|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Farciarz3 2. Acdsee, ja od zawsze uzywam. Otwierasz jeden z obrazkow. W nowootwartym oknie acdsee (kiedy wyswietlany jest ów obrazek) klikasz dwa razy na niego i przenosi Ci do katalogu z wszystkimi innymi obrazkami  . Zaznaczasz je wszystkie (albo te ktore chcesz pomniejszyc). Z menu na gorze wybierasz TOOLS i pozniej z rozwiajnego menu CONVERT FILE FORMAT. Wybierasz z nich odpowiedni format pliku [jpg]. W format settings mozesz ustawic stopien kompresji (ja proponuje ok 80-85%). Klikasz dalej i juz reszte powinnines rozkminic ;] ustawia sei tam czy ma nadpisywac obrazki, czy ma gdzies indziej zapisywac a oryginaly zostawic w spokoju itp ;] pozdr ps. a to sie rozpisalem 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
mam takie pytanko związane z telewizją cyfrową, a mianowicie, czy jest jakiś tani sposób na rozdzielenie Cyfry+ na 2 tv, oczywiście w taki sposób aby na każdym odbiorniku można było oglądać inny kanał.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"hokuy"-to co jest Ci do szczęścia potrzebne nazywa się SPLITER.Jest to urządzenie,które dzieli uprawnienia z 1 opłacanej karty na kilka dekoderów(max.do 8).Te splitery działają z dekoderami:PHILIPS,PIONEER,FERGUSON oraz innymi posiadającymi moduł CI z systemem SECA.Koszt od 299zł a kupisz go choćby w sklepie netowym.Pzdr.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Zbigniew --> dzieki Lelu -> faktycznie działa elegancko - super sprawa. ACDSee używam od zawsze - wersja 3.1 :-)
Jeszcze jedno pytanie mam: Przykładowo mam folder o nazwie "MUZYKA", w którym znajduje się kilka podfolderów (gatunki) i w tych podfolderach znajduje sie jeszcze kilka innych katalogów (wykonawcy) i w nich dopiero pliki. W jaki sposób mógłbym wypakować te wszystkie pliki do jednego ogólnego folderu "MUZYKA"?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
do jakiego to trybunału sądu czy czegotamkolwiek za granica sklada sie zazalenia odnosnie jakies sprawy i w nagrode mozna dostac odszkodowania od panstwa ? pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebuje bramki sms do sieci PLAY
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z orange.pl można tam wysyłać smsy. Trzeba mieć rejestrację...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Panowie ktoś tu kiedyś pisał o jakimś programie p2p napisanego przez polaka, który jest lepszy od bearshare i nie ściąga żadnych lipnych śmieci. może ktoś mi powiedzieć jak on sie zowie? pzdr 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ma ktos jakies opracowanka na maturke z polaka ? chodzi mi o lektury ;] mam jedne od zbigniewa, ale moze ktos jeszcze ma cos i bylby na tyle szczodry i wspanialomyslny zeby sie podzielic 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak chcesz w formie elektronicznej, to wbijaj na www.klp.pl [ klp.pl] (streszczenie Potopu stamtąd czytałem ponad godzinę  )
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wlasnie wolalbym cos zeby druknac ;/
btw. wie ktos czym mozna sprawnie przerobic pdf w worda ? bo moglbym ewentualnie sobie te opracowanka od zbigniewa przerobic wyciac niektore itp] ale jak wezme zaznacz tekst[w adobie] i wkleje do worda to sie sypie ;/
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Gulczas a jak ktos dokonuje zakupu obuwia spotrotwego raz na np trzy lata ?? dodaj szosta mozliwosc np. raz na jakis czas i obok mozliwosc wpisania jaki to czas (np 2 lata) --> to odnosnie pierwszego pytania co do drugiego to zadaj pytanie np. takie: Ile przeznacza Pan/Pani na zakup obuwia sportowego? . Bo jezeli ja kupuje obuwie np co trzy lata to nie moge odpowiedziec ile wydaje kasy w ciagu roku a tak odpowiem ,ze jezeli juz kupuje sportowe obuwie to wydaje na nie tyle a tyle  Ale to taki luzne uwagie pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lelu, to mów, że trzeba w doc  Dałem w pdf, bo nie każdy ma czym otworzyć doc. http://kogut.bcteam.org/opracowania.doc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja też mam uwagę do Gulczasa. Pytanie 11 nie oddaje sytuacji wielu ludzi. Chodzi mi o pracujących studentów (można zaznaczyć tylko jedną możliwość). 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie ktoś tu kiedyś pisał o jakimś programie p2p napisanego przez polaka, który jest lepszy od bearshare i nie ściąga żadnych lipnych śmieci. może ktoś mi powiedzieć jak on sie zowie? pzdr  BetterShare. Używam i w końcu skończyło się tracenie nerwów przy tych debilnych pytaniach, czy ustawić pasek google lub chcesz wyłączyć/chcesz, aby BS pracował w tle. Dodatkowo w programie ustawione jest tak żeby nikt nie mógł od ciebie ściągać plików 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie do kogoś kto się orientuje w sprawach prawniczo-kadrowych. Otóż dzisiaj się okazało, że przez marzec i kwiecień pracowałem bez umowy zlecenia, bo jakiś jebak nie wysłał wniosku o przedłużenie poprzedniej. No i oczywiście nie dostałem jeszcze kasy za marzec. Jaka jest możliwość podpisania umowy wstecz za marzec? Dodam tylko, że mam zrobione rozliczenie kuriera, w systemie też wszystko funkcjonuje na moje nazwisko, tylko po prostu pani z kadr nie może mi kasy wypłacić, bo nie ma umowy...
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
micha$ z tego co sie orientuje to mysle, ze bez problemu mozna podpisac umowe za marzec ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|