Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by doyle
Eldo szczęściarzu, tez bym tak chciał :-) ale jak za 2 lata skoncze studia to pracy pewnie nie znajde, wiec trzeba bedzie myslec o czyms innym, wiec moze biuro rachunkowe

Wiesz... studia to chyba trochę mało na prowadzenie biura rachunkowego. Chyba, że będziesz prowadził jakieś małe i proste firmy.
Tak mi się wydaje, ale może się mylę

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ELDORADO
#odgdog , no to widziales raczej kiepskich głownych ksiegowych , o ja natomiast w swoim zyciu widzialem o wiele wiecej kiepskich prawnikow niz kiepskich glownych ksiegowych , moze dla tego , ze duzo prawnikow jest wlasnie z nominacji tongue

POZDRO
i miłego łykendu

Wiedze na pewno jakas maja. Ale jak wiedzy sie nie uzywa, to wiedza zanika. A jak pisalem w duzych firmach maja do pomocy sztaby ludzi i firm zewnetrznych.

D
member
member
D Offline
no najlepiej by było zdobyć certyfikat księgowy, ale wystrczy chyba skończyć studia ekonomiczne i mieć 3 lata praktyki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no najlepiej by było zdobyć certyfikat księgowy, ale wystrczy chyba skończyć studia ekonomiczne i mieć 3 lata praktyki

Nie chodzi mi o warunki formalne, jakie trzeba spełnić, tylko o wiedzę "życiową" i doświadczenie w zawodzie i różne "triki" wink

Przykład pierwszy z brzegu: klient się spóźnia z dokumentami. Nie da rady przynieść Ci do 20. co robisz, żeby nie narazić się na żadne sankcje?

D
member
member
D Offline
o ile mi wiadomo to w takim przypadku tylko klient może mieć problemy, w umowie mam napisane że ma mi dostarczyć dokumenty do 20-tego

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
o ile mi wiadomo to w takim przypadku tylko klient może mieć problemy, w umowie mam napisane że ma mi dostarczyć dokumenty do 20-tego

W umowie może być napisane, że ma dokumenty dostarczyć do 5, 7, 10, czy 15. A co zrobisz jak dostarczy później? wypowiesz mu umowę?

Ale jeżeli masz zapisane, że dokumenty ma dostarczyć do 20 i 19. dokumenty dostarczy Ci tyle firm, że fizycznie nie będzie możliwe wyrobienie się do 20.

Poza tym takie biuro ma pomagać. I rozwiązywać problemy. Równie dobrze może się okazać, że poinformujesz klienta o wysokoścvi podatków, a on powie, że akurat w tej chwili nie ma pieniędzy (z takich lub innych względów).

Biuro ma pomagać w różnych sytuacjach

D
member
member
D Offline
nie mam pojęcia :-) w tej chwili nie wiem co bym zrobił w takiej czy takiej sytacji ;-) myśle ze wszystkiego sie naucze, narazie mam 22 lata i jestem w polowie drogi do ukonczenia studiow, od 4 roku prawdopodobnie bede pracował w biurze rachunkowym wiec bede mogl cos wiecej powiedziec na ten temat

pozdrawiam

A
journeyman
journeyman
A Offline
He he w najśielszych oczekiwaniach nie przewidywałem takiej popularności tematu.

Strona 2 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników ($-man, latajaca_holenderka, aker, Sensei, Lukasz111, rymoholik, alfa, betowiec, rafal08, ANZELMO), 1,005 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,835,152
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025