Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 10 1 2 6 7 8 9 10
R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Originally Posted by hynek
No cholera wykrakałem... shame on me!

no ale i tak bukmacherski nos wiele nie zawiódł smile szkoda tylko kasy...

Nie przejmuj się
Bury to nawet nie potrafi porządnie dośrodkować z rogu laugh

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Groclin Grodzisk Wielkopolski
VS
Zagłębie Lubin
futbolTyp: Groclin Grodzisk Wielkopolskifutbol

Już w czwartek w Grodzisku Wielkopolskim dojdzie do starcia dwóch najlepszych polskich drużyn. Na przeciw siebie stanie zdobywca Pucharu Polski - Groclin z aktualnym mistrzem Polski - Zagłębiem. Stawką wyżej wspomnianego meczu będzie awans jednej z drużyn do 1/2 rozgrywek o Puchar Ekstraklasy. Niewątpliwie obydwie drużyny odnosiły w tym sezonie zasłużone wygrane. Groclin Grodzisk Wielkopolski pod wodzą trenera Macieja Skorży zdobył w imponującym stylu Puchar Polski po wygranej (2:0) w finale z Koroną Kielce. Od tego spotkania gra Groclinu uległa zdecydowanej poprawie. Zespół, który głównie remisował, zaczął w końcu zdobywać cenne trzy oczka. Dobra dyspozycja tej jedenastki odbiła się szerokim echem nie tylko w Polsce, ale nawet w Portugalii, ale wszystko po kolei. W Polsce oczywiście w prasie, od co najmniej dwóch tygodni spekuluje się o odejściu trenera Macieja Skorży do Wisły Kraków. Rzeczywiście ten fakt medialny znalazł odzwierciedlenie w rzeczywistości. Zaraz po rozgrywkach Pucharu Ekstraklasy trener Skorża zostanie oficjalnie szkoleniowcem krakowskiej Wisły. Z kolei do Grodziska Wielkopolskiego powędruje na ławkę trener Jacek Zieliński z Odry Wodzisław. Tak jak widzimy karuzela w naszej lidze zaczyna się kręcić, ale wracając jeszcze do Portugalii. Dobra gra została także zauważona w tym kraju. Główne zainteresowanie jest Adrianem Sikorą a ofertę jego kupna może wysunąć "polska" Boavista Porto. Ciekawy czy Sikora po tak wspaniałym sezonie odejdzie do Portugalii. W każdym razie ja osobiście życzę mu temu. Portugalska liga jest silna a granie przeciwko takim drużyną jak Benfica Lizbona, Sporting Lizbona czy FC Porto jest dla zawodnika dużą nobilitacją. Jeśli chodzi o czwartkowe spotkanie to możliwe, że zabraknie w kadrze na ten mecz obrońcy Vlade Lazarevskiego, który dostał powołanie do reprezentacji Macedonii. Jednak dla trenera Skorży wypełnienie luki, po Lazarevskim nie powinno być żadnym problem. Gorzej wygląda sytuacja w obozie "Miedziowych". Trener Leo Beenhakker na mecze eliminacji mistrzostw Europy Z Azerbejdżanem i Armenią powołał, aż trzech podstawowych reprezentantów Polski. Zagłębie Lubin będzie musiał poradzić sobie w Grodzisku bez Macieja Iwańskiego, Wojciecha Łobodzińskiego i Łukasza Piszczka. Jak widzimy trener Czesław Michniewicz bardzo stracił jeśli chodzi o ofensywę. Wspomniana trójka w ostatnim mistrzowskich meczach decydowała o wynikach spotkań, żeby tylko wspomnieć dość dramatyczny mecz z Widzewem Łódź czy Legią Warszawa. Do tego warto zwrócić uwagę, że nowo kreowani mistrzowie Polski zwykle w kolejnym spotkaniu po zdobyciu "złota" grają fatalnie. Z kart historii przypomnę ostatnie dwa sezony ligowe. Najpierw zaczniemy od 22 Maja 2005 roku. Do Warszawy na stadion Legii przyjechała pewna tytuły krakowska Wisła. "Wojskowi" zdemolowali "Białą Gwiazdę", aż (5:1) a spotkanie zapisało się złotymi głoskami w historii ekstraklasy. Kolejna ważna data 13 Maja 2006 roku i kolejna analogia. Znowu do Warszawy przyjeżdża krakowska Wisła, ale to ona zdobywa komplet oczek (2:1) po wygranej z mistrzem Polski - Legią Warszawa. Pomijam, że wynik tego meczu powinien być zdecydowanie wyższy. Tak jak widzimy ostatnie lata pokazują, że drużyna, która zdobyła tytuł nie jest wstanie nawiązać równorzędnej walki w kolejnym meczu. Myślę, że tym razem będzie podobnie. Zagłębie Lubin osiągnęło wspaniały rezultat. Po szesnastu latach mogli wreszcie włożyć mistrzowską koronę. Cały Lubin nadal świętuje ten sukces. Niestety szampańskie nastroje może zepsuć Groclin, dla którego priorytetem jest zdobycie Pucharu Ekstraklasy. Myślę, że mają na to szansę. Co ciekawe wspomniałem, że wiele drużyn w Polsce po efektownej wygranej ma problemy i na koniec ciekawostka. Wyjątkiem od tej reguły jest Groclin Grodzisk Wielkopolski. Jako jedna z niewielu ekip ligowych po zdobyciu trofeum (Puchar Polski) grają lepiej po niż przed.

