|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
AUDI A6 2,8 Quatrro rewelka tylko cały czas mam wrażenie,ze jest jakaś dziura w zbiorniku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Powiem tak:
Renault Megane I silnik 1600 - miałem 9 lat- wczoraj jak sprzedaliśmy to prawie się popłakałem.
Super wygodny, pali 7 litrów, tanie części....
A z mniejszych to Renault Clio 2
Mam obecnie- super auto 1400 pali 6.8, dynamiczne, zwrotne- niskie koszta eksploatacji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam wlasnie zamiar kupic
Opel Astra II 1.7 DTI lub 2.0 DTL ok 15 000 - 16 000
na poczatku myslalem wlasnie nad Oplem Corsa i Renault Clio II ale wole cos wiekszego i wczesniej mialo byc cos do 10 000...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam Opla Vectre rocznik 99 jezdze już 2 lata narazie bez zarzutu Pozdro ~!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z tych 3 co wypisales : corsa, fiesta i 206 to zdecydowanie wybralbym pegeuota bo poprostu jest z nich najladniejszy ( w srodku i na zewnatrz ),francuz ma nowa "bude". modele corsy i fiesty ( maja malo atrakcyjny wyglad ) zdazyli juz zmienic dobre kilka lat temu a 206 dopiero chyba w zeszlym roku zastapili 207, wszystkie 3 modele maja mimo wszystko dosyc wysoka awaryjnosc, zastanowilbym sie nad puntem II, astra II, focusem ( troszke drozszy ), ktos wczesniej proponowal Ci Brave z silnikiem 1,4 1,6 tu sie z nim nie zgodze bo najlepszy model Bravy to 1.2 16v poprostu najmniej jest awaryjny ze wszystkich Brav moj wybor z tych co wymieniles to - 206 z innych do tej sumy to - punto II lub wspomnianany wczesniej 206 dokladam troszke wiecej - focus, astra II lub corsa c bo na wszystkie japonczyki, ktore sa najmniej awaryjne musisz jeszcze wiecej dolozyc jesli chcesz kupic w tym samym roczniku lub ze wolisc zejsc z rocznika na starszy co z czasem wyjdzie na to samo...wybor nalezy do Ciebie...powodzenia
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To ja tez podepne sie pod temat, tez za jakis czas bede kupowal samochodzik, tak mi sie zdaje  juz sie rozgladalem i urzekla mnie honda civic tak gdzies 10 letnia najlepiej zeby diselek ale ciazko znalesc, juz troszke przezrucilem i w granicy 13 tys nie ma  zwrocilem tez uwage na honde accord ale nie bardzo moge sie na jej temat wypowiadac, godny zainteresowania to tez mazda 626... wczesniej myslalem o focusie ale w tym przedziale nie ma  najbardziej mi podlatuje ta honda civic, moze byc z gazem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moj wujek sprowadzil Mazde 626 2.0 16V z 1998roku. Lekka stluczka, raczem z gazem sekwencja wyszlo moze 13.500. Ksiazka serwisowa, pierwszy wlasciciel we Francji. 4 poduszki, kontrola trakcji, klima, pelna elektryka. Swietnie sie tym jezdzi. W takiej cenie bedzie teraz kupic niemozliwe bo tam byl sprowadzony przez kolege i do tego lekko pukniety. Jezdzilem tym i musze stwierdzic, ze wole to kupic za 20k niz dac 30k za Logana. I nie wiem skad ten poglad ze Ford do kitu. Moj kolega mial Fieste z 1990 i lepiej mu sluzyla (zero awarii) niz oslawiony w Polsce Golf III z 1995. Gold sie rozsypal i ciagle byly jakies problemy. Fiesta chodzila bez problemu i byla ponad dwukrotnie tansza .... Francuzy starsze sie sypia ale juz od polowy lat 90-tych jest z nimi OK. Tutaj nie doradze bo teraz spadam i nie ma juz czasu aby pomyslec ... :/
