|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, a co z nowym odcinkiem 'Jericho'? Wyszedł już? Bo szukam na torencie i nic, a na stronie serialu było napisane, że nowy odcinek już 6 lipca. http://www.tv.com/jericho/show/58068/story/9735.html?om_act=convert&om_clk=headlinessh&tag=headlines;title;0om_act=convert&om_clk=headlinessh na moje oko to tylko powtorki leca od 6 lipca...na drugi sezon bedzie trzeba jeszcze poczekac
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmmm drugi sezon odwróconych? To było na podstawie "Świadka koronnego" i raczej kontynuacji nie będzie. Zbigniew, Dexter to jeden z lepszych seriali 2006 roku ;] Serial bazuje na bestsellerowej powieści Jeffa Lindsay'a "Demony dobrego Dextera". Wykorzystywany i porzucony w dzieciństwie Dexter, jest teraz odnoszącym sukcesy pracownikiem laboratorium kryminalistycznego w Miami. Jego specjalnością jest analiza śladów krwi. Jednak ten z pozoru sympatyczny człowiek skrywa mroczny sekret - aby zaspokoić mordercze żądze, Dexter Morgan eliminuje w brutalny i perfekcyjnie przemyślany sposób groźnych przestępców, którzy wymknęli się sprawiedliwości.Moim zdaniem najlepszy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawe, ciekawe, na pewno sie przyjrzę  Jestem po 4 odcinku Odwróconych. Jeżeli ten Dexter będzie chociaż w połowie tak dobry to nie będę żałował.
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wczoraj obejrzalem sobie z nudow 2 odcinki dextera czy ja wiem, na razie mnie nie przekonal, troche to wszystko naciagane, dzisiaj ze 2-3 obejrze, moze cos sie zmieni odwroconych nie ogladalem
spidermana 3 wreszcie obejrzalem (czekalem na jakas lepsza jakosc) fajny w sumie, czekalem na venoma i sie doczekalem, troszke inaczej niz w komiksie to przedstawili, ale mozna obejrzec hanibal rising nudny jak diabli, nic sie nie dzieje, nic totalne jas fasola, ja lubie takie specyficzne poczucie humoru, ale dla dzieczyny z ktora ogladalem zupelnie sie to nie podobalo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, a co z nowym odcinkiem 'Jericho'? Wyszedł już? Bo szukam na torencie i nic, a na stronie serialu było napisane, że nowy odcinek już 6 lipca. http://www.tv.com/jericho/show/58068/story/9735.html?om_act=convert&om_clk=headlinessh&tag=headlines;title;0om_act=convert&om_clk=headlinessh na moje oko to tylko powtorki leca od 6 lipca...na drugi sezon bedzie trzeba jeszcze poczekac Patrze w programie ze na AXN nie ma dzis Jericha. Czyzby tydzien temu byl ostatni odcinek?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kurfa co za palant nazwał utwór z Odwróconych "Śmierć Skalpela" i wrzucił to na BearShare. Dobrze kurfa wiedzieć przed faktem.
|
|
|
|
|
Impossible is nothing
|
|
Impossible is nothing
Jericho: powrót na plan jeszcze w lipcu
Jeszcze w lipcu na plan powrócą aktorzy i twórcy serialu "Jericho". W ostatnich dniach tego miesiąca padnie pierwszy klaps, który rozpocznie produkcję drugiej serii.
Na razie nie wiadomo kiedy dokładnie serial miałby wrócić do emisji. Wszystko wskazuje na to, że premierowe odcinki "Jericho" zobaczymy w styczniu 2008 roku. Producenci zapewniają, że serial wzmocnią nowe postacie.
Tymczasem stacja CBS wznowiła w zeszły piątek emisję powtórkową "Jericho". Serial zanotował bardzo dobry wynik oglądalności - choć stawka rywali nie była imponująca, to "Jericho" okazało się najchętniej oglądanym w tzw. prime time (najlepszy czas antenowy) serialem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
szukam dzialajacych trackerow do Annopolis, Antwonr Fisher oraz Swiatla Stadionow! najlepiej z lekotrem bo do nowoscie te filmy raczej nie naleza!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Harsh Times (2005)-dramat, sensacyjny 7,5/10Jeden z filmów w którym Christian Bale gra bardzo udanie psychola(te role pasują do niego).
Były żołnierz(Bale) szuka zatrudnienia w służbach mundurowych, wałęsa się z nim bezrobotny kumpel(Freddy Rodriguez)-który także szuka pracy poniekąd zmuszany przez dziewczynę (E.Longoria). W filmie są narkotyki, napięte sytuacje, trochę humoru, przemoc, miłość, przyjaźń czyli dość dużo jak na jeden film. Obraz godny zauważenia.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Harsh Times (2005)-dramat, sensacyjny 7,5/10Jeden z filmów w którym Christian Bale gra bardzo udanie psychola(te role pasują do niego).
