokracji czy autorytarnej dyktatury?
ani tego Kościól nie potepia ani nie zaleca

a skoro sam twierdzisz, ze głupki mogą decydowac o panstwie, to ....?

i jeszcze raz--wizyta u logika zalecana, jerome

Do góry
#99326 - 05/03/2004 21:59 Re: partie polityczne
Tolstoy Offline
member

Meldunek: 09/11/2003
xeo
Member
Użytkownik # 264

wysłano 05-03-2004 17:47
--------------------------------------------------------------------------------
....

Harrer nie wykazał mi braku logiki, jedynie twierdził, że moje wypowiedzi są pozbawione logiki.

Do góry
#99327 - 26/03/2004 13:23 Re: partie polityczne
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
Nigdy nie wierzyłem w spiskową teorię dziejów, ale po tym co dzisiaj przeczytałem ??? chyba zmienię zdanie.

Jak zasypiałem wieczorem to ta partia się tworzyła.....obudziłem się rano i już jest w czołówce najpopularniejszych ugrupowań. :eek:

...bez programu, bez zaplecza, "wyświechtane" nazwiska....

chyba dzisiaj przed snem też założę sobie partię (pod nazwą UPA-UPA GOŁA DUPA ) i rano dostanę dofinansowanie do mojego ugrupowania z budżetu.

Chce mi się uke:

Do góry
#99328 - 26/03/2004 16:35 Re: partie polityczne
Radj Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał konkurs:
[qb]Nigdy nie wierzyłem w spiskową teorię dziejów, ale po tym co dzisiaj przeczytałem ??? chyba zmienię zdanie.

Jak zasypiałem wieczorem to ta partia się tworzyła.....obudziłem się rano i już jest w czołówce najpopularniejszych ugrupowań. :eek:

...bez programu, bez zaplecza, "wyświechtane" nazwiska....

chyba dzisiaj przed snem też założę sobie partię (pod nazwą UPA-UPA GOŁA DUPA ) i rano dostanę dofinansowanie do mojego ugrupowania z budżetu.

Chce mi się uke: [/qb][/QUOTE]Tak szybko jej nie zalozysz Trzeba rejestrowac w sadzie itd. Z tym poparciem to faktycznie jest jeden wielki zart i to pokazje jak glupie jest polskie spoleczenstwo.

Do góry
Strona 9 z 11 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 >

Moderator:  Biszop, rafal08