Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 15 1 2 10 11 12 13 14 15
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Big_star
Mam podłączoną drukarkę do jednego komputera, jak zrobic by działała ona także na drugim komputerze? Komputery są podłączone routerem. Z tego co się orientuje, należałoby założyc siec, ale jak dokładnie to zrobic ??

Powiem ci w skrócie, bo dawno na windowsie nie siedziałem.
Najpierw udostepnij drukarkę sieci, później na drugim kompie dodaj drukarkę kreatorem (zaznaczasz tam, że ma być sieciowa) i zainstaluj do niej sterowniki.
Powinno działać...

Bonus: Unibet
G
old hand
old hand
G Offline
Ostatnio podzieliłem neostrade na dwa komputery, wszystko działa ok. Ale mam teraz problemy ze sciagniem plików z sieci. Chodzi mi o programy p2p, a w szczegolnosci eMule, na małpce jest taka czarna przepaska na oczach i maks predkosc z jaka mi sciaga to 2-3kB...
Cos pewnie w ustawieniach trzeba zmienic, ale co?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Mam takie pytanie

Nie mialem dostepu do swojego kompa, ostatnio, a ojciec zaktualizowal FF, przez co poszly sie pasc wszytkie moje zakladki i ulubione.
Mozna to jakos odzyskac?

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Nie mam FF, ale może spróbuj przywracanie systemu.

M
addict
addict
M Offline
Originally Posted by _Way_
Nie mam FF, ale może spróbuj przywracanie systemu.

Way ma racje przywracanie systemu powinno pomóc.Ostatnio miałem to samo straciłem wszystkie zakładki ,hasła do witryn udało sie wszystko odzyskać dzięki przywracaniu systemu mam FF smile

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
OK sprobuje to za chwile smile
Ojciec zainstalowal po prostu FF 2.

I jeszcze jedno pytanko, nie chca mi sie wszytkie odnosniki otwierac w kartach, po prostu nie chca mi sie w ogole otwierac hiperlacza.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Za 3 razem po przeinstalowaniu FF udalo sie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by galeon
Ostatnio podzieliłem neostrade na dwa komputery, wszystko działa ok. Ale mam teraz problemy ze sciagniem plików z sieci. Chodzi mi o programy p2p, a w szczegolnosci eMule, na małpce jest taka czarna przepaska na oczach i maks predkosc z jaka mi sciaga to 2-3kB...
Cos pewnie w ustawieniach trzeba zmienic, ale co?

Jeżeli masz router to w jego ustawieniach musisz przeforwardować (ch*jowe słowo, ale chyba nie ma polskiego odpowiednika...) porty z których korzysta emule.
Poza tym jak się podłączysz do dobrych serwerów to wszystko śmiga nawet z lowID (ja tak mam).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam takie pytanko. Mam tą "listwe" do ktorej są powtykane te wszystkie wtyczki od kompa ,monitora, drukarki, glosnikow. Na tej listwie jest taka czerwona dioda. zawsze palila sie ona jednostajnym swiatlem, a teraz mruga jak glupia. co to moze oznaczac? czy to stwarza jakies niebezpieczenstwo dla kompa? myslalem poczatkowo, ze to jakies skoki napiecia, ale podlaczylem lampke i swieci ona normlanie (nie miga), wiec juz nie wiem co to moze byc.

Z
member
member
Z Offline
Mam problem w związku z DVDromem, nie czyta mi płyty a inne komputery czytają ją. Co z tym zrobić. Można to jakoś naprawić?? DVDrom jest nowy ma 3 miesiące!!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam tez problemik. Mianowicie przy właczaniu komputera na zegarze jest ciagle inna godzina. teraz np wszedłem a na zegarku mam 20:12. Wie ktoś może dlaczego tak sie dzieje? Musze zmieniać godzine przy każdym ponownym uruchomieniu kompa;/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
masz jakiegos wiruska chyba ... jak właczasz kompa wcisnij delete i wejdz do setupu i tam wejdz w odpowiednie miejsce i sobie ustaw prawidlowa godzine i date .

