Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 15 1 2 3 4 5 6 7 14 15
Impossible is nothing
Impossible is nothing
Originally Posted by mateusz2201
Poszukuję napisów polskich do najnowszego odcinka Herosow tj.19 Nie wiem dlaczego ale nie ma ich nigdzie frown
już nieaktualne...
Odcinek oglądnięty smile

Bonus: Unibet
veteran
veteran
przedmiot polityka regionalna albo tam jakas spoleczna
potrzebuje odpowiedzi (pewnie dluzszej wypowiedzi ale raczej w punktach) na pytanie:
Jakie wskaźniki mierzalne mogą charakteryzować społeczeństwo?

budowa tego ma byc: podany wskaźnik i jakie znaczenie mu sie przypisuje (w 1 zdaniu)

dzieki z góry

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Mam do rozwiązania zadanie z kombinatoryki:
Na ile sposobów można ustawić w szeregu 8 osób, tak aby osoby A i B stały obok siebie oraz aby pomiędzy tą parą osób, a osobą C stały 2 inne osoby.

Rozwiązaniem jest 2*2*4*5!

Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze jest wszystko wytłumaczone. Nie jestem pewny tej ostatniej dwójki czy jest dobrze.

AB12C musi zawsze rozdzielać dwie osoby.
5! jest to kombinacja 5 osób, które mogą rozdzielać parę AiB od C.
4- jest to liczba miejsc w szeregu 8 osób na którym może znajdować się AB(..)C
2 - jest to zamiana miejscami A i B
2- jest to zamiana miejscami osób rozdzielających parę AiB od C.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Czy ktos moze mi wrzucic plik 15 mb na inny serw ?

http://rapidshare.com/files/24063078/The_Iron_Giant.part4.rar

bo musze czekac 100 minut ;/

Z gory dzieki

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Originally Posted by pescar

To jest rozwiązanie z odpowiedzi (nie widziałem jeszcze tak ładnie wypisanego roziązanie stąd pytanie)? Jeszcze trzeba wziąść po uwagę zamianę miejsc między para AB i osobą C (to by mi bardziej pasowało do tego ostatniego punktu).

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
2*2*4*5! to rozwiązanie z książki. W sumie wychodzi 1920 sposobów.
Dzięki _Way_ za ten ostatni punkt. Faktycznie może być to zamiana AB z C. Bo zamiana cyfr pomiędzy AB i C jest już uwzględniona w 5!

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
Originally Posted by pescar
Mam do rozwiązania zadanie z kombinatoryki:
Na ile sposobów można ustawić w szeregu 8 osób, tak aby osoby A i B stały obok siebie oraz aby pomiędzy tą parą osób, a osobą C stały 2 inne osoby.

Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze jest wszystko wytłumaczone. Nie jestem pewny tej ostatniej dwójki czy jest dobrze.

AB12C musi zawsze rozdzielać dwie osoby.
5! jest to kombinacja 5 osób, które mogą rozdzielać parę AiB od C.
4- jest to liczba miejsc w szeregu 8 osób na którym może znajdować się AB(..)C
2 - jest to zamiana miejscami A i B
2- jest to zamiana miejscami osób rozdzielających parę AiB od C.
ostatnia dwojka nie jest chyba dobrze. Ja bym zapisał tak:
(...)
2- jest to zamiana miejscami AB z C

ale czy tak jest dobrze tez nie jestem pewien tongue

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
kurcze sporo sie spoznilem hehe. ale rozwiazalem chyba dobrze grin
wink

Ana <3
Ana <3
głupie pytanie:
mogę wysłać rozliczenie podatkowe do urzędu skarbowego pocztą? polecony?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Llama
głupie pytanie:
mogę wysłać rozliczenie podatkowe do urzędu skarbowego pocztą? polecony?

Możesz. Polecony

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
miałem do 20go Kwietnia zapąłcc rachunek z TPSA sądzicie, ze jak zrobie to dopiero jturo to beda jakies konsekwencje?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gnacik
miałem do 20go Kwietnia zapąłcc rachunek z TPSA sądzicie, ze jak zrobie to dopiero jturo to beda jakies konsekwencje?

