Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 10 1 2 4 5 6 7 8 9 10
Ana <3
Ana <3
cenzura.

Ana <3
Ana <3
co do amnestii takowa nastąpi nieprędko, bo dopiero co była jedna/2 miesiące temu/. w takim krótkim czasie lista z nickami znów się zapełniła.

ale wszelkie ciekawe rozsądne pomysły w sprawie zmian, unowocześnień itp. są mile widziane. nie jesteśmy tu po to aby likwidować jednego za drugim, tylko żeby trzymać jakiś względny ład.

pzdr

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by edi8
Witam.
W związku z wyjątkowym i historycznym wydarzeniem,jakim jest przyznaniem POLSCE i UKRAINIE organizacji
Mistrzostw Europy w 2012 roku-zwracam się z prośbą o amnestię
dla wszystkich osób,które zostały ukarane ostrzeżeniami i danie wszystkim szansy na wykazanie,że nie powtórzą się w ich wykonaniu powody do ponownego stosowania w/w regulaminowych kar.
Podpisano:edi8 (II ostrzeżenia).

P.s.:Osoby,u których powody nałożenia dotychczasowych kar mają
charakter "głębszy" i nieodwracalny-w przypadku ponownego tu na liście ukaranych zaistnienia-dadzą tylko dowód swojej nieodpowiedzialności i braku umiejętności wyciągania wniosków.

Zapraszam do dyskusji i wyrażania swoich poglądów w tej sprawie.
Pozdrawiam.
"Llama"-mój apel zawarty w powyższym poście dotyczy sytuacji nadzwyczajnej a sednem jest prośba o WPROWADZENIE AMNESTII CAŁKOWICIE ZERUJĄCEJ I ZACIERAJĄCEJ DOTYCHCZASOWE KARY.
To o czym Ty piszesz(amnestia sprzed kilku miesięcy) było przecież jedynie obniżeniem progu ostrzeżeń o 1 poziom...
Naprawdę,jeśli na poważnie mają być wprowadzone nowe pomysły typu ban czasowy-a nie ma przecież żadnego spisu z datami nakładania w/w ostrzeżeń-to połączenie tych obu spraw jedną decyzją dającą NOWE OTWARCIE jest tu wielce wskazane i pragmatyczne.
Dlatego bardzo proszę o szersze spojrzenie niż zawarte w Twoim poście motywowanie tym,że amnestia już była...

Pozdrawiam.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Decyzja została taka podjęta ,że nie będzie jak narazie żadnej amnestii i tyle w tym temacie...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Zmarły 2 lata temu JACEK KACZMARSKI w balladzie"Mury" śpiewał:
"A MURY rosły,rosły,rosły..."
a także:
"Kto przeciw NAM ten nasz największy wróg!!!"

Tak mi się ta Jacka twórczość jakoś sama nasunęła bo odniosłem
-ZAPEWNE MYLNE-wrażenie,że to forum zaczyna dzielić rosnący MUR pomiędzy jego użytkownikami a moderatorami,czyli pojawia się to pytanie:co było pierwsze"jajko czy kura"?

P.s.:zawarte w powyższym pytaniu dochodzenie do ustalenia czy to społeczność buduje zasady,czy też jego"nadbudowa"wie lepiej czego(także forumowej!) społeczności potrzeba-legło u podstawy klęski KOMUNIZMU.
To tak ku pamięci...
Pozdrawiam.

