Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#1080897 26/03/2007 03:48
C
enthusiast
enthusiast
C Offline
witam
mam pytanko jak sie odbywa procedura z WKU jesli zrezygnowalem ze studiow to szkola automatycznie wysyla do WKU papierek czy oni sami sie odzywaja co jakis czas ?

i jeszcze pytanie odnosnie unikniecia słuzby czy sprawy typu alergie i takie bajery dobrze udokumentowane smile moga wplynac na odroczenie sluzby albo przeniesienie automatyczne do rezerwy ?

dzieki za odpowiedz

Bonus: Unibet
Camp_Nou #1080934 26/03/2007 03:57
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja juz rezygnowalem z dwuch szkol ... zarowno prywatna uczelnia jak i panstwowa wyslaly kwitki do WKU ... na szczescie jestem na trzeciej wiec luzik tongue

Co do 2 pytania to nie wiem

Pozdro i powodzenia

Siemers #1080948 26/03/2007 04:00
Tenis Trader
Tenis Trader
I tak Cię zbadają na własnej komisji więc z lewymi papierkami może być ciężko. Temat wałkowany na forum kilka razy wink

Siemers #1081196 26/03/2007 05:06
G
Pooh-Bah
Pooh-Bah
G Offline
Originally Posted by Siemers
Ja juz rezygnowalem z dwuch szkol ... zarowno prywatna uczelnia jak i panstwowa wyslaly kwitki do WKU ... na szczescie jestem na trzeciej wiec luzik tongue

Pozdro i powodzenia

Ja bym tak łatwo z tych szkół nie rezygnował tongue

GBocian #1081245 26/03/2007 05:12
Mar Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by GBocian

Pozdro i powodzenia

:D:D:D:D:D:D:D

Mar #1081297 26/03/2007 05:20
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Mar

Pozdro i powodzenia

laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh

hahahaha, dobreeeeeee smile

gnacik #1081419 26/03/2007 05:42
G
Pooh-Bah
Pooh-Bah
G Offline
A tak trochę bardziej poważnie to zdaje się, że uczelnia ma ustawowo 14 dni na wysłanie takiej informacji (że nie ma Cię już na liście studentów)

gnacik #1081432 26/03/2007 05:44
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
heheheheh laugh

Co do twojej alergi smile mozesz sobie m iec nie wiem jaka alergie jak bedzie zapotzrebowanie duze w jednostach to cie wezma tak czy siek smile
Co do badania na komisji wojsckowej ... nie robmy sobie jaj ze tam jest jakie kolwiek badanie smile Komisja lekarska w wojsku to sciema na maxa tam tylko ogladaja zolnierza pod wzgledem budowy ciala itp .

Sam mialem w w pokoju kolesia z alergia (mega ) ktoremu kazlai sie czolgac na poligonie po trawie w lipcu ...momyslcie jak ten koles wygladal laugh spuchniety,osmarkany zaplakany caly ale dawal ray.
Mialem tez kolesia z wada postawy ktory nie umial stac prosto ale kat.A qwa maial laugh ,byl koles slepy jak kret stempien ze swoimi okluarami przy jego mogl sieschowac ale koles stzrelal na stzrelnicy laugh ..
takich przypadkow mozna bez konca wymieniac.

Stary jak cie beda chcieli wziac to cie wezma ,a jak bedziesz kombiinawa to tym bardziej cie wezma .
Co do zawiadamiania WKU przez szkole to za moich czasow(4 lata temu laugh ) szkola wyslala automatycznie zawiadomienie ze owy klijent juz sienie uczy. Teraz nie wiem

raiders_ #1081527 26/03/2007 06:00
C
enthusiast
enthusiast
C Offline
ok to juz z tym wysylaniem sie potwierdzilo :/

zapisalem sie do jakies bezplatnej policealnej tam wystawiaja zaswiadczenia wiec na ten czas starczy mam po prostu robote i kase za nia marzenie wiec teraz nie bardzo mi w glowie bieganie za wojskiem wink

GBocian #1081573 26/03/2007 06:08
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Pozdro i powodzenia

duch grin

Siemers #1081602 26/03/2007 06:16
W
Fundator
Fundator
W Offline
hmm jak byłem na komisji ostatnio z zaświadczeniem z uczelni to polecono mi sie zgłosić nastepnym razem za rok(czyli w pazdzierniku),teraz ze studiów zrezygnowałem ale mam zamiar podjąć ponownie nauke stymże dopiero od września.Myślałem że będe miał spokój przez te pół roku ale skoro mówicie że uczelnia automatycznie wysyła no to dla bezpieczeństwa powinienem szukać sobie jakiejś szkoły policealnej? czy może iśc do WKU teraz póki jeszcze oficjalnie studentem jestem? a może bramka nr 3 czyli olać z góry na dół smile?

wHiTe_StAr #1081609 26/03/2007 06:18
T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Temat wałkowany wiele razy, proszę poszukajcie, bo już się nie chce mi pisać na ten temat.

