Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 2 1 2
#1095737 31/03/2007 01:25
O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
http://wiadomosci.onet.pl/1512008,12,item.html

6 kwietnia amerykańska armia uderzy na Irak - podały Fakty TVN, powołując się na rosyjskie media.

Jak to będzie wyglądać waszym okiem ?

Zapraszam do dyskusjii ....

Bonus: Unibet
I see dead people
I see dead people
Na Iran chyba ...

Blade Runner
Blade Runner
Na Iran raczej smile

Nie wiem, czy zaatakują. Na 95% jestem pewien, że nie.

Bush nie jest aż takim głupcem, żeby nie wiedzieć, że nie mają tam szans. Armia irańska to nie to co iracka. 100 milionów fanatyków też ma olbrzymie znaczenie.

Zresztą - nawet jakby pobili Iran (przy dużych stratach), to co?

Okupacja? - Jedną już robią i społeczeństwo amerykańskie ma tego serdecznie dosyć. A okupowanie Iraku to dziecinna igraszka przy tym, co tam by jankesów spotkało. Ich transportery nie nadążały by z wysyłaniem trumien do kraju, zresztą nie wiem skąd by wzięli tylu żołnierzy (z 500tys - milion by potrzebowali).

No i fakt, że Iran najprawdopodobniej ma broń atomową.

Blade Runner
Blade Runner
Mogą im co najwyżej jakieś naloty porobić - coś tam zburzą, w odwecie trochę zamachów będzie i nic się nie zmieni.

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Fakt , na Iran , błąd sie wkradł w onet.pl jak kopiowałem było Irak no ale mniejsza oto .

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Mozna gdzies u bukow obstawiac takie zdarzenia?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Uśmiałem się po pachy :/

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Z innej beczki , powinno byc raczej w dziale " smieszne " ale jak już tutaj jestem ...

Wychodzący w Brukseli i uważany za prestiżowy tygodnik "European Voice" opublikował artykuł o Polsce pod rządami braci Kaczyńskich, zatytułowany "Polskie marzenia tłuczonych kartofli". Polskie przedstawicielstwo przy UE zareagowało, wysyłając krytyczny list do redakcji.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Zaatakować to zaatakują prędzej czy później. Precyzyjne mniej lub bardziej naloty nakierowane na reaktory jądrowe - czyli próba powielenia modelu sprzed kilkudziesięciu lat gdy Izrael pozbawił złudzeń Husajna co do posiadania atomówki smile

Oczywiście nie będzie to aż tak łatwe jak wtedy chociaż kto wie kto wie...niestety musimy przygotowac się na chude lata jeśli chodzi o ropę frown

Blade Runner
Blade Runner
Spokojnie - Iran jest dopiero czwarty pod względem wydobycia. A Arabia Saudyjska i Kuwejt stoją po stronie USA.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No tak ale widze, ze tylko nasz onet ma takie rewelacje (chyba jeszcze gazeta tez). Przegladam wlasnie zagraniczne portale z wiadomosciami i nic nie ma takiego, tzn. moze jest ale nie jest to jedna z glownych newsow.
Ja juz widzialem poprzednio dwa podobne newsy: podane daty, juz wiadomo, kiedy i jak. I nic nie bylo. Cos sie szykuje ale na 99% to nie bedzie tego dnia.

Tak wiec jak bym podchodzil z dystansem do takich informacji. Bo nawet piszac jakas bzdure dany portal czy gazeta robi sobie swietna reklame, a potem i tak ich nie rozlicza z tego....

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Ale ta informacja pochodzi od ruskiego wywiadu więc se w ch*uja lecą laugh sory ale ruski i chińczyki ostatnio zacieśniają stosunki i dla nich na rękę jest głosić jakieś paranoje żeby pozycja USA na arenie międzynarodowej zmalała. Ruskie są przecież przeciwko tarczy antyrakietowej...przypadek?! Gdyby Stany rzeczywiście zaangażowały swoje siły do wojny z Iranem to by ich gospodarka całkowicie padła. USA w stanie wojny może powołać do walki 3 mln żołnierzy. Więc nie zaryzykują sami konfrontacji...no chyba, ze pomoże im taka potęga militarna jak Polska laugh laugh laugh w końcu w lizaniu dupy Stanom jesteśmy mistrzami smile

S
veteran
veteran
S Offline
Według mnie ściema.
Nie będzie ataku.
USA jest za słabe na taką wojnę. Chociaż iran nie jest jednolitym państwem, i amerykanie nie mieli by wcale tak trudno.

Busch wszechmogący- on zadecyduje.

A z drugiej strony to ja chce tanią benzynę!

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Panowie pamiętajcie, ze tu z pewnością nie chodzi o konwencjonalną wojnę!!!

Co najwyżej możliwie precyzyjne ataki z powietrza na ośrodki nuklearne, obronę przeciwlotniczą itp, ewentualnie jakiś mały desancik komandosów na terminale przy samej Zatoce Perskiej. To wszystko.

Rivex ma rację, że to raczej nie nastąpi w terminie podanym przez Onet :), ale sam atak uważam za wielce prawdopodobny.

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Iran - USA
typ 2
stake: 4/10
analiza: gramy progresją na wygraną USA na wyjeździe. Po ostatnich porażkach z Irakiem, w Wietnamie i w Korei nadeszła pora na przełamanie. Skład USA zdecydowanie silniejszy, może trenera mają słabszego ale myślę, że taktycznie będą lepiej przygotowani. Fakt, ze gospodarzom może pomóc atut własnego boiska oraz wierni kibice ale cudów nie ma co sie spodziewać. W meczu możliwy jest również walkower, gdyż gospodarze mimo silnej determinacji maja słabą mentalność psychiczną. pzdr

jestem już typerem roku? laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Pierniczek
Iran - USA
typ 2
analiza: gramy progresją na wygraną USA na wyjeździe. Po ostatnich porażkach z Irakiem, w Wietnamie i w Korei nadeszła pora na przełamanie. Skład USA zdecydowanie silniejszy, może trenera mają słabszego ale myślę, że taktycznie będą lepiej przygotowani. Fakt, ze gospodarzom może pomóc atut własnego boiska oraz wierni kibice ale cudów nie ma co sie spodziewać. W meczu możliwy jest również walkower, gdyż gospodarze mimo silnej determinacji maja słabą mentalność psychiczną. pzdr

laugh Dobre grin

A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by Pierniczek
Iran - USA
typ 2

Warto brać , bo goście też bez oslabień w skladzie. Tych kilka F-16 co sprzedali do Polski to u nich i tak nawet na trybunach się nie mieścilo smile

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Pierniczek po jakim kursie wziales?

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
1.50

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
W mojej analizie zapomniałem jeszcze dodać, że obecnie kadra B jest na zgrupowaniu w Iraku laugh

Strona 1 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, rafal08), 4,319 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,840,320
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026