.::Think Twice::. Ignorator.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Witam!

Też myślę nad postawieniem na Groclin, ale zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie obserwowałem dziś kurs w Sportingbet na to spotkanie i o dziwo rano był on w granicach 1,75 ,a teraz podskoczył już na 1,91 na Grodzisk.Nie wiem czy to po prostu ludzie hurtem stawiają na Lubin, czy może jest coś, lub stało się coś o czym nie wiemy.Jak ktoś będzie miał (lub dysponuje) info na ten temat to byłbym wdzięczny.

Groclin vs. Zagłębie 1 @ 1,91 SB

K
Pooh-Bah
Pooh-Bah
K Offline
PIŁKA NOŻNA Zagrają bez dziewięciu
dziś

Ćwierćfinał Pucharu Ekstraklasy: Groclin - Zagłębie (godz. 20.30, Polsat Sport)

Jaka ranga pucharu, taki skład - powiedział Czesław Michniewicz komentując przygotowania do dzisiejszego spotkania. Jego termin spowodował, że mistrzowie Polski zagrają aż bez dziewięciu piłkarzy. Na zgrupowaniu reprezentacji są Wojciech Łobodziński, Łukasz Piszczek, Maciej Iwański i Vidas Alunderis (Litwa). Z kadrą do lat 21 przebywają Marcin Pietroń, Szymon Pawłowski i Patryk Klofik. Dodatkowo leczy się Andrzej Szczypkowski, a Michał Chałbiński dostał wcześniejszy urlop i poleciał na Malediwy.
- Na szczęście mamy w kadrze 27 graczy, więc jest 18 chłopaków i to oni pojadą do Grodziska. Wśród nich będzie wracający do zdrowia Dawid Plizga. Nikogo z rezerw nie zabieramy, bo w sobotę druga drużyna ma ważny mecz w III lidze - zaznacza Rafał Ulatowski, asystent Czesława Michniewicza.
Wszyscy wsiądą dziś do autobusu, choć opiekun miedziowych żartował w trakcie świętowania mistrzostwa w Warszawie, że ci którzy nie zdążą na autobus do Lubina (odjeżdżał rano w poniedziałek) mają się najpóźniej stawić w czwartek w Grodzisku.
Dzisiejsze spotkanie będzie rewanżem za pierwszy, niezwykle emocjonujący mecz w Lubinie, który zakończył się remisem 3:3. Lepszy z pary zagra w półfinale ze zwycięzcą rywalizacji Legii z Górnikiem Łęczna.

