Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 47 1 2 14 15 16 17 18 46 47
E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
No zawsze mowie zeby nie kombinowac tylko trzymac jak rosnie wink Albo dokupywac na spadkach.

Tak jak przewidywalem TVN bardzo silny ostatnio. Dzisiaj mimo ze wig20 slabo wypadl (-1,5%) to TVN urosl ponad 1% wiec widac ze jest mocny papier.

Co do STX to mysle ze to jest wlasnie papier na dlugi termin. Taki fundusz emerytalny heh przynajmniej na kilka dobrych latek. Autostrady dopiero w polsce maja sie zbudowac a STX pobiera oplaty za przejazdy autostrada. Wlosi maja sie teraz polaczyc z jaka hiszpanska firma wiec STX i Autostrade i ta jeszcze jedna firma to chyba niezla przyszlosc czeka STX... NFOS nie wygral sprawy w sadzie wiec nie grozi upadlosc. Mysle ze nic tylko trzymac papier. No ale raczej na dluzej bo na krotko to wiadomo smieciowe spolki teraz najlepiej grac co rosna po kilkadzesiat % dziennie.... Taka mamy teraz sytuacje i nie ma co kombinowac z fundamentami chyba ze jak mowie na dluzszy termin. Zakopac i zapomniec na pare latek.

Mam plan odkupic do konca tygodnia jeszcez drozapol moze jeszcze cos spadnie - bylo by milo wink

Jutro wywale KGHM i wszystko ladnie juz bedzie smile

Bonus: Unibet
M
journeyman
journeyman
M Offline
Kiedys ledwo co abym kupil Polne po 50 z groszami. Jakis miesiac, gora 6 tygodni temu. I teraz az zal patrzec gdy sie widzi prawie 120 na spolce. A pozniej jak roslo to zawsze sie balem, ze juz za wysoko
Zal patrzec na polnord ktory sie kupilo po 17 zl przed wezwaniem, sie czekalo czekalo a on sie kisil i kisil az w koncu wystartowal... sprzedalo sie po 21 i bylo sie zadowolonym ze sie zarobilo prawie 30% na papierze w pare dni. A gdyby sie do teraz trzymalo ? Nie zastanawialbym sie na jakie mieszkanie mnie stac wink

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Nie ma sie co przejmowac. Mysle ze trzeba ustalic sobie swoja strategie i ja realizowac. Nie ma co plakac ze mozna zarobic wiecej jak taktyka nasza jest taka a nie inna. Tak samo jak w bukmacherce. Wszystko zalezy od ilosci kasy i do niej sie dobiera taktyke.

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Originally Posted by mjeciu
Kiedys ledwo co abym kupil Polne po 50 z groszami. Jakis miesiac, gora 6 tygodni temu. I teraz az zal patrzec gdy sie widzi prawie 120 na spolce. A pozniej jak roslo to zawsze sie balem, ze juz za wysoko
Zal patrzec na polnord ktory sie kupilo po 17 zl przed wezwaniem, sie czekalo czekalo a on sie kisil i kisil az w koncu wystartowal... sprzedalo sie po 21 i bylo sie zadowolonym ze sie zarobilo prawie 30% na papierze w pare dni. A gdyby sie do teraz trzymalo ? Nie zastanawialbym sie na jakie mieszkanie mnie stac wink

Ja do tej pory zaluje, ze sprzedalem Big Bank Gdanski (a to bylo dawno temu). Kupilem w samym dolku po 2,85, poszedl do gory - sprzedalem po 3,30 i sie chwile cieszylem ale niedlugo bo w miesiac poszedl do > 10,0.

Tez uwazam, ze inwestycje dlugoterminowe sa OK. To co pisze tutaj dotyczy okolo 8% mojej kasy za ktora probuje spekulowac krotkoterminowo. Reszta lezy na lokatack i w funduszach.

Wojtek

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Ja wczoraj sie pod koniec dnia wystraszylem i oddalem Intercars po 122,52 srednio - dzisiaj odkupilem go po 117,5. Ponawiam pytanie:
Jak sprawdzic ile warta jest wg ksiegowosci firmy X firma zalezna Y? Czy dla spolek notowanych na gieldzie sa to dostepne dla inwestorow informacje czy nie?

Dokupilem Drozapol po 14,65 (licze na dobre wyniki niedlugo) i kupilem z powrotem Enap po 5,49. Co do Enap to warto zajrzec:
http://www.money.pl/gielda/komunikaty/energoap,ENP,komunikaty,gieldowe.html
Dzisiaj pewnie na WZA zapadnie decyzja o emisji akcji. Kolejny czlonek zarzadu kupil akcje (niby niewiele ale czy to co jest podane oficjalnie to wszysko co kupil?).

Podoba mi sie to co sie zaczelo dziac z LZPS - moze sie doczekalismy wybicia w gore. To co dieje sie z MSX tez mi sie podoba bo od wczoraj go nie mam :-) Co prawda ustawilem wczoraj automatyczne zlecenie na 9,80 i po tyle reszte oddalem ale mysle, ze niedlugo da sie odkupic taniej i dalej bedzie mozna czekac na dobre informacje z Rosji i Niemiec a te sie pojawia wczesniej czy pozniej. Jak ktos nie widzial to:
http://www.mostostal-export.com.pl/aktualnosci/praca.asp

Pozdrowienia, Wojtek

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Niepokoi mnie rynek. U nas jest na razie dobrze. Ale Londyn juz spada naprawde mocno. Poki co nie reagujemy na sygnaly z innych rynkow ale jesli jednak rynek stwierdzi, ze jakas przecena przed nami to sie wszystko posypie. Tym bardziej, ze futures w USA coraz gorzej i prawdopodobnie ujemne otwarcie....

