|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przejrzałem wszystkie kierunki na wydziale himanistycznym i nie znalazłem takiego, który wymaga ustnego polskiego od kandydata z nową maturą. pszek ---> angielski ustny rozszerzony zdaje bardzo mało osób  i z tego mogą brać punkty akurat  Ja w tamtym roku sam zdawałem z klasy rozszrzenie  fajnie było 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Przejrzałem wszystkie kierunki na wydziale himanistycznym i nie znalazłem takiego, który wymaga ustnego polskiego od kandydata z nową maturą. pszek ---> angielski ustny rozszerzony zdaje bardzo mało osób  i z tego mogą brać punkty akurat  Ja w tamtym roku sam zdawałem z klasy rozszrzenie  fajnie było  studiuje na uniwerku szczecinskim i jedynym kierunkiem na ktorym bierze sie pod uwage ustna mature sa filologie (polska,angielska,niemiecka)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok, ok widze Głupota moim zdaniem  z tym polskim of kors.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
" Matura ustna z języka angielskiego " posiada ktos takiego ebooka?:> albo czy ma jakas stronke na ktorej jest opisane jak dobrze opisac ilustracje na ustnym angliku ?:> 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
" Matura ustna z języka angielskiego " posiada ktos takiego ebooka?:> albo czy ma jakas stronke na ktorej jest opisane jak dobrze opisac ilustracje na ustnym angliku ?:>  http://rapidshare.com/files/23855917/Matura_ustna_z_jezyka_angielskiego.pdfhasło: ydy5Mydd Wystarczyło chwilę poszukać i znalazłem na jednym z for.Od razu mówię, że nie sprawdzałem bo mam limity na rapidshare i nie mogę sciągać.Jak ktoś sciągnie to prosze o zamieszczenie na www.speedyshare.com [ speedyshare.com] 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Juvcio Djokovic"
|
|
a.k.a. "Juvcio Djokovic"
Nie widzę znaczącej różnicy. Ja też nie widze, to miało być stwierdzenie informacyjne  kto powiedzial ze nie obowiazuja uklady rownan z 3 niewiadomymi? a skoro juz nie trzeba to bez sensu jest robic zadanie z 2 niewiadomymi wyznacznikiem, ktory jest bardziej skompliowany od metody podstawiania
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wszedzie pisza, ze nie ma kluczy odpowiedzi do matur, ze sa tylko przykladowe odpowiedzi czy to prawda, nie widzial nikt gdzies takich kluczy odpowiedzi np. do geografii?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie widzę znaczącej różnicy. Ja też nie widze, to miało być stwierdzenie informacyjne  kto powiedzial ze nie obowiazuja uklady rownan z 3 niewiadomymi? a skoro juz nie trzeba to bez sensu jest robic zadanie z 2 niewiadomymi wyznacznikiem, ktory jest bardziej skompliowany od metody podstawiania NIe mówiłem o układach równań z trzema niewiadomymi, tylko o metodzie wyznaczników która się stosuje do rozwiązywania tych równań. W liceum nigdy się z tą metodą nie spotkałem. Przy niektórych zadaniach (np. "dla jakich m układ ma ... rozwiązań?? ") aż się prosi o metode wyznaczników.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To jeszcze przed jutrem takich pare rzeczy chce sie dowiedziec  1.Ile piszemy ta mature z matmy(podst.) ??tak jak mysle czyli 2 godziny tylko ?? 2.To prawda ze mozna tylko dlugopisem wypelniac i rysowac wszystko ??te wszystkie figury i wykresy tez dlugopisem?! 3.Moge ze soba jutro zabrac cyrkiel i linijke czy nie ??Bo podobno trzeba bylo to im zostawic do 27 kwietnia ?? Z góry dzieki za odpowiedzi !! Pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Nie wiem, pisze rozszerzoną  2. To prawda- narysujesz coś ołówkiem to egzaminator tego nie widzi 3. Ja tam zabieram (i drugi kalkulator  ) Pozdro dla wszystkich piszących matmę. Sam nie wiem jak to napiszę, bo z mamą jest u mnie tak średnio.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja se najpierw narysuje ołówkiem, a potem poprawie dlugopisem w takim razie  powodzenia jutro 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha no to troche lipa ;/
Powodzenia !!!!Damy rade ;)))
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zdaje ktos ustny z polaka? jeszce tylko pol strony do nauczenia i bedzie dobrze  wchodze o 15.45. Troche pozno ale bedzie czas na powtorke. powodzenia !
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
no to walczymy z matmą! ja pisze rozszerzenie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale pompa ;/wszystko mi sie pojeb***...jak bedzie 30% to sie bede cieszyl ;//////////
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ta matma to jest jeden wielki chuj, ja sie zawsze balem matmy w szkole i nigdy bym sie nie podjal zdawania matury ktos dzisiaj jeszce ustna z polaka?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
max 8/50 z maty, ktos lepszy? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chim123 to bedziemy mieli chyba podobny wynik ;///////////
Licze gdzies w glebi duszy na te 15 pkt- 30% ale niewiem czy sie dolicze ;////////////////Kiedy beda odpowiedzi ?To moze sobie nalicze troche punktow za rysunki i z jedno zadanie moze dwa dobre...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ta mata taka trudna czy nic po prostu nie umieliscie? :>
|
|