Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 7 1 2 3 4 5 6 7
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by kaka85
Wyrzucic od razu Szczesnego(nie pamietam imienia) i jebniete studio skokow narciarskich.Kiedys swoje wspaniale wywody glosil Maciej Szczesny to dla zachowania rownowagi dali nam innego.

Lol, akurat jak dla mnie to zawsze Szczesny jako jedyny w studiu TVP mial trafne uwagi, nie owijal i nie pierniczyl 3 po 3.

Ja w sumie najbardziej brechtalem z 3 komentatorow. Jakis koles o nazwisku Gora, ktory komentowal kolarstwo na olimpiadzie i jeszcze jakis tour. Tego nikt nie przebije hahah, jak nawijal jak to wyszedl na miasto i pod stopami czul cieplo chodnika i jakie to wspaniale uczucie jak wlozyl noge do fontanny lol Pewnie polowe przekrecilem, ale byl jeden podobny motyw laugh Dalej rozwalil mnie jakis koles, ktory komentowal 1 mecz noznej w TVP, chyba go od razu wywalili. Koles myslal, ze komentuje dla przecietnej kobiety i tlumaczyl co to jest kontratak, pressing etc. lol laugh No i 3ci Gmoch rotflmao "w jezyku pilkarskim mowi sie, ze obrabial mu dol" laugh

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z komentatorów sportowych których bym wywalił to :

- Szpakowski
- Szaranowicz
- Basałaj

i tych od skoków

Ponadto nie lubię :

- Ibisza
- Chajzera
- Urbańskiego
- Oliviera Janiaka laugh
- Martyny Wojciechowskiej
- Roberta Makłowicza
- Roberta Korzeniewskiego ( każdy wie za co smile )

No to by było na tyle

veteran
veteran
jak dla mnie number one pod wzgledem komentatorow sportowych to para Jaroński - Wyrzykowski smile
i to nie tylko za to co robia podczas zawodow biathlonowych, kiedys spedzilem z nimi caly Tour De France, i tylko sluchalem tych opowiesci o przełęczach i premiach gorskich, takie male Discovery:)

i zostawiamy cale Szklo Kontaktowe , no moze nie cale, ja bym zostawil z nich tylko pare prowadzacych Sianecki - Miecugow oraz Andrusa, Zimińskiego i Daukszewicza a dolozyl bym np. Stuhra młodego i niech by wrocil Robert Górski z Kabaretu MOralnego Niepokoju.

kto sie jeszcze nadaje? a propos TVN 24 - ten gosc co prowadzi program Firma, co informuje jak zalozyc wlasna dzialalnosc gospodarcza, moge go sluchac caly czas.

a wyrzucamy: Szaranowicza, Dowbor, Mroczków, Ibisza, Chajzera, Monike Richardson, i tamta Mulatke od pogody w TVN-ie:)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na pierwszym miejscy są jak dla mnie pseudokomentatorzy sportowu z TVN. Począwszy od tego co komentuje mecze na TVN turbo, masakra, emocje jakby komentował partie szachów. Drugi pajac to ten z loczkami z programi z Orange Ekstrakalsy na TVN, cociaż ten w okularkach wcale nie lepszy. Jedynie Bednarz jest w miare spoko. Co do publicznej to OUT Engel i dziadki Szpakowski, Szaranowicz. Co do Bożydara, Borka czy Kołtonia to może troszkę cwaniakują ale moim zdaniem jako jedni z nielicznych oddają emocje w meczu i dobrze przygotowyją się do komentowanych meczów i nie gadają Kajt czy pepe Inzagi albo Jacek Bak.

Dla mnie debeściak jest Majewski, Wojewódzki, a jak chyba dla większosci z was działa mi na uzębienie Młynarska, no i tez ta co ktos o niej mówił co prowadzi Express reporterów, Mroczki też OUT, a ostatnio denerwuje mnie Anna Mucha i powoli zaczyna nowa gwiazda TVN Kwaśniewska, choć tetusia lubie laugh.
A no i muszę dodać, że uwielbiam Makłowicza, tylko może choć raz by zrobił jakąś szamke, gdzie składniki kupiłbym u siebie w warzywniaku i sam bym umiał zrobić tongue

