Strona 4 z 11 < 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 >
Opcje tematu
#99209 - 22/01/2004 00:32 Re: partie polityczne
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/12/2002
A ja odnosząc się do obecnej i przyszłej sytuacji zacytuję tylko te słowa:

Wiesz co mnie boli ?
że w głowach się pier doli
zakłócony pokój ludziom dobrej woli

Pozdrawiam
mpbrowar

Do góry
Bonus: Unibet
#99210 - 22/01/2004 03:37 Re: partie polityczne
KeeYou Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/06/2003
To ja tez pocytuję sobie:
"Niewierzę politykom"
A PO to faktycznie lepsze zło. Tylko jak długo jeszcze bedziemy wybierać mniej śmierdzącą kupę? Toć to ciągle kupa jest!
Nie ma opcji na te wybory, wszyscy kradną, kłamią i ciągną na stołki jak nie przymierzając wilka do lasu.
"Wybory znowu będą tu, kłamstwa kolejny raz
pisiory do nich pójdą znów, by w c***a robić nas
...
condomy włóżmy na nich JUŻ, bo obryzgają głupotami nas !!!
Nie wiem, czego od nas chce kutasów partia ta
i nie obchodzi przecież nas ich po****na gra,
nie chcemy szmacić, ****ić się, oglądać więcej WAS
więc od*******cie lepiej się, dopóki macie na to czas."

To żem błysnął na koniec. Wybaczcie bluzgi, to cytat, licencia poetika

Do góry
#99211 - 22/01/2004 23:46 Re: partie polityczne
Adas Offline
enthusiast

Meldunek: 19/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ballack:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Akratitos:
[qb]Alternatywą drodzy politykierzy jest zbudowanie partii neokonserwatywnej, która współgrając zasadami liberalizmu gospodarczego i konserwatyzmu społecznego
[/qb][/QUOTE]Powstanie taka partia mozemy rozmawiać. Skupmy sie na chwili obecnej i na partiach które mamy w tej chwili. Co do Piskorskiego to zgoda temu panu bym podziekował.[/qb][/QUOTE]Ta partia powstała kilkanaście lat temu..
UPR-em się nazywa.
www.upr.org.pl

Do góry
#99212 - 24/01/2004 16:28 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
POpulizm

Oto wielka platforma obywatelska, już naprawdę nie mogę znieść tego polskiego populizmu i polskiej demagogii. Oni chcą racjonalizacji wydatków. To jest żałosne.

Do góry
#99213 - 25/01/2004 14:20 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

Meldunek: 14/02/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ballack:
[qb]Dlaczego PO, a no za ich liberalne podejscie do gospodarki. Dosyć mam juz socjalistycznych rządów. Polska od 1993 roku rządzona jest przez lewicowców. 1993-1997 SLD-PSL, 1997-2001 AWS, 2001-2005 SLD. Chyba czas na zmianę. Poza tym potencjał ludzki w Platformie wydaje sie być najlepszy spośród wszystkich partii.

Scamander a jak nie PO to jaką partię popierać??
Alternatywą może być chyba tylko tylko PiS.[/qb][/QUOTE]Ballack. Jedyny liberalizm w PO to podatek liniowy, a reszta to jusz tylko populizm. Nie znam programu gospodarczego PO i chcialbym abys przytoczyl mi kilka przykladów. Najblizej moich liberalnych pogladow jest UPR. A glosuje na nich bo maja stale ten sam proglam i nie probuja sie dostosowac do potrzeb ludzi. www.e-upr.org

pozdry
Scamander

Do góry
#99214 - 25/01/2004 16:18 Re: partie polityczne
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000

To w moich oczach przekreśliło UPR. Jeśli ktoś robi taki sabotaż na Polsce jak Samodestrukcja i Liga Przyjaciół Rosji to co tu więcej mówić? A jeszcze jak o Nafcie słyszałem to już w ogóle chciałem wysłać JKM atlas świata...