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Wlasnie sie dziwie, ze u nas jest tak dobrze patrzac na reszte gield swiatowych - biorac pod uwage dywidende KGHM to glowne indeksy sa dzisiaj jeszcze na plus. A jak jeszcze USA nie otworzy sie z duzym spadkiem to moze sie okazac, ze inni jutro beda juz na plus a nas gleboka korekta ominie. Co o tym sadzicie?
W USA podaja dzisiaj dane o bezrobociu i pewnie to bedzie mialo spory wplyw na nich.

Ja w kazdym razie troche pokupowalem juz dzisiaj liczas sie z takim rozwojem wydarzen.
Wojtek

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Futures na Wig20 trzymaly nam rynek dosac wysoko. Teraz sie zalamalo. Bedzie ciekawie na koniec. W USA neutralnie ale o 16-ej sa jeszcze dane.
Ja stawiam na zjazd na koniec u nas ...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mimo znacznego oslabienia po otwarciu w USA rynek trzymal sie niezle. Kontrakty na koniec na plus smile
USA zrobilo kolejny raz dolek na poczatku a potem wycieczke na polnoc. Jutro powinno byc OK tym bardziej, ze Azja jest dosyc mocna i nie chce ulec przecenie.
Jesli Europa zechce zaczac nadrabiac dzisiejsze straty to jutro mozemy miec dobry impuls do wzrostow.
Tak patrzac na stooq.pl to widze, ze na Wig20 jest opor w oklicach 3720-3730 (metastock cos mi odmawia posluszenstwa).
Tak wiec - skoro rynek wytrzymal takie spadki w eurolandzie to jutro powinno byc OK.

Ja trzymam MCI - dzis byly przejsciowe problemy ale koncowka znakomita. Szkoda ze mala czesc pakietu wyleciala przez stopa ale i tak nadal mam sporo MCI. I trzymam.

Nic innego nie moge wymyslec. Przegladalem dzis troche spolek i jakos fajnych nie widze aby wejsc na dluzej. Jest drogo niestety.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mimo znacznego oslabienia po otwarciu w USA rynek trzymal sie niezle. Kontrakty na koniec na plus smile
USA zrobilo kolejny raz dolek na poczatku a potem wycieczke na polnoc. Jutro powinno byc OK tym bardziej, ze Azja jest dosyc mocna i nie chce ulec przecenie.
Jesli Europa zechce zaczac nadrabiac dzisiejsze straty to jutro mozemy miec dobry impuls do wzrostow.
Tak patrzac na stooq.pl to widze, ze na Wig20 jest opor w oklicach 3720-3730 (metastock cos mi odmawia posluszenstwa).
Tak wiec - skoro rynek wytrzymal takie spadki w eurolandzie to jutro powinno byc OK.

Ja trzymam MCI - dzis byly przejsciowe problemy ale koncowka znakomita. Szkoda ze mala czesc pakietu wyleciala przez stopa ale i tak nadal mam sporo MCI. I trzymam.

Nic innego nie moge wymyslec. Przegladalem dzis troche spolek i jakos fajnych nie widze aby wejsc na dluzej. Jest drogo niestety.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na interii smiesznie czyta sie 'analizy' wstecz, takiemu MCI w listopadzie zeszłego roku w optymistycznych prognozach zakladano 9.60 pln

Zastanawiaja mnie ceny spolek developerskich, nie sa one sztucznie zawyżane? Dopiero czytam to i owo (dzieki za pomoc na priv) o gieldzie wiec nie wiem jak to wyglada w praktyce.

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Ostatnia szansa na tanie zakupy na odlewniach. +6% juz obrot ponad milion - jak na ta spolke to bardzo duzo jak na ta godzine. W koncu sie zaczyna dziac. Juz od paru dni mamy tam wzrosty ale dzisiaj juz chyba ruszylo na dobre smile

Wywale dzisiaj chyba reszte KGHM bo mi zostalo jeszcze troche akcji...

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
O wlasnie patrze na elektrim - co sie stalo ze tak wystrzelil smiec? wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jakies plotki albo nawet potwierdzone info, ze ten Niebrzydowski ma wejsc w Elektrim. Nie wiem na ile to sprawdzone ale wczoraj wieczorem na forum parkietu akcjonariusze Elka bardzo sie cieszyli. No i dzis widac, ze podstawy do tego mieli ..

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
tak czy siak ja tego nie ruszam wink

Ladnie KGHM sie zachowuje az zal wywalac heh

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Czaje sie wlasnie na kupno drozapolu ale nie zdarzylem po 14...

Ogolnie mam troche gotoweczki - co polecacie kupic?

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Kupilem HGN i troche kredyt banku...

M
journeyman
journeyman
M Offline
A ja polecam kupic teraz Budopol i MSX

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Originally Posted by Eska
O wlasnie patrze na elektrim - co sie stalo ze tak wystrzelil smiec? wink

Widzialem naglowek artykule w Rze. - chca 2 mld zwrotu czegos za prywatyzacje. Mysle ze warto poszukac tego artykulu bo nie mialem czasu nawet go przeczytac.

Wojtek

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
link: [/url]http://biznes.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/elektrim-znowu-bedzie-wielki,931164[/url]

ciekawe

Strona 16 z 47 1 2 14 15 16 17 18 46 47

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (alfa, $-man, forty, latajaca_holenderka, betowiec, Sensei, 11kera11), 1,668 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,832,074
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025