Tenis Trader
Tenis Trader
Co do tego Pascala co gotuje na TVN-ie to z tego co mi mówili kumple co mieli u niego praktyki w jakimś hotelu to ten gość mówi normalnie po polsku a ten francuski akcent to jedna wielka ściema. Mówili, że w porządku chłopaczek nawet na zapalenie trawki go namówili smile

Io sono Interista
Io sono Interista
Originally Posted by Goget
Co do tego Pascala co gotuje na TVN-ie to z tego co mi mówili kumple co mieli u niego praktyki w jakimś hotelu to ten gość mówi normalnie po polsku a ten francuski akcent to jedna wielka ściema. Mówili, że w porządku chłopaczek nawet na zapalenie trawki go namówili smile

Lece do faktu wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Jose
Originally Posted by Goget

Lece do faktu wink

laugh Moze rzuca na fajki grin

No to podzielmy na dwie kategorie. Najpierw sport, kolejność raczej nieprzypadkowa:

na plus:
- Tomek Lorek: po prostu mistrz przestworzy. Jasne, że przede wszystkim za żużel, na którym zna się jako jedyna osoba w polskich telewizjach(no może Feddek jeszcze trochę), ale i bardzo podoba mi sie jego komentarz tenisa i w ogóle całokształt. Chyba postać nr 1 w telewizji w ogóle ! laugh
- Andrzej Mielcarek: już nie komentuje, dawniej komentował żużel, jego komentarz to było po prostu coś jedynego w swoim rodzaju smile
- Marcin Feddek i Paweł Wójcik: może talentem i umiejętnościami nie powalają, ale mają duży wkład w coraz częstsze pokazywanie żużla na antenie PS. Wywalczyli lige szwedzką live, razem z Lorkiem.
- Bohdan Chruścicki: koleś niezastąpiony. Świetne poczucie humoru, potrafi oddać emocje, w dodatku robi to niezwykle naturalnie. Widać, że swój chłop, a nie jakiś telewizyjny cudak.
- Adam Choynowski: podobna postać, choć trochę zbyt statyczny. Niemniej niektóymi komentarza wbija w glebę.
- Wyrzykowski i Jaroński: już napisano.
- Kołtoń: mówcie co chcecie, ja lubię go posłuchać, choć w komentowaniu solo wypada niesamowicie tragicznie.
- Wojtek Kowalczyk: bardziej przez wzgląd na książkę, jednak i ze studia potrafi nieźle skomentować laugh

negatywy... Orginalny nie będę.

- Kurzajewski: n/c
- Babiarz: po prostu gościa nie trawię, prowadził kiedyś 'stawka większa niż szycie' i chyba to jest jego miejsce. Ewentualnie może popróbowac w Śpiewających Fortepianach. Ponadto, komentuje pływanie, które jak dla mnie jest sportem tragicznym i przez niego muszę to oglądać zamiast poważnego sportu laugh
- Korzeniowski: tzw. "sportowiec", jako szef sportu w publicznej jest chyba najgorszy w historii.
- Grzegorz Milko: prowadzi studio żużlowe w C+. Nie dość, że drewniany, to po prostu laik. W dodatku na wizji załatwia sobie personalne wojenki z Czekańskim. Dno dna.

pewnie paru ominąłem, ale widać bliżej im do neutralu, skoro zapomniałem.

No a tak ogólem z telewizji, no to do wylotu niewątpliwie:

- Majewski i Wojewódzki: ten drugi w swoim czasie miał fajny program, jednak z biegiem czasu stał się on coraz mniej wartościowy.
- Taniec z Gwiazdami !! - n/c, dla mnie fenomen tego programu to coś nie do pojęcia.
- Ela z Klanu: no nie mogę oglądać tego serialu przez tą postać laugh
- Wojciech Jagielski: wypalony, powinien poszukać innego zajęcia.
- Wszelkie 'programy rozrywkowe' na MTV typu Jackass i inne skrajne idiotyzmyze stanów. Zamieszczam w tym wszelkie Fear Factory i inne Super Nianie w innych kanałach.
- Beata Tyszkiewicz
- Miecugow, Smoktunowicz, Knapik, Zimiński, Morozowski: różnie, ostatni - cham, pierwsza dwójka: zero obiektywizmu, Knapik - beztalencie, Zimiński - ot tak po prostu, denerwujący gość.
- Wszelkie programy o 'życiu gwiazd' w stylu "Co za tydzień".
- Duże dzieci
- Grasz czy nie grasz
- Michał Koterski: to co obecnie wyprawia u Wojewódzkiego, sam nie wiem jakimi słowami opisać...
- Agnieszka Chylińska, Liroy, Peja: jedna liga, krzykacze bez kultury i bez faktycznego przesłania. Udają niepokornych, ale inteligentnych.

