Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 12 1 2 3 4 5 6 11 12
A
enthusiast
enthusiast
A Offline
Tolkien po Twojej analizie i Twoich słowach widać, że kibicujesz ekipie z Wrocławia. Piszesz, że Turów może mieć lekkie problemy z ekipą ze śląska. I faktycznie w 1 meczu chłopaki ze Zgorzelca troszkę się męczyli, ale jak się nie mylę przy katastrofalnej skuteczności rzutów wolnych. Natomiast nic nie piszesz o szczęściu śląska, bo tak naprawdę gdyby Nana był w składzie Polpaku w każdym meczu na pewno nie skończyłoby się tak pięknie (czyt. 3:0). Śląsk tragicznie rzuca za 3 (może Oliver coś tam pyknie), ma problemy przy zacieśnianiu strefy podkoszowej. Na pewno nie zagra Dimitrovski, więc znowu za 3 porzuca sobie Dean i troszkę Dominiki Tomczyk. Oglądałem mecz śląska w Grudziądzu i naprawdę "szału niet". Dzisiaj stawiam, że wygra to Turów. A granie na śląska za wysoką stawkę (z handi) to pomyłka, ale to tylko moje zdanie

Bonus: Unibet
T
addict
addict
T Offline
antybooker wiesz dobrze co w zyciu jest pewne tongue Wiec wiesz stawiam handi najwyzej jak mi tylko budzet pozwoli i w zaleznosci jak Ferero wygra z Ferdkiem smile tongue

Tak zgadzam sie z tym ze SLask mial troche szczescia zwlaszcza w ostatnim meczu ale to jest wlasnie potrzebne by tez wygrywac. Nie tylko swietni gracze, trenrzy ale tez odrobina szczescia. Ja kibicuje tam gdzie kase moge zrobic tongue Zobaczymy ktora druzyna wygra okolo 19 smile pozdrawiam

T
addict
addict
T Offline
Minus na calej lini Slaska ech padaka

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Turow po prostu zagral swoje w obronie ( czytaj swietnie )- szczegolnie te pierwsze 5 minut po przerwie gdzie dali rzucic Slaskowi tylko 2 punkty .

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
W sumie wszystko sie sprawdzilo zageszczenie strefy, brak skutecznych strzelcow w Slasku z dystansu i podystansu, rzuty wolne wroclawian 7/17 , i popisy Kelatiego kiedy trzeba bylo trzymac/ciagnac wynik w 1 polowie - potem juz nie musial. Turow niby razil trojkami, ale skutecznosc za 3 pkt wcale nie byla rewelacyjna 40% ale OBRONA, OBRONA i jeszcze raz OBRONA - i ta zaskakujaca strefa zaraz na poczatku.

vonseb 40% za 3 to dobry rezultat,a nawetb.dobry dajacy duza przewage w przypadku druzyn ktore graja defensywnie,a juz 66% za 2 to rewelacja w przypadku Turowa majac taka silna obrone Slask nie moze tracic tylu pkt ,zapewne to ostatni mecz Turowa kiedy maja az 66% za 2pkt.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Prokom-Anwil Ogromne emocje czekają nas dzisiaj w Sopocie na hali 100-lecia. Napewno faworytem jest Prokom, który między innymi będzie chciał sie zrewanżować Anwilowi za Puchar Polski. Wiadomo, że do końca sezonu nie zagra Atkins z powodu kontuzji kolana.. Jednak tragedii u puzli nie ma. Jest przecież bardzo dobry Dalmau, który zaryzykuje: ostatnio świetnie rozgrywa. Jest także dochodzący do siebie po kontuzji Pacesas. Jednak ten mecz to może być pojedynek strzelców Slanina-Pluta. Jednak patrząc na ostatnią dyskozycje Polaka jestem spokojny,o to że nie będzie dużo rzucał... Co innego Slanina trójki trójki i jeszcze raz trójki. Jedyne co mnie martwi to świetny Goran Jagodnik,który grając w barwach Prokomu nie raz wygrywał z Anwilem. Niepokoi także historia meczów która mówi że w play-offach po pojedynkach w Sopocie było zawsze 1:1 Tą historie trzeba zmienić i dzisiaj Prokom wygrywa z handicapem.
typ: Prokom(-6) @1.9

