|
|
veteran
|
|
veteran
Czy na kontraktach taki maly gracz moze zarabiac ? Moze i moze... W kazdym razie ja bym sie nie pogniewal gdybys zalozyl dardaw gdzies w tym dziale temat i umieszczal tam historie Twoich transakcji... Mysle, ze to by znacznie uwiarygodnilo to co chcesz nam tu przekazac. Mały gracz ? No teraz Mjeciu to dopieprzyłes ale niech Ci będzie. A czy drobny inwestor moze zarabiac ? oczywiscie ze moze , czemu nie ? Coz stoi na przeszkodzie ? Tematu zadnego ze swoja historią nie będe zakladac ,znam swoją wartośc i nie muszę nic udawadniac ani na niwie bukmacherskiej ani inwestycyjnej !!! Bo niby co i po co ja mam udowadniac ? Komu i dlaczego ? Czy jestem dobry czy tez do dupy inwestor ? A czy ta historia transakcji cos udowodni ?? Liczy się to czym jeżdzisz, jak mieszkasz, gdzie spedzasz wakacje i ile masz zer na koncie a nie jakies bzdurne wpisy na forum ze zagrałem to czy tamto. Przed wyjazdem do UK prowadzilem temat o kontraktach,ktory mozesz znalezc w tym dziale ,wszystkie transakcje podawane byly przed jej zawarciem . Temat byl w zasadzie dla niedowiarkow ,jednak przydal sie niespodziewanie w dyskusjach z roznymi "ekspertami" . Poza tym dzieki niemu zawarlem sporo znajomosci ,ktore trwaja do dzisiaj .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chciałem wrócić do tematu i zapytać o podatek.
Jak płacicie podatek? Od każdych sprzedanych akcji odkładacie "do koperty" (skarpeta, lokata itp), żeby w kwietniu zapłacić czy przez cały rok się nie przejmujecie i dopiero w kwietniu szukacie kasy na podatek?
Pytam, bo moja starsza teraz sprzedaje trochę akcji i się zastanawiamy jak ten podatek zapłacić. Czy ulokować część sprzedanych na jakąś terminówkę?
|
|
|
Link skopiowany do schowka