no a pozytywy, których chyba będzie jednak więcej:

- aktor grający rolę Andrzeja Palkowskiego w 'Pierwszej Miłości' laugh
- Szansa na Sukces
- Jaka to melodia
- Krzychu Ibisz oraz może nie do końca na +, ale przynajmniej na tle "Tańca z Gwiazdami" - "Jak oni śpiewają?"
- "Komenda"
- "Bumerang"
- Paweł Wawrzecki ! (oraz "Daleko od noszy" i "Buła i spóła")
- Łukasz Grass: najlepszy dziennikarz polityczny w Polsce
- Maciej Maleńczuk: ma narąbane w garze i megalomanię, ale to nic. Lubi i umie być nielubiany laugh
- Wojciech Cejrowski
- Cezary Pazura: po prostu klasa
- Tadeusz Sznuk i Jeden z Dziesięciu oraz "Familiada"

G
stranger
stranger
G Offline
Lepiej zadajcie sobie pytanie:

"Kogo wywalilibyście z forum ?"

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Gladiatora!

G
stranger
stranger
G Offline
Originally Posted by gremlin
Gladiatora!
A może Ciebie cwaniaczku grin Wiedziałem, że ktoś tak odpowie bo takie jest to forum laugh

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Gladiator
Gladiatora!
A może Ciebie cwaniaczku grin Wiedziałem, że ktoś tak odpowie bo takie jest to forum laugh

bo jak sie wchodzi na forum to trzeba posiasc umiejetnosc czytania- no mozna ograniczyc sie do umiejetnosci czytania tytulow tematow goraco plecam!!! - prosze o skasowanie ostatnich 3 postow!!!

B
addict
addict
B Offline
Originally Posted by kozi1260
dla mnie jedyny normalny komentator pilki noznej to Kołtoń przynajmniej koles zna sie na rzeczy
haha laugh Kołtoń ,jak sam komentuje mecz to jest parodia. Wymawia tylko nazwiska, można zasnąć jak się wypowiada (nie wiem czy jego memlanie można tak nazwać).
Owszem jak jest razem z Borkiem to całość nawet wygląda nieźle, dobrze się uzupełniają, ale jak ktoś wczesniej przyznał "liżą sobie dupy" podczas komentowania. wink

Do out z tv dodałbym Pawła Zarzecznego , ten człowiek się ośmiesza swoimi wypowiedziami w Canal+ , a te jego reportaże na Interii...
Kończ waść, wstydu oszczędź smirk

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
w sytacji takiej posuchy komentatorow mysle ze najlepiej byloby wskrzesic takie osoby jak -
Ciszewski- pilka nozna
Ambroziewicz- tenis i siatkowka
oraz odmlodzic Pana Tomaszewskiego o kilka dziesiat lat (tenis)
mysle ze na tak niekwestionowane slawy przyjdzie nam poczekac jeszcze kilkanascie lat!!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ambroziak!

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by tomo
Ambroziak!

tak sorry prze-je-zy-cze-nie jakby on powiedzial

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by Gladiator
Lepiej zadajcie sobie pytanie:

"Kogo wywalilibyście z forum ?"

Nie bede zbyt oryginalny ale napisze sobie, a co grin
Gladiator
Najsmieszniejsze jest to po za odpowiedza na zadane pytanie, odpowiadajac moge to zrobic laugh
papa

Co do komentatorow sportowych najbardziej podoba mi sie obsada z C+, praktycznie bez wyjatkow bo nawet osoby ktore dobieraja jako osoby towarzyszace przy relacjach live to sa to osoby trafione, konkretne i potrafiace sie nalezycie wyslawiac.