Po drugie nie wiem jak mam rozumieć tekst "partia konserwatywno liberalna".

Po trzecie, jeśli szukałbym partii, która rzeczewiście posiada ludzi zdolnych do kierowania państwem to głosowałbym na Unię Wolności. Ale ta niestety nie ma pojęcia o marketingu politycznym i praktycznie zniknęła ze sceny... a wiadomo, że jak nie osiągnie progu 5% to głos jest stracony. Tak więc nawet jak bym był zwolennikiem UPR to i tak nie chciałbym marnować głosu na partię widmo...

Do góry
#99215 - 25/01/2004 18:04 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]

To w moich oczach przekreśliło UPR. Jeśli ktoś robi taki sabotaż na Polsce jak Samodestrukcja i Liga Przyjaciół Rosji to co tu więcej mówić? A jeszcze jak o Nafcie słyszałem to już w ogóle chciałem wysłać JKM atlas świata...

Po drugie nie wiem jak mam rozumieć tekst "partia konserwatywno liberalna".

Po trzecie, jeśli szukałbym partii, która rzeczewiście posiada ludzi zdolnych do kierowania państwem to głosowałbym na Unię Wolności. Ale ta niestety nie ma pojęcia o marketingu politycznym i praktycznie zniknęła ze sceny... a wiadomo, że jak nie osiągnie progu 5% to głos jest stracony. Tak więc nawet jak bym był zwolennikiem UPR to i tak nie chciałbym marnować głosu na partię widmo...[/qb][/QUOTE]Ja bylem zwolennikiem UE do czasu gdy w czwartek przed referendum odbyla sie debata polityczna. Na poczatku zwolennicy i przeciwnicy zbijali swoje argumenty, lecz pod koniec programu jedynym argumentem zwolennikow bylo to ze cudownie bedzie jak bedziemy w europie.To sprawilo ze zaczalem myslec.
Nie porownuj UPR do Samoobrony i LPRu poniewaz te partie reprezentuja calkowicie inny poglad na gospodarke. Nafta to byl tylko przyklad, ktory mial pokazac ze UPR jest za wolnoscia rynku (jaki jest w NAFCIE), a jest przeciw socjalizmowi(UE).

Partia konserwatywno-liberalna czyli partia ktora obyczajowo jest konserwatywna, a gospodarczo: liberalna.

UW stracila u mnie gdy weszla w koalicje z lewicowym AWSem. To tak jakby PO zrobilo koalicje z LPRem. Zresztą PO to ludzie ktorzy byli wczesniej w UW czy AWSie, a zeby miec miejsce przy korycie stworzyli nowa partie. To sa ci sami politycy, ale ludzie tego nie widza. PO nic dla kraju nie zrobila i nic dobrego nie zrobi. Takie jest moje zdanie.

A co do marnowania glosu to niestety wiekszosc ludzi mysli tak jak Ty Conradzie.

pozdry
Scamander

Ps. Byc za UE czy nie byc, poczytaj sobie http://www.niedlaunii.prv.pl/

Do góry
#99216 - 25/01/2004 18:17 Re: partie polityczne
Conrad Offline

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Scamander:
[qb]Nafta to byl tylko przyklad, ktory mial pokazac ze UPR jest za wolnoscia rynku (jaki jest w NAFCIE), a jest przeciw socjalizmowi(UE) ... Zresztą PO to ludzie ktorzy byli wczesniej w UW czy AWSie, a zeby miec miejsce przy korycie stworzyli nowa partie. To sa ci sami politycy, ale ludzie tego nie widza. PO nic dla kraju nie zrobila i nic dobrego nie zrobi ... Ps. kazdy Twoj argument dot. poparcia UE jestem wstanie zbic.[/qb][/QUOTE]Przykład z Naftą był dość śmieszny bo tak naprawdę wyssany z palca. Nigdy nie było nawet takiej propozycji ze strony Amerykanów i nawet oni sami (ambasador w Polsce) się dziwili gdy pytano ich o to.