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Ja nie wiem, czy będą ogromne emocje, bo Prokom jest drużyną o klasę lepszą. Myśle tu o doświadczeniu, ograniu na miedzynarodowej arenie i o zgraniu zespołu. Jest co prawda grupa nowych zawodników, ale jest też grupa graczy, którzy graja tam dłuższy czas.
występy w rundzie zasdniczej, czy PP nie robią na mnie żadnego wrażenia, podobnie jak brak Atkinsa. Sopot ma szeroką ławkę wyjadaczy i nie pozwoli sobie na porażkę.
Dziś też zagrałem handicapa na Prokom
Anwil w calej serii może wygrać co najwyżej raz i to wszystko

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Cypryjczyk
vonseb 40% za 3 to dobry rezultat,a nawetb.dobry dajacy duza przewage w przypadku druzyn ktore graja defensywnie,a juz 66% za 2 to rewelacja w przypadku Turowa majac taka silna obrone Slask nie moze tracic tylu pkt ,zapewne to ostatni mecz Turowa kiedy maja az 66% za 2pkt.

Ale tak wysoka skutecznosc to wynik dobrej gry w drugiej polowie. Z Tego co pamietam gdy sledzilem relcje to w pierwszej polowie Turow mial bardzo niska skutecznosc a Slask wysoka a pomimo tego gospodarze prowadzili 10 punktami.

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Originally Posted by kiziorro
Originally Posted by Cypryjczyk

Ale tak wysoka skutecznosc to wynik dobrej gry w drugiej polowie. Z Tego co pamietam gdy sledzilem relcje to w pierwszej polowie Turow mial bardzo niska skutecznosc a Slask wysoka a pomimo tego gospodarze prowadzili 10 punktami.
Bo w drugiej polowie rzucali z czystszych pozycji po akcajc do srodka - na zewnatrz, a poza tym Slask byl troche podlamany obrona Turowa. Ja nie twierdzilem tez ze 40% to zly wynik, ale zadna rewelacja.

H
enthusiast
enthusiast
H Offline
co myslicie o dzisiejszej sumie punktow w prokomie ?? bedzie powyzej ??

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
JA dzis licze na Anwil i zagram z handi +7,5 . Taki meczyk Dalmau juz nie powinien sie zdazyc ( 5/5 za 3 pkt), a i Anwil lekkie problemy z faulami obroncow Prokomu mogl lepiej rozwiazac. W 1 szym meczu slabo zagrali w Anwilu i Hill i Jagodnik, ktory zdecyowanie za malo rzucal. Mysle ze nacisk na Dalmau musi byc wiekszy ( tu licze na Otasevica). Gorzej tylko ze Slanina gorszego meczu w ataku juz nie zagra choc jak zwykle wykonywal czarna robote w obronie.

Co do sumy punktow to z jednej strony jakby tacy gracze jak Pluta czy Wojcik zagrali na normalnej skutecznosci rzutow wolnych to wynik powinien byc jeszcze wyzszy. Z drugiej oba zespoly rzucaly na bardzo wysokiej skutecznosci z GRY i dzis moga tego nie powtorzyc. Prokom 57% za 2 pkt i 52% za 3 pkt, Anwil 60 za 2 pkt i 36% za 3 pkt. Mysle ze dzis moze byc under 161 .

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by vonseb
JA dzis licze na Anwil i zagram z handi +7,5 . Taki meczyk Dalmau juz nie powinien sie zdazyc ( 5/5 za 3 pkt), a i Anwil lekkie problemy z faulami obroncow Prokomu mogl lepiej rozwiazac. W 1 szym meczu slabo zagrali w Anwilu i Hill i Jagodnik, ktory zdecyowanie za malo rzucal. Mysle ze nacisk na Dalmau musi byc wiekszy ( tu licze na Otasevica). Gorzej tylko ze Slanina gorszego meczu w ataku juz nie zagra choc jak zwykle wykonywal czarna robote w obronie.