moze to pomoże...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
odpialem swoj stacjonarny dysk i poszedlem do kumpla bo cos mu szwankowalo z kompem... podpialem spowrotem do siebie i wyczytuje mi go jako kieszen, wie ktos czemu??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie mam pojęcia co masz na myśli pisząc, że wczytuje ci go jako kieszeń.

confused

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
przy wlaczaniu kompa, na samym poczatku system rozpoznaje dyski i dysk stacjonarny rozpoznaje mi go tak jakby byl on wlozony do kieszeni, taki maly szczegol choc wszystko dziala tak samo jak wczesniej

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w jakim programie najlepiej odtwarzac filmy sciagam rmvb.divix i svd ale zawsze jak odtwarzam w all player i sub edicie to film sie automatycznie wylacza w roznych czesciach czasowych wiec musze automatycznie przewijac do tego momentu gdzie sie wylaczyl i tak sie dzieje na kazdym filmie moze nie mam jakis kodekow ?a jest to denerwujace bo nie moge spokojnie od poczatkudo konca ogladac filmu dziekuje za mozliwosc wyjasnienia lub podania odpowiednich kodekow czy czgos innego. z gory podziekowania :-]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Po pierwsze: jeśli masz problemy z klawiaturą, to możesz zamiast kropki wpisywać z wciśniętym klawiszem "Alt" wartość 0046 (z klawiatury numerycznej), a zamiast przecinka 0044.

Po drugie: ściągnij sobie najnowszego k-lite pack'a. Powinno pomóc.

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Originally Posted by Dziabor
przy wlaczaniu kompa, na samym poczatku system rozpoznaje dyski i dysk stacjonarny rozpoznaje mi go tak jakby byl on wlozony do kieszeni, taki maly szczegol choc wszystko dziala tak samo jak wczesniej

Może zmień ustawienia zworek.

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Originally Posted by Dziabor

Może zmień ustawienia zworek.

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Originally Posted by ziomek21
Mam problem w związku z DVDromem, nie czyta mi płyty a inne komputery czytają ją. Co z tym zrobić. Można to jakoś naprawić?? DVDrom jest nowy ma 3 miesiące!!!

Możliwe, że nic nie da się zrobić. Różne napędy mają różny poziom odczytu płyt. Może tu pomóc wgranie nowego firmware (sterowników) do napędu.
Możesz też kupić płytę do czyzczenia lasera- może ona coś da.
Zapoznaj się też z tym forum: http://forum.cdrinfo.pl/index.php

Originally Posted by rockeman
mam takie pytanko. Mam tą "listwe" do ktorej są powtykane te wszystkie wtyczki od kompa ,monitora, drukarki, glosnikow. Na tej listwie jest taka czerwona dioda. zawsze palila sie ona jednostajnym swiatlem, a teraz mruga jak glupia. co to moze oznaczac? czy to stwarza jakies niebezpieczenstwo dla kompa? myslalem poczatkowo, ze to jakies skoki napiecia, ale podlaczylem lampke i swieci ona normlanie (nie miga), wiec juz nie wiem co to moze byc.

Ja mam trochę podobnie, tzn. "lampka" miga mi, ale można to zauważyć dopiero w nocy, w dzień jest to nie zauważalne. Mam już tak pewnie i nawet 2 lata. Też mam obawy co do tego migania i dlatego na listwie są tylko trzy wtyczki. Jak kupiłem drukarkę, to już się bałem ją tam podłączyć (podłączyłem ją gdzie indziej). Jeśli problem jest bardzo zaawansowany, to ja bym wymienił listwę. Zrobi się zwarcie na listwie i czeka cię wymiana kompa.

Wyszły trzy posty pod sobą, heh.

Strona 12 z 15 1 2 10 11 12 13 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (poozon, rafal08, Sensei, alfa, betowiec, Akhu, forty, kamel, Lukasz111, latajaca_holenderka, burbon), 1,708 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,930
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025