|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wgralem :(, w takim razie nie wiem o co biega POdaj pełną specyfikację twojego komputera to pomyślimy. Ale z tego co wiem to jednak GF 5xxx nie były zbyt udanymi kartami. I według mojego kolegi mają zrombane Pixel Shadery.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Mam zamiar kupić komputer lub notebooka tak do 3500 pln. Mógłby mi ktoś doradzić jaki sprzęcik byłby najlepszy bo ja się tak średnio na tym znam. Najlepiej jakby był jakiś link do klepu internetowego. Licze na Was, Pozdrawiam  
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja ci nie doradzę, ale ci co się znają mieliby ułatwione zadanie, gdybyś powiedział do czego masz zamiar go używać. Wiem jedynie, że jeżeli nie masz zamiaru go nosić (do szkoły/pracy) to nie kupuj laptopa, chyba że masz mało miejsca w pokoju to wtedy tak.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wgralem :(, w takim razie nie wiem o co biega POdaj pełną specyfikację twojego komputera to pomyślimy. Ale z tego co wiem to jednak GF 5xxx nie były zbyt udanymi kartami. I według mojego kolegi mają zrombane Pixel Shadery. PIV 2.6Ghz, 1 Giga Ramu (dokupilem jedna kosc), no i ta nieszczesna Geforce FX 5200.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok, to jeden problem mniej. A da się tego używać legalnie bez płacenia? :> http://www.speedyshare.com/906402781.htmlNorton Ghost 2003, juz jest scrackowany. Oczywiscie zawsze go uzywam do odtworzenia partycji. Mozesz ja zapisac na dysku badz bezposrednio na cd. Backup partycji to przydatna sprawa. Instalujesz najpotrzebniejsze programy i tworzysz obraz partycji. Odpalasz na XP w dosie. Najlepiej utworzyc dyskietke startowa. Scigniesz stad: http://files.frashii.com/~bootdisk/alabama/boot98c.exe
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki, ale odkąd studiuję informatykę, to dopadło mnie zboczenie żeby starać się wszystko na kompie mieć legalne  Ściągnę sobie to co dałeś, ale najpierw poszukam czegoś darmowego :] Jak nie znajdę, to złamię prawo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
PIV 2.6Ghz, 1 Giga Ramu (dokupilem jedna kosc), no i ta nieszczesna Geforce FX 5200. To nie masz wyjścia jesli dalej VT3 tnie, musisz zmienić grafę.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam
Gdy odpalam film (kinówka) obraz mryga jest tak gdy odtwarzam w allplayrze, real playerze co innego u kumpla (obraz nie mryga) wie ktoś wogole o co mi chodzi? Jesli tak to prosze o szybka odpowiedz jak usunac ten problem !
dzieki z góry
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moze cos z odswiezaniem obrazu monitora nie tak. Nie wiem, nie spotkalem sie nigdy z takim problemem. Jesli chodziloby o kodeki to bys nie mial obrazu, glosu albo obraz bylby odwrocony do gory nogami 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi  Mam bardzo irytujący problem. Gdy piszę, to kursor przeskakuje mi przed literę, którą ostatnio napisałem  To wina klawiatury, czy może czegoś innego ? Można jakoś ten problem rozwiązać ?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
moze to sie wydac banalne ale nie potrafie sobie z tym poradzic....sformatowalem dysk ale nie moge ustawic klawiatury jak dawniej byla ustawiona....jestem w Islandii mam windowsa po angielsku i nie bardzo kumam jak ta klawiature mam ustawic na jezyk islandzki...moze ktos pomoc
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
panel sterowania-->opcje regionalne-->opcje regionalne i jezykowe i tam wybierasz jezyk
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
wszystko fajnie.....ale mam windowsa po angielsku....a niestety jestem noga z angielskiego
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
start-> settings-> control panel-> [cos w stylu '.... & language options/settings"
no i tam wybierasz polski powinno dzialac
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Troche OT, ale taka ciekawostka  http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4015247.html
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
a ja mam taki problem, podłaczam klawiature i jak wciskam jakikolwiek klawisz to komputer mi się jakby zawiesza. Myszka nie chodzi, kursor się nie rusza, wszystko stoi, ale np zegar na pulpicie chodzi, oczywiscie CTRL+ALT+DELETE tez nie dziala, jedynym wyjściem jest reset. Myslalem ze to wina klawiatury, ale podłaczylem 3 różne i ciągle to samo. MOge jedynie operować myszką. Sprawdizlem antivirem i nic nie ma i nie iwem jak to naprawić bo samoą myszką to się za wiele nie pobawię, nawet zakładow nie mogę stawiać bo nie moge się zalogować, a nawet jakbym się zalogował to nie wpisze kwoty  PORADŹCIE coś póki jestem w pracy...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
PORADŹCIE coś póki jestem w pracy... Myślę, że to problem techniczny. Jeśli masz podłączoną klawiaturę przez PS/2 to kup (najlepiej pożycz i sprawdź) klawiaturę na USB. Coś jest chyba ze złączem PS/2. Myszkę podejrzewam masz na USB???
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Myszkę mam tak samo jak klawiaturę na PS/2 i chodzi normalnie. Podłączylem tez klawiaturę USB ale nie widzi mi jakichś sterownikow - mam Windows XP a klawiatura jest DELL-a. Nie zawiesza komputera, ale tez nie dziala 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ehhhh, to ja nie wiem  Wydaje mi się, że coś tu jest ze złączem PS/2, ale nie jestem elektronikiem ani informatykiem by wyrokować w tej sprawie. Póki co używaj klawiatury wirtualnej: menu start -> programy -> akcesoria -> ułatwienia dostępu -> klawiatura ekranowa
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
dobry pomysl z ta klawiaturą ekranową  nawet oi tym nie pomyslalem, a jest to jakies rozwiązanie, przynajmniej tymczasowe  jak ktoś cos wie jak rozwiązać ten problem definitywnie to będę wdzięczny...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|