|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam
Posredniakow pracy w Holandii jest zatrzesienie, ale niestety musial byc paszport niemiecki... teraz otwarto granice dla Polakow, wiadomo moze czy cos sie w tych posredniakach zmienilo? (otto itp), czy zwykly dowod wystarczy czy dalej wymagaja ten paszport?
Jest jeden posredniak pracy w Anglii u mnie, ale wykorzystuje ludzi, obiecuja caly etat i 6 tys, a w istocie daja na miejscu 1/3 jesli dobrze pojdzie, dlatego wole byc ostrozny tym razem...
PS jakie posredniaki polecalibyscie, sprawdzone, pewne?
|
|
|
|
|
rzut rozny
|
|
rzut rozny
ja jade do holandii w czwartek, i po szperaniu w necie polecam strone www.niedziela.nl/forum [ niedziela.nl] pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzieki ale to jakies forum tylko, a to raj dla roznorakich oszustow...nadzialem sie na posredniaka z certyfikatem (obiecano caly etat a ledwo 1/3 byla i musialem wracac ) a co dopiero oferty z forum jakiegos..., wiec potrzebuje cos pewnego i sprawdzonego..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie ma problemu tam z praca? wyglada to jakby bylo tylko dla angoli hmm, nie ma w polsce posredniakow ich? bo na wlasna reke w ciemno to strach jechac..
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Nie spodziewaj sie, ze strona angielskiej agencji bedzie po polsku. Wg angielskiego prawa to bylaby dyskryminacja innych narodowosci. Generalnie raczej odradzam jechanie w ciemno - prace dostaniesz, ale nie wiadomo kiedy, a za cos zyc trzeba. Jesli dobrze znasz jezyk - to olbrzymi plus, jesli nie - moga byc spore trudnosci. Zreszta w przypadku Peak mozesz sprobowac spytac o prace po polsku nadal siedzac w domu. Dolacz CV po angielsku. Mail: [email protected]W Merlinie niestety nie ma Polakow, wiec koresponedencja musi byc po angielsku
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8996110,wiadomosc.html?rfbawp=1183668196.699&ticaid=140c6
Pytanko do osob pracujacych zagranica : - wracacie czy zostajecie na obczyznie?
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Pytanko do osob pracujacych zagranica : - wracacie czy zostajecie na obczyznie? Tak doswiadczenie zdobyc, CV wypasione  Wtedy mozna wracac i z innego poziomu sie zaczyna prace w PL 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
skonczylem studia, szukalem pracy, w zawodzie i nie... wszedzie chcieli 2-3 letniego doswiadczenia, kthxbye wyjechalem, po 3 tygodniach mialem do wyboru oferte pracy z trzech firm, wybralem, wyslali mnie na 2 miesieczne szkolenie (za ktore oczywiscie placili), po szkoleniu podpisalem kontrakt, dostalem sluzbowe auto, pracuje 8h dziennie, stac mnie na wiele... czy mysle o powrocie? moze to, ze odlozone pieniadze juz inwestuje w Polsce jest odpowiedzia... ale kiedy? nie wiem pzdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam pytanie: czy wymagany jest dalej paszport niemiecki w posredniakach holenderskich? czy wystarczy tylko dowod, ? bo slyszalem obie wersje???
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Moze to kogos zainteresuje. Bylem ostatnio na browarku z jednym z managerow firmy autobusowej First, potentata lokalnego transportu publicznego. Z racji, iz: - jest duzo nieobsadzonych etatow - firma jest b.zadowolona z polskich kierowcow First w regionie bristolskim ma do konca przyszlego roku sprowadzic do !!! 200 kierowcow z kraju nad Wisla. Z tego co wiem, wystarczy prawko kat. B. Douczaja na koszt firmy. http://www.firstgroup.com.pl/
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Przejrzalem te strone, jednak pisza o kat. D. Trzeba pewnie tam zadzwonic i sie wywiedziec. Tu w Anglii wystarczy miec na osobowe. I jeszcze jedno - gdyby ktos korzystal - nie korzystajcie z opcji zakwaterowania firmowego. Strasznie zdzieraja: 90-100 funtow za tydz. Prywatnie da sie zalatwic za 65-70.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|