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Warto dodac ze podopieczni Czeslawa Michniewicza swietowali 3krotnie w ciagu 3 dni, tuz po meczu w szatni i na stadionie, nastepnie impreza Orange oraz swietowanie po powrocie do Lubina, pewnie skonczylo sie jeszcze jakimis mniejszymi imprezkami wink

Groclin raczej powazniej podejdzie do tego meczu, choc nie nalezy nie doceniac miedziowych bo nie dosc ze maja szeroka kadre to jeszcze pilkarze wczesniej pomijani w skladzie maja szanse sie zaprezentowac,
mimo wszystko to gospodarze sa faworytem zwlaszcza w obliczu wyniku z pierwszego meczu.
W Grodzisku nie jest latwo wygrac, over calkiem prawdopodobny.

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Originally Posted by Biszop
Warto dodac ze podopieczni Czeslawa Michniewicza swietowali 3krotnie w ciagu 3 dni, tuz po meczu w szatni i na stadionie, nastepnie impreza Orange oraz swietowanie po powrocie do Lubina, pewnie skonczylo sie jeszcze jakimis mniejszymi imprezkami wink

Czyli tak jak w piosence: W POLSKĘ IDZIEMY laugh

A tak na poważnie
Ja bym zbytnie nie liczył na "zespół dnia następnego"
Chłopaki mogą mieć też mocne głowy

Dla mnie też faworytem jest Groclin, ale przed zagraniem tego spotkania wstrzymują mnie dwie rzeczy
Puchar Ekstraklasy to taki folklor
Groclin przez długi czas był drużyną remisów, a remis ich urządza

Ja wiem jedno, co prawda zawodowo nie gralem w pilke, ale troche sie nakopalem w roznych mniej lub bardziej powaznych ligach i jakos ci ktorzy to traktowali gre powazniej nie pili zbyt mocno i czesto, a jak juz przyszlo do picia to pozniej pare dni "chodzili" po czterech;-)
Chociaz poznalem jednego z tego forum ktory gral powazniej w pilke, a z piciem nie mial problemow, ani w trakcie ani po grin

Zreszta nie ma co dywagowac, faktycznie Groclin mimo ze raczej remisowal czesto to sa faworytem.
Teraz kwestia kursu jest decydujaca, kazdy sam sobie wybierze:)
Jest jednak kwestia motywacji, miedziowe chlopaki poloza raczej lache na ten mecz i caly puchar, a Groclin w obliczu dobrego wyniku z pierwszego meczu bedzie chcial powalczyc, tak mi sie wydaje:)
Tak czy siek blizej mi do overa:)

D
addict
addict
D Offline
A sama motywacja "Ograć Mistrza" Myśle że taki Świerczewski będzie chciał pokazać że co to za mistrz? W Dyskobolii nie wystąpią Piotr Piechniak i Filip Ivanovski, za to do gry wracają Radek Mynar, Igor Kozioł oraz Łukasz Tupalski. Osłabienia zagłebia już pisane wcześniej.
Dla mnie 1 i warto to zagrać.
"BIĆ MISTRZA" smile

E
enthusiast
enthusiast
E Offline
Ja wzialem zaklad 1/1 za 3,10 bo jak tamci pochlali to mysle, ze szybko z nimi pojada. Wzialbym handicap ale 1/1 tez mysle ze dobre. Kurs 3,10 i jak na moj gust to jest valuebet.