Odetną dożywotnio neostradę i zapłacisz 3 000 000 zł kary wink

a na poważnie, to tylko odsetki. Pewnie kwota będzie wyrażona w groszach

old hand
old hand
Witam. jakis czas temu pytalem tutaj o pomoc do prezentacji nt. bezrobocia w europie..pare oosb mi pomogla i dziekuje za to smile. Natmiast, teraz mam ogromna szanse uniknąc egzaminu z makroekonomii tylko , że musze zrobic jakąs zaje.bista, ciekawa prezentacje z Makro. No i tutaj nasuwa sie moje pytanie. Macie może jakies fajne tematy z makro , które mozna by było szybko i w miare ciekawie przedstawić? Oczywiscie przyloze sie do tego ale chodzi o ten temat ciekawy wink Mysle , mysle i nic wymyslec niemoge wink

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
czym jest Centralny Egzamin Wstepny ? [to na studia np na UW jest cos takiego, o co kaman ?]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
My name is Monika Gnatowska. I live in Turowo. I have 33 years old. My mobile telephone number is 503752525.
I have husband and two children. My husband name is Jacek, and he have 36 years old. Natalie have 13 years old and she student girl in 6 class. Daniel has 8 years old and he learning in 2 class. Jacek is slim and tall, have a blue eyes and short hairs. Natalie is blonde, have a blue eyes, she is very slim and beauty. Daniel is too slim, have short hairs and he is very cute.
We live in village and lead a farm. Our house is living room, kitchen, bathroom and anteroom. In the living room there is sofa, armchairs, table, shelf and desk with computer. In the kitchen there is big window, shelves, fridge, wash machine, table and 6 chairs. In the bathroom there is shower, sink and stool. In the anteroom there is a big mirror and shelves for shoes.
My free time I spend on reading books, newspapers and listening radio. On weekends we invite friends and family on breakfasts and coffee with dessert.
Thank You.

witam, to wypracowanie mojej cioci smile potrzebuje ona tego na jakies 'coś' :0 tutaj na pewno jest pelno błędow, a ja z angielskiego też noga jestem , mógłby ktos poprawić te najbardziej razące błedy i zamieścic poprawną wersję wypracowania ? smile prosze, bo musze miec to na jutro do godziny 12

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gnacik
My name is Monika Gnatowska. I live in Turowo. I have 33 years old. My mobile telephone number is 503752525.
I have husband and two children. My husband name is Jacek, and he have 36 years old. Natalie have 13 years old and she student girl in 6 class. Daniel has 8 years old and he learning in 2 class. Jacek is slim and tall, have a blue eyes and short hairs. Natalie is blonde, have a blue eyes, she is very slim and beauty. Daniel is too slim, have short hairs and he is very cute.
We live in village and lead a farm. Our house is living room, kitchen, bathroom and anteroom. In the living room there is sofa, armchairs, table, shelf and desk with computer. In the kitchen there is big window, shelves, fridge, wash machine, table and 6 chairs. In the bathroom there is shower, sink and stool. In the anteroom there is a big mirror and shelves for shoes.
My free time I spend on reading books, newspapers and listening radio. On weekends we invite friends and family on breakfasts and coffee with dessert.
Thank You.

witam, to wypracowanie mojej cioci smile potrzebuje ona tego na jakies 'coś' :0 tutaj na pewno jest pelno błędow, a ja z angielskiego też noga jestem , mógłby ktos poprawić te najbardziej razące błedy i zamieścic poprawną wersję wypracowania ? smile prosze, bo musze miec to na jutro do godziny 12

jakby coś to już nie trzeba smile

old hand
old hand
Gdzie moge sprawdzic pogode na jutrezjszy dzien? Chodzi mi o dosc dobra, pewna strone Chcialbym wedziec jaknajszybciej jaka bedzie jutro pogoda w Gdansku. To jest chyba brdaziej odpowiedni temat wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
pogoda.interia.pl

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by SZULC
Gdzie moge sprawdzic pogode na jutrezjszy dzien? Chodzi mi o dosc dobra, pewna strone Chcialbym wedziec jaknajszybciej jaka bedzie jutro pogoda w Gdansku. To jest chyba brdaziej odpowiedni temat wink

http://meteo.icm.edu.pl/

jest tylko na jeden dzień doprzodu, ale super się sprawdza.

Strona 5 z 15 1 2 3 4 5 6 7 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, latajaca_holenderka, alfa, burbon, rafal08, Kretol), 10,844 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,314
Posty5,842,115
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026