|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie, czy inteligo ma inne karty kredytowe niz ta podstawowa dziadowska? moge i zaplacic, bo wkurza mnie ze nie tzreba wpisywac pinu, wystarczy ze ktos ja zwinie i wyczysci karte poprzez zakupy w sklepie,...a na podpis 70% kasjerow nie zwraca uwagi:-/ Wiecie czy mozna nabyc lepsza karte? mylisz troche pojecia, karta ktora masz jest karta debetowa, zeby miec kredytowa musisz otworzyc rachunek kredytowy... http://www.inteligo.pl/infosite/oferta_dla_ciebie_karty_dla_ciebie.htm tutaj info o kartach a z tym pin'em to tego sie nie ominie :/ pozostaje utworzyc sobie jakis "mozliwy" limit dziennej trasakcji karta
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Troszke sie pogubilem...czyli to ejst karta debetowa? ale przeciez nie mozna zrobic debetu...jak jest 0 to nie da sie juz nic z ta karta zrobic...? no i ten pin mnie wkurza , nawet jak otworze subkonto, to i tak na karcie musze miec kase na rachunki, zakupy itp, a kurde niech ktos zwinie karte...w ralu tesco itp kasjerze nie patrza w ogole u mnie <szok!> na podpis! tylko od razu oddaja karte i dziekuje dowidzenia. a poruszam ten watek nie bez powodu! Mojej znajomej skroili karte inteligo i wyczyscili w jakims sklepie zanim zdazyla nawet zadzwonic i ja zablokowac na inteligo. i co? jak udowodni ze to nie ona ja wyczyscila i chce wyludzic kase? Paranoja , dlatego pytam , bo chce sie zabezpieczyc:(
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam, ile sie teraz czeka na odblokowanie srodkow po wyplacie na karte i napisaniu reklamacji? 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
normalnie czeka sie 30 dni - na odblokowanie środków , natomiast nie wiem ile mają czasu na rozpatrzenie reklamacji
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jak pisze do Nich z rana to czekam z 5godzin... jak po poludniu to nastepnego dnia, kolo poludnia Jedno jest pewne- na pewno do Ciebie zadzwonia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak pisze do Nich z rana to czekam z 5godzin... jak po poludniu to nastepnego dnia, kolo poludnia Jedno jest pewne- na pewno do Ciebie zadzwonia  ja to ostatnio robilem jakis rok temu, bo na karte praktycznie nigdy nie wyplacam  napisalem im maila o 10 rano...o 11 napisali maila, ze rozpatrza ta sprawe...jeszcze nie dzwonili, pewnie to jutro zrobia, bo chyba do 17 pracuja, dzieki za odpowiedz @crossman ehhhhh, za kogo Ty mnie bierzesz, ze tlumaczysz mi, ze sie 30 dni normalnie czeka? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam, ile sie teraz czeka na odblokowanie srodkow po wyplacie na karte i napisaniu reklamacji?  kilkakrotnie miałem podobną sytuacje - ale jest na to prosta recepta - króciutki post z prośbą od odblokowanie - mozna podać dlaczego - bylo to już opisywane kilka raz (ale dosyć dawno) - ja od 2 lat nie używam innej opcji wyplaty - już nie blokują - chyba że z nowych buczkuff - ale tu szybki email - i max. 1 doba - ale często jest to ok. 2/5 h. Tak że nie pękaj spoko odblokują! A co do 30 dni - na poczatku piekielnie mnie to wkurzało - ale jest regulamin ktorym się poslugują - i teraz dla mnie z perspektywy czasu - jest to jak najbardziej korzystne (ale owszem - mocno wkurzające) 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aha - jeszcze co telefonów - nigdy do mnie nie dzwonili - krotki email od nich i kasa odblokowana
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Moze do mnie zawsze dzwonia bo w mailu dodaje: "W razie jakichkolwiek pytan prosze o kontakt telefoniczny"  hehe
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
czekam od wczoraj na zdjęcie blokady i coś się doczekać niemoge 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
czy mozna wyplacac pieniadze z inteligo w okienku w oddziale PKO?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Czesc
mam pytanie : u bukmachera gram w walucie Euro i jeśli zlece wypłate to Inteligo przewalutuje po średnim kursie ?? wezma jakies duże prowizje ??
pzdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czesc
mam pytanie : u bukmachera gram w walucie Euro i jeśli zlece wypłate to Inteligo przewalutuje po średnim kursie ?? wezma jakies duże prowizje ??
pzdr to, ze przewalutuje po srednim kursie to jest chyba oczywiste... jesli zlecisz wyplate przelewem bankowym to inteligo wezmie 11.99 PLNow prowizji (jesli buk nie ma konta w "polskim" banku), a jak zwrotem na karte to bez prowizji
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czekam od wczoraj na zdjęcie blokady i coś się doczekać niemoge  ja czekalem jakies 72 godziny... :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy mozna wyplacac pieniadze z inteligo w okienku w oddziale PKO? rok temu chcialem wyplacic i w okienku pani powiedziala mi, ze nie moge, jak sie cos zmienilo i wyplaciles to napisz
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
jakiś miesiąc temu też próbowałem to zrobić przez okienko bo czekałem na nową kartę i również odp "pani z okienka" była odmowna..
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Działają Wam wpłaty kartą VISA? Bo ja i moi znajomi mamy problem, ciągle "Brak autoryzacji"...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
u mnie visa elektron - hula bez zarzutu - chyba , że buk życzy sobie autoryzację karty to wtedy trzeba skan mu wysłac
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Był dziś pad visy generalnie. Udało mi się znalezc w necie taką informację:
"Padło prawdopodobnie łączność między VISA Europe a Polską. Od rana nie działa autoryzacja w posach, nie działają też bankomaty (komunikat: brak autoryzacji). Prawdopodobnie dziś w nocy wszystko ruszy."
Stad problemy z autoryzacja.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|