Z
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Z Offline
Originally Posted by encepence
Ja wzialem zaklad 1/1 za 3,10 bo jak tamci pochlali to mysle, ze szybko z nimi pojada. Wzialbym handicap ale 1/1 tez mysle ze dobre. Kurs 3,10 i jak na moj gust to jest valuebet.
Kurs 3,1 za 1/1 pyszny,ja zagrałem zwyciestwo Dyskobolii po kursie 1,8 grubiej.
Dodatkowym czynnikiem przemawiajacym jest to ze zwyciezca tej pary gra z Legia,a Lubinkom jakos sie nie usmiecha wizyta w stolicy cool

Pooh-Bah
Pooh-Bah
No to Groclin wchodzi smile po 1.95 w expekcie. Szkoda że nie troszke grubiej, ale szczerze powiem obawiałem się nieco tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by zmudaRTS
Kurs 3,1 za 1/1 pyszny,ja zagrałem zwyciestwo Dyskobolii po kursie 1,8 grubiej.
Dodatkowym czynnikiem przemawiajacym jest to ze zwyciezca tej pary gra z Legia,a Lubinkom jakos sie nie usmiecha wizyta w stolicy cool

a skad wiesz ze graja w stolicy confusedjuz zostal rozegrany drugi mecz??to podaj wynik a zagram sobie dokladny wynik i bedzie good.Gdyby wszystko byloby takie proste nie bylo by tutaj Ciebie wiadomo gornik ma male szanse ale je ma gwizdek

J
stranger
stranger
J Offline
Górnik ma takie szanse z Legią na zwycięstwo, jak na pozostanie w lidze

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
W tamtym sezonie tez nie mial...i wygral w lidze 2:0. W Lecznej tez mial byc mecz do 1 bramki, a Legia ledwo co remis wycisnela, wyciagajac z 2:0. Puchar o nic, obie ekipy slabiutkie do kwadratu. Niespodziewane 0:1 czy 1:2 nie bedzie dla mnie takie niespodziewane.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
i znowu 2:0 dla Gornika.

J
old hand
old hand
J Offline
Originally Posted by polskignom
i znowu 2:0 dla Gornika.
No to buki sie obłowiły...ludzie grali legie..

E
enthusiast
enthusiast
E Offline
Eeee tam sie oblowili. Mecz o pietruszke. Nikt nie gral na Legie za 1,25 grubo. A mnie jakis czort podkusil zeby zagrac na Leczna, ale HT. Owszem - Leczna wygrala ale 2 gole po 45' minucie padly. To sie nazywa miec nosa laugh

L
member
member
L Offline
I kolejne zaskoczenie... w Orange Ekstraklasie jak wiadomo Gornikowi nie szlo za dobrze, jednak od poczatku dobrze spisywali sie wlasnie w pucharze ekstraklasy. Najwidoczniej do druzyny z Laziekowskiej 'Lecznianie' maja jakies szczescie.

W polfinale z Groclinem - a przeciez ostatnio w meczu ligowym druzyna z Lecznej przegrala z Dyskobolia 1-3. I co by tu wytypowac...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Eeee tam sie oblowili. Mecz o pietruszke. Nikt nie gral na Legie za 1,25 grubo. A mnie jakis czort podkusil zeby zagrac na Leczna, ale HT. Owszem - Leczna wygrala ale 2 gole po 45' minucie padly. To sie nazywa miec nosa laugh

Czemu nie widzę tutaj w temacie tego typu przed meczem!. Po meczu każdy jest mądry i może pisać grałem tego i tamtego. Panowie trochę profesjonalizmu!.

E
enthusiast
enthusiast
E Offline
No ale przeciez Ignorator chodzi o to, ze przeciez ja nie trafilem tego typa. Napisalem to w kontekscie takim (czytaj mniej wiecej tak) - o ile bardzo trudno jest trafic typ za 10.00 to akurat jak trafilem ze outisder przy takim kursie wygra, to musialem wybrac idiotyczny zaklad na HT. A co smieszniejsze Leczna pokryla handicap laugh - wygrala 2:0 i akurat te 2 gole musialy pasc w drugiej polowie. Masakra laugh

Strona 8 z 10 1 2 6 7 8 9 10

Moderatorzy  Akhu, Biszop, Ojro 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
15 zarejestrowanych użytkowników ($-man, burbon, Sensei, betowiec, alfa, latajaca_holenderka, rafal08, Lukasz111, Akhu, ANZELMO, rymoholik, aker, forty, ElNinho[mmdea], 11kera11), 2,778 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,688
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025