Ana <3
Ana <3
mur runął, 2 miesiące temu, jaki efekt? pojawił się wentyl bezpieczeństwa więc jazda! łammy regulaminy, amnestia była niewypałem. znamienne, że bardziej powstrzymuje przed chamstwem wirtualny regulamin niż własny system wartości.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Amnestia amnestia ale uwazam ze stan dzisiejszy forum (na progu katastrofy) jest po trochu wina modow- bo tak bany w niektorych przypadkach byly dawane zbyt pochopnie ( szczegolne zaslugi na tym polu wniosl Lama na poczatka swej dzialalnosci jako mod!!!szalal jak tajfun!) i w ten oto sposob odeszlo z wlasnej i nie tylko z wlasnej woli wielu userow ktorych aktywnosc mozna niestety podziwiac na innych forach- tak wiec tradycyjnie wina lezy jak zwyklae po srodku! i Wy panowie nie jestescie w tym calym bajzlu bez winy!a ze forum obnizylo poziom starczy zerknac do kilku dzialow (np. siatkowka - polfinaly a wpisow nie ma ) natomiast kwitna bez wszelkich ograniczen DURNE KONKURSY ktorych namnozylo sie tyle ze chyba nikt juz nie wie ile!!! wiec Panowie Moderatorzy do roboty na tym polu mozecie sie wykazac!

Pooh-Bah
Pooh-Bah
JACEK KACZMARSKI śpiewał także:
"...16-letni Kałmuk-marksista
girlandy z uszu rzucał na stół..."
oraz
"...gończe psy..."

A to zaś nasuwa mi się w odniesieniu do wypowiedzi"gremlina",
który celnie zauważył-inaczej mówiąc-że działalność niektórych moderatorów przypomina wyrabianie stalinowskiej normy zwalczania wrogów klasowych-zwięczonej dowodem ich unicestwienia w postaci obciętych uszu(czytaj=nałożeniem kar).
To,że sam mam nałożone 2 ostrzeżenia a ta wypowiedź może być moją na tym forum ostatnią-to jeszcze zbyt mały powód abym zamknął usta i wprost nie powiedział tego co wszyscy tu widzą a prawie nikt nie ma odwagi powiedzieć wprost:
ABY MIEĆ PRAWO KARANIA INNYCH TO TRZEBA MIEĆ W SOBIE BAGAŻ ŻYCIOWEGO DOŚWIADCZENIA-BO KOLOR ZIELONY NIE DAJE SAM Z SIEBIE
NIKOMU ŻADNEGO PRAWA DO ROZSTRZYGANIA(poza ewidentnymi przypadkami patologii w zachowaniu)O TYM CZY JAKAŚ NORMA W CZYJEJŚ WYPOWIEDZI ZOSTAŁA PRZEKROCZONA CZY TEŻ NIE.

Choć sam jestem wnikliwym czytelnikiem forum od lata 2001 to jednak userem bardzo świeżej daty,bo od stycznia'2007 i nie mam przez to prawa przytaczać tu CAŁEJ GAMY pseudopowodów nałożenia kar na innych userów-ale swojej sprawy nie odpuszczę i wywalę Wam
moderatorzy do których wielokrotnie zwracałem się z prośbami o ukrócenie działań jednego z userów,który posunął się do obrzucenia mnie po wielokroć inwektywami-że bardzo źle wykonujecie swoją robotę skoro żadnej reakcji z waszej strony nie było w stosunku do tego pożal się Boże usera.
Ale gdy tylko ja sam po n-tej z tamtej strony prowokacji-napisałem,że"trzeba Ci chyba mózg przeszczepić"-to od razu czujny niczym stalinowski prokurator mod ukarał mnie ostrzeżeniem nie wnikając w to kto jest tu winowajcą pomimo wielokrotnych uprzednich próśb o interwencję.
Skoro taka jest Wasza sprawiedliwość-to ja naprawdę nie będę żałował odejścia z tego forum!
Wy sami deprecjonujecie zasady sprawiedliwości-jedni dostają kary za to samo za co inni nawet nie mają zwracanych uwag,
chodzi mi o używanie zwykłych ordynarnych przekleństw za które jedni lecą z tego forum i jest ok ale dla innych nie macie nawet
słowa za te same bluzgi jakie tu ślą.
To jest chore z waszej strony-bo sami stosujecie nie jedną a kilka miar oceny tych samych zachowań w zależności od tego kto to napisał-A NIE CO NAPISAŁ.
Jak na wstępie napisałem:jestem tu jako wnikliwy czytelnik od lata 2001 i jedno co jest tu teraz wprost przytłaczające to
przez Was samych stworzona REPUBLIKA KOLESI,którym wolno wszystko-w odróżnieniu od ogółu czyli społeczności tego forum,
któremu nie wolno już prawie nawet oddychać.
Nie wiem czy dana mi będzie sposobnośc do jakielkowiek tu jeszcze wypowiedzi-ale w podsumowaniu niech te gorzkie słowa: kolegi "gremlina"z poprzedniej wypowiedzi jak i moje obecne
W KOŃCU DO WAS DOTRĄ I ZROZUMCIE,ŻE SKORO PISZĄ DO WAS LUDZIE,KTÓRZY PRZYSZLI TU DOBROWOLNIE-TO NIE JEST TO PRZEJAW
SPISKOWEJ TEORII DZIEJÓW A WYNIK TEGO,ŻE NA NASZYM!!!FORUM BARDZO ŹLE SIĘ DZIEJE I TRZEBA TO ZACZĄĆ NAPRAWIAĆ-PÓKI JEST CO I DLA KOGO.
Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich,którzy są po tej samej co i ja stronie MURU...
Podpisano:user edi8
(w momencie pisania o 19.00 II ostrzeżenia).

