|
|
old hand
|
|
old hand
Szukalem wszedzie w necie i nie moge znalesc programu Firma ktory leci na tvn w poniedzialki , szczegolnie chodzi mi o jeden odcinek ktory byl o roznych dofinansowaniach z urzedu pracy uni europejskiej jak by ktos mogl mi pomoc prosze o kontakt . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
tez zaciekawilby mnie ten program.
jakby ktos go mial chetnie obejrze
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dobra juz znalazlem jak by ktos chcial to prosze o kontakt na priv . A poza tym chcialem sie dowiedziec moze ktos z was ma jakies doswiadczenie mogl by mi poradzic na temat zakladania firmy . Ogolnie polega moj biznes plan na tym ze chce sie zarejestrowac na pol roku jako bezrobotny a po pol roku jak bede chcial zalorzyc wlasna firme to moge dostac z urzedu nawet do 12 tysiecy tylko ta dzialalosc musi byc otwarta ponad rok wtedy umarzaja ta pozyczke mam nadzieje ze firma sie utrzyma dluzej A wiec moze ktos z was juz z tego korzystal . e$corpion dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przede wszystkim musisz przedstawic bardzo konkretny i rzetelny biznes plan, ktory nastepnie jest weryfikowany przez fachowcow i na podstawie tego przyznaja (badz nie) dofinansowanie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przede wszystkim musisz przedstawic bardzo konkretny i rzetelny biznes plan, ktory nastepnie jest weryfikowany przez fachowcow i na podstawie tego przyznaja (badz nie) dofinansowanie. moze nie tyle bardzo konkretny co poprostu biznes plan i krotki opis zamierzanej dzialalnosci, niedawno pisalismy cos takiego dla kumpla ktory stara sie o kase na samochod do nauki jazdy (urzad pracy sfinansowal mu caly kurs na instruktora) i teraz ma trzy dni szkolenia na temat zakladania i prowadzenia wlasnej dzialalnosci gospodarczej a po szkoleniu juz tylko czeka na pieniazki...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
1. nie musisz czekać pół roku na "bezrobociu" 2. nie umarzają tylko daja dotację (bezzwrotną) o ile się utrzymasz rok ale to chyba się da zrobić  3. chociaz ogólne założenia sa takie same dla całego kraju to każdy urząd pracy ma swoje wymagania..ja np. nei byłem na żadnym szkoleniu i musialem mieć jednego poręczyciela z dochodami powyżej 1200 PLN ale już w innym UP jest szkolenie 4 tygodnie i dwóch poręczycieli z dochodami co najmniej 1500 PLN...więc się dowiedz w urzędzie pracy właściwym ze względu na miejsce zameldowania (wrrr...jak ja nie cierpię tego słowa - komunistyczna pozostałość która mi przeszkadza w życiu)
|
|
|
Link skopiowany do schowka