P.S. Tak alergia może wpłynąć na odroczenie służby.

th0mas #1081617 26/03/2007 06:20
T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
P.S. Z konkretnymi pytaniami na priv, bo wszystkiego mi się nie chce czytać. Później można moje wypowiedzi wkleić tutaj.

wHiTe_StAr #1081647 26/03/2007 06:30
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by wHiTe_StAr
hmm jak byłem na komisji ostatnio z zaświadczeniem z uczelni to polecono mi sie zgłosić nastepnym razem za rok(czyli w pazdzierniku),teraz ze studiów zrezygnowałem ale mam zamiar podjąć ponownie nauke stymże dopiero od września.Myślałem że będe miał spokój przez te pół roku ale skoro mówicie że uczelnia automatycznie wysyła no to dla bezpieczeństwa powinienem szukać sobie jakiejś szkoły policealnej? czy może iśc do WKU teraz póki jeszcze oficjalnie studentem jestem? a może bramka nr 3 czyli olać z góry na dół smile?

Z pierwszej uczelni zrezygnowalem po I semestrze i wyjechalem do UK na 2 miechy. Wrocilem w kwietniu i bimbalem, oczywiscie z zamiarem daleszej edukacji od pazdziernika. W polowie czerwca otrzymalem jednak bilecik z WKU i tez sie troche osralem bo ktos tam mi powiedzial ze pobor jest na poczatku lipca. Nie wiedzialem co zrobic to na ustalony przez WKU termin wyslalem ojca i sciemnil ich ze jestem za granica i wracam we wrzesniu na studia...powiedzieli mu, ze jak wroce to zebym przyniosl im tylko jakis swistek z uczelni...

Sam do nich nie idz lepiej bo kto wie na jakiego "kutafona" trafisz...do mnie raz koles z WKU sie dowalil ze uczelnie zmienilem i powiedzial ze jak bede krecil to mnie od razu wezma papa

Siemers #1081692 26/03/2007 06:40
T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Siemers nie dostałeś bileciku. Proszę nie mylić pojęć. Dostałeś wezwanie na stawienie się przed Komisją WKU.

Hmm.. przez 2 miesiące mogłeś nie dostawać wezwań, ale jeżeli to by się przedłużyło, na pewno do Twojego domu zawitały by kolejne świstki.

Tu nie chodzi o "kutafona" tylko o znajomość przepisów. Aczkolwiek upierdliwi Komendanci także są w tych jednostkach smirk

Siemers #1082223 26/03/2007 17:44
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by wHiTe_StAr

Z pierwszej uczelni zrezygnowalem po I semestrze i wyjechalem do UK na 2 miechy. Wrocilem w kwietniu i bimbalem, oczywiscie z zamiarem daleszej edukacji od pazdziernika. W polowie czerwca otrzymalem jednak bilecik z WKU i tez sie troche osralem bo ktos tam mi powiedzial ze pobor jest na poczatku lipca. Nie wiedzialem co zrobic to na ustalony przez WKU termin wyslalem ojca i sciemnil ich ze jestem za granica i wracam we wrzesniu na studia...powiedzieli mu, ze jak wroce to zebym przyniosl im tylko jakis swistek z uczelni...

Sam do nich nie idz lepiej bo kto wie na jakiego "kutafona" trafisz...do mnie raz koles z WKU sie dowalil ze uczelnie zmienilem i powiedzial ze jak bede krecil to mnie od razu wezma papa

mialem bardzo podobną sytuacje. Tzn. z pierwszej uczelni poleciałem po 2 miesiącach. poszedłem do pracy w oczekiwaniu na czerwiec i kolejne egzaminy. i właśnie pamietam, ze krotko przed tymi egzaminami dostałem wezwanie. Też przyznam, że byłem nieźle posrany. Prawnie mogli mnie szarpnąć do woja i nie miałbym nic do gadania. No ale się stawiłem i jak człowiek z człowiekiem porozmawialem tam z nimi. Że te pierwsze studia to był niewypał, ze mi zalezy na edukacji, że lada chwila mam kolejne egzaminy wstępne. I co? w ogole spoko - nie ma problemu. Powodzenia na egzaminie i prosze pamiętać, zeby przynieść zaświadczenie z uczelni chyba do polowy października o ile pamietam. Tak więc "motyw kutafona" jest tutaj wg mnie jak najbardziej istotny. Ja w swoim WKU miałem szczęście spotkać LUDZI. Gdybym spotkał pieprzonych formalistow, to bym dostał bilet i koniec pieśni crazy

1,5 roku temu rzucilem studia a oni sie nie odzywaja. Mam prawie 26 lat, wiec mysle, że juz spoko. Poza tym od wielu osob słyszałem, ze nieformalnie tych ktorzy juz mają ponad 23 lata nie biorą. To się wg mnie naprawde diametralnie zmienia. Jeszcze te pare lat temu to byl strach, kombinowalo się co zrobić aby dostac odroczenie, kategorie inna niż A itd. A teraz to tylu ludzi wręcz chce iść do wojska, nawet utajaja swoje choroby, aby się dostac shocked tak więc juz nie ma takiego polowania na tych , ktorzy do woja isc po prostu nie chcą wink

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (aker, forty, betowiec, rafal08, JelineK, $-man, 11kera11), 2,751 gości, oraz 18 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,890
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025