Ana <3
Ana <3
a kto Cię obrażał?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Gdzieś już był temat w "to i owo" odnośnie pracy moderatów, itd., itp. i wiele, wiele więcej, i każdy temat kończył się tak samo, wielkim krzykiem i cichuuutkim zniknięciem (nie aby ktoś go zamnką, ale po prostu nikt nie bierze tego na poważnie), pierwsze takie głosy pojawiły się około 2003... później co jakiś czas pojawiały się kolejne i pojawiać się będą..... można Tu przytoczyć forum satelickie, Llama, i każdy z Nas wie jakie, gdzie nie ma żadnych ostrzeżeń, a ban jest dawany z góry, i nad żadnym nie ma debat, rozmów, i rozpatrywania: "dać, czy nie dać", i Forum to ma poziom, mimo, że trochę za bardzo tam kolorowo, pamiętam, że ktoś napisał tam zdanie w stylu: "jak chcecie to mogę zmienić Forum..." ... co też mod. ułatwili mu bez żadnych rozmów, i debat...

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Heh Ryan, nie widzisz, ze ja tu nie mam uprawnien?

Po drugie, Twoja krytyka splywa po mnie niczym... wink

A teraz pare slow, oboje wiemy, ze kiedys juz miales bana, zostales potem odbanowany, a teraz dostales kolejnego.
Pierwszego nie wiem za co dostales, bo mnie to srednio interesowalo, bylo to w czasach gdy nie bylem moderatorem.

Natomiast teraz dostales za przekroczenie libczy ostrzezen, zgodnie z regulaminem forum.
Od ponownego odbanowania zerwales tych ostrzezen 6 lub 7(wliczajac amnestie oraz to, ze raz dostales jedno zamiast dwoch).

Weszystkie Twoje ostrzezenie, pochodza z QC, i chyba wszytkie za bluzgi

To nie moja wina, ze szybciej piszesz niz myslisz, jezeli Twoja pasja jest sleczenie na QC i bluzganie na to co nie wchodzi, to Ci gratuluje.

Oczywiscie, ze zbanowaniem sie nie zgadzasz, zakladajac kolejne nicki, zenada smirk

W zeszlym roku, napisalem Ci nawet prv, zebys przystopowal z yum, bo jak tak dalej pojdzie to cie ktos udupi, no i stalo sie.
I teraz wielki zal do wszytkich tylko nie do siebie. smirk

