|
|
newbie
|
|
newbie
a jak sie łaczy przez prozy bo niewiem, a widze ze problemy mogą i mnie spotkac i chciałbym sie dowiedziec jak sie łaczycie przez proxy, jak sie to ustawwia, bede wdzieczny za pomoc
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Czy wszystko już chodzi przez Neo?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
|
|
Z Neo takie rzeczy się zdarzają, ostatnio jakoś przez 2 dni Partybets nie chodził niektórym użytkownikom Neo.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dzwonilem na neostrade i gosc z infolini potwierdzil ze blad nie jest po ich stronie i fizycznie nie sa wstanie tego zrobic aby zablokowac wejscie do serwisu mecz.pl . tlumaczyl ze wina jest po stronie administratora.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dzwonilem na neostrade i gosc z infolini potwierdzil ze blad nie jest po ich stronie i fizycznie nie sa wstanie tego zrobic aby zablokowac wejscie do serwisu mecz.pl . tlumaczyl ze wina jest po stronie administratora. Conrad z kolei mowi ze on nic nie blokowal wiec sytuacja jest przedziwna. naprawde nie da sie z tym nic zrobic? kilka lat przesiedzialem juz na forum ale takich jaj to jeszcze osobiscie nie mialem. Edit: 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie wszystkim jeszcze chodzi forum. Dostałem przed chwilą takie info na GG.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzwonilem na neostrade i gosc z infolini potwierdzil ze blad nie jest po ich stronie i fizycznie nie sa wstanie tego zrobic aby zablokowac wejscie do serwisu mecz.pl . tlumaczyl ze wina jest po stronie administratora. Conrad z kolei mowi ze on nic nie blokowal wiec sytuacja jest przedziwna. naprawde nie da sie z tym nic zrobic? kilka lat przesiedzialem juz na forum ale takich jaj to jeszcze osobiscie nie mialem. Może Conrad planuje brać opłate za korzystanie z forum  Edit: 
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Mi działa juz,ale musze średnio tak co 3-4 godziny router restartować bo przestaje smigać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Każdy musi odcierpieć swoje chyba. 2 dni bez forum... 
|
|
|
|
|
|
|
Najłatwiej zwalić winę na daną stronę, np. mecz.pl, ale to prowider nie łączy ze stroną. Zresztą bardzo łatwo można było to sprawdzić, wystarczyło wpisać adres IP serwera i strona się wgrywała. Czyli wychodzi na to, że coś w DNSach w Neo się dzieje i akurat błąd dotyczył dostęp do naszej strony.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi nie chodzi caly czas, ani wpisujac adres serwera, ani wpisujac adres strony...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja miałem dostęp do forum non stop... czyli nie wina mecz.pl
|
|
|
|
|
|
|
Dla tych, dla których nie działa strona proszę o sprawdzenie tych trzech adresów i napisanie tutaj czy strona się wyświetla: http://www.mecz.com/forum/ubbthreads.phphttp://www.mecz.org/forum/ubbthreads.phpW powyższych dwóch linkach jeśli strona się wyświetli to będzie się trzeba ponownie zalogować. Do tego linki do ostatnich tematów po prawej stronie nie będą działać gdyż są ustawione na adres mecz.pl. Można natomiast wejść do każdego działu i wtedy wejść w temat. http://208.72.242.26/~mecz/forum/ubbthreads.php Powyższy link niepoprawnie wyświetli stronę gdyż traci ustawienia graficzne, ale jestem ciekaw czy użytkownicy Neo mogą przez ten link w ogóle wejść.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
w ostatnich miesiącach ani razu nie miałem problemów z forum mecz.pl więc to nie wina strony na pewno, ale za to sytuacja jest jasna że to TPsa coś kombinuje na swoich łaczach bo kazdy kto ma problemy to albo uzywa neostrady albo lokalnego operatora, który to używa też łącza TPsa i je rozdziela.
w TPsa to nie pierwsza taka historia, pół roku temu ponad tydzień nie działało pinnacle, a tam też nie była to wina buka tylko TPsa
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Sprawdzam teraz przez NEO u brata w domu i nie dziala zaden z 3 adresow. Pisze teraz przez bramke proxy ale chyba trzeba pomyslec o jakims przyzwoitym serwerze (pewnie platnym bo z darmowymi za duzo kombinowania raz dziala raz nie)
Wojtek
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
chyba trzeba pomyslec o jakims przyzwoitym serwerze (pewnie platnym bo z darmowymi za duzo kombinowania raz dziala raz nie)
Wojtek  a myslisz ze na jakim leży cały mecz.pl ?! na pewno nie na darmowym bo nie wyobrażam sobie darmowego z tak gigantycznymi parametrami na baze SQL, powierzchnie czy dzienny transfer bandwidth tylu GB... nawet na najlepszym darmowym strona o ruchu jak mecz.pl by padała po 30 sekundach... o 24:00 by działała a o 24:00:30 juz by miała wyczerpany limit transferu... baaa nie mówią o gigantycznej bazie SQL  myśle że obecny serwer mecz.pl jest ok
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Chodzilo mi o serwer proxy ;-)
Wojtek
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
z proxy to zawsze problemy  nie dość że wolniejszy, uzależniony net, to jeszcze jesteś zależny od innych, do tego jak ktoś z tym samym proxy ospamuje to forum i dostanie bana, to też go dostaniesz... lepiej łączyć się zawsze bezposrednio, w ciagu kilku dni tpsa pewnie to naprawi.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|