|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
(J) masz ten numer, w którym opublikowana jest list spółek, które najwięcej zyskały w ostatnim czasie?! Ten numer wyszedł niedawno(chyba tydzień temu)... Ja czytam czesto ale jakos tego nie kojarze. Moze o to Ci chodzi? Czyli zwrot z inwestycji w akcje na GPW. Tu masz cos z tym zwiazanego na necie: http://parkiet.com/narzedzia/index.jsp
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
rivex to nie dla mnie tylko potrzebne mojemu bratu, bo bierze udział w jakimś konkursie o giełdzie i na jakimś forum wyczytał cos takiego: "Np magazyn FORBES opublikował tesraz ciekawy ranking, spółek które w ostatnim czasie powiększyły swoją wartość (nie twierdzę, że będzie z tego pytanie, ale warto np. wiedzieć, że na pierwszym miejscu jest GTC)" no i właśnie o ten ranking mu chodzi...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Micha$ jak zawsze na matematycznym posterunku.  Musiałem zerknąć w wiki co to jest ostrosłup bo pamięć już nie ta  Lubię robić zadanka z matmy, które mi nie sprawiają żadnych problemów... Do usług! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W imieniu brata dziękuję za pomoc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
podajcie sreial do NFSC dzieki bardzo
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Bardzo proszę o porady  Zdałem prawko i rozglądam się za jakimś autem.I teraz problem. Będę miał na niego jakieś 6000 PLN Może mi ktoś polecić jakies fajne autko do takiej ceny ? Albo orientuje się ktoś ile będę musiał zapłacić przy przywożeniu auta z Niemiec ? Chodzi mi o wszystkie opłaty, oprócz ceny za auto. Z góry dzięki
|
|
|
|
|
member
|
|
member
pomyslcie nad tymi dobrymi tematami na prasowke z wosu z polski i ze swiata 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kup sobie polska zbrojna tam masz wszystko co byloby potrzebne do prasowki z wosu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bardzo proszę o porady  Zdałem prawko i rozglądam się za jakimś autem.I teraz problem. Będę miał na niego jakieś 6000 PLN Może mi ktoś polecić jakies fajne autko do takiej ceny ? Albo orientuje się ktoś ile będę musiał zapłacić przy przywożeniu auta z Niemiec ? Chodzi mi o wszystkie opłaty, oprócz ceny za auto. Z góry dzięki mam identyczną sytuację, tyle, że mogę przeznaczyć na ten cel 5000 PLN  więc podłączam się do pytania. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zapytajcie gnacika, o ile dobrze pamiętam zajmował się czyms takim.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Takie pytanko...
Gram sobie w lidze halowej, która jest pod patronatem Polskiego Związku Piłki Halowej(nie, że jakaś amatorka).W dzisiejszym meczu wykonywałem aut(jak to w futsalu z ziemi).Uderzyłem piłke w strone bramki, a ta po dotknięciu bramkarza wpadła do bramki.Sędzia główny pokazał na środek boiska, ale drugi go do siebie przywołał i ostatecznie bramki nie uznali.Co ciekawe bramkarz rywali przyznał się do dotknięcia piłki.Komenatarz sędziego brzmiał, że nikt z naszej drużyny nie dotknął piłki i dlatego nie ma bramki.Czy ktoś mógłbym mi w jakimś regulaminie przytoczyć taki fragment który rozwiałby moje wątpliwości? Bo ja sam jestem niemal pewien, że gol powinien być uznany.Z góry dzięki za wszelką pomoc.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebuję sterowniki pod Windows 98 do odtwarzacza mp3: Sandisk c240. Mógłby ktoś pomóc i rzucić linkiem?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Może ktoś posiada na kompie ankietę jakiejś partii badającą preferencje wyborcze i ogólnie jaki charakter i cechy ma dany elektorat  Z góry dzięki...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja mam pytanie, czy jest mozliwosc przepisania sie na inny, wczesniejszy, termin matur ustnych prowadzonych w szkole ? ;] Moze ktos cos takiego robil? Strasznie pozno mi wyznaczyli (nawet 15 dni) po zakonczonych pisemnych :/ a chcialem wyjechac za granice
pozdr
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bardzo proszę o porady  Zdałem prawko i rozglądam się za jakimś autem.I teraz problem. Będę miał na niego jakieś 6000 PLN Może mi ktoś polecić jakies fajne autko do takiej ceny ? Albo orientuje się ktoś ile będę musiał zapłacić przy przywożeniu auta z Niemiec ? Chodzi mi o wszystkie opłaty, oprócz ceny za auto. Z góry dzięki mam identyczną sytuację, tyle, że mogę przeznaczyć na ten cel 5000 PLN  więc podłączam się do pytania.  Przy przywozie z zza granicy: -oplaty zwiazane z akcyza (w zaleznosci od wartosci, wieku auta) -oplata recyklingowa 500,- -tlumaczenia dokumentow od 50-100 (w zaleznosci od kraju pochodzenia)50-120,- -oplaty rejestracyjne 145 (w zaleznosci od miasta) -przeglad "zerowy" 200,- Najlepiej sprawdzic sobie na stronach lokalnego wydzialu komunikacji tam beda dokladne kwoty dotyczace rejestracji. Przy tych kwotach oplaca sie bardziej kupowac auto juz zarejestrowane w Polsce, no chyba ze wyjdzie jakas okazja ale wiadomo jak to bywa z okazjami;-)
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Dopiero zauważyłem ten temat. Mam pytanie, a mianowicie:
Chcę wynająć jak najprędzej mieszkanie.
Do tej pory szukałem w przeróżnych ogłoszeniach, anonsach itp i zero efektow.
Od kilku dni noszę się z pomysłem pójścia do Agencji Nieruchomości. Słyszałem, że za jednorazową opłatą (200-250zł) agencja przedstawia mi tyle ofert aż jakas wybiorę. Korzystał ktoś kiedys przy okazji wynajmu z pomocy agencji ? Jak to wygląda w praktyce. Czy rzeczywiście łatwiej jest znależć mieszkanko dzieki agencji ? Warto korzystac z ich usług?
Bede wdzieczny za kazda wypowiedz w tej kwestii
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja mam pytanie, czy jest mozliwosc przepisania sie na inny, wczesniejszy, termin matur ustnych prowadzonych w szkole ? ;] Moze ktos cos takiego robil? Strasznie pozno mi wyznaczyli (nawet 15 dni) po zakonczonych pisemnych :/ a chcialem wyjechac za granice
pozdr Możesz zawsze zdawać w innej szkole, gdzie ustna będzie wcześniej. Wszystko zależy na ile czujesz się mocny z języka ... jeżeli nie czujesz potrzeby, aby w komisji byli mimo wszystko znajomi nauczyciele, to poproś o możliwość zdawania w innej szkole i po kłopocie. Powtórnie proszę o te steroniki do Sandiska c240
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
Mam taki malo-duzy problem.Chce doladowac konto w plusie,ale po wpisaniu kodu wyskakuje mi powiadomienie "przepraszamy usluga niedostepna prosimy sprobowac za kilka minut" to kilka minut trwa juz ponad dobe,mial ktos lub ma podobny problem?albo wie co zrobic?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam!
Mam do Was pytanie. Czy ktokolwiek z Was jest może z miejscowości Łochów (woj. mazowieckie) lub ma tam znajomych/rodzinę bądź bliskich?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|