|
|
old hand
|
|
old hand
Witam, Mam zamiar w tym roku w lato lub najpóźniej za rok podejść do FCE (First Certificate in English). Uczęszczam na kurs angielskiego ale nie bezpośrednio przygotowującego do tego egzaminu i dlatego prosiłbym o jakieś tytuły dobrych książek, kursów, może jakiś online itp. Proszę o pomoc, 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polecam poszukac na jakichs forach zwiazanych z nauka angielskiego. Jest tam duzo rad na ten temat i pewnie bedzie ich wiecej niz tutaj.... ja kiedys przegladalem www.ang.pl [ ang.pl] ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kurs na który uczęszczasz do czego przygotowuje, jaki poziom? FCE przynajmniej mi przypominało troche mature, czytanie ze zrozumieniem, napisanie listu+opowiadania. Najwieksze kłopoty jak zawsze sprawiło mi przekształcanie zdań...hmm na strone bierną? (jakoś tak  ) To jak wypadniesz wrozmowie zegzaminatorem bardziej zależy od partnera niż od Ciebie  Trafiła mi się fajna blondynka, więc było dobrze Na kursie miałem "Fastr track to FCE" Alan Stanton+Mary Stephens, ćwiczenia i książka.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Kurs, na który uczęszczam przygotowuje do rozszerzonej matury 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To sobie poradzisz  Oba egzaminy są podobne, na FCE wszystkiego 3x więcej, ale poziom taki sam.
|
|
|
Link skopiowany do schowka