Aha, taniego i dobrego diesla jest bardzo ciezko znalezc. Diesle maja ogromne przebiegi w zdecydowanej wiekszosci. Latwiej o bardzo dobra benzyne. Potem inwestycja w LPG i mozna tanio jezdzic.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Renault Megane Coupe polecam naprawde i mniej wiecej w tej cenie co podales 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
AUDI A6 2,8 Quatrro rewelka tylko cały czas mam wrażenie,ze jest jakaś dziura w zbiorniku  Ile Ci pali? Ja mam a8 starsza wersje i wylaczajac klimatyzacje pije 13-15 litrow gazu - jadac nie szybciej niz 120 km/h. Natomiast w przypadku konkretnego depniecia na autostradzie - ponad 20 litrow spokojnie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
AUDI A6 2,8 Quatrro rewelka tylko cały czas mam wrażenie,ze jest jakaś dziura w zbiorniku  stary, miałem okazję jeździć audi a8 z silnikiem 4,2 w benzynie, tam to chyba dziura w zbiorniku miała średnice 5cm 
|
|
|
|
|
too much love will kill you 
|
|
too much love will kill you 
ja mam astre 3 i sobie chwale tylko silniczek wprawdzie sto pare koni to na trasie bez rewelacji... polecam opla, miałem tez astre 2 i odpukac chodziła super...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
AUDI A6 2,8 Quatrro rewelka tylko cały czas mam wrażenie,ze jest jakaś dziura w zbiorniku  stary, miałem okazję jeździć audi a8 z silnikiem 4,2 w benzynie, tam to chyba dziura w zbiorniku miała średnice 5cm  Mam to autko (A8 4.2 quatrro )i wierz mi, ze nie ma tragedii. Wszystko zalezy jak jedziesz. Zreszta wyzej napisalem ile moj pije. Co prawda z poczatku trudno sie przystosowac, no ale z czasem to mija. Poza tym cos za cos - leje dwukrotnie wiecej, ale mam co najmniej 2 krotnie wiekszy standard jazdy, pewnosc przy wymijaniu itp.
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Hmm no raczej tymi samochodami nie da sie wolno jeżdzić  . Fakt jak jest gaz to tak sie nie odczuwa,ale ja czesto zmieniam samochody i nie będe go zakładał.Najbardziej lubie japońskie auta i tam spalanie nawet przy dużych pojemnościach nie jest tak widoczne
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja po zdaniu egzaminu zacząłem od Grande Punto Sport 1,9 130KM.. Dieselek, mało pali, jak dla mnie dobry na początek.. Myślałem, że będzie gorzej, ale jest naprawdę nieźle 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak rafał, nie da sie wolno jeździć, ja wtedy jechałem 220 i to bez żadnego wysiłku, musiałem hamować bo zaczynał się teren zabudowany, w ogóle nawet nie wiedziałem, że tyle jadę, prędkości nie czuć w ogóle, zawieszenie super :), donic...właściciel mówił, ze pali mu około 20l/100km, czasem nawet więcej, ale koleś jest z rodzaju tych co lubią przycisnąć....zresztą stac go na to 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gracik, mnie juz to dociskanie tak nie cieszy jak na poczatku, kiedy jezdzilo sie po 260, bo przy takich predkosciach na naszych drogach trzeba miec sie na bacznosci. Fakt, ze predkosci nie czuc nawet przy 200. Zgadza sie, ponad 20 litrow przy ostrej jezdzie spali ta osemka. W sumie nie trzeba szybko jechac, a pare razy pokazac gosciom tyl spod swiatel i tez niezle pije.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
gratuluje panowie, czekam na fotki waszych twarzy wprasowanych w tapicerke oparcia foteli waszych aut. mam nadzieje, ze zginiecie tylko wy i nikt inny, barany! jak chcecie probowac swoje auta to nie na drogach publicznych, durniu jeden z drugim!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
tak dla klarownosci mojego przekazu - droga publiczna, chocby pusta nie sluzy testowaniu osiagow auta, zasady kodeksu i ruchu drogowego wciaz obowiazuja
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|