Były żołnierz(Bale) szuka zatrudnienia w służbach mundurowych, wałęsa się z nim bezrobotny kumpel(Freddy Rodriguez)-który także szuka pracy poniekąd zmuszany przez dziewczynę (E.Longoria). W filmie są narkotyki, napięte sytuacje, trochę humoru, przemoc, miłość, przyjaźń czyli dość dużo jak na jeden film. Obraz godny zauważenia. Obejrzałem i również polecam. Naprawdę niezłe kino.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja dziś obejrzałem "88 minut" z Alem Pacino. Ciekawy filmek, polecam. Do końca trzyma w napięciu. Opis: Główny bohater to profesor (Pacino), który dorabia sobie na boku pracując jako psychoterapeuta dla FBI. Pewnego dnia mężczyzna otrzymuje ostrzeżenie, z którego wynika, iż zostało mu tylko 88 minut życia. Bohater będzie musiał użyć wszystkich swoich umiejętności by odnaleźć swojego prześladowcę. Wśród podejrzanych są wiecznie narzekający student, porzucona kochanka oraz seryjny zabójca przebywający właśnie w celi śmierci.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Możesz jeszcze raz wrzucić?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ile odcinkow Herosow jest dostepnych do sciagniecia?? ja mam 23
i tyle jest
Last edited by Experto; 13/07/2007 19:10.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
LIVE FREE OR DIE HARD Szklana pułapka 4.0 (2007)
Reżyseria: Len Wiseman Obsada: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long, Maggie Q Muzyka: Marco Beltrami Gatunek: Sensacja Produkcja: USA
Kultowy już bohater filmów sensacyjnych - John McClane znów wrócił. Choć kilkanaście lat starszy, to wciąż taki sam. Jak zwykle znajduje się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie, stając się wrzodem na tyłku różnej maści terrorystów. Nie inaczej jest i tym razem. Producenci szybko przechodzą do rzeczy i jeszcze nie zdążymy dobrze się wczuć w film, a już strzelanina trwa w najlepsze.
Fani filmów akcji będą z pewnością zadowoleni. Efektownych wybuchów, wartkiej akcji i efektów specjalnych jest tu co nie miara. Jednak dla mnie "Szklana Pułapka" zawsze była czymś odrobinę więcej - ta seria miała swój niepowtarzalny styl, po którym niestety nie pozostał nawet ślad.
W pierwszych trzech częściach McCline zawsze walczył z jakąś liczbą terrorystów i nigdy to nie była krwawa rzeźnia, w której setki terrorystów za sprawą naszego bohatera przenosiły by się do krainy wiecznych łowów. Był zawsze jakiś umiar i dzięki temu McClane pozostał McClane'm, a nie kolejnym wcieleniem Rambo czy Terminatora.
W tej, czwartej, części niestety. Rambo i Terminator to pikuś przy tym co wyrabia McClane. Nie ma minuty, żeby kogoś nie zabił - a sposób w jaki to czyni... hehe... filmy science-fiction się chowają.
Tylu nierealnych scen to już dawno nie widziałem - a zwłaszcza w filmie, który przecież nie aspiruje do miana jakiejś fantastyki. U mnie np. sceny z tunelu kiedy McClane'owi przeszkadzał śmigłowiec, więc się go pozbył wywołują uśmiech politowania. Później wiele też takich jest.
A już najbardziej nierealne jest to wszystko, co robią ci "terroryści". Po przejęciu władzy nad komputerami mogą wszystko - aż zbyt dosłownie. Chyba nawet w filmach s-f, których akcja rozgrywa się w XXIV wieku komputery nie były tak potężne jak w tym filmie. Pomijam już fakt, że WSZYSTKO zajmuje im od sekundy do dwóch.
Oczywiście - filmy akcji to nie filmy dokumentalne i nie można wymagać 100% realizmu - i nikt nie wymaga. Ale jakieś granice muszą być - w pierwszych trzech częściach były i m.in. dlatego te filmy odniosły sukces.
W czwartej części wyraźnie widać, że twórcy wyraźnie nie mają pomysłu na samą akcję. Ten szef terrorystów nawet nie umywa się do swoich odpowiedników z poprzednich części. Nijaki taki, zupełnie bez wyrazu.
Absurd goni absurd czyniąc z tego filmu nie dobre kino sensacyjne, lecz niemal komputerowo animowaną bajeczkę, przy której trzeba niemal wyłączyć mózg by nie być zniesmaczonym.
I jeszcze jedno - może to nie zarzut, lecz kwestia gustu - otóż zdecydowanie za dużo techniki komputerowej zaprzęgli do pracy twórcy filmu. Wiele scen aż wygląda nienaturalnie od użycia tej techniki. A podobno reżyser się przechwalał, że zrobił kino akcji w stylu tego z lat 80. i 90. Dobre sobie...
Reasumując - Zlepek scen akcji i wybuchów polanych zupełnie absurdalnym sosem. A McClane już niestety nie jest McClanem. Jest połączeniem Rambo z Jamesem Bondem, co niestety nie wychodzi na dobre filmowi.
Zdecydowanie najsłabsza część serii.
5.5/10
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po Odwróconych zacząłem katować Alfabet Mafii. Już przymierzam się do zakupu książki 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Bardzo, i to bardzo polecam książkę Ojcieć Chrzestny. Jest to chyba najlepsza książka, jaką w życiu przeczytałem. Film czy raczej filmy zrobione na podstawie tej książki były bardzo dobre, ale i tak są słabe w porównaniu do książki. Gorąco polecam.
A nie zawsze jest tak, że film jest gorszy od papierowej wersji opowieści - według mnie trylogia filmów Władca Pierścieni jest lepsza od książki.
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Oczywiście, że książka Władca Pierścieni jest lepsza, ba - dużo lepsza od filmu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A nie zawsze jest tak, że film jest gorszy od papierowej wersji opowieści - według mnie trylogia filmów Władca Pierścieni jest lepsza od książki. Bana  Ogląda ktoś serial Jekyll? Cieakwe? ;] KyleXY (2 sezon) jakoś mnie nie przekonuje, może będzie lepiej z kolejnymi odcinkami.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|