Co do sumy punktow to z jednej strony jakby tacy gracze jak Pluta czy Wojcik zagrali na normalnej skutecznosci rzutow wolnych to wynik powinien byc jeszcze wyzszy. Z drugiej oba zespoly rzucaly na bardzo wysokiej skutecznosci z GRY i dzis moga tego nie powtorzyc. Prokom 57% za 2 pkt i 52% za 3 pkt, Anwil 60 za 2 pkt i 36% za 3 pkt. Mysle ze dzis moze byc under 161 .

tu sie nie zgodze over 161 dzisiejszy mecz tak jak poprzedni prowadzony będzie w szybkim tempie... licze na lepszą skuteczność Anwilu zwłaszcza Jagodnika i Pluty... Co do Dalmau.. kolego przecież w 1 meczu był strasznie kryty a mimo to łatwo zdobywał punkty wiec przykryć go już lepiej nie przykryją;> Dzisiejszy mecz będzie podobny do niedzielnego z tą różnicą że to Anwil powinien prowadzić grę

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam :PIWO:

Polonia Warszawa @ 1.45 + Kotwica Kołobrzeg @ 1.40 = AKO 2.03 (Expekt)

Panowie, czytam ten temat od deski do deski i widze, ze konsekwentnie gracie faze PO. Ja tymczasem skupiam swoja uwage na jakże dochodowej fazie Play - Out, gdzie to wyniki wchodza po prostu jak w maslo.

PO odpuszczam, chociaz nie ukrywam, ze niektorych typow trzymam sie kurczowo i nawet niezle na tym wychodze. PO postanowilem sledzic i ogladac jak tylko mam na to czas, a sprawe typow stawiam na drugim miejscu.

Jak juz wspominalem faza Play - Out to ostatnimi czasy dla mnie spory zysk. Wiem, wiem. Madry jestem po fakcie bo ani w tym temacie nie pisze swoich betów, ani w PP ani tez na QCZ, ale kto mnie zna i ma do mnie namiary ten wie, ze mozna na tym spokojnie zarobic, a w minioną sobote wpadlo troszeczke złotowek. Nie pisze tego by sie chwalic, bo nie mam absolutnie takiego zamiaru, tylko chce Was po prostu zachecic, by momentami przymknac oko na PO, a spojrzec nieco wnikliwiej na walke o pozostanie w lidze.

Dzis zagram sobie powyzszy dubelek, a z kursow jakie przedstawil nam Expekt ciesze sie niezmiernie wink

Polonia Warszawa walczy o ligowy byt z sasiadujacym w tabeli Zniczem, wiec dla niej kazde dwa punkty sa po prostu bezcenne. Znicz gra z Unia Tarnow czyli z góry do ich dorobku moga byc dopisane dwa punkty. Polonia natomiast bedzie walczyla z Kagerem Gdynia, ktory badz co badz ma zapewnione chyba 9. msc w lidze i juz powoli moze skupic sie na przyszym sezonie i okienku transferowym. Kager przegral ostatni mecz i zwyciestwo Kotwicy @ 2.55 wcale mnie nie zdziwilo. O co gra teraz Kager? Praktycznie o nic, co mozemy wywnioskowac z ilosci minut danych zawodnikow i po ich grze.

Do tego wszystkiego daje Kotwice po dosyc podobnym kursie, lecz jesli spojrzec na kurs ogolny z tych dwoch meczy, jest on dla mnie calkowicie zadowalajacy. Kotwica ZDECYDOWANIE poprawila swoja gre, a dzis bedzie miala dodatkowa przewage bo jeden z najlepiej zbierajacch w AZSie - Haynes musial odleciec do USA z powodu smierci ojca, a ten fakt powinni wykorzystac wysocy Kotwicy - Bigus i Daniels. AZSowi tez powinno zalezec na tym meczu, bo w koncu do pozostania w lidze ich droga jeszcze daleka, ale patrzac na to oslabienie i biorac pod uwage atut wlasnej hali dobrze grajacej Kotwicy, nie mam watpliwosci kto wyjdzie z tego pojedynku obronna reka.