PS Zostawcie tego posta na jakis czas wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam do modów apel o zamykania ASAP wszystkich tematów w to i owo, które winny by się znaleźć w temacie o pomocy. Może tak ludzie się nauczą, że taki temat istnieje. Wnoszę również o zamykanie debilnyh tematów jak "jaki odkurzacz wybrać", "jaką patelnię wybrać", "miałem polucje w nocy. co mam zrobić? powiedzieć mamie, czy nie [sonda]" itp. Przyznaje, że sam ostatnio siedzę tylko na t&o (po raz kolejny o tym piszę i wcale tego nie ukrywam), ale to co tam się dzieje momentami woła o pomstę do nieba

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
oczywiście AFAS, a nie ASAP

B
member
member
B Offline
llama dlaczego ja mam ostrzezenie mozesz to w jakis sposob udokumentowac? co tu jest grane jakas konspira jak ktos ma wiecej czy cos to trzeba go zniszczyc i zdeptac o to wam chodzi? ehhh

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
wyszukiwarka panowie, wyszukiwarka:

https://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Board=63&Number=1098903&Searchpage=1&Main=17381&Words=bulwer%24&topic=0&Search=true#Post1098903

B
member
member
B Offline
Originally Posted By: bulwer$
Biszop nie lansuj sie tak chlopcze szkoda mi Cie naprawde nie skomentuje tego bo jestes przeciez "Wielki wac pan moderatoro"

A ty masz

OSTRZEZENIE

nie wyglada mi to na jakas obraze itd i zeby odrazu ostrzezenie ajajaj

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Originally Posted By: bulwer$
pedaly jedne nie gra kilku graczy i potega w rozsypce

Otrzymałeś je łacznie za obie te wypowiedzi.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Llama
a kto Cię obrażał?
"Llama":Twoje powyższe pytanie-niestety-wprowadziło mnie jedynie w:
1/ wpierw w konsternację
a w drugiej kolejności:
2/ uświadomiło mi,że moja próba zwrócenia uwagi na MECHANIZMY powodujące wzrastanie
owego MURU,o którym pisałem-jest skazana na porażkę bo to chyba "walka z wiatrakami".
Odnośnie mej konsternacji:ja nie chcę załatwiać prywaty i dopominać się jakiegoś trybu indywidualnego dla nadania biegu wstecznego poruszonej sprawie i okolicznościom nałożenia na mnie
2 ostrzeżeń w 2 dni-w wyniku korespondencji(BEZ PRZEKLEŃSTW!!!)sprowokowanej niezgodnym z regulaminem zachowaniem TEGO SAMEGO USERA a wobec braku na to reakcji powiadamianych moderatorów.

Teraz co Twoje pytanie o to"kto mnie obrażał"-uświadomiło mi:
Otóż tak postawione pytanie:o to kto to był-a nie takie:
KTÓRYCH MODERATORÓW POWIADAMIAŁEŚ WIELOKROTNIE O ŁAMANIU REGULAMINU FORUM A ONI NIE ZAREAGOWALI I W OPISANEJ SYTUACJI UKARALI TYLKO CIEBIE?-kończy mój udział w dyskusji,mającej w mym zamyśle poprawić MECHANIZMY tu funkcjonujące-jako bezcelowy!!!
Pozdrawiam.

Ana <3
Ana <3
mechanizm jest tak skomplikowany, jak skomplikowane są psychiki moderatorów, którzy wedle uznania i własnych przekonań wręczają ostrzeżenia.

niestety nie wymyśliliśmy nic lepszego.

BTW, skojarzyłem teraz tamtą sytuację. była przedziwna. ja zareagowałem wtedy tak szybko jak mogłem.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
[quote=Llama]mechanizm jest tak skomplikowany, jak skomplikowane są psychiki moderatorów, którzy wedle uznania i własnych przekonań wręczają ostrzeżenia.
a to jest naprawde sliczne Lama za to masz "ZLOTA MALINE"- tego nikt nie przebije w tej sytuacji widze powody aby przebadac kandydatow i nie tylko kandydatow pod katem wlasnie tej psychiki wink

Strona 6 z 10 1 2 4 5 6 7 8 9 10

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, rafal08, burbon, Lukasz111, forty, bukma, Akhu), 1,863 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,828,223
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025