Kiedys czytalem wywiad z jednym z dyrektorow stacji, Francuz ktory opowiadal jak spotkal sie na samym poczatku istnienia stacji z mlodziutkim wtedy Smokowskim i jakie ten zrobil na nim wrazenie, byl nim na tyle zachwycony ze od reki go zatrudnil i byl to jak dla mnie strzal w dziesiatke bo ten po latach przy powstawaniu stacji konkurencyjnej czyli PS oparl sie pokusie sporo wiekszych pieniedzy i pozostal w C+, zreszta nie brata sie z pilkarzami naszej rodzimej, a wszyscy go lubia i szanuja, o lidze francuskiej ma taka wiedze ze moglby zawstydzic nie jednego francuskiego komentatora
po za nim Twarowski i jego komentarze ligi angielskiej, zreszta swego czasu zdarzalo sie komentowac mecze extraklasy razem ze Smokowskim, lepszej pary nasza liga pewnie dlugo sie nie doczeka, kto pamieta pare lat wstecz wie o co chodzi crazy
Inna sprawa ze C+ bije na glowe nasza rodzima stacje doslownie wszystkim poczynajac od komentatorow, a konczac na sposobie prowadzenia transmisjii poziomie zapraszanych gosci bo jak slysze etatowego goscia czyli pana Koltonia to robi mi sie malo przyjemnie bo ten czlowiek swoim flegmatycznym podejsciem i brakiem jakiejkolwiek spontanicznosci psuje mi cala radosc ogladania meczu,
tutaj duzo lepiej wypada Borek ktory mimo zbytniego lansowania swojej osoby (i kumpla Koltonia) potrafi z siebie wykrzesac tyle energii zeby na relatywnie wysokim poziomie komentowac mecz, jak popracuje jeszcze nad tym zeby w koncu zmienic kolego to naprawde go polubie:)

Innych nie ogladam wiec sie nie wypowiadam ale jeszcze moglbym napisac w "kilku cieplych slowach" o prezesie publicznej ale nie bede sie wyrazal grin

Starch pomyslec co sie stanie jak C+ wycofa sie naszej ligi po tych wszystkich aferach, chca postawic twarde warunki, np finanse klubow maja byc "jasne", jesli kluby sie nie zgodza i nie daj Bog prawa wykupi "tefałen" z tymi swoimi specami z magazynu ligowego w niedziele w godzinach gdzie nikt juz tego nie oglada to marny los kibica;]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Twarowski i Smokowski to ekstraklasa wśród dziennikarzy sportowych, kto ogląda Ligę+ ten wie.

A Borka i Kołtonia nie znoszę. Przypomina mi się stary dowcip: jakie 3 rzeczy Borek zabrałby ze sobą na bezludną wyspę?
1. Żel
2. Kołtonia
3. Żel dla Kołtonia

A poza tym: Młynarską, Torbicką, Urbańskiego, Dowbor jedno i drugie, Mroczków, Mołek, Pieńkowską i tą małpę w czerwonym... wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by tomo
Ambroziak!

tak sorry prze-je-zy-cze-nie jakby on powiedzial
Nie - do - wia - ry wink

Ehh.. wspaniały człowiek...

shaken not stirred
shaken not stirred
ze świata sportu na +
- cała ekipa z Canal+ (dobrze że nie muszę oglądać tego magazynu OE na Tvn)
- Jaroński & Wyrzykowski
- Jewtuch & Kruk
- Lech Sidor (tenis, ogromna wiedza techniczno-taktyczna)
- Andrzej Person (golf), ostatnio komentuje z synem (niezły polski amator) i całkiem nieźle im to wychodzi, duża pasja dla sportu, zna mnóstwo ciekawych anegdot
- Szpaq, za charyzmę w głosie laugh przynajmniej jak się włącza TV od razu wiadomo co to za dyscyplina, no i za słynny dream-team z Gmochem z dramatycznego meczu PAO-Wisła
- Mirosław Noculak, szkoda że już nie komentuje NBA w C+
- Wojciech Michałowicz, za dzielne znoszenie tej bandy dyletantów z którymi musi komentować mecze

na -
- Borek i Kołton
- praktycznie wszyscy z TVP od piłki nożnej na czele z Iwańskim i Jasiną
- Adam Chojnowski, czas na emeryturę dla tego pana

Strona 4 z 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, latajaca_holenderka, Lukasz111, burbon, aker, alfa, 11kera11, betowiec, poozon, rymoholik, JelineK), 919 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,727
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025