Chociaz wiadomo - to jest DBE, wszystko sie moze zdarzyc i dziwne wyniki juz nikogo chyba nie zaskakuja wink

pzdr :PIWO:

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ojoj, nie ta godzina. Oczywiscie nie zbierajacy, a punktujacy - chodzi o Haynesa.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nic dodać nic ująć shane piwo

Kager wyraźnie odpuszcza końcówkę sezonu, bo po co grać skoro mają już zapewnione utrzymanie. Polonia poza tym, nawet w normalnych okolicznościach upokorzyła Kager, więc dziś będzie identyko.

Kotwa z Bigusem i Danielsem + zdolnymi Polakami nie powinna mieć żadnych kłopotów z AZS'em bez Haynes'a

Wypatrujcie mnie na Obozowej, tym razem w niebieskiej koszulce grin

K
member
member
K Offline
bardzo ciekawe typy

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dodam tylko, ze Koszalin ma mecz zalegly + 2 spotkania z Unia Tarnow.

'my u nas, wy u nas', jesli chcą wykukać znicz, to wg takiej zasady beda rozgrywane mecze Kotwicy/Kagera/Koszalina/Polonii juz do konca sezonu...
do tego overki w tych meczach, z czego ten w kolobrzegu wydaje sie byc pewniejszy.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzsiaj oczywiście under.
Chociaż linia jest nieprzyzwoicie niska to w poniedziałek wreszcie się przełamałem i zagrałem właśnie na under w Zgorzelcu przy potwornie niskiej linii i dzisiaj już bez oporów kontynuuję grę na under.

Taka to już specyfika obu drużyn, że w spotkaniach między nimi over praktycznie nie ma racji bytu, tym bardziej dzisiaj kiedy Turów ma już prawie nóż na gardle i musi zagrać najlepiej jak tylko potrafi. Zgorzelec ma oczywiście jedną (wszystkim doskonale znaną) wielką broń na swoich przeciwników i dzisiaj musi spożytkować ją najlepiej jak tylko się da.
Jak znam życie to w tym spotkaniu pewnie i under 120 wejdzie...

Poza tym podobnie jak w ćwierćfinałowej parze Anwil - Czarni tak i teraz gram away win Turowa - jak nie siądzie dzisiaj to siądzie w niedzielę - nie wierzę by Śląsk mógł wygrać tę rywalizację 3:1.
Zdecydowanie mniej zdziwi mnie 3:1 dla Turowa niż 3:1 dla Śląska...

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by tomo
Dzsiaj oczywiście under.
Chociaż linia jest nieprzyzwoicie niska to w poniedziałek wreszcie się przełamałem i zagrałem właśnie na under w Zgorzelcu przy potwornie niskiej linii i dzisiaj już bez oporów kontynuuję grę na under.

Taka to już specyfika obu drużyn, że w spotkaniach między nimi over praktycznie nie ma racji bytu, tym bardziej dzisiaj kiedy Turów ma już prawie nóż na gardle i musi zagrać najlepiej jak tylko potrafi. Zgorzelec ma oczywiście jedną (wszystkim doskonale znaną) wielką broń na swoich przeciwników i dzisiaj musi spożytkować ją najlepiej jak tylko się da.
Jak znam życie to w tym spotkaniu pewnie i under 120 wejdzie...

Poza tym podobnie jak w ćwierćfinałowej parze Anwil - Czarni tak i teraz gram away win Turowa - jak nie siądzie dzisiaj to siądzie w niedzielę - nie wierzę by Śląsk mógł wygrać tę rywalizację 3:1.
Zdecydowanie mniej zdziwi mnie 3:1 dla Turowa niż 3:1 dla Śląska...

Półfinały do 4 zwycięstw.

Strona 4 z 12 1 2 3 4 5 6 11 12

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, Sensei, 11kera11, Lukasz111), 1,677 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,553
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025