|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Angielski poziom podstawowy na zaliczenie 30% jest raczej bardzo łatwo. Jedynie czego się obawiam to, żeby znowu nie wylosować numerka, który mnie "usadzi" znowu pod filarem :/. Jeżeli będzie dobre nagłośnienie to nie powinno być problemu ze słuchania. I oby nie było ustawiania jakiejś historyjki w kolejności chronologicznej :/. Wystarczy, że popełnisz jeden błąd, i lecą Ci obrazu kolejne pkt. Krótka forma wypowiedzi, pewnie będzie jakieś zaproszenie, ogłoszenie - coś w tym stylu. A dłuższa forma pisemna: list oficjalny, bądź nie oficjalny. Gdyby był oficjalny to pewnie jakieś zażalenie, o zwrot uszkodzonego sprzętu albo coś takiego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja siadam zaraz i cos pokukam nad xerowkami itp... rozszerzony jednak troche zobowiazuje  ale nie chce ise jak cholera, mam dosc matur! ;]]]]
|
|
|
|
|
member
|
|
member
nieoficjalny byl w tamtym roku wiec raczej nie bedzie zaproszenie tez bylo w tamtym roku. Na sluchaniu to bedziesz strzelac bo i tak nic nie zrozumiesz.Zycze powodzena ja jum mam to za soba. Po maturach powiesz nie bylo tak zle:)) Zobaczysz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja na słuchaniu zrozumiałem wszystko \o/ Piszeciena jakiejś dużej sali, ze się o to boicie? Ja miałem w klasie zwykłej i było spoko 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja pisze w auli więc jest spora przestrzeń :/. A na słuchaniu nie trzeba "strzelać", wystarczy zrozumieć kilka slów aby dobrze zaznaczyć.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no jesli to jest podstawowy, jesli jest to rozszerzony to juz nie jest tak slodko  ogolnie czuje sie na silach do tego angola, zeby tylko mi podpasowal w miare tekst. Robilem korepetyorium, co prawda z lepszym naglosnieniem niz tam, ale jesli podpasowaly teksty to lapalem po 90% z sluchania i czytania razem.. ale jak nie podpasowalo to bylo i 60% raz;P pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niech mi na angolu dają jakąś zapowiedź meczu to zdaje na 100%  Jakoś nigdy w szkole z angola nie błyszczałem ale jakoś jak mam z tym językiem doczynienia w życiu to nagle potrafie. Poducze się jutro jakiś zwrotów grzecznościowych. Może być opis jakiegoś miejsca co warto odwiedzić, list do kogoś tam, więc słówka z tym związane się przydadzą. Ogólnie to mimo, że zdaje na podstawie z tym bede miał największy problem, jakoś nie rozumiem często tekstu jak leci z taśmy nie wiem czemu ale jakoś mi się to zlewa.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To go rodzice załatwili..
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To go rodzice załatwili.. Panowie to jest Fakt... Weźcie to pod uwagę...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i po Angielskim , dużo dużo łatwiejszy niż Polski .. kiedy beda wyniki ?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Witam! I jak Wam angielski poszedł? Ja pisałem podstawę, wg mnie egzamin był trudniejszy niż próbny. Było kilka poważnych wątpliwości, za to temat listu mi się spodobał  Jako problem napisałem o agresywności kota, który zniszczył mi sofę, więc zawiozłem go do weterynarz, aby dal mu jakieś tabsy na uspokojenie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam podobne zdanie jak grzech a mianowice ze bylo to troche porypane  ale list i zaproszenie proste 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam! I jak Wam angielski poszedł? Ja pisałem podstawę, wg mnie egzamin był trudniejszy niż próbny. Było kilka poważnych wątpliwości, za to temat listu mi się spodobał  Jako problem napisałem o agresywności kota, który zniszczył mi sofę, więc zawiozłem go do weterynarz, aby dal mu jakieś tabsy na uspokojenie  Ja podobnie tylko ze z psem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a ja napisalem o kocie ktory nie chcial jesc  i ze nazwalem go lion kingiem  i dzieki niemu moje zycia nabralo rumiencow i stalo sie ciekawsze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak beda wyniki dajcie cynk ... Było do zdobycia 50 pkt , czyli 1pkt = 2 % , powinni wszyscy chyba zdać bo za pierwszą czesc było do zainkasowania 70 % wystarczyło strzelać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mój egzamin rozpoczą się z pół godzinnym opóźnieniem.  Ja pisałem o psie który szczekał w nocy i nie dawał domownikom spać. Przy słuchaniu i w tekstach miałem parę wątpliwości, więc czekam na klucz.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|