|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
raul1988 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Polski 18/20 Hoolidaaaaaaaaaays 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja ino z polaka dostałem 11/20 :(, pytanie o lekturę Noce i Dnie trochę mnie dobiły :/.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
English is easy 17 hahaha i wakacje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i ja tez dzis angielski ustny i 18/20. a najlepsze jest to ze daja 5 minut na przygotowanie, a ja wyszedlem po 8 minutach z sali... Te wszystkie spojrzenia na moja osobe wynikajace z tak szybkiego wyjscia... bezcenne  Demon szybkosci  heh mi to zajęło łącznie 9min  też nie zapomnę tych spojrzeń 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja mam wakacje...co prawda ustny polski zjebalem 11/20, ale mowi sie trudno i zyje sie dalej 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Hmm w sumie ja tam nie wiem ile zeszło mi na ang. ustnym, ale wykorzystałem w pełni te 5 minut. Przygotowałem sobie w zasadzie przez ten czas co najmniej połowe swojej wypowiedzi i było git. Mature sie ma raz w życiu - przeważnie  więc gdzie się spieszyc hehe. Skonczyło się 19/20 co mnie w pełni satysfakcjonuje 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wlasnie wrocilem z angielskiego ustnego. Nie wiem dlaczego ale szedlem z nastawieniem, ze nie zdam. Kiedy wylosowalem obrazek... Wiedzialem ze zdam  Trafil mi sie obrazek z meczu Chelsea - Arsenal na glownych planach z Robenem i Ashleyem Colem...  Jak zaczalem opisywac, az musieli mi przerywac  Podalem nawet daty zalozenie klubow  Pozniej zaczeli wypytywac czy sam gralem, a gralem dlugo w Jadze wiec znow zaczalem nawijac. I tak na farcie udalo sie utargac az tyle pkt - 17/20 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wlasnie wrocilem z angielskiego ustnego. Nie wiem dlaczego ale szedlem z nastawieniem, ze nie zdam. Kiedy wylosowalem obrazek... Wiedzialem ze zdam  Trafil mi sie obrazek z meczu Chelsea - Arsenal na glownych planach z Robenem i Ashleyem Colem...  Jak zaczalem opisywac, az musieli mi przerywac  Podalem nawet daty zalozenie klubow  Pozniej zaczeli wypytywac czy sam gralem, a gralem dlugo w Jadze wiec znow zaczalem nawijac. I tak na farcie udalo sie utargac az tyle pkt - 17/20  :Grin: taki obrazek dla kolesia z mecz.pl to zloto 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Samos wymarzony obrazek jak dla faceta. Ja na niemieckim miałem zrelacjonować mecz piłki nożnej na którym byłem i powiedzieć jak zachowywali się kibice  no i skoczyło się na 17/20 Polski 18/20 a temat to "język sprawozdawców sportowych wobec form poprawnościowych":) generalnie komisja nie była skora do dawania 20/20 tylko 2 osoby na 23 uzyskały 100%. Ja jestem zadowolony, mogę iść z czystym sumieniem i dobrym humorem na piwko i obejrzeć finał ligii mistrzów:) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
13/20 z angola troche kiepsko ale ważne że zdane. Troche właśnie miałem pecha z losowaniem zestawu i skończyło się nisko. Ogłaszam że matury uznaje za zakończone.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wlasnie wrocilem z angielskiego ustnego. Nie wiem dlaczego ale szedlem z nastawieniem, ze nie zdam. Kiedy wylosowalem obrazek... Wiedzialem ze zdam  Trafil mi sie obrazek z meczu Chelsea - Arsenal na glownych planach z Robenem i Ashleyem Colem...  Jak zaczalem opisywac, az musieli mi przerywac  Podalem nawet daty zalozenie klubow  Pozniej zaczeli wypytywac czy sam gralem, a gralem dlugo w Jadze wiec znow zaczalem nawijac. I tak na farcie udalo sie utargac az tyle pkt - 17/20  :Grin: taki obrazek dla kolesia z mecz.pl to zloto  Mógłby jeszcze wylosować rysunek z kuponem z Williama Hilla 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
heh, ja jeszcze pamiętam starą maturę polski + przedmiot pisemnie, a angielski ustnie. bałem się polskiego i mocno mi zależało na wybranym przedmiocie. a o ustnym z angielskiego na śmierć zapomniałem  na dzień po ustnym polskim miałem ustny angielski. ludzie mi na korytarzu przypomnieli  powaga.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
heh, ja jeszcze pamiętam starą maturę polski + przedmiot pisemnie, a angielski ustnie. bałem się polskiego i mocno mi zależało na wybranym przedmiocie. a o ustnym z angielskiego na śmierć zapomniałem  na dzień po ustnym polskim miałem ustny angielski. ludzie mi na korytarzu przypomnieli  powaga. Stara matura była piękna  Bez stresu, na luzie. Siedzę sobie, piszę maturę. W pewnym momencie jakieś zamieszanie na sali. Wbija koleś z kamerą z TVP 3  Dyrektor szkoły podchodzi do mnie i mówi żebym powiedział parę słów do obiektywu  No to wyszedłem w połowie pisania i powiedziałem, później nawet pokazali mnie w TV 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja dzisiaj zdawałem polski usty - 15/20.
Jedno wam powiem- mówienie, że stres przechodzi w trakcie mówienia to bujda, jeżeli nie umiemy dobrze pracy. Ja cały czas się jąkałem.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zgadzam się. Dla mnie angielski ustny w porównaniu z polskim to był pikuś. Miałem świadomość że na angielskim zawsze coś powiem i w zasadzie co bym nie powiedział będzie ok - byleby bylo powiedziane poprawnie.
Natomiast polski to był dla mnie jednak konkretny stres i co za tym idzie w dużej mierze spontan. Pierwsze minuty prezentacji to było składanie w miare sensownych zdań - kompletnie nie tych które sobie wczesniej przygotowałem. Dopiero chyba po 4-5 minutach sie rozkręciłem i zaczęło mi sie spoko mówić.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polski 16/20  Nie ma sie czego obawiać
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Cholera późno skończyłeś tę maturę. Współczuję, że prawie do końca maja miałeś to na głowie. Ja już mam tydzien wakacji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a ja dwa tygodnie  kiedy będą oficjalne wyniki?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|