AWS to była totalna lewica i na całe szczęście ich już nie ma. Kto był dobry miał szansę przejść do PO, kto nie był musi sobie szukać innego zawodu. W każdym bądź razie nie ma obecnie partii z lepszą kadrą niż PO i mam nadzieję, że jesteś to w stanie zrozumieć.

UPR przegrał u mnie bo zajął wspólne stanowisko z LPR i Samochamstwem. Nie wiem co Ci się podoba w tej partii? Czy tylko ich program, czyli czysta teoria/marketing polityczny? Nie potrafię wymienić jednej kompetentnej osoby z tej partii. Nie wystarczy mieć dobre pomysły, trzeba mieć też ludzi. UPR ich po prostu nie ma, tak więc z czym do ludzi?

Co do tego ostatniego (P.S.) to nie ma szans. Sam dobrze wiesz, że powiedzenie 'NIE' byłoby katastrofą dla Polski.

Do góry
#99217 - 25/01/2004 18:32 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

W konstytucji UE najbardziej podoba mi sie stwierdzenie o "społecznej gospodarce rynkowej, gdzie celem jest pełne zatrudnienie i postęp socjalny"

"społeczna gospodarka rynkowa" - bzdura!!!
"celem jest pelne zatrudnienie" - nie ma jak system
"postep socjalny" - prawdziwy rodzynek, tekst wziety chyba z komuny, a do tego jedno drugie wyklucza.
pozdry
Scamander

Do góry
#99218 - 25/01/2004 18:35 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

[qb]
Co do tego ostatniego (P.S.) to nie ma szans. Sam dobrze wiesz, że powiedzenie 'NIE' byłoby katastrofą dla Polski.[/qb][/QUOTE]buehehe dobre

Do góry
#99219 - 25/01/2004 18:50 Re: partie polityczne
Conrad Offline

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Scamander:
[qb]buehehe dobre [/qb][/QUOTE]Nie przejmuj się, Rosja też bardzo nie chciała naszego wejścia do Unii. Nawet nadajniki przekazała pewnej stacji radiowej...

Powiedz mi tylko jedną rzecz: czy UPR przypadkiem nie była PRZECIWKO wejścia Polski do NATO???

Do góry
#99220 - 25/01/2004 18:55 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

[qb]Przykład z Naftą był dość śmieszny bo tak naprawdę wyssany z palca.[/qb]

Kazdy przyklad jest dobry by pokazac sendo sprawy

[qb]Nigdy nie było nawet takiej propozycji ze strony Amerykanów i nawet oni sami (ambasador w Polsce) się dziwili gdy pytano ich o to.[/qb]

Chyba Conradzie nie zrozumiałeś o co mi chodzi.

[qb]AWS to była totalna lewica i na całe szczęście ich już nie ma.[/qb]

Zgadzam sie w 100%.

[qb]Kto był dobry miał szansę przejść do PO, kto nie był musi sobie szukać innego zawodu. W każdym bądź razie nie ma obecnie partii z lepszą kadrą niż PO i mam nadzieję, że jesteś to w stanie zrozumieć.[/qb]

Nie przeszkadza mi to. Ja mam inny punkt widzienia.

[qb]UPR przegrał u mnie bo zajął wspólne stanowisko z LPR i Samochamstwem.[/qb]

A PO stracilo u mnie bo w głosowaniu nad poprawką senatu zajęła wspólne stanowisko z S i z LPR

[qb] Nie wiem co Ci się podoba w tej partii? Czy tylko ich program, czyli czysta teoria(...)?[/qb]

Prawie zgadłeś

[qb] Nie potrafię wymienić jednej kompetentnej osoby z tej partii. Nie wystarczy mieć dobre pomysły, trzeba mieć też ludzi. UPR ich po prostu nie ma, tak więc z czym do ludzi? [/qb]

Z UPR współpracuje np. CAS

pozdry
Scamander

Do góry
#99221 - 25/01/2004 18:59 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

[qb]Nie przejmuj się, Rosja też bardzo nie chciała naszego wejścia do Unii. Nawet nadajniki przekazała pewnej stacji radiowej...[/qb]
Czyżby demagogia??

