|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jezeli sa to plyty cdr to wystarczy zarysowac od strony zadrukowanej od srodka na zewnatrz ok 1cm tak by "przebijalo" swiatlo, bardzo latwo to zrobic, natomiast jezeli sa to plyty dvdr oraz tloczone to tak samo rysa ok 1cm od srodka do zewnatrz z tym ze w tych plytach warstwa nosnika je jest schowana glebiej w zwiazku z tym czynnosc ta jest dosyc uciazliwa. mozna tez majec wiertarke zrobic otwor mniej wiecej o srednicy 5-10 mm w odleglosci ok 1cm od srodka plyty. a najlepszym sposobem jest wlozenie plyt do mikofalowki po 10-20 szt na pare sek istnieje jednak mozliwosc uszkodzenia mikrofalowki.Takich plyt to juz na 100% nikt nie odczyta 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Słuchajcie, mam obudowę z wiatrakami (wentylacja) i zamierzam odłączyć to badziewie. Czy komputer może paść z braku wentylcji. Jak długo to francowate badziewie wytrzyma bez rąbniętych wentylatorów? Mozesz odlaczyc jak Ci przeszkadza halas, ale wtedy zdejmij czesc obudowy(zazwyczaj lewa)... Jak wyłączyć te wiatraki z poziomu Windowsa XP (mam nadzieję że nie trzeba w BIOS-a wchodzić)?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Słuchajcie, mam obudowę z wiatrakami (wentylacja) i zamierzam odłączyć to badziewie. Czy komputer może paść z braku wentylcji. Jak długo to francowate badziewie wytrzyma bez rąbniętych wentylatorów? Mozesz odlaczyc jak Ci przeszkadza halas, ale wtedy zdejmij czesc obudowy(zazwyczaj lewa)... Jak wyłączyć te wiatraki z poziomu Windowsa XP (mam nadzieję że nie trzeba w BIOS-a wchodzić)? Jesli chodzi o wentylator na karcie graficznej to recznie odlaczasz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
HELP ME !
Mam dwa problemy. W IE jak i na pulpicie mam strasznie duze literki i ikony , jak to moę zmienić?!
Drugi problem jest taki ze nie wiem jak zainstalować sterowniki karty dźwiękowej ;/ mam niby p lytkę ale tam jest pare sterowników a ja niewiem który wybrac. Bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Prawdopodobnie masz ustawioną zbyt dużą rozdzielczość ekranu. Kliknij na pulpicie prawym przyciskiem, wybierz Właściwości. Wybierz kartę Ustawienia i suwakiem ustaw sobie rozdzielczość.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Prawdopodobnie masz ustawioną zbyt dużą rozdzielczość ekranu. Kliknij na pulpicie prawym przyciskiem, wybierz Właściwości. Wybierz kartę Ustawienia i suwakiem ustaw sobie rozdzielczość. ok, dzieki ale jeszcze drugi problem mam nierozwiąny
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Drugi problem jest taki ze nie wiem jak zainstalować sterowniki karty dźwiękowej ;/ Zainstaluj wszystkie po kolei, aż karta dźwiękowa zadziała 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Drugi problem jest taki ze nie wiem jak zainstalować sterowniki karty dźwiękowej ;/ Zainstaluj wszystkie po kolei, aż karta dźwiękowa zadziała  No własnie 2 się da zainstalować a reszty nie i nieidzie, a nigdzie nie moge znaleźć jaką mam karte dzwiekowa, plx help ;/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Robisz tak: Klikasz prwym przyciskiem myszy na Mój Komputer ---> Właściwości ---> zakładka Sprzęt ---> przycisk Menedżer urządzeń ---> rozwijasz Kontrolery dźwięki video i gier i tam może pisać jaką masz karte dźiękową (ale nie jestem pewny czy informacje tam zawarte nie pojawiają się dopiero po zainstalowania sterowników) Jak tam nie będzie nic pisało, to zainstaluj sobie Snadrę ( http://www.instalki.pl/programy/download/testowanie_i_diagnostyka/Sandra_Lite.php ) i tam sprawdź typ karty dźwiekowej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Robisz tak: Klikasz prwym przyciskiem myszy na Mój Komputer ---> Właściwości ---> zakładka Sprzęt ---> przycisk Menedżer urządzeń ---> rozwijasz Kontrolery dźwięki video i gier i tam może pisać jaką masz karte dźiękową (ale nie jestem pewny czy informacje tam zawarte nie pojawiają się dopiero po zainstalowania sterowników) Jak tam nie będzie nic pisało, to zainstaluj sobie Snadrę ( http://www.instalki.pl/programy/download/testowanie_i_diagnostyka/Sandra_Lite.php ) i tam sprawdź typ karty dźwiekowej. Zainstalowalem tą sandre i na to wychodzi ze nie mam karty dzwiekowej :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A nie wiesz czy masz kratę zintegrowaną czy osobno?? Podaj może typ płyty głównej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam plyte główną: GIGABYTE GA-VM900M
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A podłączyłeś w ogóle kartę?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A podłączyłeś w ogóle kartę? Jak ją miałem podłączyć? nie dostalem nic w zestawie a plomby kazali nie zrywac...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Masz zintegrowaną karte dźwiękową, zaraz się poszuka sterowników. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Masz zintegrowaną karte dźwiękową, zaraz się poszuka sterowników.  ale czemu ta Sandra jej niewidzi?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo Sandra widzi to co system, a system jej nie widzi :]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo Sandra widzi to co system, a system jej nie widzi :] aha, to jakbyś znalazł to pisz ;/ bo ja nie wiem czego szukac
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
doda lem do ulubionych, co tam mam wybrac?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|