[qb]Powiedz mi tylko jedną rzecz: czy UPR przypadkiem nie była PRZECIWKO wejścia Polski do NATO???[/qb]
Nic mi o tym nie wiadomo

Pozdry
Scamander

Do góry
#99222 - 25/01/2004 21:38 Re: partie polityczne
Conrad Offline

Kazdy przyklad jest dobry by pokazac sendo sprawy
Problem w tym, że UPR nie podawał wcale przykładu tylko przedstawiał Naftę jako realną alternatywę dla UE.

Nie przeszkadza mi to. Ja mam inny punkt widzienia.
I ja to oczywiście szanuję. Ciekaw tylko jestem jaka partia według Ciebie ma lepszą kadrę od PO... PiS? No bo w UPR nie widzę tak naprawdę nikogo... nie jest to partia, która w jakikolwiek sposób by się nadawała do objęcia kontroli nad państwem. Według mnie UPR był jest i będzie tylko "klubikiem" politycznym.

Czy ktoś inny może wie czy UPR był przeciwny naszego wejścia do NATO?

Do góry
#99223 - 25/01/2004 22:40 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

problem w tym ze ja mam inne poglady niz PO wiec na nich nie bede glosowal. Sld tez ma wyksztalcona kadre, a to nie znaczy ze ja mam na nich glosowac.

pozdry
Scamander

Do góry
#99224 - 25/01/2004 23:02 Re: partie polityczne
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Mi sie wydaję ze na sprawy gospodarcze maja bardzo podobne spojrzenie. Zarówno PO jak i UPR opowiada sie za tanim państwem. Płaćmy nizsze podatki ale i mniej od panstwa wymagajmy.

Osobiscie yo chciałbym aby takie partie jak PO,UW i UPR usiadły przy jednym stole, ustalił program i wspólnie poszły do wyborów. Na pewno byłaby wieksza szansa na rządy liberalne. Bo koalicja Platformy z PiS-em mi się nie widzi. PiS to tacy sami socjaliści jak SLD i AWS. I trudno z nimi bedzie przeprowadzić obnizanie wydatków państwa.

Do góry
#99225 - 25/01/2004 23:52 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

wspolna koalicja wyborcza sie nie sprawdzi poniewaz ludzie popierajacy PO moga na nich nie zaglosowac wlasnie przez koalicje z UW i UPRem. UW kojazy sie z AWSem a wiekszosc ludzi postrzega UPR jako oszolomow(nie znajac ich programu).
Ale gdyby te trzy partie weszly do sejmu to spewnoscia stworzylyby koalicje.
I ja jestem [qb]za[/qb].
pozdry
Scamander

Do góry
#99226 - 25/01/2004 23:54 Re: partie polityczne
szczeka Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
[qb]
[qb]Kto był dobry miał szansę przejść do PO, kto nie był musi sobie szukać innego zawodu. W każdym bądź razie nie ma obecnie partii z lepszą kadrą niż PO i mam nadzieję, że jesteś to w stanie zrozumieć.[/qb]

[/qb][/QUOTE]Ciekawe. Jeśli się nie mylę, aby trafić do PO (na ich listy wyborcze) wystarczyło zapłacić za swoją kampanię wyborczą.
Wystarczy mieć 2 koła i można startować z listy PO. I to się nazywa poważna partia?

Do góry
#99227 - 25/01/2004 23:56 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

Do góry
#99228 - 26/01/2004 00:02 Re: partie polityczne
szczeka Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
Teraz lepiej.

Do góry